Caliber CAM401 - Achteruitrijcamera draadloos
Vakantie producten en overige
Ramon Kuiters
Vakantie producten en overige
02/05/2024
12 min

De 7 beste achteruitrijcamera´s voor de caravan/camper 2024

02/05/2024
12 min

Op de nieuwe campers zit vaak al wel een achteruitrijcamera, dit is vaak niet het geval bij de caravan of de vorige eigenaar moet er één geplaatst hebben. Een achteruitrijcamera kan zorgen voor een comfortabeler rit, het manoeuvreren (het inhalen, achteruitrijden en parkeren) is een stuk overzichtelijk en het verhoogt de veiligheid en de verkleint de kans op ongelukken.

Voor de prijs hoeft je het tegenwoordig niet meer te laten er zijn al sets vanaf circa € 50,- / € 60,-. Maar zijn deze sets wel goed genoeg voor je caravan en camper? Op deze pagina besteed ik aandacht aan de achteruitrijcamera´s voor de campers. caravan en (camper)bussen.

Je leest alles over de verschillende mogelijkheden en types, waar je op moet letten bij de aankoop en de grote verschillen in prijs.

Waarom een achteruitrijcamera op de caravan, bus of camper?

Zoals je al in de inleiding heb kunnen lezen heeft een achteruitrijcamera veel voordelen. Het zorgt voor meer overzicht bij het inhalen, achteruitrijden en bij het parkeren. Ook zie je nu veel beter wat er achter je gebeurt. Bij een caravan / bus / camper heb je niet de mogelijkheid de binnenspiegel te gebruiken om te kijken als er achter je plaatst vind. Met een achteruitrijcamera kun je het dode hoek probleem voor een groot deel opheffen.

De achteruitrijcamera zorgt voor een extra zicht achter je caravan of camper. Wil je ook aan de zijkant extra zicht kun je bij veel sets een extra camera plaatsen aan de zijkant van de camper of caravan. Een camera aan de zijkant vergroot je zicht bij het inhalen en als je ingehaald worden.

De camera filmt voor je wat er gebeurd achter jouw. Dit zie je op het beeldscherm dat je op de je dashboard hebt. De meeste systemen geven je verschillende mogelijkheden, je kunt uiteraard handmatig bepalen wanneer je de achteruitrijcamera wil gebruiken, kan ook op infrarood of bij het achteruit rijden.

Welke type verbindingen zijn er?

Qua achteruitrijcamera´s zijn er in feite 2 systemen een bedradingssysteem en draadloos systeem. Beide systemen hebben een camera en een beeldscherm waar jij alles op kunt zien. De draadloze systemen zorgen voor een verbinding tussen de camera en het beeldscherm zonder draden onderling. Niet alle systemen zijn draadloos.

De bedrade camera zijn moeilijker te installeren als je zelf niet handig bent kan een specialist, of een monteur dit voor je doen. De storingen zijn vrijwel nihil. Bij de betere draadloze systemen van tegenwoordig heb je ook geen tot weinig storingen. De draadloze camera systemen zijn heel makkelijk te installeren, in de meeste gevallen kun je dit eenvoudig zelf doen. De draadloze systemen zijn over het algemeen wel iets duurder dan de bedrade camerasets en er is een kans op storingen en haperingen.

De stroomaansluiting is verschillend per model, er zijn diverse mogelijkheden van een krachtige oplaadbare accu tot een sigaretten aansteker.

Wat de stroomaansluiting betreft, heb je verschillende mogelijkheden. Zo zullen de meeste achteruitrijcamera’s gebruiken maken van een krachtige oplaadbare accu. Echter bestaan er ook diverse exemplaren die je heel eenvoudig op de sigarettenaansteker van je wagen kunt installeren. De camera kan aangesloten worden op de voeding van het achterlicht.

Als jouw auto al een achteruitrijcamera heeft, kun je een extra camera bij kopen voor je caravan.

