Dubai
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/07/2024
6 min

Reisgids voor Dubai kopen? De top 7 van beste reisgidsen 2024

02/07/2024
6 min

Dubai is misschien wel de meeste bijzondere stad op onze aardbol, de stad Dubai en ligt in de Verenigde Arabische Emiraten. Dubai is gelegen op een schiereiland en ligt aan het water. De stad heeft 3,1 miljoen inwoners. Dubai kan gezien worden als extreem, groot, groter grootst is dan ook wel van toepassing. De stad met ontelbaar veel bijzondere gebouwen zelfs het hoogste gebouw van de wereld Burj Khalifa met 828 meter hoog, 

Maar de stad heeft ook vele bezienswaardigheden, dagattracties, immens grote winkelcentra´s, prachtige stranden en nog vele meer. Als jij meer van Dubai wilt weten of er op vakantie naar toe gaat, raad ik je één van de reisgidsen aan. De reisgidsen die ik voor deze pagina geselecteerd heb zijn heel divers en willen je allemaal het mooiste van Dubai laten zien.

Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over de reisgids, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun de je reisgids ook eenvoudig bestellen. 

Tip: Vakantiediscounter.nl is een uitstekende partner voor reizen en vakanties naar Dubai. Het aanbod is niet alleen verrassend en groot maar ook nog eens zeer aantrekkelijk!

Dubai en Abu Dhabi

Luxueuze steden In de emiraten Dubai en Abu Dhabi, de rijkste en machtigste stadsstaten van de Verenigde Arabische Emiraten, zijn vele bezienswaardigheden te bewonderen. In Dubai vind je schitterende stranden, drukke soeks en luxueuze winkelcentra. Het prachtige Corniche en het chique Emirates Palacehotel in Abu Dhabi mogen niet worden overgeslagen. Een bezoek aan de Emiraten is niet compleet zonder een bezoek aan de woestijn, bijvoorbeeld in de betoverende resorts van Al Maha of Bab Al Shams. 

Dubai & Abu Dhabi Compact De reisgids brengt je direct naar de beste attracties die deze fascinerende steden te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar de beste kuuroorden, de gezelligste winkels of de indrukwekkendste overdekte attracties, deze reisgids is je perfecte metgezel. De gids is onderverdeeld in vijf gebieden en staat bol van de hoogtepunten, praktische tips, gedetailleerde kaarten en met daarbij prachtige illustraties. 

Ook heeft de reisgids Dubai & Abu Dhabi een handige uitneembare kaart. Op deze kaart staan bovendien vele tips als manieren om als sjeik te leven en wat je kunt doen om de hitte te ontvluchten.

Dominicus landengids - Oman, Dubai en Abu Dhabi

Het sultanaat Oman en de emiraten Abu Dhabi en Dubai staan garant voor een unieke en boeiende reiservaring, boordevol fascinerende contrasten. Oman heeft het authentieke en traditionele verweven met een vleugje luxe. 

De emiraten zijn bruisende oorden aan de Perzische Golf met schitterende hotelpaleizen en onvoorstelbare shopmogelijkheden. Sinds eeuwen is de regio een handelscentrum tussen Oost en West. Nu liggen moderne wereldsteden naast eeuwenoude stadjes en verstilde lemen dorpen; kamelen en limousines kruisen elkaar op de weg. 

Ook het landschap biedt variëteit: het noorden is bergachtig met valleien en oases, de zuidelijke vruchtbare uitlopers van het Hajjargebergte worden omringd door eindeloze grindvlakten en zandwoestijnen, terwijl de kusten prachtige stranden en rotsbaaien hebben. 

Greet Van Deuren is verbonden aan de Koninklijke Musea voor Kunst en geschiedenis in Brussel. Ze reisde meermalen naar het Midden-Oosten.

ANWB extra - Dubai

ANWB Extra reisgids Dubai Ontdek Dubai met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Dubai! De 340 dagen zon per jaar, betoverende lange zandstranden aan de Perzische Golf, de avontuurlijke woestijn direct voor de deur en de gigantische shoppingmalls, maken Dubai tot dé bestemming voor een leuke citytrip. 

