|

De 7 beste reisgidsen voor Japan 2023

Japan wordt gezien als één van de mooiste vakantielanden in Azië, Japan is het land wat van de verbeelding spreekt. Het is het land van de vele gezichten naast de oude traditionele cultuur met de geisha heb je ook de hypermoderne uitvinding zoals je vind in de stad Tokio. Als op vakantie gaat of van plan bent op vakantie te gaan naar Japan is het verstandig om je goed voor te bereiden.

Je wil uiteraard niets missen tijdens je reis, en hoe kun jij je beter voorbereiden dan met boeken en reisgidsen over Japan. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 mooiste, leuke en handigste reisgidsen voor Japan.

De reisgidsen worden uitgebreid beschreven, om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijving. De link geeft veel informatie, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgidsen eenvoudig bestellen.

Japan in honderd kleine stukjes

Paulien Cornelisse houdt al jaren een Japanverzameling bij. En die verzameling ziet nu voor het eerst het licht in dit prachtig vormgegeven boek.

Pauliens collectie bestaat uit dingen die ze weet over Japan. Soms zijn het vondsten die ze deed tijdens haar reizen en verblijven in het land, onder meer voor haar VPRO-serie Tokidoki. Soms zijn het opmerkelijke feitjes. En omdat ze het nu eenmaal niet laten kan, zitten er in haar verzameling ook veel schitterende observaties van de Japanse taal.

Japan in honderd kleine stukjes is een verfrissend boek voor reizigers, thuisblijvers, taalliefhebbers en andere nieuwsgierigen. Paulien Cornelisse laat je ervaren hoe het voelt om te houden van een land dat nooit van jou zal zijn.


Capitool Reisgids Japan

Deze reisgids verdeelt Japan in negen regio’s: Tokyo, Centraal Honshu, Kyoto, West-Honshu, Shikoku, Kyushu, Okinawa, Noord-Honshu en Hokkaido. Neem een kijkje in de toekomst in het futuristische Tokyo, ga terug in de tijd in Kyoto, hike door het bergachtige Hokkaido of snorkel in de heldere wateren van Okinawa; deze gids toont je de parels van Japan.

  • Dankzij de prachtige fotografie waan je jezelf al op je bestemming
  • In het jaaroverzicht van Japan vind je een selectie van festivals en evenementen door het jaar heen
  • Gedetailleerde plattegronden helpen je bij het vinden van de weg
  • Opengewerkte illustraties tonen het interieur van must sees, zoals tempelcomplex Senso-ji en kastelen Nijo-Jo en Himeji-jo
  • Ontdek de beste restaurants, mooiste accommodaties en leukste winkels
  • Achter in de gids vind je onmisbare praktische informatie voor een ontspannen reis

Met Capitool Reisgidsen ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, met duidelijke plattegronden, prachtige foto’s en illustraties en handige tips. Met de Capitooltips geniet je van de mooiste uitzichten, maak je de beste vakantiefoto’s en ontdek je de bijzonderste plekjes. Jouw mooiste reis begint hier!


National Geographic Reisgids – Japan

De National Geographic reisgids Japan, is de ideale reispartner, met veel foto’s en kaarten, achtergronden over cultuur en geschiedenis, informatie en tips.

National Geographic Reisgids Japan is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land.

Bezoek met deze National Geographic Reisgids Japan bekende sites als de majestueuze Fuji-vulkaan, keizerlijk Kioto, hypermodern en flitsend Tokio, de schitterende natuur van Hokkaido en vele andere schitterende Japanse bezienswaardigheden.

De uitgebreide kennismaking met Japan, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!


Ontdek reisgids – Ontdek Japan

ANWB Ontdek reisgids Japan Verken Japan op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Japan! Natuurlijk mag je bezienswaardigheden zoals het Imperial Palace, de drukke straten van Tokyo en het herdenkingspark in Hiroshima niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en neem de boot naar het heilige eiland Miyajima, bezoek de grote Boeddha van Kamakura of verken Kyoto per fiets.

Deze reisgids biedt naast praktische tips over routes, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door het land. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je rondreis door Japan.


Te gast in Japan

Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van auteurs die er gewoond of gereisd hebben. Met veel insiders informatie over land en bevolking. Om je bezoek nog beter voor te bereiden en je in te leven in de cultuur van de lokale bevolking, is de pocketreeks ‘Te gast in’ ideaal. Een handzaam en compact boekje met vlot leesbare artikelen die een massa tips bevatten voor je reis naar Japan.

Met o.a. achtergrondverhalen over de tegenstellingen in de Japanse samenleving en de wijze waarop shintoïsme en boeddhisme hand in hand gaan. Daarnaast is er aandacht voor natuurbeleving en dierenliefde. Uiteraard ontbreekt de Japanse keuken en de badcultuur niet. De reisreportages maken je wegwijs in Tokyo en Hiroshima, en op de oude postroute waan je je in het Japan van de samoerai.


Insight guides – Japan

Japan heeft het allemaal. Van bamboebossen tot besneeuwde bergen en van koraalriffen tot megalomane stadsarchitectuur. Magnifieke boeddhistische tempels, shinto-heiligdommen en zentuinen: de immense culturele en geografische diversiteit is overweldigend.

De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met dit wonderbaarlijke land. In de eerste hoofdstukken leest u alles over de geschiedenis, cultuur, de bevolking, kunst, godsdienst en de Japanse keuken. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis.

Van Tokio – stad vol tegenstellingen – naar het koude, noordelijke Hokkaido en van de Kansai-regio met steden als Osaka en Kyoto naar de beroemde heiligdommen in het zuiden; het komt allemaal aan bod. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met themapagina’s over onder andere ‘De keizerlijke familie’, ‘Japanse tuinarchitectuur’, ‘Sumoworstelaars’ en ‘Japanse kimono’s’. De gedetailleerde kaarten en honderden prachtige kleurenfoto’s maken deze gids compleet.

In het gedeelte ‘Reisinformatie’ vindt u alles over vervoer, accommodatie, uit eten, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden.

Insight Guide Japan is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.


Dominicus landengids – Japan

Japan is een overweldigend land vol tegenstellingen en ondoorgrondelijke gebruiken. Eeuwenoude tradities bestaan naast hypermoderne techniek. Bruisende steden met strakke architectuur worden afgewisseld door platteland met mooie boerderijen, schitterende tempels, kastelen en fraai aangelegde tuinen.

Japan heeft een indrukwekkende cultuur en een prachtig landschap, een keuken die zich kan meten met de Franse en de Chinese, en een zeer gastvrije bevolking.

Marion Tijsseling heeft jarenlang in Tokio gewoond en bezoekt Japan nog regelmatig.


Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *