Koffertracker
Vakantie producten en overige
Ramon Kuiters
Vakantie producten en overige
04/18/2024
12 min

De top 5 van beste koffer trackers voor 2024

04/18/2024
12 min

Je staat op het vliegveld, klaar voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming. Je hebt je koffer zorgvuldig ingepakt met al je essentials, maar er is altijd die twijfel in je achterhoofd - zal mijn bagage veilig aankomen op de plaats van bestemming? Het is een bekend scenario voor bijna elke reiziger. Gelukkig is er nu een innovatieve oplossing die je gemoedsrust kan bieden en de manier waarop we reizen voorgoed kan veranderen: koffer trackers.

Op deze pagina vind je meer informatie over de Koffer tracker, de werking ervan, de voordelen en nadelen en nog veel meer. Naast al deze informatie heb ik ook de 7 beste koffer trackers van dit moment voor je op een rij gezet en uitgebreid beschreven. 

Wat is een koffer tracker

Een koffer tracker is een draagbaar apparaat dat speciaal is ontworpen om de locatie van je bagage te volgen en te registreren tijdens het reizen. Het is een handige en innovatieve oplossing om zorgen over verloren bagage te verminderen en biedt reizigers gemoedsrust door real-time informatie over de locatie van hun koffer te verstrekken.

De meeste koffer trackers zijn compact, lichtgewicht en eenvoudig te bevestigen aan je bagage. Ze maken gebruik van verschillende technologieën, zoals GPS (Global Positioning System), Bluetooth, en soms zelfs mobiele netwerken, om continu de locatie van de koffer bij te houden. Hierdoor kun je via een bijbehorende app op je smartphone de exacte positie van je bagage volgen.

Hoe werkt een koffer tracker?

Een koffer tracker is een slim apparaatje dat is ontworpen om de locatie van je bagage te volgen en te rapporteren tijdens je reizen. Deze compacte en lichtgewicht trackers maken gebruik van geavanceerde technologieën om je gemoedsrust te bieden en de beveiliging van je bagage te verbeteren.

De meeste koffer trackers zijn uitgerust met GPS (Global Positioning System), waarmee ze nauwkeurig de exacte locatie van je bagage kunnen bepalen, zelfs op afgelegen locaties. Daarnaast maken sommige trackers gebruik van Bluetooth-technologie om verbinding te maken met je smartphone, waardoor je je bagage binnen een beperkt bereik kunt lokaliseren, handig bijvoorbeeld op de luchthaven.

Voor een bredere dekking zijn er ook koffer trackers die gebruikmaken van mobiele netwerken, waardoor ze in staat zijn om locatiegegevens over langere afstanden te verzenden. Deze trackers hebben vaak ingebouwde SIM-kaarten en kun

Wat zijn de grootste voordelen van een koffer tracker? 

Hieronder vind je de grootste voordelen van het gebruik van een koffer tracker in je bagage tijdens één van je reizen. 

 • Bagagebeveiliging: Een van de primaire voordelen van koffer trackers is het vergroten van de beveiliging van je bagage. Mocht je koffer verloren gaan of op de verkeerde bestemming belanden, dan kun je dankzij de tracker snel de locatie achterhalen en de nodige stappen ondernemen om het probleem op te lossen.
 • Gemoedsrust: Reizen kan soms stressvol zijn, vooral als het gaat om de veiligheid van je bagage. Koffer trackers bieden gemoedsrust door real-time informatie te verstrekken over de locatie van je bagage. Hierdoor kun je ontspannen reizen, wetende dat je altijd op de hoogte bent van waar je spullen zich bevinden.
 • Snellere opsporing van verloren bagage: In het geval van verloren bagage op de luchthaven of tijdens het transport, kunnen koffer trackers de opsporing aanzienlijk versnellen. In plaats van afhankelijk te zijn van luchtvaartmaatschappijen of transportdiensten, kun je zelf de locatie van je bagage volgen en snel handelen.
 • Grensoverschrijdende functionaliteit: Veel koffer trackers werken wereldwijd, waardoor ze ideaal zijn voor reizigers die internationaal gaan. Of je nu aan het backpacken bent door Europa of een zakenreis maakt naar Azië, je kunt altijd de locatie van je bagage volgen.
 • Aanvullende functies: Sommige koffer trackers bieden extra functies, zoals waarschuwingen bij temperatuur- of vochtigheidsveranderingen in de omgeving van je bagage. Dit is handig als je bijvoorbeeld kwetsbare items hebt die gevoelig zijn voor bepaalde omstandigheden.
 • Mogelijkheid tot afbakenen van veilige zones: Sommige trackers laten je veilige zones instellen. Als je koffer deze zone verlaat, ontvang je een waarschuwing. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt weten wanneer je bagage van de bagageband wordt gehaald.

