backpackgids
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/31/2024
7 min

De Backpackgidsen (waaronder Azie, Bali, Australie en Zuid-Amerika)

01/31/2024
7 min

Backpacken is denk ik een wens een vele reizigers, maar niet iedereen laat deze droom uitkomen. Ik kan me voorstellen dat je veel beren op de weg ziet, maar met een goede voorbereiding ben je al halverwege. De backpackgidsen kunnen je helpen, zowel in de voorbereiding als op reis. 

Deze blog besteed ik aan de verschillende backpackgidsen. Zodat je aan het eind van de blog en review precies weet of de backpackgids iets voor jou is en welke je nodig hebt voor je reis.

Wat is de backpackgids?

De backpackgids is een pakket met 2 e-books. Het pakket bestaat uit een hoofd e-book met kant en klare informatie waarmee jij je reis kan plannen en voorbereiden. Daarnaast krijgt je er een e-book met  Tips & Tricks bij om het maximale uit je reis te halen. Hoewel de basis van alle backpackgidsen hetzelfde is, richt elke backpackgids zich op een speciaal land of regio. Dit geld voor zowel het hoofdboek als de tips en tricks. 

Dit is een groot voordeel zodat je ook echt een boek koopt voor een speciaal land en regio en niet veel algemene informatie ontvangt waar jij in je betreffende backpack land niets of weinig mee kunt.

De 2 gidsen zorgen ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat, maar ook tijdens je reis heb je veel aan je backpackgids. De gidsen zorgen ervoor dat je niet alleen geld bespaart, maar ook tijd. Met de gidsen mis je ook geen mooie belangrijke bezienswaardigheden en hotspots en niet onbelangrijk, de gids zorgt er ook voor dat je veilig en verantwoord op reis gaat met een goede checklist en dat je ook werkelijk niets vergeet te regelen of mee te nemen. 

Wat krijg je als je de backpack gids koopt?

Zoals je net hebt gelezen bestaat de backpack gis uit 2 gidsen, bij de 8 uitgaves zit er 1 uitzondering tussen de Backpack gids van Azië. Backpackgids Azië heeft naast het hoofdboek en de tips en tricks nog 2 extra gidsen namelijk "Veilig backpacken in Azië"en "De master checklist". Het is niet zo dat je deze informatie indien van toepassing voor de andere landen niet ontvangt. Alle backpackgids zijn compleet en hebben alle informatie die voor de landen of regio van toepassing zijn. 

De eerste versie van de backpackgids die ik gelezen heb had een dunner hoofdboek en veel bonusgidsen. Tegenwoordig heeft het hoofdboek alle informatie die je nodig hebt voor je reis en zijn de toevoegingen niet meer globaal, maar echt op het land of regio gericht. 

Hieronder lees je meer over de inhoud van de backpackgids en de tips en tricks.

De Backpackgids.

Elk land heeft zijn eigen bestemmingen en tips qua uitstapjes, bezienswaardigheden restaurants etc.  De basis van de boeken komen overeen en hieronder lees je wat je in de backpack gids kunt verwachten. 

 • Stappenplan voor het opstellen van de route die aan jou wensen voldoet. 
 • Informatie over zaken als het eventuele visum, geld en transport. 
 • De mooiste bestemmingen zowel de bekende maar ook onbekende verborgen pareltjes. 
 • Uitstippelde routes, uiteraard zijn deze eenvoudig aan te passen indien dat je dit wenst. De routes zijn heel divers en voor bijna elk soort reiziger wel een passende route.
 • Adviezen over de verblijfsduur in een land, streek of plaats maar ook aanbevolen accommodaties en waar je op moet letten bij het reserveren en uitzoeken van je verblijfplaats.
 • Tips en adviezen hoe je op de makkelijkste manier kan reizen in een land , streek of plaats. Ook vind je tijdschema's hoelang het reizen duurt om bijvoorbeeld van het ene land naar het andere land te reizen. 
 • Ook krijg je adviezen hoe je makkelijk geld kan besparen tijdens je reis, zodat je langer met je budget kunt reizen of meer kunt ondernemen.

Tips en Tricks.

