|

De 7 beste sporthorloges 2023 (wandelen, hardlopen etc)

Sporthorloges zijn een ware trend op dit moment. Zie ziet sporthorloges van verschillende merken, in allerlei maten en kleuren, ontzettend veel functies, speciale modellen voor vrouwen, mannen, maar ook universeel modellen en nog veel meer. Het aanschaffen van een sporthorloges wordt er niet makkelijker op.

Om je hierbij te helpen heb ik alle belangrijke infromate voor je op een rij gezet, ook de verschillen in kaart gebracht en welke sporthorloges voor welke sport / activieteit geschikt is. Daarnaast vind je de 7 beste sporthorloges van dit moment, die uitgebreid beschreven worden.

Wat is een sporthorloge?

Een sporthorloge is een horloge met extra functie die zeer geschikt zijn voor de (actieve en fanatieke) sporter. Het horloge kan de o.a. de volgende zaken meten zoals de snelheid, de duur, hartslag, afstand en nog veel meer tijdens je activiteiten. De resultaten kun terug zien in een app (bijvoorbeeld op je telefoon) en op je sporthorloge zelf.

Veel sporthorloges zijn gericht voor diverse sporten en activiteiten, sommige modellen zijn gericht op één sport bijvoorbeeld fietsen of hardlopen.

Naast de functies voor activiteiten en sporten kun jij je horloge ook gebruiken voor de tijd, datum en eventueel als stopwatch.


Het verschil tussen een activity tracker (stappenteller) en de sporthorloge?

Een sporthorloge wordt nog wel eens vergeleken met een stappenteller (activity tracker). Een groot verschil is dat een sporthorloge vaak een stuk prijziger is. Maar wat zijn nu de grootste verschillen behalve prijs?

Een stappenteller houdt je activiteiten bij, het apparaatje telt alle stappen die jij zet. Naast stappen kunnen de meeste stappentellers ook de afstand en het aan verbrande calorieën. Afhankelijk van de mogelijkheden kan het ook je slaappatroon en hartslag meten en bijhouden.

Het doel van een stappenteller is het bevorderen van een actieve levensstijl en is een stuk kleiner en goedkoper dan een sporthorloge. Een sporthorloge meet ook het aantal stappen, de afstand, en de verbrande calorieën maar heeft ook nog veel meer functies en mogelijkheden.

Denk hierbij aan de snelheid, het bijhouden van de route, maar kan ook zwemslagen en pedaaltrappen meten per minuut. Je kunt vaak ook traningsprogramma´s uitvoeren en audio en coaching adviezen en instructies ontvangen. Dit is wel afhankelijk van het type sporthorloges. Niet elk sporthorloge heeft al deze functies. Dit zijn ook maar een aantal voorbeelden van alle mogelijk mogelijkheden.

Een sporthorloge is een stuk groter, sierlijke maar ook duurder dan een stappenteller (actvity tracker.


Voor elke sporten en activiteiten is een sporthorloge geschikt?

Bij vele activiteiten en sporten kan je sporthorloge gegevens meten en opslaan. Hieronder heb ik de activiteiten en sporten voor je op een rij gezet en wordt extra informatie gegevens van de mogelijkheden. (dit is wel afhankelijk van het sporthorloge).

Hardlopen

Hardlopen is een groot begrip dit kan een blokje om zijn, maar ook 5 kilometer of zelfs de marathon. Met een sporthorloge weet je precies hoever je hebt gelopen, hoe snel, hoeveel calorieën zin verbrand, de route wordt weer gegeven en er zijn nog veel meer gegevens die gemeten wordt. Ook kun je gebruik maken van hardloopschema´s en audio-instructies ontvangen tijdens het hardlopen. Al deze mogelijkheden helpen jou bij het verbeteren van je prestaties.