Waar moet je opletten van bij het aanschaffen van een achteruitrijcamera?

Naast de keuze van een draadloze of een bedrade camerasysteem zijn er meer keuze. Om je te helpen vertel ik meer over de belangrijkste eigenschappen en functies van de achteruitrijcamera. Zodat jij voor je zelf eenvoudig kunt kiezen wat jij belangrijk vind en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een achteruitrijcamera.

De beeldresolutie en schermgrootte

Een goede achteruitrijcamera heeft geeft superscherp beeld (hoge resolutie) nodig. Uiteraard moet de camera wel duidelijk beelden filmen. Een 4K Ultra HD is niet echt nodig, Een Full HD is goed genoeg en als jij niet zoveel waarde aan super scherp beeld hecht is HD Ready ook voldoende. De videoresolutie is niet alleen verantwoordelijk voor de scherpte, hoe hoger de videoresolutie is hoe hoger de beeldhoek. Dit zorgt ook weer voor een beter beeld.

De beeldscherm waar jij alles op ziet wat er achter je gebeurd zijn in de meeste gevallen tussen de 5 en de 7 inch. Dit is ruim voldoende om goed te kunnen kijken wat er achter jou afspeelt en ook het achteruitrijden is goed te volgen.

Extra functies

Naast de standaard en simpele camera´s heb je ook achteruitcamera´s met extra mogelijkheden.  Let er op of je camera spatwaterdicht is. Dit is wel handig wat op veel plekken regent het regelmatig en ook op regenachtige dagen wil je ook graag weten wat er achter je gebeurt.

Als jij van plan bent om regelmatig ook in het donker te gaan rijden met je caravan of camper let dan op of de achteruitrijcamera ook een sensor heeft waardoor je zowel overdag als in de nacht duidelijk beelden krijgt op jouw beeldscherm. Een infrarood sensor is het allermooiste.

Prijs achteruitrijcamera

Een complete set is er al vanaf € 50,- en heel af en toe worden ze zelfs nog wel eens goedkoper aangeboden. Vaak zijn dit wel bedrade systemen voor deze prijs. Er zit wel verschillen tussen een set van € 50,- en bijvoorbeeld € 100,- / € 150,-. De duurdere systemen zijn vaak draadloos en je hebt ook meer functies, de kwaliteit van de video resolutie is hoger en het beeldscherm is ook groter. Dit zijn natuurlijk persoonlijke keuzes en ook afhankelijk budget,  hoe vaak en wanneer jij je het achteruitrijcamera systeem gaat gebruiken.

Hieronder vind je de 7 beste achteruitrijcamera systemen. We hebben hier de beste modellen van dit moment voor je geselecteerd ik heb rekening gehouden met de verschillende prijzen.

De 7 beste achteruitrijcamera´s voor de camper, bus of caravan.

Nu je alle belangrijke zaken weet betreft de achteruitrijcamera´s is het tijd voor de 7 beste modellen van dit moment. De 7 beste achteruitrijcamera´s zijn in verschillende budgetten zodat er voor iedereen een geschikte camera tussen zit.

Om je een goed beeld te geven van de achteruitrijcamera worden de camera´s uitgebreid beschreven en is er een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geeft extra informatie over de camera en geeft de waardering en de recensies van de gebruikers weer. Via de link kun je de achteruitrijcamera eenvoudig bestellen.

Nince ARC1 Draadloze Achteruitrijcamera

Ben jij opzoek naar een betrouwbare achteruitrijcamera die eenvoudig te installeren is? De Nince draadloze achteruitrijcamera zorgt ervoor dat jij in een handomdraai veilig de weg op kunt. Geen gedoe met allerlij draden, een eenvoudige installatie en een stabiele digitale verbinding tussen de camera en het scherm voor optimaal gebruik.

