Thailand
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/19/2024
7 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Thailand 2024

01/19/2024
7 min

Thailand is erg populair onder de Nederlandse en Belgische toeristen. Het is een prachtig en gastvrij land die ook nog eens goed te betalen is, vooral als je het vergelijkt met de Nederlandse prijzen. 

Zowel voor natuurliefhebbers, cultuursnuivers, gezinnen als voor backpackers is het een uitstekend land. Thailand wordt niet voor niets gezien als één van de makkelijkste landen om te backpacken. 

De reis naar Thailand is ook meteen het duurste aan de vakantie, want het verblijf hoeft zeker niet duur te zijn, dit geld ook voor het transport, de uitstapjes en het eten. Om te zorgen dat je tijdens je reis niets mist, is het belangrijk om je van te voren goed te informeren, dit kan uitstekend met reisgidsen. 

Om je hierbij te helpen heb ik de 7 beste reisgidsen voor je geselecteerd. De reisgidsen gaan uiteraard allemaal over Thailand maar zijn toch erg divers en zeer verschillend. Om je een goed beeld te geven bij de boeken heb ik naast een uitgebreide beschrijving ook een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft o.a. de waardering van de lezers weer. 

Als je op de link klikt vind je naast extra informatie ook de recensies van de lezers, uiteraard kun je het boek ook eenvoudig bestellen vind de link. 1 boek is een uitzondering, dit is een e-book die niet te koop is via Bol.com maar via de website van het e-book zelf. 

Tip: Bekijk Asiadirect eens als je opzoek bent naar een vakantie naar Thailand. Wat & Hoe Reisgids - Thailand

Wat & Hoe Stad & Streek Thailand is een complete reisgids met Top 10 hoogtepunten, gedetailleerde kaarten, verrassende wandelingen en veel horeca tips.

Ook vind je vele adressen waar je volgens insiders het beste kunt overnachten, eten, winkelen en uitgaan. Wat & Hoe Stad & Streek Thailand is praktisch in gebruik door een handige indeling en kleurgebruik, en biedt je alle informatie en tips over bezienswaardigheden om de massa voor te blijven.

Thailand biedt avontuur, cultuur en ontspanning. Een trektocht maken door Noord-Thailand, fietsen door Sukhothai, een tocht door de jungle of een duik maken tussen het koraal. Bezoek de prachtige tempels, het bruisende Bangkok en rust uit op een van de mooie stranden in Zuid-Thailand.


Capitool reisgids - Thailand - Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis

Capitool Thailand: de ideale reisgids voor jouw reis naar Thailand!

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto's
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Alles in één reisgids

Met de reisgids Capitool Thailand ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de elf verschillende streken die Thailand rijk is. 

Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Denk bijvoorbeeld aan de ruïnes van Sukhothai in het historisch park Si Satchanalai-Chalieng, het Wat Arun in Bangkok wat met zijn veelkleurige lagen een indrukwekkend monument is, het Dusit Park met keurige tuinen en de Wat Phra Kaeo; oftewel de Tempel van de Smaragden Boeddha. 

De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels, amusement, themavakanties en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Thailand in alle tijden praktische informatie over jouw reis. 

Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.

Genoeg te ontdekken

De reisgids laat jou alles weten over de echte do's en don'ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Thailand zijn de volgende streken te vinden:

 • Bangkok
 • Centraal-zuidelijk laagland
 • Centraal-noordelijk laagland
 • Noordwesten
 • Het hoge noorden
 • Khoratplateau
 • Mekongdal
 • Oostelijke Golfkust
 • Westelijke Golfkust
 • Noordelijke Andamanse kust
 • Het diepe zuiden

Met 512 pagina's aan tekst, kaarten, foto's en illustraties is de reisgids Capitool Thailand een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!


Trotter Thailand

 Het complete boek zonder illustratie maar wel het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters. 

Het boek heeft vele tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen. de verhalen hebben regelmatig zeer verrassende anekdotes en vertellen je alles over de  topervaringen van Trotter.

Naast tips over de verborgen parels vind je ook vele budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen - 59 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt. 

Uiteraard worden ook bekende en meest interessante bezienswaardigheden beschreven in deze bijzondere reisgids over Thailand. 


Insight guides - Thailand

De glinsterende mozaïeken van de Tempel van de Smaragden Boeddha in Bangkok weerspiegelen de vele facetten van Thailand. 

Het land kan immers bogen op een gastvrije bevolking, overweldigend natuurschoon en een rijke cultuur die tot uiting komt in de architectuur en kunst.

De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met dit oude koninkrijk. 