De compacte ANWB Extra reisgids Dubai biedt naast veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Bezoek de Jumeirah Mosque (volgens velen de mooiste van Dubai), overnacht in een Bedoeïenentent in de woestijn en ga op zoek naar goud en kruiden in de vele soeks. 

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Merian live! - Dubai

Dubai, Oman en de emiraten ontdekken en beleven! 

In deze gids vind je informatie over: 

 • Strand
 • Uitgaansleven 
 • Eten & drinken
 • Overnachtingen 
 • Wandelingen
 • Excursies
 • Bezienswaardigheden.

De Groene Reisgids Weekend - Dubai - Abu Dabi - Verenigde Arabische Emiraten

 • Met extra aandacht voor de must sees en must do's in Dubai, Abu Dhabi en de Verenigde Arabische Emiraten
 • Dubai, Abu Dhabi en de Verenigde Arabische Emiraten in 4 tot 10 dagen: met een uitgewerkt reisplan
 • Meer dan 60 adressen om gezellig te tafelen, een glaasje te drinken, uit te gaan of te shoppen
 • De hoogtepunten van Dubai, Abu Dhabi en de Verenigde Arabische Emiraten, met de handige Michelin sterrenbeoordeling
 • Overzichtelijke stadsplattegronden op basis van de beproefde Michelincartografie

Capitool Reisgidsen Top 10 - Dubai en Abu Dhabi

Capitool Top 10 Dubai en Abu Dhabi

 • Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
 • Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
 • De schitterende foto’s brengen de steden tot leven
 • Compact formaat, ideaal om mee te nemen
 • Diverse routes leiden je naar de mooiste bezienswaardigheden en wijken van Dubai en Abu Dhabi

Top 10 Dubai en Abu Dhabi

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Dubai en Abu Dhabi te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de wolkenkrabbers, restaurants en soeks.

Top 10 Dubai en Abu Dhabi bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de steden te bieden hebben. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is, waar de lekkerste restaurants zijn en waar je de leukste souvenirs kunt kopen.

Deze Top 10-gids verdeelt de steden in zeven delen.

 • Deira
 • Bur Dubai
 • Sheikh Zayed Road en centrum van Dubai
 • Jumeirah
 • Dubai Marina en Palm Jumeirah
 • Centrum van Abu Dhabi
 • Buiten het centrum van Abu Dhabi

Dubai en Abu Dhabi zijn twee bruisende en snel veranderende steden. Ze staan vol gigantische wolkenkrabbers, chique winkelcentra en luxe resorts, en bieden volop hedonistisch genot en futuristische architectuur. Het zeilvormige Burj Al Arab Jumeirah in Dubai is een van de opvallendste gebouwen in het Midden-Oosten en wordt nu overtroefd door het hoogste gebouw ter wereld, Burj Khalifa. In Abu Dhabi zijn het extravagante hotel Emirates Palace en de monumentale Sheikh Zayedmoskee uniek, en het Abu Dhabi Louvre is een fantastische aanvulling op het groeiende aanbod aan attracties.

Reisdagboek Dubai

Ga je lekker op vakantie naar Dubai? Zon tanken in de winter? Maak van deze reis een episch reisverslag! Beschrijf je bezoek aan de enorme mall, de hoogste toren ter wereld de Burj Khalifa en je bezoekjes aan het strand. 

Hou bij hoeveel Ferrari's je onderweg tegenkomt en hoe vaak je bij het water was. Er zijn pagina's om je aankopen, de namen van je nieuwe vrienden en de dingen die je opvallen op te schrijven. Geen paklijsten en algemene reistips, maar weetjes over Dubai, tijdsverschil en welke stekker je nodig hebt. 

Veel pagina's om te schrijven, zodat je na afloop bijna je eigen reisgids kan uitgeven! Als je veel schrijft, beleef je je vakantie naar Dubai dubbel. Laat je verbazen door alle records en leg dat gevoel vast!

Dit travel journal heeft een handzaam formaat, stevige, flexibele omslag, praktische ringband en is geproduceerd in Nederland.

Reacties
Categorieën