Dolomieten
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/25/2024
3 min

De top 5 van beste reisgidsen voor de Dolomieten 2024

01/25/2024
3 min

De Dolomieten zijn bergen in Italië die deel uitmaken van de Zuidelijke Kalkalpen. Kenmerkend voor de Dolomieten zijn de steile rotswanden en pieken, die zijn ontstaan door erosie en verwering. De Dolomieten zijn opgesplitst in 2 delen in een oostelijk en een westelijk deel. 

De hoogste top van de Dolomieten is de Marmolada met 3343 meter. Sinds 2009 staat de Dolomieten ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Op de pagina heb ik de beste boeken / reisgidsen van de Dolomieten en de omgeving voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de reisgids waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. 

Vakantietip voor de Dolomieten. Bekijk het aanbod van Tui reizen eens met meer dan 100 verschillende reizen moet er voor iedereen wel een passende vakantie tussen zitten!

ANWB Extra - Zuid-Tirol, Dolomieten

ANWB Extra reisgids Zuid-Tirol Dolomieten Beleef Zuid-Tirol Dolomieten met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Zuid-Tirol Dolomieten! Ten zuiden van de Brennerpas begint een indrukwekkend berglandschap waar de skiër en bergbeklimmer zijn hart ophaalt. Door de vele burchten en kastelen is de streek ook zeer geschikt voor de cultuurliefhebber. 

De ANWB Extra reisgids Zuid-Tirol Dolomieten biedt naast heel veel praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Bezoek het kasteel van hertogin Margarete Maultasch, wandel over de wijnhellingen van Kaltern of fiets van Mals naar Meran. 

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Rother Wandelgidsen - Dolomieten

De Rother wandelgids Dolomieten 1 bevat 52 uitgelezen wandelingen in het westelijk gedeelte van de Grödner Dolomieten. Alle wandelingen zijn voorzien van betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en informatieve hoogteprofielen. Deze wandelgids voor de Dolomieten beschrijft wandeltochten tussen Brixen, Bozen en het Fassatal met de Langkofel, de Plose, het Villnößtal, de Seiser Alm en de Rosengarten.

Wandelvakantie Dolomieten

Alle hier beschreven wandelingen zijn niet al te moeilijk en volgen goed aangegeven routes. Ze kunnen meestal ook door minder goed getrainde bergliefhebbers, en voor een deel ook met kinderen en ouderen, worden gemaakt. Gemiddeld duren de wandeltochten 3,5 uur, met een maximale klim van 750 m die maar zelden wordt overschreden; gemiddeld is een klim ca. 450 m. De nauwkeurige routebeschrijvingen worden geïllustreerd met foto's van het landschap een veelkleurige wandelkaartjes. Een handige en compacte wandelgids die zeker niet mag ontbreken bij uw wandelvakantie naar de Dolomieten.

Dolomieten, Gardameer

Dé traditionele reisgids voor de liefhebber van kunst, cultuur, landschap en natuur. Extra is de uitneembare kaart met alle toeristische hoogtepunten.

ANWB Goud bevat talloze bezienswaardige steden, dorpen, landschappen, kastelen, musea, natuurgebieden en nog veel meer. Ook leuke adressen en handige internetsites zijn te vinden in de gids. Uit het grote aanbod bezienswaardigheden heeft de ANWB-redactie een selectie gemaakt van toeristische hoogtepunten die duidelijk in de gids en op de kaart vermeld worden. Ook biedt de gids vele overzichtskaarten en stadsplattegronden. Bijzonder is de luxe omslag met half linnen band en voor het opzoekgemak is een leeslint toegevoegd. Met ANWB Goud op zak ontdekt u op een prettige manier uw vakantiegebied!

Dolomieten

Actief Reisgids Dolomieten

De bekende serie Actief & Anders reisgidsen is grondig vernieuwd en heet voortaan ANWB Actief. De gids is vooral populair bij de reislustige en sportieve Nederlander. Het hoofdstuk over plaatsbeschrijvingen is verbeterd en er zijn nog meer dagtochten beschreven: circa 30 wandel-, fiets- en autoroutes per titel. In het nieuwe concept is er extra aandacht voor praktische informatie bij de routes, zoals de moeilijkheidsgraad.

  • Vernieuwd concept en ontwerp
  • Serie omvat een groot aantal titels
  • Beknopte reisgids met 30 dagtochten (wandel, fiets, auto)
  • Heldere plaatsbeschrijvingen
  • Ideaal voor autovakanties

FB Tirol • Dolomieten • Gardameer

Ontdek Tirol, Noordoost-Italië en Zuid-Beieren met deze dubbelzijdige panoramakaart, Aan de ene kant een wegenkaart, aan de andere kant hetzelfde gebied in panorama, Met vermelding van bezienswaardigheden, natuurparken, uitzichtpunten, religieuze gebouwen, kastelen, monumenten, ruïnes, historische plaatsen, vliegvelden, campings en jeugdherbergen, De legenda is in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Tsjechisch, Sloveens, Pools en Hongaars,

Reacties
Categorieën