De tips en tricks wordt gratis meegeleverd en gepresenteerd als bonusmateriaal. Ik zie het zelf aan aanvulling op de backpackgids. Het aantal tips verschilt per land. 

Hieronder lees je wat je kunt verwachten van de tips en tricks. De tips en tricks worden behandeld in verschillende thema's. De thema's kunnen verschillen per land. Thema's die behandeld worden zijn: 

 • Geld besparing / goedkoop reizen / geld zaken
 • Praktische voorbereidingen / Cruciale zaken voor vertrek
 • Transport
 • Veiligheid & Scams
 • Accommodatie
 • Gezondheid
 • Comfortabel reizen
 • Hoe je je het beste kunt gedragen in bepaalde situaties
 • Eten & drinken

Welke backpackgidsen zijn er verkrijgbaar? De 7 beste backpackgids + 1.

De backpackgidsen zijn in 8 verschillende uitgaves leverbaar. De kwaliteit van de boeken zijn vergelijkbaar ook de bonusmaterialen komen overeen. Het grote verschil zit er in de landen. Elkk boek richt zich op zijn eigen regio of land en verteld je de mogelijkheden en deze landen. Elk land heeft zijn eigen regels, mogelijkheden etc. Doordat veel landen een eigen gids hebben krijg je  uitgebreide reisinformatie over het land. 

Normaal gesproken krijg je een top 7, maar omdat het hier niet om kwaliteitsverschil gaat, maar om verschillende landen heb ik een keer een uitzondering gemaakt en alle 8 uitgebreid toegelicht. 

Backpackgids Azië

De Backgids Azië richt zich op de backpacklanden in Zuid-Oost Azië. De gids bied je verschillende routes aan door verschillende landen. Met deze gids kun je ook zelf eenvoudig de routes aanpassen of er zelf 1 uitstippelen. Bij de backpackgids Azië krijg je nog 2 extra gidsen gratis meegeleverd. 

Bestel hier de backpackgids Azië

Backpackgids Indonesië

Een backpackgids speciaal gericht voor Indonesië. Robbert heeft deze gids samen met andere experts samen gesteld, zodat jij alle informatie krijgt die je moet weten voor een backpack reis in Indonesië. In deze gids is er veel aandacht besteed aan de verborgen pareltjes.

Bestel hier de backpackgids Indonesië

Backpackgids Bali

Bali een prachtig eiland voor de backpacker. In deze gids staat alle informatie die je moet weten voor je backpack reis naar Bali. De gids is met zorg samengesteld, zodat jij zonder zorgen kunt genieten van deze bijzondere ervaring. 

Bestel hier de backpackgids Bali

Backpackgids Filipijnen

De Filipijnen backpackgids is een unieke gids die per eiland de mooiste en leukste plekken voor je in kaart brengt. Zowel de bekende als de minder bekende eilanden en bezienswaardigheden. De 6 routes maken je keuze al moeilijk en dan kun je ze ook nog eens eenvoudig aanpassen. Kortom de gids die je nodig hebt voor een backpack reis naar de Filipijnen. 

Bestel hier de backpackgids Filipijnen

Backpackgids Japan.

Backpackgids Japan geeft een overzicht van  belangrijkste Japanse eilanden Hokkaido, Honshu, Kyushu en Shikoku, maar ook van de minder bekende. Per eiland de ins en outs wat je moet weten. Zoals leuke winkels en horeca maar ook bezienswaardigheden. Een complete Backpackgids om je reis in de puntjes voor te bereiden. 

Bestel hier de backpackgids Japan

Backpackgids Australië

Backpackgids Australië heeft als doel om jou maximaal te ondersteunen in de voorbereiding en tijdens je reis. Deze gids is de uitkomt voor de backpacker die voor het eerst naar Australië reist of alles over Australië te weten wil komen. 

Bekijk de backpackgids voor Australië

Backpackgids Nieuw-Zeeland

Met de inspirerende Backpackgids Nieuw-Zeeland krijg je de maximale ondersteuning voor en tijdens je reis in Nieuw-Zeeland. Deze veelzijdige gids is onmisbaar voor de backpacker in Nieuw-Zeeland.

