san vito lo capo
Italie
Ramon Kuiters
Italie
01/25/2024
5 min

De top 7 van de mooiste stranden in Italië 2024

01/25/2024
5 min

Nederlandse toerist. Toch is Italië niet het land waar je meteen aan denkt als het gaat om een strandvakantie. Dit is eigenlijk best vreemd. Het land heeft vele prachtige stranden, een ideaal klimaat, vele bezienswaardigheden, lekker eten en drinken en leuke plaatsen waaronder ook badplaatsen. 

Aan water is er ook zeker geen gebrek en het omsingeld door de Middellandse Zee. De stranden van Italië staan vaak ook niet in de lijstje van de mooiste stranden van Europa terwijl het land prachtige stranden heeft waar jij je vakantie zeer goed kunt vertoeven. 

Voor deze pagina heb ik de 7 mooiste stranden voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven heb ik de stranden uitgebreid beschreven. In de top 7 vind je ook stranden op Sicilië en Sardinië. 

Wil jij op vakantie naar Italië bekijk dan eens het prachtige aanbod van Vakantiediscounter en Tui Reizen. Je vind hier niet alleen de mooiste bestemmingen en stranden maar ook scherpe aanbiedingen

Mattinata - Puglia

Puglia is een provincie in Italië en is gelegen waar de hak van de laars van Italië begint in het zuiden. Deze prachtige provincie heeft diverse mooie stranden. Aan de oostkust vind je het plaats Mattinata. Dit wordt gezien als parel van de Gargano dat is gelegen in de Golf van Manfredonia. Hoewel de kust overwegend rotsachtig is heb je vele geheime baaien die worden afgewiseelen met zand en kiezelstranden. 

Baia Delle Zagare en Vignanotica zijn de bekendste stranden en mogen ook niet overgeslagen worden. Maar minstens zo leuk is op zoek te gaan na één van de mooie inhammen met stranden. Het water is schoon en zeer helder. De stranden zijn niet voor niets bekroond met de blauwe vlag voor schone wateren. 

De combinatie van strand, helder blauw water en rotsen maken de strand oogverblindend mooi. 

San Vito Lo Capo - Sicilië

San Vito lo Capo is een kleine stadje dat aan zee is gelegen. Het stadje zelf is ook zeer interessant om eens te bezoeken. Jaarlijks worden hier diverse religieuze feesten gehouden, bijzonder om dit eens mee te maken. Ook het natuurreservaat Riserva Naturale Dello Zingaro mag eigenlijk niet overgeslagen worden. 

Het dorp zelf grossiert in witte gepleisterde huizen met vele straatjes. Misschien wel het mooiste pad in San Vito Lo Capo is het pad naar het strand. Het mooiste strand is Macari dit prachtige strand heeft een blauwe zee, een geweldig uitzicht en een heerlijk breed zandstrand. 

Na een dagje strand kun jij je goed vermaken in het oude vissersdorp en als je nog niet genoeg hebt gehad van de zee, bezoek dan het zeemuseum of ga verse vis eten in één van de vele restaurantjes. 

Spiaggia della Padulella - Elba - Toscane

Elba is het grootste eiland van de Toscaanse archipel en wordt door de meeste toeristen niet eens bezocht en dat is vreemd als je weet wat Elba je allemaal te bieden heeft. Dit heeft natuurlijk ook voordelen je kunt nog rustig het eiland verkennen zonder massa toerisme. 

Spiaggia Della Padulella is het mooiste strand van Elba en de Toscane voor velen en staat ook niet voor niets in de top 7 van mooiste stranden van Italië. Het water is hier misschien wel op zijn helderst een prachtige turquise kleur dat een mooi contrast geeft met de witte kiezels. 

Geniet niet alleen van het strand van Elba, maar ook van de omgeving. Wil je ook nog een ander mooi strand bezoeken op Elba kies van voor Cavoli. 

Liscia Ruja - Sardinië

Sardinië heeft vele mooie stranden die allemaal wel in de top 7 van mooiste stranden konden staan. De keuze is gevallen op Liscia dit is strand wit en de lichtblauwe zee maakt het oog strelend. Het strand is lang, dit is niet alleen prettig als het druk is zodat je een rustig plekje kan zoeken. Maar is ook ideaal voor een prachtige lange strandwandeling. Vanaf Liscia Ruja heb je ook een prachtig uitzicht op de Sofi en Mortorio eilanden. 

Als je het eiland Sardinië bezoekt en je bent gek op het strand dan mag je Liscia Ruja eigenlijk niet overslaan. 

Baia di Erchie, Campania

In Zuid-Italië vind je Campinia aan de Amalfikust. Dit is één van de meeste begeerde kust stukje van Italië, uiteraard niet zonder een reden. De stranden en de kustlijn is hier prachtig, en als we over schoonheid praten mogen we Baia di Erchie zeker niet overslaan. De landtongen worden ook wel torens genoemd, la Torre Cerniola en la Torre del Tummolo. 

De naam is waarschijnlijk te danken aan Hercules, omdat hier ooit een tempel stond die gewijd was aan de Griekse held. Op deze mythische en historische grond vormen de natuur, mens en de historie een prachtig en perfect symbiose. 

Niet alleen de historie is al de moeite waard ook de baai en het strand is een reden om naar Campania te rijden. 

Gargano - Apulië  

Gargano is een schiereiland dat voorzien is van een prachtige baai met de mooiste stranden. Hoe wel Gargano een schiereiland is kun je eigenlijk ook wel spreken over een kustlijn met een aaneenschakeling van rotswanden, baaien en stranden. Gecombineerd met kalksteen muren en bossen. 

Als je toch op het schiereiland bent en een dag iets anders wil dan een prachtig strand bezoeken is het Nationale Park ook een echte aanrader. 

Vieste is een prachtig stad op een rots in de buurt van dit leuke vissersstadje waar nog gevist wordt op de traditionele wijze met de trabucco vind je diverse mooie stranden. De bekendste stranden zijn Pizzomunno, la Baia dei campi en la Cala della Pergola . Deze stranden zijn ook erg geliefd maar dat betekend niet dat er geen andere mooie stranden bij de baaien van Gargano te vinden zijn. 

Spiaggia di Scilla, Calabrië

De laatste in de lijst is zeker niet de minste. Het strand van Spiaggia di Scilla is gelegen in Calabrie en lijst zo van een ansichtkaart te komen, bijna te mooi om waar te zijn. De zee is helder en prachtig van leuk in combinatie met een dorpje op de rots dat langzaam afdaalt in zee. Adembenemend. 

En in dit plaatje kun jij van het strand en de schone zee genieten. De naam van het strand is afkomstig van het mythische figuur Scylla, een zeemonster uit de Griekse mythologie. Je treft hier geen zeemonster maar wel een rustig en prachtig onderwater leven 

Reacties
Categorieën