De boeiende geschiedenis en cultuur van de bevolking, de dichtbeboste bergstreken, witte zandstranden aan azuurblauwe zeeën, eeuwenoude monumenten en tapijten van groene rijstvelden; het komt allemaal aan bod. Van de hoofdstad Bangkok naar het Khoratplateau, en van Phuket naar de Nanvallei. 

Behalve al dit moois wacht de reiziger bovenal de glimlach van de mensen, die nog lang in de herinnering zal blijven. 

Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina's over onder andere 'Boeddhabeelden', 'De Bergvolken', Vollemaansfeesten', 'De onderwaterwereld' en 'Tempelkunst en Architectuur'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet.

In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Thailand is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie maar ook een bijzonder praktische reisgids.


TravelKids Asia - TravelKids Thailand - Het leukste Reisboek over Thailand voor Kinderen! En waar Volwassenen jaloers op zijn!

Het leukste Reisboek over Thailand voor Kinderen! En waar Volwassenen jaloers op zijn!

Alles wat je over Thailand wilt weten en meer! Meer dan 200 pagina’s vol nuttige informatie, leuke weetjes, kleurenfoto’s, tekeningen en doe- en verzameldingen! 

Hier lees je alles over het land van de Glimlach, de mensen en de cultuur. 

Niet alleen de hoogtepunten, maar vooral de dagelijkse dingen die andere reisgidsen over het hoofd zien, maar die je wel overal tegenkomt. 

Zo lees je bijvoorbeeld hoe je offert in een tempel, waar de spuit op de wc voor is en hoe Thaise cijfers er uit zien.


Lonely Planet Thailand

Dit is een Engelstalig boek maar omdat dit zo compleet boek is en misschien wel het allerbeste boek over Thailand. Vandaar dat er ook een Engelstalig boek in de lijst staat. 

Het boek Lonely Planet Thailand is een zeer complete reisgids, met veel relevante en actuele informatie over Thailand. Het boek wordt elk jaar bijgewerkt zodat ook echt alle informatie klopt. 

Naast de belangrijke activiteiten en bezienswaardigheden vind je hier ook de verborgen parels die je niet mag missen en over mag slaan. 

De Verschillende hoofdstukken behandelen de belangrijkste hoofdstukken over de geschiedenis, cultuur, eten, drinken etc. Uiteraard is er ook een hoofdstuk met veel belangrijke informatie over Thailand, belangrijke nummers en nog veel meer. 

deze prachtige uitvoering heeft ook een handige losse kaart van Bangkok. Zeer handig als je ook een aantal dagen of langer in Bangkok verblijft.


Backpackgids Azië (Thailand)

Deze gids is gericht op het backpacken. Het geeft je alle informatie die je nodig hebt om de perfect backpack vakantie uit te stippelen. De Backgids Azië richt zich op de backpacklanden in Zuid-Oost Azië. Thailand speelt een zeer grote rol in het boek. 

De backpackgids bied je het volgende: 

 • Stappenplan voor het opstellen van de route die aan jou wensen voldoet.
 • Informatie over zaken als het eventuele visum, geld en transport.
 • De mooiste bestemmingen zowel de bekende maar ook onbekende verborgen pareltjes.
 • Uitstippelde routes, uiteraard zijn deze eenvoudig aan te passen indien dat je dit wenst. De routes zijn heel divers en voor bijna elk soort reiziger wel een passende route.
 • Adviezen over de verblijfsduur in een land, streek of plaats maar ook aanbevolen accommodaties en waar je op moet letten bij het reserveren en uitzoeken van je verblijfplaats.
 • Tips en adviezen hoe je op de makkelijkste manier kan reizen in een land , streek of plaats. Ook vind je tijdschema’s hoelang het reizen duurt om bijvoorbeeld van het ene land naar het andere land te reizen.
 • Ook krijg je adviezen hoe je makkelijk geld kan besparen tijdens je reis, zodat je langer met je budget kunt reizen of meer kunt ondernemen.

Maar ook tips voor:

 • Geld besparing / goedkoop reizen / geld zaken
 • Praktische voorbereidingen / Cruciale zaken voor vertrek
 • Transport
 • Veiligheid & Scams
 • Accommodatie
 • Gezondheid
 • Comfortabel reizen
 • Hoe je je het beste kunt gedragen in bepaalde situaties
 • Eten & drinken

Eigenlijk is het boek niet alleen geschikt voor backpackers maar ook voor avonturiers en iedereen die op eigen houtje wil reizen door Thailand en zuidoost- Azië.

Bekijk hir de backpackgids voor meer informatie of om een bestelling te plaatsen

Reacties
Categorieën