Jamaica
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/05/2024
2 min

De top 4 van de beste reisgidsen voor Jamaica 2024

02/05/2024
2 min

Jamaica een zeer goede keuze als het gaat om vakanties vooral om strandvakanties. Je vind hier prachtige tropische stranden, met op de achtergrond reggaemuziek en een zeer relaxte sfeer. Maar Jamaica heeft je nog veel meer te bieden dan alleen mooie stranden. Dit lees je in de reisgidsen van Jamaica op deze pagina. 

De reisgidsen worden uitgebreid beschreven en naast een boekomschrijving heb ik ook een link geplaatst van Bol.com. De link geeft extra informatie over de reisgids en via de link kun je de reisgids snel en eenvoudig bestellen. 

Tip: Wil jij iets bijzonders? Kies dan voor één van de prachtige rondreizen van Riksja Travel voor Jamaica!

[[showindex]

Reishandboek Jamaica

Er zijn mensen die naar Jamaica gaan om lekker te genieten van de eindeloze stranden en de schijnbaar altijd aanwezige zon. Dat is een prettige bijkomstigheid in dit prachtige land.
Een rondreis vooraf laat je kennis maken met heel andere aspecten van het land. Van harte aanbevolen!

In een week tijd kun je, zonder je te haasten, veel zien van het natuurschoon, de bergen en, niet te vergeten, de watervallen. Al in de 7e eeuw kreeg het land zijn naam van de indianen die er toen woonden: Xaymaca'- 'Land van de vele watervallen'.

Je ontkomt evenmin aan de muziek, waarbij reggae, veelal gebaseerd op muziek van Bob Marley, letterlijk de boventoon voert.Als je dan, aan het einde van de reis, in je luxe resort aankomt, dan wens je dat je langer van het land genoten had. Zéker weten!

 • Veel achtergrondinformatie
 • Praktische informatie: onder andere accommodatie, vervoer, gezondheid, geldzaken etc.
 • Alle bezienswaardigheden
 • Kaarten en plattegronden in kleur

Merian live! - Jamaica

Dit is de juiste reisgids om Jamaica ontdekken en beleven. 

De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod: 

 • Aan het strand 
 • Excursies 
 • Bezienswaardigheden 
 • Eten & Drinken 
 • Uitgangsleven 
 • Overnachten 
 • Wandelingen

Dominicus landengids - Jamaica

Jamaica is vanouds het swingende Island in the sun. Met exotische stranden aan de west- en noordkust, waar je de hele dag op, in of aan het water doorbrengt en waar het tegen de avond begint te swingen, als het ritme van de calypso en de reggae gaat regeren. Wil je liever de stranden delen met de vissers, ga dan naar de zuidkust, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Maar er is meer dan zon, zee en strand.

In de diepgroene bergen van het binnenland en in de hectische hoofdstad Kingston klopt het hart van de Jamaicaanse cultuur. De historische en culturele aspecten van het zonnige en swingende Jamaica krijgen in dit boek ruimschoots aandacht, net zoals de vele recente ontwikkelingen op het gebied van duurzaam toerisme en recreëren.

Nederlandse editie Jamaica

Jamaica doet denken aan reggae en rum. Dat het eiland veel meer te bieden heeft laten de auteurs en fotografen u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide wijze zien. 

In de eerste hoofdstukken leest u alles over de tijd van de 'Piraten en Boekaniers' tot aan de 'Onafhankelijkheid' in 1962. Daarna volgen een aantal themastukken over 'Dans en Drama', 'Het Dialect van Jamaica' en 'De Ritmes van de Reggae'. 

Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis van de levendige hoofdstad Kingston naar Port Royal en van Ocho Rios naar de majestueuze Blue Mountains. Plekjes ver weg van de gebaande paden, maar ook toeristische routes worden uitvoerig beschreven.

Reacties
Categorieën