Fietsen

Bij het fietsen worden grotendeels dezelfde gegevens gemeten en opgeslagen als bij het hardlopen. Vele sporthorloges en iedergeval de fietshorloges zijn voorzien van een sensor (cadanssenor bijvoorbeeld). Deze sensor meet de hoeveelheid pedaalslagen die jij maakt tijdens het fietsen, zodat je een goed beeld krijgt van je prestatie.


Zwemmen

De belangrijk eigenschap voor het meten van zwemmen en wateractiviteiten is dat het sporthorloge waterdicht is. Zonder deze eigenschap kun je er beter niet aan beginnen. De zaken die gemeten worden bij het zwemmen zijn onder meer de snelheid, afstand en het aantal zwemslagen.


Outdoor activiteiten.

Denk hierbij aan klimmen, hiken etc. Bij de outdoor activiteiten worden de hoogtemeter gemeten en komt een kompas goed van pas. Ook de route is handig zodat je deze ook eenvoudig terug kan vinden hiervoor is wel een GPS nodig. Waterspatdicht en tegen een stootje kunnen is wel aanbevolen.


Thriathlon

Bij een triathlon heeft het sporthorloge de functie nodig om de pedaalslagen te kunnen meten en waterdicht zijn om de zwemslagen te meten.


Wandelen

Wandelhorloge: Bij het wandelen gaat het de meeste gebruikers, om het aantal stappen, de afstand, calorieën en de snelheid.

Ook de route is mogelijk is een fijne opties, denk hierbij aan kaarten en routes zelf maar ook aan waypoints.

Als je aan geocoaching doet is een GPS onmisbaar, maar de GPS heb je ook nodig als je de route in kaart wil hebben.


Golf

Wist je dat er ook golfhorloges zijn? Dit horloge kan je helpen bij het verbeteren van je wint, maar ook meer informatie geven over de afstanden en de kaarten showen van de golfbaan.


Welke functie kan een sporthorloge bevatten?

Zoals je hierboven al hebt gelezen kan een sporthorloge vele functies hebben. Eigenlijk te veel om op te noemen. Om je te helen bij het kiezen van een sporthorloge heb ik de belangrijkste eigenschappen en functies van een sporthorloges voor je op een rij gezet. Zodat jij na het lezen van deze blog precies weet welke functies het sporthorloge die jij wil kopen moet hebben.

Hartslagmeter

Een hartslagmeter meet je hartslag tijdens je activiteit. Met de informatie van je hartslag kun je effectieve gaan trainen. De hartslag meters van tegenwoordig zijn een stuk betrouwbaarder geworden. Maar houdt er wel rekening mee dat het procentueel iets kan afwijken maar geeft wel een goede indicatie voor het trainen.

Als jij trint met een hartslag meter of wil gaan trainen met behulp van je hartslag zou ik zeker kiezen voor een sporthorloge met een hartslagmeter. Het voordeel van een horloge is dat je geen extra band meer om hoeft die kan gaan knellen, afzakken, schuren. Veel sporters vinden neen band ook niet prettig bewegen en zitten.

De hartslagmeter is geïntegreerd is het horloges die met een optische lichtstraal de verschillen in de doorbloeding van je pos meet en de resultaten op je horloge toont. Een ander groot voordeel van een sporthorloge met een hartslagmeter is dat je ook meteen dat hartslag kan zien en hier op kan reageren.


Slaapmonitor

De meeste sporthorloges bevatten een slaapmonitor. Slapen is een belangrijk onderdeel voor je herstel en fitheid, net zoals als voeding neemt slaap een steeds belangrijker rol in als het gaat om gezondheid en fitheid.

Een slaapmonitor meet hoelang jij hebt geslapen, helemaal 100% nauwkeurig is het niet maar geeft wel een goede indicatie weer. De slaapmonitor houdt naast bij hoelang je slaap ook hoe goed je slaapt, dit wordt gemeten aan de hand van (in)activiteit tijdens je slaap.