Stabiele digitale verbinding
de Nince ARC1 maakt gebruik van een digitaal draadloos signaal, dit signaal is zeer betrouwbaar zodat je er zeker van bent dat je veilig met je voertuig kunt rijden. Het draadloze bereik (10m) zorgt ervoor dat deze achteruitrijcamera voor ieder voertuig geschikt is.

De voordelen van de achteruitrijcamera:

 • FULL HD
 • Groot scherm 5" Inch
 • Gebruiksvriendelijk
 • Eenvoudig te installeren
 • Draadloos
 • Mogelijkheid tot splitscreen / 2e camera toe te voegen.

5" Inch LCD scherm
Het 5 inch LCD-scherm heeft voldoende details, contrast en kleurnauwkeurigheid om objecten nauwkeurig te onderscheiden, waardoor kleine details altijd zichtbaar zijn. De beelden op het scherm zijn duidelijk en leesbaar, zodat je weet dat je veilig achteruit rijd. Tevens is het mogelijk om een tweede camera toe tevoegen en deze zijn beide eenvoudig split screen op het scherm af te lezen.

Eenvoudig te installeren
de Nince ARC1 maakt gebruik van een digitale draadloze technologie om het signaal tussen de monitor en de camera te verzenden. Kabels trekken is verleden tijd, bespaar uren inbouw installatie en ervaar het genot van deze nieuwste digitale draadloze verbinding.

Strex Achteruitrijcamera Set Draadloos

Problemen tijdens het inparkeren of achteruitrijden zijn verleden tijd met deze draadloze achteruitrijcamera set. Deze achteruitrijcamera set kan gebruikt worden in alle soorten voortuigen. Ook kan deze cameraset voor andere toepassingen worden gebruikt. Er is enkel een 12/24V DC stroomaansluiting nodig.

Naast de draadloze ontvanger beschikt het displayscherm ook over 2 video inputs waardoor deze ook gebruikt kan worden voor DVD / VCD / TV / Navigatie. De resolutie van 800x480 pixels zorgt ervoor dat de beelden kwalitatief goed en scherp zullen worden weergegeven. Dankzij de zeer snelle responsetijd zijn alle beelden real-time zonder vertraging.

Doordat deze set draadloos is met een bereik tot wel 50 meter hoeven er geen kabels door het hele voertuig getrokken worden. Er is enkel een stroomaansluiting nodig welke op meerdere punten in het voortuig kan worden afgetakt zoals bij de verlichting. Zowel het 7” displayscherm en de achteruitrijcamera werken beide op 12/24V DC.

Features

 •  Problemen tijdens het inparkeren of achteruitrijden behoren tot het verleden!
 • Ook in het donker! Uitstekend nachtzicht tot wel 15 meter dankzij de 16 infrarood LEDs.
 • IP67 waterdicht en dus zeer goed beschermd tegen weersinvloeden.
 • Stevige bevestigingsbeugel waardoor het displayscherm bijvoorbeeld op het dashboard bevestigd kan worden.
 • Een uitstekende kijkhoek dankzij de 120° lens.
 • Tot wel 50 meter bereik dankzij het draadloze 2.4Ghz signaal

Ook leverbaar met 2 camera´s 

Procar® - ARC02 - Draadloze HD Parking achteruitrijcamera 

 • IP68 Weerbestendig
 • LED kleur nachtzicht
 • HD imaging sensor
 • ondersteuning NTSC/PAL Video systeem
 • van toepassing op verschillende Voertuigen: auto, vrachtwagen, RV, mini-van etc
 • Simpel te installeren.
 • kan helpen voorkomen incidenten en ongevallen.
 • waterbestending
 • Bereik van de transmissie: 8m-12m,
 • Hoe korter de afstand tussen camera en monitor, de beter de zendsignaal

Sightstrong Draadloze Achteruitrijcamera 

Achteruitrijden kan voor gevaarlijke situaties zorgen wanneer je niet genoeg zicht hebt op wat er achter de auto, caravan, bus of truck gebeurt. Zorg voor en veilige situatie en bestel de draadloze achteruitrijcamera. Ideaal voor uitstekend zicht tijdens het parkeren of achter uit rijden!