Door deze voordelen kunnen koffer trackers een waardevolle investering zijn voor reizigers die hun bagage willen beschermen en controle willen hebben over de veiligheid ervan tijdens hun reis.

De nadelen van een koffer tracker

Naast de vele voordelen zijn er ook een aantal nadelen die je in je achterhoofd moet houden als je een koffer tracker wil aanschaffen. Door het overzicht van nadelen kun je zelf ook eenvoudig bepalen over een koffer tracker voor jouw een juiste aankoop is of niet. 

 • Batterijduur: Koffer trackers werken op batterijen, en de levensduur van deze batterijen kan variëren. Sommige trackers hebben beperkte batterijduur, wat betekent dat je ze regelmatig moet opladen of de batterijen moet vervangen. Dit kan onhandig zijn, vooral als je lang onderweg bent zonder toegang tot oplaadpunten.
 • Afhankelijkheid van technologie: Koffer trackers vertrouwen op technologie zoals GPS en mobiele netwerken. In gebieden met slechte ontvangst of bij technische storingen kunnen de trackers mogelijk minder nauwkeurig of zelfs helemaal niet functioneren.
 • aanschafkosten en abonnementskosten: Het aanschaffen van een koffer tracker brengt kosten met zich mee, en sommige modellen vereisen ook abonnementskosten voor het gebruik van bepaalde functies, zoals het gebruik van mobiele netwerken. Dit kan de totale kosten van het gebruik van een koffer tracker verhogen.
 • Privacy overwegingen: Het volgen van bagage impliceert het verzamelen van locatiegegevens. Hoewel deze gegevens bedoeld zijn voor persoonlijk gebruik, is het belangrijk om bewust te zijn van de privacy-implicaties. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van het privacybeleid van de koffer tracker en hoe jouw gegevens worden beheerd.
 • Beperkte functionaliteit zonder smartphone: De meeste koffer trackers vereisen een smartphone-app voor het volgen van je bagage. Als je geen smartphone hebt of deze niet kunt gebruiken, beperkt dit de functionaliteit van de tracker aanzienlijk.
 • Beperkt nut bij verlies van de koffer: Als de koffer tracker zelf verloren gaat, bijvoorbeeld als deze wordt gestolen samen met de bagage, kan het moeilijk zijn om de verloren tracker op te sporen, bij diefstal kan de tracker ook verwijderd worden,  waardoor het nut ervan beperkt wordt.

Waar moet je opletten bij het aankopen van een koffer tracker?

Bij het aankopen van een koffer tracker zijn er verschillende belangrijke overwegingen die je in overweging moet nemen om ervoor te zorgen dat het apparaat aan je specifieke behoeften voldoet. Hieronder worden de belangrijkste elementen besproken