De resultaten kunnen je bewuster maken en ook een overzicht geven over je uren en de kwaliteit van je nachtrust.


Afstand en snelheid

De afstand en snelheid wordt door veel gebruikers van de sporthorloge afgelezen. Veel sporters hechten waarde aan de snelheid en afstand die ze hebben afgelegd. Dit laat vaak ook de fitheid en de mogelijkheden zien.

Aan de hand van de resultaten kun je ook goed zien over je vorderen boekt in je prestatie. je Je kunt zien hoeveel kilometers je per uur (loopt, fietst of zwemt), je maximale en minimale snelheid en op welk moment dit was. Veel sporthorloges kunnen ook de hoogtemeter meten en de eventuele gelopen traptreden.

Met deze gegevens krijg jij een goed beeld van je prestaties en kun jij in veel gevallen ook zien waar de verbeteringen mogelijk zijn. De vooruitgang is vaa ook makkelijk te zien omdat de gegevens worden opgeslagen en daarom makkelijk te vergelijken zijn met de vorige week, maand of zelfs jaar.


Stappenteller en bewegingsmelder

Sporthorloges beschikken bijna allemaal over een stappenteller en een bewegingsmelder. Deze teller en melder houdt al je bewegingen en het aantal stappen bij.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat en stappenteller je motiveert om extra stappen te zetten vooral als je hier een doel aan koppelt bijvoorbeeld 6000 of 10.000, ben je geneigd om extra stappen te zetten om je doel te bereiken.

De bewegingsmelder kan je een seintje geven wanneer je l en tijdje niet in beweging bent geweest. Dit kan ook simulerend werken.


Calorieën teller

Veel sporters zijn ook altijd benieuwd hoeveel calorieën zijn verbrand tijdens een activiteit. Het aantal verbruikte calorieën worden gebaseerd op de activiteit, geslacht, gewicht, de duur en de intensiteit van je activiteit. De gegevens zijn een zeer goede indicatie van de verbande calorieën. De sporthorloges met een hartslagmeter zijn doorgaans iets nauwkeuriger dan sporthorloges zonder hartslagmeter.


Muziekspeler

Muziek, podcast, en andere audio wordt veel afgespeeld tijdens het sporten en activiteiten. Diverse sporthorloges hebben een geïntegreerde muziekspeler, als dit niet het geval is kun je vaak wel je horloge koppelen aan je telefoon en op deze manier als nog muziek bedienen via je horloge.

De sporthorloges met een geïntegreerde muziekspeler hebben ook vaak een optie om muziek op te slaan. In deze gevallen hoef jij geen telefoon of een mp3 speler mee te nemen als je muziek wil luisteren.


Notificaties

Sporthorloges die je aan je smartphone koppelt kunnen in de meeste gevallen ook nitficaties weergeven. denk hierbij aan berichten, inkomende oproepen etc. De verbinding gaat doormiddel van een bluetooth verbinding.

Hoewel je niet gestoord wil worden tijdens het sporten of je activiteiten kan het wel handig zijn dat je jouw melding op je horloge zichtbaar zijn.

Touchscreen

Niet alle sporthorloges hebben touchscreens, als dit het geval is kun jij je telefoon besturen met vaste knoppen. Dit kan voordelen hebben, de knoppen zijn niet gevoelig voor natte of bezwete handen. Uiteraard heeft een touchscreen ook voordelen en dit ben je ook al vaak gewend door je telefoon en de tablets. Sommige horloges hebben ook een combinatie van knoppen en een touchscreen

De 7 beste sporthorloges

Nu je het belangrijkste weet over de sporthorloge is het tijd voor de 7 beste modellen. De beste sporthorloges worden uitgebreid beschreven. Om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie waaronder de waardering en de recensies van de gebruikers. Via de link je het sport horloge ook eenvoudig bestellen.