Bestel hier de backpackgids Nieuw-Zeeland

Backpackgids Zuid-Amerika

De landen die uitgebreid behandeld worden in de Backpackgids Zuid-Amerika zijn: Argentinië, Peru, Colombia, Brazilië, Ecuador, Bolivia, Chili, Uruguay, Venezuela en Paraguay. De gids heeft alles wat je nodig hebt tijdens je voorbereiding en reis. Een must voor de backpacker die naar Zuid-Amerika gaat. 

Bestel hier de backpackgids Zuid-Amerika!

De review

De Backpackgidsen zijn ontwikkeld door Robbert. Robbert is een ervaren backpacker die in vele landen gereisd heeft en ook alle landen zelf bezocht heeft waar hij de gidsen over gemaakt heeft. Hij beheert ook een backpack blog waar hij veel informatie deelt over zijn reizen en ervaring. Elke Backpackgids heeft zijn eigen website. De pagina's lijken qua uiterlijk erg op elkaar en bevatten veel informatie. De vorming vind ik zelf een beetje gedateerd, maar de inhoud en de foto's maken veel goed en het ziet er wel betrouwbaar uit. De website zegt natuurlijk niets over de backpack gidsen, maar is wel het eerste wat je ziet. 

De Backpackgidsen zijn één van uitgebreidste vakantiegidsen die ik ooit gelezen heb. De informatie is kwalitatief van hoog niveau. Het voordeel is ook dat de boeken voor een specifiek land of voor een bepaald gebied zijn (meerdere landen). Dit geld voor het hoofdboek als ook voor de tips en tricks. De beide gidsen geven zoveel informatie dat jij zonder problemen de goed voor kunt bereiden. De checklist van voor vertrek is erg handig maar ook de tips qua veiligheid, visum, normen en waarden vond ik erg handig en waardevol. Een goede voorbereiding is het halve werk en met deze voorbereiding ben je op en top voorbereid. 

Hoewel ik de vormgeving van de website minder vond is dit niet het geval van het e-book. Het huidige e-book ziet er fantastisch uit en leest ook nog eens prettig. Ik heb een impressie van het e-book toegevoegd, zodat je een goed beeld krijgt wat je kunt verwachten. 

Mede door de vormgeving van het boek is het boek leuk om voor je zelf te kopen maar ook als cadeau weg te geven. Het boek is een echte aanrader als je naar een nieuw land gaat als backpacker of je jouw eerste reis gaat maken. Er staan in elke backpackgids een aantal routes die je zou kunnen volgen, maar met alle informatie die je naast de routes krijgt kun je deze ook zelf makkelijk aanpassen of je eigen route samenstellen. Dus de gidsen bieden je veel mogelijkheden. 

 Door de passie en enthousiasme van Robbert zijn de boeken extra inspirerend en motiverend om met een goede voorbereiding van je reis te gaan genieten.  Het voordeel is dat je na de betaling van je backpackgids gelijk een e-mail krijgt met de bestelde backpackgids en de extra gids tips en tricks. 


De prijs voor de backpackgids.

Niet onbelangrijk is de prijs van de backpackgidsen. Ik kan je geruststellen gezien de inhoud en de kwaliteit is de prijs zeer acceptabel. 

De prijs is € 27,95 per backpackgids. Voor nog geen € 30,- kun jij zorgen dat je onbezorgd je backpack vakantie kunt uitstippelen en voorbereiden en weet je zeker dat je geen enkele leuke activiteit of bezienswaardigheid mist.

Bij de aankoop van de backpackgids krijg je een levenslange update. En ik kan je vertellen dat sinds de eerste uitgave al regelmatig ge-update is. Sinds de laatste update is de vormgeving helemaal aangepakt en deze is schitterend geworden. 

Dit is nog niet alles. Je krijgt ook nog eens een niet goed geld terug garantie. Dit houdt in dat je kunt bestellen zonder risico. Bevalt de backpackgids niet of voldoet het niet aan je verwachting, geen enkel probleem je kunt binnen 30 dagen het geld terug vragen. 


Reacties
Categorieën