 • Type technologie: Koffer trackers kunnen verschillende technologieën gebruiken, zoals GPS, Bluetooth, of mobiele netwerken. Overweeg welk type technologie het beste aansluit bij je behoeften en het beoogde gebruik. GPS-trackers bieden bijvoorbeeld een breder bereik, terwijl Bluetooth trackers handig zijn voor korte afstanden.
 • Batterijduur: Controleer de batterijduur van de koffer tracker, vooral als je van plan bent langere reizen te maken. Sommige trackers hebben een beperkte levensduur en moeten mogelijk regelmatig worden opgeladen of de batterijen moeten worden vervangen.
 • Mobiele dekking en abonnementskosten: Als de koffer tracker gebruikmaakt van mobiele netwerken, controleer dan of het apparaat compatibel is met de mobiele netwerken in de regio's waar je vaak reist. Let ook op eventuele abonnementskosten die kunnen worden geassocieerd met het gebruik van mobiele services.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Kies een koffer tracker met een intuïtieve en gemakkelijk te gebruiken interface. De bijbehorende smartphone-app moet duidelijk zijn en de nodige functies bevatten zonder te ingewikkeld te zijn.
 • Nauwkeurigheid van de locatiebepaling: Controleer de nauwkeurigheid van de locatiebepaling, vooral als je vaak reist naar gebieden met een slechte GPS-ontvangst. Sommige trackers zijn mogelijk beter in het behouden van nauwkeurigheid in stedelijke omgevingen of dichtbeboste gebieden.
 • Extra functies: Overweeg of je extra functies nodig hebt, zoals het instellen van veilige zones, temperatuur- en vochtigheidssensoren, of waarschuwingen bij beweging van je bagage buiten vooraf bepaalde grenzen.
 • Formaat en gewicht: Kies een koffer tracker die past bij de grootte en het gewicht van je bagage. Het apparaat moet niet onnodig veel gewicht toevoegen en mag niet te omvangrijk zijn.
 • Prijs en abonnementskosten: Vergelijk de prijzen van verschillende koffer trackers en let op eventuele abonnementskosten die verbonden zijn aan extra services. Zorg ervoor dat de kosten passen binnen je budget en dat je duidelijk begrijpt wat is inbegrepen bij de aankoopprijs.

De top 7 van de beste koffer trackers van dit moment

Nu je meer weet over de koffer trackers en je ook weet waar je het beste op kunt letten bij het aanschaffen van een tracker is het tijd voor de top 7 van de beste koffer trackers van dit moment. 

Om je een goed beeld te geven van de koffer trackers heb ik naast een product omschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geef veel extra informatie over de koffer tracker waaronder de waardering en de recensies van de gebruikers. Via de link kun je de tracker eenvoudig en snel bestellen.

GPS Tracker volgsysteem LL01 

 • 10000 mAh oplaadbare batterij gaat tot 3 jaar mee op powersaving mode;
 • 3-Axis accelerometer;
 • IP65 Stof- en waterresistentie;
 • Sterke magneet;
 • Communicatie over LTE Cat M1/NB2 en GSM dus ook voor 4G;
 • Tamper alert;
 • Meerdere modi beschikbaar;
 • Werkt met een geweldige app van Tracksolid Pro;
 • Bij simkaart wissel hoef je geen APN in te stellen, volledig automatische configuratie;

Ben je op zoek naar een GPS tracker met een ultra lange stand-by tijd? Dat is de feature die deze tracker onderscheidt van alle anderen. Natuurlijk is de batterijduur afhankelijk van hoe vaak de tracker een rapport moet uitbrengen, maar je mag bij de GTS-LL01 ervan uitgaan dat je bij normaal gebruik de batterij pas over ongeveer een jaar hoeft te vervangen. Wanneer je de Power saving mode gebruikt, verzendt de tracker eens in de 24 uur een locatie. Dan gaat de batterij langer mee.

De GTS-LL01 is een tracker die prima te gebruiken is in extreme omstandigheden. Je installeert het moeiteloos op bijna elk metalen oppervlak. De tracker heeft namelijk een sterke magnetische houder. Dreigt de tracker toch los te raken van het object, dan geeft deze meteen een waarschuwing aan de gebruiker. Zo ben je er zeker van dat je bezittingen altijd worden beschermd. Daarnaast kun je de tracker ook gewoon in bijvoorbeeld je koffer meenemen.