Garmin Forerunner 55 Smartwatch – Sporthorloge

De Garmin Forerunner 55 is de GPS-sporthologe die verder gaat dan tempo- en hartslagstatistieken. De Garmin Forerunner 55 is de perfecte watch voor een sporter die veel data uit zijn horloge wil halen op het gebied van hardlopen. Met functies als Garmin coach, HIIT training, VO2 Max raceprognose en hersteladvies train je slimmer en beter en ga je verder dan alleen tempo- en hartslagstatistieken.

Built-in Sport apps

Geen giswerk meer tijdens het trainen dankzij persoonlijke begeleiding en dagelijkse aanbevolen workouts op basis van je trainingsgeschiedenis en fitnessniveau. Begrijp je lichaam beter dankzij geavanceerde wellnessfuncties, die de hele dag door je ademhaling, het aantal minuten intensieve training en nog veel meer bijhouden.

Geef je workout een boost met activiteitenprofielen voor hardlopen op de baan of virtueel hardlopen, zwemmen in een zwembad, pilates, HIIT en zelfs ademhalingsoefeningen. De nieuwe functie raceprognose houdt rekening met je fitnessniveau en trainingsgeschiedenis, en helpt je om je wedstrijddoel te bereiken en het trainingseffect op je voorspelde eindtijd te zien.

Dagelijks aanbevolen workouts

Laat je persoonlijk begeleiden met de dagelijkse aanbevelingen voor looptrainingen van verschillende intensiteit op basis van je trainingsgeschiedenis, fitnessniveau en hersteltijd. De laatste is van cruciaal belang voor je lichaam. Na elke workout laat de ingebouwde hersteltijdfunctie je weten hoe lang je moet rusten voordat je weer een grote inspanning doet.

Pacepro

Deze functie biedt op GPS gebaseerde tempobegeleiding voor een bepaalde afstand in de Garmin Connectâ„¢ app om je te helpen je wedstrijdstrategie te plannen. Zo kun jij je inspanningen afstemmen op wat er nog voor je ligt.

Welness tracking

Geavanceerde wellnessfuncties, zoals minuten intensieve training, fitnessleeftijd, tracking van ademhaling, bijhouden van hydratatie en meer.

Garmin Connect app

Upload je activiteiten naar de Garmin Connect app voor interactie met een bloeiende online community waar je onderweg contact kunt maken en zelfs je triomfen kunt delen via sociale media.

Veiligheids- en trackingsfuncties

Als jij je onveilig voelt of als je watch registreert dat er een ongeval is gebeurd, verzenden de hulp- en ongevaldetectiefuncties een bericht met je locatie naar de contacten voor noodgevallen.

Garmin Coach

Deze aanpasbare trainingsplannen. bieden begeleiding van deskundige coaches en gratis trainingsschema’s die je kunt aanpassen aan je doelen. Workouts worden direct naar je watch gesynchroniseerd.

Levensduur batterij

Ren naar hartenlust met een batterijduur tot wel liefst 2 weken in smartwatchmodus en tot 20 uur in GPS-modus.


Polar Vantage M – Multisport horloge

Polar-apparaten werken met de meeste smartphones. De minimumvereisten zijn een iPhone met iOS 12 of hoger. Android-apparaten met Bluetooth 4.0 en Android 6 of hoger.

Zo compleet en geavanceerd als de Polar Vantage M zie je ze niet vaak in deze prijscategorie. Dit alles-in-één multisportsporthorloge meet sportprestaties op geavanceerde wijze en heeft een ultra lange batterijduur van 30 uur in trainingsmodus.

Hij meet de hartslag met de nieuwe Precision Prime sensortechnologie – een combinatie van optische hartslagtechnologie met 9 Led’s én huidcontactmeting voor nog nauwkeurige en betrouwbare hartslagmeting. Daarnaast heeft hij razendsnelle GPS en een ingebouwde activity tracker voor het meten van je dagelijkse beweging en je slaappatroon.