Een helder en duidelijk beeld, dat is wat je graag wil hebben wanneer het gaat om onze eigen veiligheid. Een vrachtwagen heeft een dode hoek, waarom dit zo laten terwijl er ook een eenvoudig een camera kan worden geïnstalleerd? Met het installeren van de achteruitrijcamera heb jij zicht wat er afspeelt achter het voertuig en wordt de rijervaring een stuk plezieriger.

Natuurlijk wil je goed zicht hebben op wat er achter je gebeurt wanneer je in de auto, bus, truck of vrachtwagen rijdt. Dit kan met de draadloze achteruit rij camera om jou te assisteren tijdens het achteruit inparkeren of rijden. Ook uitstekend geschikt voor achter op de caravan.

Bestel nu jouw eigen persoonlijke assistent tijdens het achteruit inparkeren of rijden!

Voordelen van de SightStrong achteruitrijcamera

 • Water- en stofdicht
 • Wijde kijkhoek van 120° tot 170°
 • Universeel
 • Eenvoudige installatie
 • Uitstekend nachtzicht
 • 5” Inch HD display
 • Draadloos

Kwaliteit
Met het heldere beeld, de nauwkeurige meting en de wijde kijkhoek behoort de achteruit rij camera tot een van de meest ideale camera’s. De camera beschikt over een uitstekend nachtzicht door het ingebouwde infrarood en verzekerd jou van goed zicht in HD-beeldkwaliteit.

Eenvoudige installatie
De installatie is eenvoudig waarbij er slechts 2 draden aan elkaar worden vastgemaakt. Geen gedoe meer met verschillende kabels trekken vanwege de nieuwste, draadloze verbinding! De camera plaats je aan de achterkant van de auto, caravan, vrachtwagen of ander vervoersmiddel en het display stel jij in op de gewenste plek voor in de auto. Met de 3 knoppen kunt u verschillende functies bedienen zoals de helderheid van het scherm, het contrast en de kleuren.

5” Inch HD display
Met het 5” inch HD-display kun je de details goed zien op het display en met een nauwkeurige meting kun jij veilig achter uit rijden. De helderheid, kleuren en het contrast kun je eenvoudig aanpassen naar jouw eigen wensen voor de meest optimale resultaten voor de kwaliteit van jouw eigen rijervaring!

Een aanrader voor ieder die een snelle, eenvoudige en betrouwbare oplossing zoekt zonder bedrading! Het gemak van draadloze verbinding, een signaal was zeer stabiel blijft en jou de betrouwbaarheid geeft die je graag hebt. Geen ongemakken meer van het niet goed zicht hebben, eenvoudig opgelost met deze achteruitrijcamera!

LORIOTH® Achteruitrijcamera 

Ben je ook altijd benieuwd naar wat er nou precies achter je gebeurt of wil je juist de beelden vastleggen aan de voorkant van jouw auto. Dan heeft LORIOTH® de beste camera set voor jou. De camera kan eenvoudig aan jouw voertuig geïnstalleerd worden, daarnaast beschikt de set ook gelijk over een monitor, deze monitor beschikt over een krachtige grafische kaart en processor die noodzakelijk zijn voor de smart features van de set. Al met al is de camera een goede toevoeging voor middelgrote tot grote voertuigen.


Waarom de achteruitrijcamera van LORIOTH®

 • Hoge resolutie
 • Betrouwbaar
 • Slimme techniek
 • Duurzaam
 • Voor elk voertuig

Hoge resolutie
De camera beschikt over een zeer hoge HD-resolutie zo kan je gemakkelijk de situatie achter je auto in de gaten houden.

