Zweden
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/20/2024
6 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Zweden 2024

01/20/2024
6 min

Je hoort misschien niet zo vaak dat mensen op vakantie gaan naar het prachtige Zweden, maar het land is erg populair en goed te combineren met Noorwegen en Denemarken. Als je op vakantie gaat naar Zweden is het wel belangrijk je goed voor te bereiden. En hoe kun jij je nou beter voorbereiden dan met de juiste reisgidsen en boeken. 

Om te zorgen dat jij de juiste reisgidsen kiest heb ik een top 7 gemaakt met de beste en leuke reisgidsen voor Zweden. Je zult het misschien niet verwachten maar er zijn zeer veel boeken geschreven over Zweden zowel over het land zelf, emigratie als voor reizigers. 

De 7 beste boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft onder andere de waardering en de recensie weer van de lezers. Via deze link kun je ook eenvoudig je reisgids bestellen. 

Tip: Als het om vakanties gaat naar Zweden is er eigenlijk maar 1 specialist en dat is Voigt Travel. Bekijk het aanbod van Voigt Travel en laat je verrassen door de vele mogelijkheden!

Insight guides - Zweden

Zweden heeft een grote aantrekkingskracht en is een populaire bestemming. Het is een ideaal land voor wie van de natuur en het buitenleven houdt en heeft bovendien veel te bieden op het gebied van cultuur. De auteurs en fotografen laten je op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze kennismaken met dit prachtige land. 

In de eerste hoofdstukken lees je alles over de geschiedenis, de oude Vikingen en de huidige bevolking, over kunst en cultuur en Alfred Nobel. Vervolgens nemen de auteurs je mee op reis. Van het kosmopolitische Stockholm met zijn duizenden eilanden, via het levendige Malmö in het zuiden naar de zomerse trekpleisters aan de westkust. Via de grote meren en de folklorestreek Dalarna naar Lapland en de noordoostkust. 

Je maakt kennis met de middernachtzon en de festiviteiten rond midzomerdag. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met themapagina's over onder andere 'De plunderende handelaars', 'De langste galerie ter wereld' en 'Het Rijk van glas'. De gedetailleerde kaarten en de honderden prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet. 

In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt je alles over vervoer, accommodatie, uit eten, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. 

Insight Guide Zweden is alleen een bron van informatie en inspiratie maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Er gaat niets boven Zweden

Zweden is gezegend met adembenemende landschappen, zowel in het hoge noorden als in het zuiden, een rijke geschiedenis aan kunst en cultuur en vriendelijke bewoners. 

Om het land in al zijn glorie te leren kennen liet Gerrit Jan Zwier zich leiden door twee ideale gidsen: op het land door de naturalist Carolus Linnaeus (1707-1778) en in de lucht door Nils Holgersson, de hoofdpersoon uit Nils Holgerssons wonderbare reis van Selma Lagerlöf (1858-1940). 

Beiden zijn als reizigers uit het goede hout gesneden: ze zijn nieuwsgierig en hebben een onderzoekende geest. 

Vanuit deze twee perspectieven maakt de lezer kennis met de schoonheid van Zweden, van Skåne tot Lapland en van Dalarna tot Gotland en Öland.

Ontdek reisgids - Zweden zuid

ANWB Ontdek reisgids Zweden zuid Verken het zuiden van Zweden op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Zweden zuid! 

Natuurlijk mag je steden zoals Malmö en Göteborg niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en bezoek de glasblazers van Småland, of het toverbos in Öland. De Ontdek reisgids Zweden zuid biedt naast praktische tips over vakantiehuizen, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door de streek. 

De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je reis door het zuiden van Zweden.

Lannoo's autoboek - Zweden on the road

Zweden staat garant voor verrassend gevarieerde natuur: goudgele akkers, lange stranden en badplaatsen met een rijke traditie, duizenden eilanden aan de scherenkust, eindeloze bossen en meren. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Stockholm en Gteborg, of kleinere steden met een typisch Zweedse sfeer zoals Malm, Falun of Lund.

PLAN UW ULTIEME REIS
Alle praktische informatie om uw reis thuis tot in de puntjes voor te bereiden, inclusief de beste overnachtingsmogelijkheden

VERKEN DE PERFECTE REISROUTES
Alle reisroutes, opgedeeld in dagetappes en perfect uitgestippeld voor een reisschema op maat

EXPLOREER ALLE HOOGTEPUNTEN
Ontdek de opwindendste bezienswaardigheden en de tips voor uitstapjes en bezoeken

De Groene Reisgids - Zweden

In de groene reisgids vind je een selectie door onze auteurs ter plaatse:

 • De top 5 van Zweden in beeld
 • De 13 hoogtepunten van Michelin
 • Reisplanner voor 7 tot 13 dagen
 • 30 rondritten, wandelingen en excursies
 • Duidelijke sterrenbeoordeling bij alle plaatsen
 • 300 adressen voor elk budget
 • 18 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie

Dit allemaal maakt de groener reisgids je vertrouwde partner voor onderweg. 

Trotter Zweden

Trotter reisgids Zweden is het verrassende reisgids. 

Hieronder lees je wat je onder kunt verwachten van deze reisgids. 

 • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
 • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
 • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
 • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
 • 20 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

Capitool reisgids - Zweden

Capitool Zweden: de ideale reisgids voor jouw reis naar Zweden!

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto's
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Zweden behoort tot de best bewaarde geheimen van Europa. Als grootste land van Scandinavië omvat het een groot aantal landschappen, van golvende heuvels en prachtige zandstranden in het zuiden tot dichte naaldbossen en ruige bergen in het noorden. In het hele land vind je charmante dorpen en steden vol fascinerende musea en fantastische restaurants. Het is voor zowel de natuur-, cultuur- én sportliefhebber the place to be. Stockholm, verspreid over veertien eilanden, is één van de mooiste steden van Europa en is daarom ook zeer zeker een bezoek waard.

Alles in één reisgids

Met de reisgids Capitool Zweden ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de tien verschillende streken die Zweden rijk is. 

Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Denk bijvoorbeeld aan de Kungsträdgarden; de Koningstuin en dé ontmoetingsplek in de stad Stockholm, het Noords Museum met veel prachtstukken én de oude marinebasis Skeppsholmen; een eiland met festivalterrein, een museum en nog veel meer. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusement, sport en buitenactiviteiten. 

Daarnaast geeft Capitool Zweden in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.

Genoeg te ontdekken

De reisgids laat jou alles weten over de echte do's en don'ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Zweden zijn de volgende streken te vinden:

 • Stockholm
 • Oost-Svealand
 • Oost-Götaland
 • Gotland
 • Zuid-Götaland
 • Göteborg
 • West-Götaland
 • West-Svealand
 • Zuid-Norrland
 • Noord-Norrland

Met 352 pagina's aan tekst, kaarten, foto's en illustraties is de reisgids Capitool onmisbaar voor je vakantie naar Zweden

Reacties
Categorieën