Camper-reisboeken
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/31/2024
7 min

De 7 camper (reis) boeken over de camper voor 2024

01/31/2024
7 min

De reis voorbereiden is bijna net zo leuk als met de camper gaat reizen. Op internet is veel te vinden maar het kost je vaak wel veel zoek werk. Een boek kun je lekker op je gemak doorlezen en eenvoudig aantekeningen maken indien nodig. 

We hebben 7 boeken voor je geselecteerd die ideaal zijn voor de camper liefhebber. De boeken zijn heel divers. Zowel voor Nederland als Europa. Naast de mooiste routes ook prachtige verhalen en veel tips. 

  ANWB Camperboek Europa

  Dit camperboek van de ANWB. Is zoals je van de meeste boeken van de ANWB gewend bent boordevol met informatie. In het 356 bladzijde tellende boek vind je naast informatie vele mooie verhalen, tips en ook prachtige foto's. Mocht je op zoek zijn naar mooie routes in Europa dan is het zeker een boek waar je iets aan kunt hebben. 

  De Beschrijving

  Het ANWB Camperboek bevat 24 camperroutes door heel Europa.
  De routes zijn speciaal uitgestippeld om met een camper te doen en leiden langs mooie plaatsen en bezienswaardigheden.
  De lengte van de routes varieert van een paar honderd kilometer tot een route van zelfs 3000 kilometer.


  Naast mooie illustraties is er bij elke route een kaartje met de ingetekende route. Bij de routes is ook een aantal camperplaatsen opgenomen om te overnachten of om een paar dagen te blijven staan om de omgeving te verkennen.

  Happy Campers

  Wil je je camper of caravan pimpen of heeft het een restyle nodig dan kan het boek van Happy Campers je zeker inspireren. In het boek worden veel functionele voorbeelden gegeven hoe je in de beperkte ruimte alle nodige apparaten en spullen economisch kan plaatsten. 

  Tussen alle waardevolle tips en de mooiste uitvoeringen is er ook zeker aandacht besteed aan leuke grappige decoraties die het af maken. Wil je gewoon genieten van mooie gepimpte caravans en campers of wil je ideeën opdoen dat is Happy Campers het boek voor jou.

  De Beschrijving:

  Femke Creemers en Marijn de Wijs brachten in Happy Campers meer dan 45 bijzondere, toffe caravans, campers en andere kampeermiddelen samen. Van over-de-top-gepimpt tot stijlvol gedecoreerd en in ere hersteld; van een 50 jaar oude vintage caravan tot een nieuwe sleurhut. 

  De meer dan 250 schitterend vormgegeven pagina's met grandioze foto's zorgen voor instant verwondering, vrolijkheid, enthousiasme en een hoog 'wil ik ook gehalte'. Dit boek is voor iedere caravan en camper liefhebber een must-have.

  Caravanity camping kookboek

  Kookboeken vind ik altijd interessant en leerzaam. Dit kookboek voor camping of camper maaltijden sprong er echt boven uit. Het boek ziet er ten eerst mooi en verzorgd. De inhoud is heel duidelijk en geeft naast mooie gerecht ook veel informatie over het koken op 2 pitjes of lekker buiten. 

  De gerechten kun je goed vakantie gaan gereed maken maar ook thuis zijn veel recepten erg geschikt. Voedzame, lekkere, snelle en vooral makkelijke gerechten. 

  De Beschrijving:

  Met het Caravanity Camping Kookboek kook je onder de sterren van de hemel! De auteur verzamelde de beste recepten om op een of twee pitjes bij tent of caravan te bereiden. Ook geeft ze tips voor de handigste keukenattributen en volop inspiratie om van iedere campingmaaltijd een feestje te maken!

  De 100 mooiste camperplaatsen in Nederland

  De Reizen naar het buitenland zijn vaak onvergetelijk. Maar je gaat niet snel zomaar een weekend naar Denemarken of Oostenrijk. Een goed alternatief voor een paar dagen is ons eigen Nederland. Nederland heeft veel meer te bieden dan wij zelf soms weten. 

  Het boek is handzaam en makkelijk mee te nemen. Het boek geeft een duidelijk beschrijving van de camperplaats en de omgeving. Tussen de 100 camperplaatsen staan echt pareltjes tussen waar je niet snel aan gedacht zou hebben. 

  De beschrijving:

  Dit is HET boek om ideeën op te doen voor fijne (weekend-)vakanties met de camper in Nederland!

  De 100 mooiste camperplaatsen zijn verdeeld in 10 categorieën: 100 leuke ideeën voor camperplaatsen
  - Aan zee
  - Bij een leuke stad
  - Bij het bos
  - Gratis camperplaatsen
  - Leuk voor kinderen
  - Rond de wadden
  - Dichtbij leuke marktjes
  - Aan de rivier
  - Op het platteland
  - Per provincie

  De categorie zijn de 10 mooiste camperplaatsen in Nederland uitgezocht.

  Bij elke camperplaats vindt u een beschrijving van het type camperplaats, de voorzieningen, de sfeer, het uitzicht en natuurlijk vooral waarom deze camperplaats een plek in dit boek verdient.

  Ook de omgeving wordt uitgebreid beschreven, kun je er bijvoorbeeld mooi fietsen of wandelen en welke leuke dingen zijn er verder te doen in de omgeving?