Betrouwbaar
De camera levert beeld aan de monitor via een 2.4 GHz draadloze wifi verbinding. Deze werkt gemakkelijk binnen 200m.

Slimme techniek
De camera beschikt over een krachtige grafische kaart en processor. Hierdoor hebben wij slimme technieken zoals weg belijning kunnen toevoegen.

Duurzaam
Het apparaat is gemaakt van duurzame materialen, deze zijn zorgvuldig uitgekozen. Zo kunnen wij jou garanderen dat je jarenlang kunt profiteren van de camera set en zijn hoge kwaliteit.

Voor elk voertuig
De camera is geschikt voor zowel kleine als grote voertuigen. Zo kan je de camera gemakkelijk installeren op je trekker oplegger combinatie. Daarnaast is de camera ook geschikt voor grote en kleine bestelbusjes.

BrandWay Bedrade Achteruitrijcamera set met 7 inch scherm

Professionele bedrade achteruitrijcamera inclusief 10 meter 4-pins kabel voor uw Auto / Camper / Caravan / Vrachtwagen of Landbouw machines.
Nooit meer problemen tijdens het inparkeren of achteruitrijden van uw voertuig. Met deze kwalitatieve bedrade achteruitrij camera inclusief 7 inch LCD display met hoge resolutie behoren deze euvels voorgoed tot het verleden.

De camera wordt standaard geleverd met een 10 meter lange video verlengkabel met 4-pins "aviation" aansluiting om aan het display in de auto aan te sluiten, en een DC adapter kabel. De camera en het display werken beide op 12V – 24V DC.

Het LCD display voor de auto beschikt over een stevige standhouder, waardoor het scherm eenvoudig en stevig kan worden bevestigd op bijvoorbeeld het dashboard.

De resolutie van 800 x 480 pixels zorgt ervoor dat de beelden van de camera kwalitatief zullen zijn en goed worden weergegeven op het comfortabele 7 inch LCD scherm met een response tijd van slechts 30 ms. De wijde lenshoek van 120 graden zal ervoor zorgen dat een zo ruim mogelijke kijkhoek in beeld wordt gebracht. En dankzij de ingebouwde 16 infrarood LEDs in combinatie met de Omnipixel technologie zullen ook de beelden in het donker van uitstekende kwaliteit zijn.

Niet voor niets is deze achteruitrijcamera dan ook een wereldwijde bestseller!

Ook leverbaar met 2 camera´s 

Caliber CAM401 - Achteruitrijcamera draadloos

Het Caliber CAM401 draadloos achteruitkijk camerasysteem bestaat uit een camera en een monitor met 4,3 inch LCD scherm. Hiermee wordt inparkeren een makkie en zie je paaltjes, voorbijgangers of andere objecten niet meer over het hoofd.

Draadloze verbinding

De camera en de monitor staan draadloos met elkaar in verbinding. Zo hoef je geen bedrading door je auto heen te halen en is de set gemakkelijk te installeren. De verbinding werkt op een frequentie van 2,4 gigahertz en heeft een bereik van 50 meter.

Installeren

Plaats de camera met het meegeleverde dubbelzijdig tape of met schroefjes (indien dat mogelijk is) op de achterkant van je auto, camper, vrachtwagen of aanhangwagen. Je voorziet de camera van stroom door hem aan te sluiten op je achterlicht of achteruitrijlicht. De camera is waterbestendig en te gebruiken in alle weersomstandigheden. Dankzij de autofocus en de automatische witbalans krijg je altijd helder in beeld wat er achter je auto gebeurt.

Stroomvoorziening

De 4,3 inch LCD monitor sluit je gemakkelijk aan op de sigarettenlader of andere 12 tot 24 volt aansluiting in je auto. Plaats de monitor in de meegeleverde arm, die je gemakkelijk met een zuignap op je voorruit plaatst. De arm is verstelbaar, zodat je het scherm altijd goed ziet.

Reacties
Categorieën