Functies

Vantage M heeft vele slimme functies om je optimaal te begeleiden bij jouw sport en geeft je in combinatie met de Polar Flow app en webservice persoonlijk en waardevol advies. Zo weet je met de handige Polar Training Load Pro precies hoeveel je moet trainen om optimaal te presteren en ontvang je feedback om de juiste balans tussen trainen en rust te vinden.

Je kan de Vantage M volledig customizen. Je hebt keuze uit meer dan 130 sportprofielen – jij kiest welke sporten je in je horloge wilt zetten en welke gegevens je per sport op je horloge wilt zien tijdens je training.

Bouw je dag op de nacht

Tijdens de nacht meet Polar Vantage M hoe je lichaam zich heeft hersteld van stress gedurende de dag en training door je slaap en de activiteit van het autonome zenuwstelstel te meten. Hij helpt je de juiste keuzes te maken; doe je vandaag een intensieve training of is het toch slimmer om wat rustiger aan te doen?

Geen slaap, geen prestatie

Polar’s Sleep Plus Stages ™ slaapregistratie volgt automatisch de hoeveelheid en kwaliteit van je slaap en laat je zien hoe lang je in elke slaapfase hebt doorgebracht.

Ontspan lichaam en geest

De Polar Vantage M is de perfecte keuze voor iedereen die een geavanceerd, waterdicht sporthorloge zoek met uitgebreide trainingsmodelijkheden. Deze slanke en lichtgewicht trainingspartner is verkrijgbaar in 2 maten (S en M/L) en levert je alle data die je nodig hebt om nog beter te worden in al je favoriete sporten

Serene ™ is een begeleide ademhalingsoefening die je helpt lichaam en geest te ontspannen, stress de baas te blijven en de kwaliteit van je slaap te verbeteren.


Sporthorloge Zwart S205L

Ben jij het ook zat om telkens je mobiel uit je zak te halen voor een nieuwe melding? Blijf verbonden en ontvang je telefonische meldingen op je smartwatch.

Start een sportiever leven met de ID205L sportwatch/smartwatch , met dit slimme horloge is het perfect om bewegingen vast te stellen, wat meer motivatie voor jou betekent om lekker te gaan bewegen! Met zijn elegante, strakke design en lichte gewicht past het mooi om de pols bij alle gebeurtenissen.

Sporten is belangrijk. Juist nu in deze moeilijke tijd. Track jou sportresultaten makkelijk met de smartwatch.

  • Smartwatch met volledig touchscreen:het fitnesshorloge is uitgerust met een 1,3 inch full-touch HD TFT-kleurenscherm. De hoofdinterface van het horloge beschikt over vier soorten achtergrondafbeeldingen: minimalistisch, dromerig, traditioneel en helder. Er zijn vier kleuren om uit te kiezen, die je naar wens kunt wijzigen. IP68 waterdicht ontwerp, draag het in de regen, bij het handen wassen, zweten of zwemmen zal je horloge niet beschadigen, je kunt er zonder zorgen mee trainen.
  • Meerdere sportmod: dit sporthorloge is verkrijgbaar in 9 sporten: wandelen, fietsen, loopbanden, fitness, bergbeklimmen, spinnen, yoga; je kunt tijdens het sporten real-time gegevens opnemen en weergeven en de GPS-sportmodus op de telefoon activeren om je bewegingsroute in real-time vast te leggen.
  • Hartslagmeting en slaapmonitor: deze hartslagmeter ondersteunt een 24 uur hartslagbewaking die hartslaggegevens bewaakt en registreert, zodat je je gezondheid beter kunt begrijpen. Het kan je slaap registreren (diepe slaap, lichte slaap, wakker slaap), dankzij slaapanalyse ook informatie over je slaapkwaliteit en helpt je om je slaapschema aan te passen.
  • Slimme meldingen:nadat de verbinding tussen de telefoon en het intelligente horloge is gemaakt, download je de app op je smartphone en verbind hem via de app, hij kan trillen en je herinneren wanneer je op je telefoon inkomende oproepen, sms- en SNS-informatie (Facebook, Twitter, Instagram, Skype, WhatsApp, LinkedIn, Messenger enz.) binnenkomt, zodat je deze nooit meer gesprekken en berichten zult missen.
  • Meer functies:de activiteitsmonitor kan je dagelijkse activiteitsgegevens 24 uur per dag bewaken en registreren: stappenteller, activiteitsafstand, calorieën kunnen op het horloge worden weergegeven. Ondersteuning voor het optillen van het scherm aan de pols, zittende herinnering, alarm, stopwatch, timer, muziekbesturing, ademtraining enz. Het horloge is via Bluetooth verbonden met de mobiele app en is compatibel met iOS 8.0 en hoger, Android 4.4 en hoger.

