Kopenhagen
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/23/2024
6 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Kopenhagen 2024

01/23/2024
6 min

Dat Kopenhagen op je lijstje is gekomen om eens te bezoeken is een goede keuze. Kopenhagen is een andere stad Berlijn, Parijs, Londen etc. Maar dit betekend niet dat Kopenhagen niet geschikt is voor een dagtrip of citytrip, integendeel de stad heeft je juist veel te bieden.

En om daar achter te komen kun jij je het beste gaan verdiepen in Kopenhagen, dit kan erg goed met een reisgids. De stad heeft vele mooie plekken en bezienswaardigheden en die wil je uiteraard niet missen als je in Kopenhagen bent. Om je te helpen bij de juiste reisgidsen heb ik de 7 handigste, leukste en beste reisgidsen voor de hoofdstad van Denemarken voor je op een rij gezet.

Om je een goed beeld te geven heb ik de reisgidsen uitgebreid beschreven en een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geeft naast extra informatie over het boek ook de waardering en de recensies van de lezers weer. Via deze link kun je de reisgids / vakantiegids eenvoudig bestellen.

Capitool Reisgids Top 10 Kopenhagen

Capitool Top 10 Kopenhagen

 • Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
 • Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
 • De schitterende foto’s brengen de stad tot leven
 • Compact formaat, ideaal om mee te nemen
 • Diverse wandelroutes leiden je door de historische wijken van Kopenhagen

Top 10 Kopenhagen

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Kopenhagen te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de veelzijdige, compacte stad waar weelderige paleizen zij aan zij staan met moderne architectonische meesterwerken.

De reisgids bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de stad te bieden heeft. Zo zie je in een oogopslag welk museum de moeite waard is, waar je kunt winkelen en wat de leukste plekken zijn voor kinderen.

Deze Top 10-gids verdeelt de stad in vijf wijken:

 • Van Noord-Tivoli tot Gothersgade
 • Nørrebro, Østerbro en ten noorden van Gothersgade
 • Vesterbro en Frederiksberg
 • Christianshavn en Holmen
 • Buiten Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken heeft een koninklijke geschiedenis met tal van schitterende paleizen, kastelen en kerken aan de skyline. Maar ook is Kopenhagen een dynamische, moderne stad die de niet-museumliefhebber veel te bieden heeft, van toprestaurants, hippe clubs en stijlvolle boetieks tot weelderige parken, stadsstranden en gezellige cafés.

ANWB Extra - Kopenhagen

Ontdek Kopenhagen met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Kopenhagen! Kopenhagen is een van de oudste hoofdsteden ter wereld, maar ook een van de modernste. Het is overzichtelijk en staat qua kunst, cultuur en lifestyle op gelijke hoogte met de grote metropolen. Dit maakt de stad tot dé perfecte bestemming voor een leuke citytrip.

De compacte ANWB Extra reisgids Kopenhagen biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je stedentrip niet mag missen. Ga shoppen en flaneren op de Strøget, bezoek de koninklijke Frederiksstaden of struin langs de mooie tuinen van Frederiksberg.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Time to momo - Kopenhagen + Malmö

Met time to momo Kopenhagen + Malmö (voorheen 100% Kopenhagen) haal je alles uit je stedentrip! Stap je hotel uit en loop regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje.

Bij time to momo delen lokale auteurs uit liefde voor hún stad alleen de echte highlights met je. Zo sla je de drukke dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen.

Met 6 verrassende routes door de verschillende wijken van Kopenhagen kun je de stad in je eigen tempo ontdekken én de local lifestyle beleven.

Inclusief:

 • Alle belangrijke bezienswaardigheden
 • Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen
 • Handige uitneembare stadsplattegrond én gratis kaart-app

De Groene Reisgids Weekend - Kopenhagen

 • Klein in formaat, groot in kwaliteit
 • De ideale gids voor wie slechts één compacte stadsgids in zijn tas wil stoppen en toch geen enkele bezienswaardigheid of topadres wil missen
 • Met een uitneembare stadsplattegrond
 • Elk hoofdstuk heeft zijn eigen kleur, zo vindt u feilloos de informatie die u zoekt

Kopenhagen

Kopenhagen is geen kosmopolitische stad, zoals Londen of Berlijn. Je kunt er goed fietsen, er zijn veel kanalen (grachten), ‘hygge’ (gezellige) terrassen en er heerst een gemoedelijke sfeer.

De Deense hoofdstad Kopenhagen heeft het allemaal: stadspaleizen, vernieuwende architectuur, Scandinavisch design, gastronomie en musea voor hedendaagse kunst. Je hoeft niet naar het dure sterrenrestaurant Noma: in deze gids vind je naast tips voor lekkere lunches ook adressen om biologisch te eten. Je kunt er de waterbus pakken, of, zoals de meeste bewoners doen, met de fiets de stad verkennen.

Natuurlijk kun je naar Strøget gaan, de bekendste winkelstraat, of een glimp proberen op te vangen van de Kleine Zeemeermin. Maar je kunt ook op het groene Assistens Kirkegård picknicken. In de opgeknapte wijk Vesterbro vind je bijzondere winkeltjes, galeries en restaurants, zoals in Kødbyen, de voormalige Vleesstad. Blijf niet in het centrum hangen: pak de metro naar de nieuwe woonwijken op Amager (Ørestad), waar ook de universiteit met moderne campus, het blauwe Koncerthuset en megawinkelcentra verrezen zijn

Wat & Hoe reisgids - Kopenhagen

De reisgids Wat & Hoe Stedentrip Kopenhagen, met insider tips, Top 10 hoogtepunten, wandelingen en diverse kaarten en plattegronden.

Wat & Hoe Stedentrip Kopenhagen bevat de Top 10 hoogtepunten van Kopenhagen, gedetailleerde uitklapkaarten en de beste hotspots voor je vakantie. Met alle informatie die je nodig hebt, plus insider tips voor overnachten, eten en uitgaan. Wat & Hoe Stedentrip Kopenhagen is handzaam, compleet en betrouwbaar, ideaal voor je reis.

Kopenhagen ligt in het oostelijke puntje van Denemarken. Oog voor design, liefde voor de natuur, genieten van vrije tijd: het zit bij Kopenhagenaren in het bloed. Van zonnestralen wordt volop genoten op terrasjes of op het water. En zit het weer een keer tegen of is het grijs en grauw in de winter, dan wordt de Deense hoofdstad verlicht met kaarsjes en lampjes. Zo is een bezoek in de zomer én winter een aanrader.

Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. Met Wat & Hoe Stedentrip heb je een handzame gids met alle hoogtepunten en plattegronden voor als je graag alleen een stad bezoekt.

Merian live! - Kopenhagen

Kopenhagen ontdekken en beleven!

Informatie over:

 • Winkelen
 • Excursies
 • Bezienswaardigheden
 • Eten en Drinken
 • Het Uitgangsleven
 • Overnachten
 • Wandelingen

Reacties
Categorieën