Indonesië
Wereld
Ramon Kuiters
Wereld
01/18/2024
8 min

De top 7 van de leukste vakantielanden in Azië 2024

01/18/2024
8 min

goedkoop, je vind er een prachtige natuur en vele bezienswaardigheden. Bij Azië wordt snel aan Bali en aan Thailand gedacht, maar zijn dit wel de mooiste landen in Azië of zijn er mooiere landen en zijn alle landen goedkoop of is het toch duurder dan wij verwachten? 

Op deze pagina beantwoord ik deze vragen en nog veel meer. De landen in de top 7 van mooiste landen in Azië worden uitgebreid beschreven, de voordelen maar ook de nadelen. De bezienswaardigheden die je niet mag missen en welke vakanties het geschikt zijn in het land. Kortom veel informatie om je een goed beeld te geven van de het in Azië. 

China

Als het om vakantielanden gaat in Azië wordt er vaak niet meteen aan China gedacht maar dit grote land is zeker de moeite waard als het vakantielanden gaat. China is wel een stuk uitdagender dan veel van de andere landen in deze top 7. Niet dat het een moeilijk land is maar vraagt wel om een voorbereiding. Zoals een visum aanvragen die van te voren aangevraagd en geregeld moet worden. Wil je reizen met de trein is het reserveren van de trein verstandig.

De natuur is adembenemend mooi, maar dit geldt ook zeker voor de bezienswaardigheden. In China vind je namelijk één van de 7 wereld wonderen. De Chinese muur ook wel de grote muur genoemd bestaat uit aarde en stenen en is 21.000 kilometer lang het is gelegen in het noorden van het land en mag eigenlijk niet overgeslagen worden bij een bezoek aan China. 

China is een groot land waardoor de prachtige steden en dorpen en ook zeker de bezienswaardigheden in grote aantallen aanwezig zijn. Een rondreis door China is wel aanbevolen. Plekken die je naast de Chinese Muur niet over mag slaan zijn: De Avatar bergen in Zhangjiajie, Shanghai, De Verboden stad in Beijing, Hong Kong, het stadje Pingyao en het Terracottaleger bij Xi'an. 

Bij TUI kun je goed terecht als het gaat om de rondreizen naar China. Je hebt in totaal keuze uit 4 prachtige Rondreizen door China waarvan 1 in combinatie met Japan. 

Bekijk hier de 4 prachtige rondreizen van TUI reizen in China

Japan


Japan is een land waar je moet zijn geweest om de sfeer te kunnen voelen die er heerst in dit bijzondere land. Het is namelijk een combinatie van de oude traditionele cultuur met de geisha en de hypermoderne uitvinding zoals je vind in de stad Tokio. De bezienswaardigheden in Japan en sensationeel en dit geldt ook zeker voor de prachtige natuur. Japan is bijvoorbeeld rijk aan ruim 6800 eilanden, vele bergen waar je ook zeer goed kunt skiën (de hoogste berg is 3193 meter hoog) maar ook het Kirishima Nationaal Park met 23 vulkanen is een echte aanrader. 

De Japanse gerechten zijn overheerlijk, alleen hiervoor is de reis al de moeite waard. De Japanse gerechten staan bekend door de vele lekkere smaken die gecombineerd wordt kijk alleen maar na Sushi. Verder bijzonderheden zijn de karaokebars, gamehallen maar ook dat alles zo goed georganiseerd is. Het treinnetwerk en het reizen met de trein is hier een goed voorbeeld van. 

Bezienswaardigheden die je niet mag overslaan zijn een fiets tocht door Kyoto waar je ook alles over de oude Geisha cultuur vind. Uiteraard Tokio, Hiroshima Peace Memorial park, Osaka's kasteel Nishinomaru sumo worstelen en vele andere tradities. Japan is niet een goedkoop land zeker niet vergeleken andere landen in deze lijst maar wel veilig, gastvrij een schoon land en zeker de moeite waard.  

Bij je eerste bezoek aan Japan kun je het beste kiezen voor een rondreis door dit prachtige land. 

Bekijk hier de prachtige rondreizen door Japan

Indonesië

Indonesië het land van de vele eilanden in totaal meer dan 17.000 waarvan er ongeveer 6000 bewoond zijn. De bekendste eilanden zijn Bali, Java en Lombok. Vooral Bali is erg populair bij de toeristen. 

Indonesië heeft je veel te bieden en dan heb ik het niet alleen over het aantal eilanden. In Indonesië is nog veel ongerepte natuur, met vulkanen, tempels, mooie stranden, veel wilde dieren zoals Orang Oetans, veel duik mogelijkheden, een relaxte sfeer en gastvrije en vriendelijke bevolking. 

De vakantie is geschikt voor zon aanbidders met de mooie uitgestrekte stranden. maar ook eiland hoppen, actieve vakanties en een rondreis zijn zeer goed mogelijk en een combinatie van alles. Kortom Indonesië heeft de vakantieganger veel te bieden. 

Via Corendon kun je goedkope zonvakantie boeken voor Bali. Uiteraard kun je ook kiezen voor een rondreis door dit prachtige land. 

Bekijk hier de prachtige rondreizen door Indonesië

Thailand

Thailand is bij backpackers erg populair. Maar ook zeer geschikt voor rondreizen. Veel backpackers en vakantiegangers kiezen voor Thailand omdat het een veilig land is (ook voor vrouwen alleen), goedkoop is en adembenemend mooi. De kans is groot dat je vliegt op Bangkok Het mag dan wel een chaotische stad zijn maar is  tevens ook de moeite waard om te verkennen voor een paar dagen. 

Thailand is heel divers van kleine dorpjes tot grote steden, een prachtige natuur, mooie witte stranden bijzondere tempels een jungle met veel dieren en nog veel meer.