Garmin Forerunner 45S Smartwatch

De Garmin Connect app kan worden geïnstalleerd op Android 6.0 of hoger of voor iPhone gebruikers op iOS 12 of hoger. Telefoons met een Android Go software hebben enkele beperkingen. Deze software is dus niet optimaal te verbinden met Garmin watches. iPhone gebruikers met iOS 13 of hoger dienen eerst bluetooth sharing aanzetten om de Garmin Vivoactive 4 te laten verbinden. Ga hiervoor naar instellingen > privacy > bluetooth en controleer hier of de Garmin app aan staat.

Je bent een hardloper, dus train als een hardloper. De Garmin Forerunner 45S is een gebruiksvriendelijk hardloophorloge met polshartslagmeter en GPS om jouw tempo, afstand en nog veel meer bij te houden. De Forerunner 45S functioneert namelijk niet alleen als sporthorloge, maar ook als een smartwatch voor dagelijks gebruik!

Gebruik de uitgebreide GPS-functies

Met ingebouwde GPS, GLONASS en Galileo heb je altijd een snelle verbinding om exact bij te houden hoe ver, hoe snel en waar je loopt, zelfs onder de bomen. Je hebt geen telefoon nodig!

Hardlopen met Garmin Coach 2.0

Met Garmin Coach heeft heb je altijd een gratis, persoonlijke hardloopcoach binnen handbereik. Kies een coach en jouw (wedstrijd)doel voor de 5km, 10km of halve marathon. Je ontvangt een gratis aanpasbaar trainingsschema en stap-voor-stap begeleiding. Personaliseer en behaal jouw doelen: go, go, go!

Meet alles

Dag en nacht kun je jouw hartslag meten zonder extra hartslagband. Met de Forerunner 45S om jouw pols meet je niet alleen jouw prestaties tijdens het hardlopen, maar ook alle andere dagelijkse inspanningen én ontspanning. Dit horloge meet namelijk ook jouw stappen, afstand, verbrande calorieën, stress en zelfs slaap.

Ga met een veilig gevoel de deur uit

Ben je net begonnen met hardlopen, heb je last van een blessure of ga je hardlopen op vakantie? Dit horloge bevat veiligheid- en trackingfuncties zoals ongevaldetectie en de mogelijkheid om jouw real-time locatie te versturen naar een contactpersoon voor noodgevallen. Ook kun je jouw live locatie delen zodat jouw familie en vrienden kunnen zien hoe lekker jij bezig bent!

Doe meer dan alleen hardlopen

Hardlopen is niet het enige waar de Forerunner 45S jou bij kan helpen! Wanneer je een keer anders wilt trainen, kun je dit hardloophorloge ook instellen voor bijvoorbeeld fietsen, cardio, crosstraining of yoga.

Vind de perfect maat voor jouw pols

De Forerunner 45 is verkrijgbaar in small en large. De Forerunner 45S is een smaller horloge met een diameter van 39,5 mm en geschikt voor polsen van 124-185 mm. Deze is beschikbaar in de kleuren zwart/wit en zwart/paars. De grotere uitvoering heeft een diameter van 42 mm en is geschikt voor polsen van 129-197 mm. Deze is beschikbaar in de kleuren zwart en zwart/rood.


