Noorwegen vlag
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/19/2024
6 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Noorwegen 2024

01/19/2024
6 min

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Noorwegen? Of wil jij je graag informatie over Noorwegen? Dan kun je op het internet gaan zoeken naar de informatie maar makkelijker zijn de vakantieboeken / reisgidsen. Het voordeel van een reisgids is ook dat je deze mee kunt nemen en niet afhankelijk bent van het internet.

Maar de reisgids kan ook onmisbaar zijn bij het voorbereiden van je reis. Je hebt in een duidelijk overzicht de belangrijkste plaatsen, bezienswaardigheden en andere onmisbare informatie. De top 7 van reisgidsen die ik voor deze pagina heb samen gesteld gaan  over Noorwegen en voegen allemaal ook iets toe. Dit komt mede door dat de boeken erg divers zijn.

De reisgidsen zijn zeer geschikt voor de auto- en campervakanties. De vele tips helpen je met de beste voorbereiding zodat jouw vakantie onvergetelijk wordt.

Om je een goed beeld te geven van de gidsen heb ik de reisgidsen uitgebreid beschreven en er een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze geeft onder. andere de waardering van de lezers weer. Als je op de link klikt vind je extra informatie over de reisgids zoals de recensie van de lezers. Ook kun je het boek eenvoudig bestellen via deze link.

Tip: Bekijk BBI Travel en Voigt Travel eens als je van plan bent op vakantie te gaan naar Noorwegen. Beide zijn een specialist als het gaat om reizen naar Noorwegen en Scandinavië en bieden je vele mogelijkheden.


Capitool Reisgids Noorwegen

Deze Capitool Reisgids Noorwegen is in 2020 geheel vernieuwd.

Deze reisgids verdeelt Noorwegen in zeven regio’s: Oslo, rond de Oslofjord, Oost-Noorwegen, Sørlandet en Telemark, Vestlandet, Trøndelag en Noord-Noorwegen en Svalbard.

Verken de haven van Oslo, maak een tocht langs de magische fjorden, geniet van het prachtige uitzicht vanaf de Flåmsbana, bezoek de staafkerken in Lom, Gudbrandsdalen en Lærdal en aanschouw het noorderlicht; deze gids toont je de parels van Noorwegen.

 • Dankzij de prachtige fotografie waan je jezelf al op je bestemming
 • In het jaaroverzicht vind je een selectie van festivals en evenementen door het jaar heen
 • Gedetailleerde plattegronden helpen je bij het vinden van de weg Opengewerkte illustraties tonen het interieur van must sees, zoals het Rådhuset, Akershus Festning en de Borgund Stavkirke
 • Ontdek de beste restaurants, mooiste accommodaties en leukste winkels
 • Achter in de gids vind je onmisbare praktische informatie voor een ontspannen reis

Met Capitool Reisgidsen ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, met duidelijke plattegronden, prachtige foto’s en illustraties en handige tips.

Met de Capitooltips geniet je van de mooiste uitzichten, maak je de beste vakantiefoto’s en ontdek je de bijzonderste plekjes. Jouw mooiste reis begint hier!


Reishandboek Noorwegen - praktische en culturele gids met alle bezienswaardigheden

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

Deze reisgids voor Noorwegen laat je kennis maken met de de ongekende diversiteit van het land: diepe fjorden, woeste bergen, ijzige hoogvlakten, honderden watervallen, machtige gletsjers, nauwe valleien, oneindige taiga's, woeste toendra's en onvoorspelbare scherenkusten.

Urenlang in de auto, te voet of op de fiets zonder iemand tegen te komen. De Noorse cultuurhistorie is niet grotesk, maar klein, fijn en knus. Oslo is innovatief, Bergen conservatief en Trondheim creatief. Van de Zuidkaap (Kap Lindesnes) tot aan de 2500 km noordelijker gelegen Noordkaap is Noorwegen een en al verrassing en overweldigende natuur. Daarom komen Nederlanders er graag.

Het Reishandboek bevat duidelijke kaarten en plattegronden en fraaie fotografie.


Lannoo's autoboek - Noorwegen

Praktische reisgids voor een zorgeloze autovakantie Lannoo's autoboeken 'on the road' zijn praktische gidsen om een land of regio met de auto te verkennen.

Ze bevatten uitgestippelde routes met praktische informatie over reistijd, restaurants, hotels en bezienswaardigheden onderweg.

Je kunt de voorgestelde routes overnemen of op een persoonlijke manier met elkaar combineren.

De gidsen geven ook een overzicht van de verschillende regio's, met de belangrijkste bezienswaardigheden en bijbehorende praktische informatie en adressen.


ANWB Ontdek reisgids - Noorwegen Zuid

ANWB Ontdek reisgids Noorwegen-Zuid Verken Zuid-Noorwegen op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Noorwegen zuid!

Natuurlijk mag je bezienswaardigheden zoals middeleeuwse houten huizen in Bergen en het veelzijdige Oslo niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en wandel over door de tuinen van historisch landskasteel de Baronie Rosendal, bezoek de Lindesnes vuurtoren uit 1915 in het zuiden van Noorwegen of geniet van het uitzicht vanaf de kabelbaan in Bergen.

Deze reisgids biedt naast praktische tips over routes, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door het land.

De auteur laat juist de plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart.

Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je vakantie door Zuid-Noorwegen.


De Groene Reisgids - Noorwegen

Een prachtige reisgids voor je vakantie in Noorwegen. Hieronder in een opsomming wat je kun verwachten van De Groene Reisgids

 • De top 10 van Noorwegen in beeld
 • De 20 hoogtepunten van Michelin
 • Dagprogramma's voor 9 tot 21 dagen
 • 55 rondritten, wandelingen en excursies
 • Duidelijke sterrenbeoordeling bij alle plaatsen
 • Meer dan 1000 adressen voor elk budget
 • 23 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie

Ontdek reisgids - Noorwegen fjorden

ANWB Ontdek reisgids Noorwegen fjorden Verken de Noorse fjorden.

Natuurlijk mag je de Preekstoel van Lysefjord en de steden Bergen en Stavanger niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en maak een wandeling naar de verlaten boerderij Skageflå op de Geirangerfjord of struin door het mooie vissersdorpje Bud.

De Ontdek reisgids Noorwegen fjorden biedt naast praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door het land.

De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart.

Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je reis door Noorwegen


Lonely Planet Norway

Dit is de  nieuwste versie van de Engelstalige Lonely Planet gids. Dit is de enige Engelse reisgids die in de top 7 staan. De Lonely Planet Noorwegen is een gids die absoluut niet mag ontbreken voor iedereen die op reis gaat naar Noorwegen of er een liefde voor heeft.. Naast de waardevolle informatie heeft het boek ook prachtige kleurenfoto's.

In deze gids staan naast de bekende bezienswaardigheden ook vele onbekende pareltjes. Dit boek mag niet ontbreken als je van plan bent om naar Noorwegen te gaan. Want deze gids helpt je met de voorbereiding zodat jij een onvergetelijk reis krijgt.  Zo vind je diverse reisroutes in deze gids maar ook alle essentiële informatie over Noorwegen

Je kunt deze gids gerust zien als gids der gidsen, één nadeel je moet voor deze gids wel de Engelse taal beheersen.

Noord-Noorwegen

Reacties
Categorieën