 Mooie bezienswaardigheden zijn onder andere: Het tropisch schiereiland Phuket wat niet voor niets Parel van het Zuiden wordt genoemd. Het National Marine Park bestat voor 70% uit regenwoud. een aanrader voor de natuurliefhebber. De River Kwai Bridge en Erawan watervallen, Mount Fuji en nog veel meer.

De mogelijkheden zijn enorm voor backpackers is Trivago de uitkomst voor goedkope hotels en hostels. Naast Backpack zijn rondreizen of strandvakanties ook een goede mogelijkheid of een combinatie hiervan. 

Bekijk hier de prachtige reizen van Thailand en laat je verrassen

Maleisië

Maleisië bestaat uit 2 delen die worden gescheiden door de Zuid-Chinese Zee. Malakka (ook wel West-Maleisië) dat in het noorden aan Thailand grenst . Oost-Maleisië dat bestaat uit Sabah, Sarawak, Labuan, het noordelijkste gedeelte van het eiland Borneo. 

Een groot voordeel van Maleisië is dat het minder toeristisch is dan veel van de andere landen, maar het is wel iets duurder dan de buurlanden (Thailand en Indonesië). Dat het minder toeristisch is wil niet zeggen dat Maleisië ook minder mooi is. 

Kuala Lumpur is een wereldstad en behoort tot de mooiste steden van de wereld en heeft vele bezienswaardigheden. Andere bijzonders waardigheden die je niet mag overslaan zijn de tropische Perhentian eilanden, de theeplantages bij de Cameron Highlands en de eeuwenoude jungle van Taman Negara. 

Het mooiste van Maleisië is voor velen Borneo. Borneo is een hele bijzondere plek met de jungle en wildlife als hoogtepunt. Je kunt hier Orang oetans spotten is het wild is dat niet cool? Naast Orang Oetans kun je ook  krokodillen, neusapen, Irrawaddy Dolfijnen en olifanten spotten op Borneo. Borneo heeft ook tropische stranden en een geweldige onderwaterwereld ideaal voor snorkellaars en duikers. Een prachtige plek voor de natuurliefhebber. 

Bekijk hier de prachtige rondreizen voor Maleisië

Sri Lanka


Sri Lanka is een goedkoop, avontuurlijk en bovenal een ontzettend mooi land. Het land Sri Lanka wordt ook wel de “Traan van India” en "Soft India" genoemd. Sri Lanka lijkt namelijk in veel opzichten op India. Maar het is er een stukje gemoedelijker / gastvrijer en het rondreizen gaat ook een stuk makkelijker in Sri Lanka.

Rondreizen in Sri Lanka op eigen houtje kun je het beste met de trein. Niet alleen omdat het goedkoop is, maar je ziet ook de meest mooie landschappen en de kans is groot dat je leuke ontmoetingen hebt met locals. Bij korte afstanden is de bus ook een goedkoop en goed alternatief. Sri Lanka is zeer geschikt voor backpacker maar ook voor rondreizen en zelfs strandvakanties.

Het eiland heeft je heel veel te bieden en is voor verschillende soorten vakantiegangers zoals je hier boven hebt gelezen:  Sri Lanka bijvoorbeeld is zeer geschikt voor watersporters, je kan er geweldig surfen. Ook voor natuurliefhebbers en cultuur snuivers zijn er vele hoogte punten: Oude tempels, groene theeplantages in de bergen, safari’s waarbij je oog in oog kan komen te staan met luipaarden en olifanten. Ook het eten is een echte aanrader met de heerlijke curry's.

Maar ook zijn er hagelwitte stranden, mogelijkheden tot een pittige bergbeklimming. De prachtige nationale parken en de theeplantages mag je ook zeker niet missen.

Met de vele bezienswaardigheden kun je eenvoudig 3 weken in Sri Lanka verblijven dit geldt zowel voor het backpacken als voor een rondreis. 

Bekijk hier de 4 prachtige en aantrekkelijk reizen naar Sri Lanka

Vietnam

Vietnam is een beetje te vergelijken met Thailand. Het land is alleen een stuk kleiner waardoor je makkelijker en sneller van het ene stuk naar het andere stuk van het land kan reizen. Het vervoer is uitstekend geregeld. Het reizen is het goedkoopste met de bus in de stad kun jij je ook perfect laten vervoeren voor de scootertaxi. Dit is ideaal voor de backpacker en de reizende toerist. Vietnam is ook zeer geschikt voor rondreizen. 

Een ander groot voordeel van Vietnam is dat veel bezienswaardigheden gratis te bezoeken zijn of weinig kosten maar enkele euro's. De steden Ho Chi Minh-stad (Saigon) de voormalige hoofdstad en de huidige  hoofdstad Hanoi zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Ho Chi Minh is een moderne stad aan het worden, Ondanks dat het een moderne stad wordt heeft het nog veel historie. De hoofdstad Hanoi is een stuk rustiger en bied je meer natuur in de vorm van verschillende parken en meren.

Over natuur gesproken die is prachtig in Vietnam met als hoogtepunt het beschermd natuurpark Halong Bay. De tochten zijn echt een aanrader je komt met deze tochten z'n 3000 eilanden tegen. Uiteraard heeft Vietnam nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden zoals: de terrasvormige rijstvelden van Sapa en de Hang Son Doong grot.

Vietnam is geschikt voor de backpacker, familie vakanties, rondreizen en strand vakanties. Bij Asiadirect kunt je terecht voor al je vakanties voor Backpackers zijn er bouwstenen die je makkelijk aan je reis kunt combineren.  

Bekijk hier de prachtige reizen naar Vietnam en laat je verrassen

Reacties
Categorieën