Toscane
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/05/2024
6 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor de Toscane 2024

02/05/2024
6 min

De Toscane is één van de populairste vakantiebestemmingen in Italië voor de Nederlands maar ook zeker bij andere toeristen. De regio heeft niet alleen een prettig klimaat, wat ook zeer geschikt is voor een zon, zee en strand vakantie, maar biedt je ook vele culturele bezienswaardigheden.

Toscane bied veel diversiteit want je vind hier ook een historie kijk alleen maar naar de steden Siena, Pisa en Florence. Kortom een regio waar jouw vakantie snel voorbij vliegt. Om te zorgen dat je geen bezienswaardigheden mist en naar de juiste plekken toe gaat is een goede voorbereiding wel een pre.

En hoe kun jij je beter voorbereiden dan met de beste reisgidsen. Voor de pagina heb ik een top 7 van beste reisgidsen voor de Toscane gemaakt. De boeken worden uitgebreid beschreven en om je van extra informatie te voorzien heb ik een link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijving. Via deze link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

Tips: Op zoek naar een prachtige camping in de Toscane? Bekijk dan Suncamp.nl eens, een mooi aanbod en zeer aantrekkelijk!

 

Insight guides - Toscane

Toscane is de geboorteplaats van de Renaissance en velen vinden deze regio zelfs het meest geciviliseerde landschap op aarde.

De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met de ontelbare rijkdommen van deze prachtige Italiaanse streek.

Eerst komt de boeiende geschiedenis, kunst, cultuur, architectuur, natuur en de keuken van Toscane uitgebreid aan bod. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. Van de ruige kuststreek van Livorno tot de weelderige heuvels van de Chianti, van de stralende stad Florence tot het mysterieuze Siena.

De Romaanse kerken en gotische kathedralen, de middeleeuwse kastelen en de renaissancepaleizen, de barokke villa's; niets wordt vergeten - het komt allemaal aan bod. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina's over onder andere 'De Passie van de Palio', 'Het Bargello' en 'De Chianti-wijnroute'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet.

In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, restaurants, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden.

Insight Guide is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Capitool reisgids - Florence & Toscane

Capitool Florence & Toscane: de ideale reisgids voor jouw reis naar Florence en Toscane!

  • Een luxe reisgids boordevol informatie
  • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
  • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
  • Met de mooiste illustraties en foto's
  • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Nergens is 'la dolce vita', het Italiaanse motto voor het goede leven, zo goed zichtbaar als in Toscane. Buiten zittend voor een café in een Toscaans dorp kun je originele renaissancistische kunst zien of genieten van de olijfbossen en terrassen met wijngaarden op de heuvels. Het hoofdplein of piazza van bijna elke Toscaanse plaats is het middelpunt van veel activiteiten. In Florence kun je de indrukwekkende Duomo niet missen, deze kathedraal is zo groot dat het onmogelijk is om hem van dichtbij in zijn geheel te zien.

Alles in één reisgids

Met deze reisgids van Capitool ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zes verschillende streken die Florence & Toscane rijk zijn. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Denk bijvoorbeeld aan de Toren van Pisa, de Ponte Vecchio, het indrukwekkende De Geboorte van Venus van Botticelli in de Uffizi-galerij en de prachtige Duomo met uitzicht over de Toscaanse heuvels. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels en markten, amusement, themavakanties en buitenactiviteiten.

Daarnaast geeft de reisgids in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over de Italiaanse keuken, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.

Genoeg te ontdekken

De reisgids laat jou alles weten over de echte do's en don'ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden.

Met 336 pagina's aan tekst, kaarten, foto's en illustraties is de reisgids Capitool Florence & Toscane een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

ANWB Extra - Toscane

NWB Extra reisgids Toscane - Italië Ontdek Toscane met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Toscane! Heuvels, cipressen, bochtige weggetjes en eenzaam gelegen landgoederen. Dit maakt Toscane de perfecte bestemming voor een leuke zonvakantie.

De compacte ANWB Extra reisgids Toscane biedt naast diverse routes door het gebied en veel praktische tips over hotels, campings en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Ga cultuur snuiven in Florence, maak een roadtrip door de Chianti of bezoek de middeleeuwse torens van San Gimignano.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan

Ontdek Toscane

ANWB Ontdek reisgids Toscane – Italië Verken Toscane op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Toscane!

Natuurlijk mag je bezienswaardigheden in steden zoals Lucca, Pisa en Florence niet missen, maar ontdek ook de minder bekende plekjes zoals wijnstadje Montepulciano en de lagune bij Castiglione della Pescaia.

De Ontdek reisgids Toscane biedt naast praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door de streek. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen.

Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je reis door Toscane.

Toscane

Er zijn maar weinig plekken ter wereld die de schoonheid van het Toscaanse landschap kunnen evenaren. De heuvels van de Val d'Orcia met haar cipressenlanen, olijfboomgaarden en eindeloze rijen wijnranken; de toonaangevende Medici-villa's en -tuinen en de renaissancesteden Florence, Pisa, San Gimignano, Siena en Pienza met hun rijke museumcollecties zijn niet te missen hoogtepunten.

Maar wie even buiten de gebaande paden treedt, ontdekt de minder bekende, maar zeker zo fascinerende middeleeuwse heuvelstadjes en de talloze plekken waar je in alle rust kunt genieten van het Toscaanse landschappelijk schoon. Van de ongerepte natuur van de Maremma tot de schilderachtige Chianti en de warmwaterbronnen aan de voet van de gedoofde vulkaan Monte Amiata.

Langs de kuststrook en op de zeven bewoonde eilanden van de Toscaanse archipel vind je bovendien fijne zandstranden. Kortom, een regio die bijzonder gevarieerd is. Met een aangenaam klimaat, een vriendelijke bevolking, een voortreffelijke regionale keuken en prachtige lokale wijnen maakt dit Toscane tot de ideale vakantiebestemming. Aan veel plekken in Toscane zijn bovendien bijzondere verhalen verbonden, die je als reiziger eigenlijk zou moeten kennen.

Daarom lees je in dit boek niet alleen historische wetenswaardigheden, maar ook kleurrijke anekdotes en legenden.

Rother wandelgidsen zuid-Toscane

De Rother wandelgids Zuid-Toscane bevat 50 prachtige wandelingen door het unieke natuurlijke en culturele landschap van het zuiden van Toscane, tussen Florence en de Maremma.

Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring

100% regiogidsen - 100% Toscane

100% Toscane

TOSCANE is al jaren een populaire bestemming voor Nederlanders. Geen wonder, want iedereen moet Florence en de scheve toren van Pisa een keer gezien hebben.

Wie DIEPER DE REGIO IN gaat, ontdekt dat Toscane veel plekken kent waar je letterlijk en figuurlijk het ECHTE ITALIAANSE LEVEN kunt proeven. 100% TOSCANE brengt je naar die plekken waar anderen niet komen.

Bovendien geven we je alle adressen voor in je navigatiesysteem, zodat je nooit meer hoeft te verdwalen.


Reacties
Categorieën