backpacken reisboeken
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/31/2024
5 min

De 7 beste backpack reisboeken / reisgidsen voor 2024

01/31/2024
5 min

Voor je eerste backpack reis is het logisch dat je veel informatie gaat verzamelen. Op het internet staat gelukkig veel informatie maar het is wel vaak een zoek plaatje.

Gelukkig zijn er ook nog veel inspirerende boeken te koop. Om je niet uren tussen de boeken te laten zoeken heb ik de beste boeken voor backpackers voor je uitgezocht.

De boeken zijn zowel geschikt voor de beginnende backpacker, de ervaren backpacker maar ook voor iedereen die geïnteresseerd  is in mooie verhalen, bestemmingen en reizen.

Off the beaten track

 Ontdek de meest bijzondere plekken ter wereld buiten de gebaande paden!
Dit is niet een typische backpack reisgids maar wel een gids voor reizigers die mooie plekken wil bezoeken die niet voor de hand liggen. Dit wordt vaak door backpackers gedaan! Vandaar ook de keuze voor dit mooie boek.

Elke Salverda en Sarah Reinhoudt van het reisplatform Wander-Lust.nl delen in Off the Beaten Track unieke bestemmingen en bijzondere plekken die buiten de gebaande paden liggen. Ben jij op zoek naar avontuur en laat je je graag positief verrassen? Ga dan op reis met Elke en Sarah en bezoek plaatsen op de wereld die nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt. Met foto's en tips van verschillende nationale en internationale fotografen, reisjournalisten en bekende Nederlanders. Trendy plekken zijn leuk, maar unieke plekken nog veel leuker!

Backpack bestemmingen

Wat zijn de mooiste bestemmingen voor backpackers? Roëll de Ram deelt ze in haar boek "Backpack bestemmingen'. Met vele tips en schitterende foto's.

In 'Backpack bestemmingen' neemt Roëll de Ram, je mee naar de beste landen voor een groots backpackavontuur. Van de mooiste plekjes in Sri Lanka tot een roadtrip door het ruige IJsland en wekenlang rondtrekken door het imposante Zuid-Afrika. Met betoverende verhalen, praktische tips, fraaie routes en schitterende foto's. Een boek vol inspiratie voor zowel de budgetreiziger als de flashpacker.

Een boek waar je naast mooie verhalen en vele tips ook veel inspiratie op kan doen voor je eigen backpack avontuur. Dit is 1 van de beste boeken op het gebied van backpacken.

Travel reisdagboek backpacken

Het Backpacken reisdagboek mag niet ontbreken bij iedereen die van plan is een dergelijke reis te maken. Dit boek bevat praktische informatie voor de backpacker: over EHBO en specifieke gevaren van het reizen als backpacker.

Daarnaast is het reisdagboek voorzien van handige overzichten met woordenlijst in vier talen, telefoonnummers, radiofrequenties en een tijdtabel. Uiteraard heeft de reiziger ook meer dan voldoende ruimte om verslag te doen van zijn of haar ervaringen. Een mooi en praktisch cadeau maar ook onmisbaar voor je zelf als je op reist gaat als backpacker.

Backpacken voor Dummies

De wereld over trekken met slechts een rugzak en niets meer dan een vaag plan. Het klinkt niet erg georganiseerd, maar aan backpacken gaat wel degelijk voorbereiding vooraf. Ook onderweg moet je dagelijks keuzes maken. Backpacken voor Dummies geeft je een overzicht van alles waarmee je te maken krijgt. Eerst lees je over de organisatie vooraf en gaat 't bijvoorbeeld om planning, reisduur, geld, gezondheid en formaliteiten. Daarna krijg je adviezen over zaken waar je tijdens je reis tegenaan kunt lopen. Denk aan vervoermiddelen, accommodatie, veiligheid, werken en studeren. In deze tweede editie is er extra aandacht voor overnachtingen, informatie vinden via internet, contact onderhouden met sociale media en verantwoordelijk reizen.

Michiel Kelder is redacteur en vertaler. Reizen is zijn grootste hobby. Hij woont de helft van het jaar in Azië en heeft veel in het buitenland gewerkt.

365 dagen onderweg.

Dit is een boek die niet alleen voor backpackers geschikt is. Het boek geeft veel prachtige locaties, tips en geeft je een kijkje in het leven van floortje dessing die ook als een soort backpacker reist door verschillende landen over de hele wereld. Kan de Backpacker veel inspiratie geven maar ook leuk om te lezen als je op reis bent of voor je vertrekt.

Als presentatrice van het reisprogramma 3 op Reis heeft Floortje Dessing natuurlijk een droombaan. Als zij een dagboek bijhoudt, ziet dat er toch net even anders uit dan de meeste andere dagboeken. Ze reist namelijk de hele wereld rond.
In 365 dagen onderweg komt ze onder meer terecht in een meditatieoord in Arizona, gaat ze kitesurfen in Sint-Maarten, slaapt ze in Australië in een boomhut en maakt ze in Bhutan een tocht naar een van de mooiste kloosters ter wereld. Maar ook bezoekt ze het Guggenheim in Bilbao en struint ze tweedehands winkels af in een hippe buitenwijk van Oslo.
365 dagen onderweg zit kortom boordevol persoonlijke reistips van Floortje, inclusief manieren om goedkoop tickets te boeken en haar favoriete reiswebsites.

Bijzonder aan dit boek is de vormgeving, waarvoor het Amsterdamse bureau 178 Aardige Ontwerpers is ingeschakeld. Gebruikmakend van haar eigen foto’s, reisherinneringen en souvenirs hebben zij een heel persoonlijk reisboek gemaakt dat niet alleen inspirerend is om te lezen, maar ook om te zien!

Solo reizen

Liesbeth Rasker, fervent soloreiziger, laat in Solo reizen zien hoe je in je eentje de wereld verkent. Stel, je hebt tijd, zin en geld om op reis te gaan, maar er is niemand die mee kan. Blijf je dan thuis? Natuurlijk niet! Solo reizen is niet eng, niet moeilijk, en al helemaal niet gek. Wat dacht je van een rondreis door Italië, wilde olifanten spotten in Sri Lanka of op een onbewoond eiland kamperen in de Filipijnen? De wereld ligt aan je voeten, en daar heb je helemaal niemand voor nodig.

Ultieme Bestemmingen.

De Ultieme bestemmingen is ook een boek met de mooiste plekken van de wereld. Dit boek is ook niet alleen voor backpackers maar kan wel een invloed hebben op je reis. Er staan veel plekken in die een backpacker niet mag missen tijdens de reis.

In Ultieme bestemmingen geven de reisexperts van Lonely Planet de ultieme top 500 van beste plekken op aarde om naar af te reizen. Hun top 500 bevat zowel populaire toeristische trekpleisters als verborgen parels van de wereld. De indrukwekkende lijst wordt gepresenteerd door middel van prachtige foto's van de ultieme bestemmingen en inspirerende verhalen. Wat is absoluut hét mooiste om te zien of te beleven in de wereld? Lonely Planet geeft een hele lijst, daarna is de keuze aan jou! Wat wordt je volgende reisbestemming?

Backpackgidsen

Buiten de zeven mooie backpack boeken, wil ik je nog even wijzen op de backpackgidsen van verschillende landen. Deze backpackgidsen zijn een uitkomst voor de backpacker en zeer geschikt als je één van de landen gaat bezoeken. De gids geeft veel onmisbare informatie.

Bekijk hier de Backpackgidsen en laat je verrassen

De webshop voor backpackers

Reacties
Categorieën