Polar Ignite 2 – Sporthorloge

De Polar Ignite 2 is de vernieuwde opvolger van de Polar Ignite.
Garandeert zeer nauwkeurige, optische hartslagmeting met Polar’s Precision Prime sensorfusietechnologie een combinatie van optische hartslagmeting met 9 LED’s en huidcontactmeting voor nog betere resultaten. Meet snelheid, afstand, tempo en hoogte via GPS en GLONASS

Ontworpen om 24/7 te dragen: verzorgt je planning, meet je herstel (tijdens de nacht), volgt je slaap en bied kant-en-klare workouts, die worden gebaseerd op je actuele fitheid van die dag. Heeft een batterijduur van maar liefst 17 uur in trainingsmodus (met ingeschakelde GPS, optische hartslagmeting) en meer dan 5 dagen in horlogemodus met ingeschakelde, continue hartslagmeting.

Toont op het display meldingen van inkomende oproepen, berichten, emails, agenda-items en meer.

Functies

Polar Intige biedt meer dan 100 sportprofielen met individuele algoritmen voor elke sport. Je voegt je favoriete sporten toe in je horloge via de Polar Flow app. Meet je conditie in slechts 5 minuten in rust (VO2max) met de Fitness Test. Meet continu je hartslag gedurende de dag en nacht en geeft je nog nauwkeurigere gegevens over calorieverbruik en dagelijkse beweging en toont je de laagste en hoogste hartslag van de dag en nacht.

Maakt een persoonlijk trainingsprogramma voor de 5km, 10km, halve of hele marathon en past dit continu aan op je voortgang.

Slaapmetingen

Meet automatisch hoe goed je lichaam ’s nachts herstelt van de dag met de functie Nightly Recharge. Levert je kant-en-klare workouts met FitSpark trainingsbegeleiding, die optimaal zijn afgestemd op je herstel (die in de nacht gemeten is), je actuele fitheid en je trainingshistorie.

Biedt je wetenschappelijk onderbouwde slaapmeting – het algoritme van Sleep Plus Stage is gevalideerd aan de hand van polysomnografisch onderzoek, de huidige gouden standaard van slaapregistratie. Toont je slaapduur, slaapkwaliteit, AZS-herstel, hartslagvariabiliteit, gemiddelde ademhalingsfrequentie, slaaponderbrekingen en slaapcyclus.

Geeft je via je horloge, met Serene breathing exercise, begeleide ademhalingsoefeningen, waarmee je lichaam en geest ontspant.

Polar Flow

De Polar Flow app en webservice zijn de thuisbasis van je trainings-, activiteits- en slaapgegevens.

Plan en analyseer uw training

Plan al uw trainingen, van individuele trainingen tot volledige seizoensplannen, en kom tot de kern van uw prestaties met de uitgebreide trainingsanalysetools.

Houd uw slaap en dagelijkse activiteiten bij

Bekijk uw slaapstatistieken en ontvang tips om uw dagelijkse activiteitsdoel te bereiken.

Deel met je PT

Deel uw trainingsgegevens met uw personal trainer of coach met de gratis Polar Flow for Coach-service.


Suunto 5 G1 – Multisporthorloge

De Suunto 5 biedt een uitzonderlijke levensduur van de batterij in een compact GPS-horloge, boordevol sportfuncties, zodat u eenvoudig al uw trainingen kunt volgen en uw vorderingen kunt volgen. Het horloge houdt ook uw 24/7 activiteit bij, inclusief stress en slaap, zodat u ervoor kunt zorgen dat u bent hersteld en klaar voor uw volgende sportactiviteit.