Het zou geen GPS-tracker mogen heten als het niet gebruikmaakt van GPS om de positie te bepalen. Maar dat is niet de enige gebruikte technologie. De GTS-LL01 is namelijk ook voorzien van LBS: Location Based Service. Deze technologie gebruikt een mobiele telefoonsignaal. Het tracken gebeurt dan via de masten waar ook mobiele telefoons mee verbonden zijn. LBS is iets minder precies dan GPS, maar alsnog een uitstekende technologie om bij benadering te traceren. Een GPS tracker kopen met zowel ondersteuning voor GPS als LBS geeft je het beste van beide werelden.

Wanneer je de GTS-LL01 verbindt met het cloudplatform, kun je op een handige kaart precies zien waar de tracker zich bevindt. Dat geeft je snel overzicht. Bezit je meerdere trackers? Dan kun je in één oogopslag zien waar een object zich bevindt.

Deze tracker heeft een oplaadbare batterij met een capaciteit van 10.000 mAh. Ideaal voor als je de tracker een lange tijd standby houdt, en gemakkelijk opnieuw op te laden om de tracker voor een nieuw doel in te zetten. Dankzij de IP65 bescherming tegen stof en water, kan je tracker wel tegen een stootje. Je mag uitgaan van optimale prestaties, zelfs in de meest lastige omstandigheden.

Knoeit er iemand met de tracker? Dan weet je dat direct. De GTS-LL01 is namelijk voorzien van een ‘tamper alert’. Zodra de lichtsensor ziet dat de tracker verwijderd wordt van het oppervlak, krijg je daarvan onmiddellijk een melding. Dit maakt specifiek deze tracker een betrouwbare oplossing voor objecten die met de grootste zorg beveiligd moeten werken.

Een bijkomend voordeel is dat het een optie heeft voor verbinden met Bluetooth. Met een speciale iOS-app krijg je een van overzicht van je trackers. Dankzij Bluetooth voeg je ook deze tracker dus gewoon toe aan je beveiligde omgeving.

DoubleMM Tracker – Bluetooth - Koffer Airtag 

Herken je het? Je raakt altijd alles kwijt en vindt het op de meest onlogische plekken terug? Het is bijna vanzelfsprekend wanneer je een druk en chaotisch leven hebt. Wij van Double MM herkennen dit probleem en zijn daarom tot een oplossing gekomen. De Double MM Bluetooth tracker! Weet voortaan waar je meest waardevolle spullen zijn en vindt ze direct terug met een blik in de mobiele app.

Of het nou gaat om een koffer, een fiets of sleutelbos. Het werkt eenvoudig! De tracker is te koppelen via bluetooth, deze verbind je met de mobiele app ‘Find My Tag’of voor Android met de Google Play app MM tracker. Plaats de tracker op het gewenste object, doe hem aan een sleutelhanger of leg hem ergens in. Wanneer je de spullen niet terug weet te vinden kijk je via de mobiele app waar de tracker zich bevindt. Ben je op bestemming, maar heb je de spullen nog niet gevonden? Laat de tracker dan geluid maken door middel van piepjes, zo hoor je precies waar jouw spullen zich bevinden!

Jouw voordelen:

 • Nauwkeurige locatie - Overal op de wereld check jij eenvoudig de locatie van de tracker.
 • Speel geluid af - Geeft de locatie aan dat de tracker in de buurt is, maar zie je hem niet? Speel dan het geluid af en ga erop af.
 • Langdurige batterij - De Double MM Tracker is voorzien van een batterij die tot wel 365 dagen mee gaat.
 • Waterdicht - Het waterdichte ontwerp zorgt er voor dat, wat er ook gebeurd met jouw spullen, je ze altijd terugvindt.
 • Alles is vindbaar - De Double MM Tracker is bruikbaar voor objecten en spullen.

Spotter® GPS Tracker - Kind - Ouderen - Koffer

Voortaan een gerust gevoel met de Spotter® GPS tracker. Zo weet je altijd waar iets of iemand is. Zoals je bagage of tas. Of geef de GPS tracker mee aan je kind of ouders zodat je altijd in contact bent met elkaar. Met een compact formaat van slechts 6 cm gemakkelijk mee te dragen. Meer dan 35.000 gebruikers gingen je voor.

