Singapore
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/28/2024
5 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Singapore 2024

01/28/2024
5 min

Singapore misschien een beetje ver voor een stedentrip maar wel uiterst geschikt hiervoor. Ook goed te combineren met Maleisië of andere prachtige bestemmingen in Zuid-Oost Azië.

De Bruisende metropool heeft vele prachtige bezienswaardigheden.  Maar is ook zeer geschikt als jij houdt van goedkoop winkelen. Je vind hier namelijke vele mega shoppingsmalls.  Maar geniet ook zeker van de mix van culturen. de mooie stranden, tuinen en andere bijzondere plekken.

Als jij geen van de mooie plekken wil overslaan en ook geen prachtige bezienswaardigheden wil missen raad ik je één van de reisgidsen aan. De reisgidsen op deze pagina over Singapore worden uitgebreid beschreven, Naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst.

De link geeft veel extra informatie over de reisgids, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgids over Singapore eenvoudig en snel bestellen.

Tip: 333 Travel is een goede partner als het gaat om vakanties en reizen naar Singapore! 

Capitool Reisgidsen Top 10 - Singapore

 • Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkelcentra
 • Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
 • De schitterende foto’s brengen Singapore tot leven
 • Compact formaat, ideaal om mee te nemen
 • Diverse wandelroutes leiden je door de diverse wijken

Top 10 Singapore

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Singapore te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de musea, wijken, spa’s en foodcourts.

Top 10 Singapore bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat Singapore te bieden heeft. Zo zie je in een oogopslag welk museum de moeite waard is, waar je de leukste bars kunt vinden en wat de leukste plekken zijn voor kinderen.

Deze Top 10-gids is ingedeeld in de volgende vijf buurten:

 • Chinatown
 • Little India en Kampong Glam
 • Colonial District
 • Orchard Road
 • Buiten het centrum

Singapore zit vol verrassingen: taoïstische en hindoetempels, moderne spa’s en chique dakterrassen. Of je nu op zoek bent naar designartikelen in de luxe winkelcentra van Orchard Road, langs de stalletjes van Chinatown struint, geniet van een Singapore Sling in het Raffles Hotel, of van een pittige laksa nipt bij een eetkraampje buiten, er is nooit genoeg tijd om alles te zien en mee te maken. Het aanbod is enorm, van oogverblindende festivals en evenementen van het Chinese Nieuwjaar tot de Singapore Grand Prix.

Singapore

In Singapore toont Azië zijn spierballen. In deze dynamische stadstaat net boven de evenaar schieten de wolkenkrabbers als paddenstoelen uit de grond en is de levensstandaard hoger dan in West-Europa. Singapore is hightech, hypermodern en tot in de puntjes verzorgd. Tegelijkertijd vind je er een enorm veelkleurige samenleving met bijzondere tradities, zoals het Chinese Festival of the Hungry Ghosts en het hindoeïstische Thaipusam.

Singapore is hiernaast de culinaire hoofdstad van Azië, niet in de laatste plaats door de honderden food centres in de stad, waar sommige eetstalletjes zelfs zijn bekroond met een Michelinster. Het is bovendien een enorm groene stad. Je treft er parken en natuurgebieden aan met uitbundige tropische vegetatie en je kunt er op witte zandstranden onder de kokospalmen liggen. En dan zijn de vele attracties en talloze grote winkelcentra nog niet genoemd, die maken dat je je geen seconde hoeft te vervelen bij een bezoek aan deze kleurrijke bestemming.

Schrijver en reisjournalist Guido Derksen, auteur van meer dan dertig boeken, komt regelmatig in Singapore. In deze reisgids beschrijft hij alle highlights in de ultramoderne stadstaat, van de bijzondere moderne gebouwen en de sprookjesachtige Gardens by the Bay rond Marina Bay tot het oude Chinatown, Little India en Kampong Glam. Ook de veelzijdige cultuur en tradities en de talloze culinaire genoegens van Singapore komen uitgebreid aan bod.

Singapore & Penang Street Food

Authentieke street food met culinair avonturier Tom Vandenberghe Zet al je zintuigen op scherp en laat je meevoeren door dit culinaire reisverhaal in Singapore en Penang (Maleisië). Net als in de twee vorige boeken in de reeks focust de auteur op authentieke street food.

Tom Vandenberghe en Luk Thys serveren je meer dan 60 unieke streetfoodrecepten, helder uitgelegd en origineel in beeld gebracht. Door de ogen van deze culinaire avonturiers maak je kennis met de unieke streetfoodscene, met invloeden uit China, India, Maleisië, Indonesië, Thailand en Europa. Toms beklijvende reisverhaal, doorspekt met spitante anekdotes, vormt een boeiende kennismaking met een smeltkroes van Zuidoost-Aziatische keukens en gunt je als buitenstaander een blik op de eetcultuur van beide landen.

Trotter - Maleisië/Singapore

De onmisbare gids voor echte trotters

 • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
 • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
 • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
 • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
 • 31 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terug vindt

Wat & Hoe select - Singapore

Wat & Hoe Select Singapore is de ideale reisgids voor een korte stedentrip. Met de uitklapkaarten, plattegronden en duidelijke wandelkaarten vind je altijd de weg. En dankzij de Top 10-selectie en de beste hotspots weet je zeker dat je niets mist. Deze eigentijdse reisgids van Wat & Hoe Select biedt je alle essentiële informatie die je nodig hebt voor een reis naar Singapore.

ANWB wereldreisgids - Maleisië Singapore

ANWB Wereld Reisgids Maleisië & Singapore De ANWB Wereldreisgids Maleisië & Singapore is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door Maleisië en Singapore. Maleisië, het land van hoge temperaturen, droomstranden en fijne resorts, maar ook bergbeklimmen in het binnenland en historische koloniale steden als George Town en Melaka. Singapore biedt een mooie mix van het futuristische financiële centrum en de traditionele stadwijken daarbuiten.

De uitgebreide Maleisië & Singapore reisgids staat boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van land en volk. Daarnaast alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden.

Inclusief:

 • Stadsplattegronden
 • Overzichtskaarten en achterin een uitneembare kaart.

Praktische Duikgids Maleisie Singapore

De Praktische duikgids voor Maleisië en Singapore is een onmisbare gids voor duikers en snorkelaars van elk niveau. in tekst en prachtige kleurenfoto's geeft dit boek praktische informatie over de beste plaatsen waar u getuige kunt zijn van de wonderen van de onderwaterwereld. Dit boek geeft begrijpelijke informatie over duikplaatsen in een van de mooiste duikgebieden ter wereld. Daarnaast zijn fascinerende bezienswaardigheden boven water beschreven voor degenen die de kust in de omgeving willen bekijken.
Elke locatie krijgt een kwaliteitsaanduiding met een aantal sterren, gebaseerd op

 • Locatie en bereikbaarheid
 • Bijzonderheden - diepte
 • Flora en fauna
 • Wetenswaardigheden over de omgeving
 • Duikfaciliteiten
 • Verblijf
 • Uit eten
 • Noodgevallen Bezienswaardigheden
 • Praktische gegevens over vervoer
 • Onderwaterfotografie
 • Tips over veiligheid en gezondheid
 • Gedetailleerde kaarten in kleur
 • Duiklocaties
 • Belangrijke scheepswrakken
 • Riffen

Reizen Singapore

Reacties
Categorieën