GPS en navigatie
De geïntegreerde GPS-functie staat in verbinding met GLONASS, GALILEO en QZSS satelliet signalen. Zo meet de Suunto 5 G1 altijd zeer nauwkeurig waar je je bevindt en hoe ver en snel je loopt, of je nu over trails loopt of in de stad. Door het horloge met de Suunto app te synchroniseren kun je nieuwe routes vanaf je multisporthorloge volgen.

Hartslag en mogelijkheden
De Suunto 5 G1 meet je hartslag via een geavanceerde polsmeting. Naast het meten van je hartslag tijdens sportprestaties meet het horloge ook andere belangrijke informatie over je dagelijkse activiteiten en tijdens je slaap. Zo meet het horloge gedurende de hele dag je gemiddelde hartslag, meet het je trainingseffect en berekent het de hersteltijd. Ook houdt het horloge voor je bij hoe lang je slaapt, hoe lang je wakker bent en hoe laat je gaat slapen.

Activiteitenprofielen
De Suunto 5 G1 heeft 80 ingebouwde sportprofielen voor onder andere hardlopen, fietsen zwemmen en meer. Ook in het water meet het horloge je snelheid, de afgelegde afstand en prestaties. Het sporthorloge is waterdicht tot 50 meter, dus je springt zorgeloos het water in. Dit maakt het een zeer geschikt horloge voor triatleten. Via de Suunto app kun je je prestaties volgen en delen. Ook biedt het sporthorloge de connectie met verschillende populaire applicaties onder hardlopers, waaronder Strava.

De batterij van de Suunto 5 G1 gaat tot wel 40 uur mee. Het multisporthorloge bevat meerdere standen om de batterij zo lang mogelijk mee te laten gaan. Je kunt de modus kiezen die bij jouw sportprestaties past. Door de Suunto 5 G1 te verbinden met je smartphone blijf je in contact staan met de wereld. Toon minder


Polar M430 GPS Sporthorloge

De Polar M430 is alles wat je nodig hebt tijdens het sporten. Het is een zeer compleet, waterdicht GPS sporthorloge met vele slimme trainingsfuncties. Hij beschikt over razendsnelle GPS en een ingebouwde activity tracker voor het meten van je dagelijkse activiteit en je slaappatroon. Dankzij de ingebouwde hartslagmeter met 6 LED’s hoef je geen borstband meer te dragen.

De M430 maakt gebruik van Polar’s zelf ontwikkelde optische hartslagmeting met een uniek algoritme, dat steeds verder geoptimaliseerd wordt. Met Polar als uitvinder van de hartslagmeter weet je zeker dat je de meest nauwkeurige hartslaggegevens ontvangt!

Met de Polar M430 krijg je nog veel meer extra’s. De unieke Polar trainingsfuncties geven je optimale begeleiding en helpen jou je loopprestaties te verbeteren. Zo meet je regelmatig je huidige conditie met de Polar Fitness Test, die je via de optische hartslagmeting in rust uitvoert en de functie Running Index geeft aan hoe je loopprestaties zich ontwikkelen.

Met de mobiele app Polar Flow kun je je activiteitsgegevens volgen, analyseren en je gegevens synchroniseren. Polar Flow kun je koppelen met: MyFitnessPal, Strava, TrainingPeaks, Apple Health Kit, Google Fit en MapMyFitness.

Train je voor een evenement of heb je een bepaalde afstand als doel? Het Running Program voor jou een persoonlijk trainingsschema voor een bepaalde afstand (5km, 10km, de halve of de hele marathon), houd jouw voortgang in de gaten en past het programma voor je aan als dat nodig is. Ook zie je tijdens je run je verwachte finishtijd. Handig!

De maximale batterijduur gaat tot 30 uur in GPS low power modus. Met gebruik van GPS gaat de batterij maximaal 8 uur mee.
Naast hardlopen is het horloge geschikt voor alle sporten. Je kan via Polar Flow uit meer dan 100 sportprofielen kiezen. Ook geschikt voor watersporten en zwemmen


Vergelijkbare berichten