Functies van de Spotter® GPS tracker:

 • GPS tracking
 • Live tracking
 • Locatiegeschiedenis bekijken
 • Belfunctie
 • SOS-knop
 • Heatmap
 • Instelbare zones, bijvoorbeeld thuis of school
 • Werking in héél Europa
 • Alles in het Nederlands
 • Met meerdere personen tegelijkertijd inloggen
 • Waterdicht IP66 (spatwaterdicht)
 • Inclusief prepaid simkaart
 • Accuduur tot 5 dagen

Hoe werkt de Spotter® GPS tracker?
Heel simpel, zonder gedoe. Via de Spotter app en online software log je gemakkelijk in en bekijkt hier alle gegevens. De Spotter® GPS tracker werkt door middel van GPS en wordt geleverd inclusief simkaart waardoor gegevens direct doorgestuurd kunnen worden. Naast locaties bekijken beschikt de Spotter over tal van andere functies.

TraceGuard - GPS Tracker met App

Altijd al gemoedsrust willen hebben als het gaat om je waardevolle spullen en dierbaren? De GPS Tracker met App is de perfecte oplossing om je auto, fiets, huisdier, kinderen, koffer en zelfs sleutels te volgen en te beveiligen.

Waarom Kiezen voor de GPS Tracker met App:

Real-time Tracking

Met de handige bijbehorende app kun je op elk moment en overal de locatie van je tracker bekijken. Zo ben je altijd op de hoogte van waar je dierbaren of bezittingen zich bevinden.

Anti-Diefstal

Bescherm je eigendommen tegen diefstal. Als er iets verdachts gebeurt, kun je snel ingrijpen dankzij de nauwkeurige locatiegegevens van de tracker.

Waterdicht en Duurzaam

Deze tracker is ontworpen om bestand te zijn tegen alle weersomstandigheden. Of het nu regent of de zon schijnt, je kunt erop vertrouwen.

Lange Batterijduur en Veelzijdig Gebruik

Met een maximale batterijduur tot 720 uur hoef je je geen zorgen te maken over frequente opladen. Geschikt voor auto's, fietsen, huisdieren, kinderen, bagage, en zelfs sleutels. Je kunt het op vrijwel alles bevestigen.

YAR TrackMyGear - Bluetooth - Bagage Airtag

Maak kennis met de trackMyGear Global Locator Tracker, de ultieme oplossing voor het volgen van je spullen. Verlies nooit meer je bagage of persoonlijke items met dit compacte en krachtige apparaat. Met ondersteuning voor iOS 14.6 of hogere-modellen. Met de IOS 14.6 of hoger en de Find My-app, is het volgen van je spullen nog nooit zo gemakkelijk geweest. 

Dit apparaat maakt gebruik van wereldwijde locatietechnologie om nauwkeurige en up-to-date locatie-informatie te bieden. Bevestig het eenvoudig aan je bagage, rugzak of ander waardevol item en gebruik de Find My-app om de locatie in realtime te controleren. Bovendien kun je dankzij de lange batterijduur je spullen voor langere tijd volgen zonder op te laden. 

Andere kenmerken van de trackMyGear Global Locator Tracker zijn onder andere: 

 • Compatibiliteit: Werkt met iOS 14.6 of hogere iPhone-modellen met de Find My-appWereldwijde 
 • Locatie: Gebruikt geavanceerde technologie om nauwkeurige en up-to-date locatie-informatie voor je spullen te biedenCompact 
 • Formaat: Klein en lichtgewicht ontwerp maakt het gemakkelijk om aan je spullen te bevestigen zonder extra bulk toe te voegenLange
 • Batterijduur: Volg je spullen voor langere tijd zonder op te laden
 • Duurzame constructie: Gemaakt van hoogwaardige materialen om dagelijkse slijtage te weerstaan
 • Multi-inzetbaar: Kan worden bevestigd aan bagage, rugzakken, handtassen en andere waardevolle items voor eenvoudig volgen 
 • Kies trackMyGear voor betrouwbare en gemakkelijke tracking van je spullen.


ReizenReizen

Reacties
Categorieën