  Zo vonden wij onder andere voor u: die prachtplek aan het meer met uitzicht op het water.
  Die geweldige camperplaats midden in het bos, waar brutale eekhoorntjes bijna uit je hand eten.
  Of de camperplaats midden in Maastricht, waar je na vijf minuten fietsen tussen de terrasjes op het Vrijthof staat.
  Het is een kleine greep uit de selectie van de 100 mooiste camperplaatsen.

  De Busjesblues

  150 dagen op roadtrip door Europa in een camper. Van Nederland naar Zuid-Europa, Zuid-Europa naar het Oostblok. Een verslag van een gezin die reis door Europa maakt in een Camper. Je krijgt echt een kijkje in het leven van het gezin en de reis. 

  Dit komt mede door de herkenbare camper situaties. Naast de leuke verhalen is er ook oog voor de mooie bezienswaardigheden tijdens hun reis. Het boek leest makkelijk en zit vol met humor, ook zitten er veel tips in voor je camper vakantie.

  De beschrijving: 

  Een persoonlijk, waar en humoristisch verhaal van een man en zijn gezin die in een Volkswagenbusje vertrekken van het luxueuze Gooi naar het primitieve Oostblok. Op zijn eigen, relativerende wijze vertelt Chiel over de mooie en bijzondere ervaringen, maar vooral over de ongemakken, tegenvallers en problemen die ze onderweg tegenkomen. 

  Het blijkt allemaal niet zo ideaal te zijn als ze zich vooraf hadden voorgesteld wanneer ze geconfronteerd worden met aanhoudend regen en kou, onwennig camping gedrag, sluimerende irritaties, cultuur- en reismoeheid, hardnekkige smetvrees, toilet horror, niet eerder ontdekte karakterverschillen en een paar knallende ruzies. 

  Door de open schrijfstijl voorzien van een behoorlijke dosis zelfspot reis je als lezer mee op deze bijzondere tocht en krijg je een inkijkje in de alledaagse reis-blues. Verplichte kost voor iedereen die wel eens met de gedachte speelt om er een tijdje tussenuit te gaan.

  Met de camper door Europa.

  Dit is in mijn ogen een boek je tijdens de voorbereiding en de reis niet mag ontbreken. Het boek heeft bijna 400 pagina's boordevol met informatie, campingplaatsen, serviceplaatsen en 75 schitterende routes. 

  Het enige waar ik een opmerking over kan maken is dat een aantal landen over zijn geslagen in dit prachtige boek. Landen zoals Slowakije, en een aantal Balkan landen zijn niet meegenomen in het boek.

  In maar weinig boeken staan deze landen maar omdat dit boek juiste zo compleet is viel het mij op. Het boek is duidelijk zeer uitgebreid en de routes zijn heel divers en adembenemend mooi. Een echte aanrader!

  De Beschrijving:

  Voor deze gloednieuwe editie van Met de camper door Europa zette Michelin maar liefst 75 routes in het 'oude continent' uit: van Zuid-Europa tot de Baltische Staten en van de Atlantische Oceaan tot de Zwarte Zee. De landen worden per regio gegroepeerd; zo kun je nog gemakkelijker grensoverschrijdende rondritten maken.

  Per route krijg je tips voor wat je onderweg zekerniet mag missen en een bondige beschrijving van de bezienswaardigheden. In de praktische adresboekjes vind je voor elke route een weloverwogen selectie van slaap-, eet-, winkel- en ontspanningsadressen.
  En natuurlijk wordt elke route overzichtelijk op kaart uitgetekend.

  Dus u wilt een camper?

  De titel zegt eigenlijk al voldoende. Het camperboek is een handboek die je alle gemakken en ongemakken over de camper verteld. Het gaat voornamelijk over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een camper. Maar ook de veiligheid, regelgeving en onderhoud. 

  Het gene wat mij het meest aansprak is de objectiviteit  en de kennis die in het boek staan. Hierdoor wordt de informatie erg waardevol en heb je ook echt iets het boek als je opzoek bent naar een camper of een het echte camper liefhebber bent. Want ook voor de ervaren kampeerder staat er veel nuttige informatie in.

  De beschrijving:

  Een handboek voor mensen die een camper hebben of overwegen te kopen. 3e herziene druk. Het behandelt alle aspecten die van belang zijn van het voertuig, de regelgeving, onderhoud en veilig rijden.

  Dus u wilt een camper? is het eerste camperhandboek in Nederland.
  Een must have voor iedereen die met de camper op pad wil. Het boek ontstond in de praktijk en biedt bruikbare tips en informatie aan mensen die een camper hebben of willen gaan kopen. De schrijvers kozen voor een camper vanwege de vrijheid, maar kwamen er al snel achter dat een camper een complex voertuig is.

  Reizen met de camper is leuk, maar om het zo te houden is het wel zo handig als je wat weet over de techniek, (verkeers)regels en veilig rijden. Arie en Tineke de Ruijter leerden dat deels door schade en schande.
  Om andere camperaars op weg te helpen, delen zij hun ervaring, plezier en kennis in dit boek. Dus u wilt een camper? is een opzoekboek dat ook lekker leest. Hilarische anekdotes, adviezen om vandaag nog toe te passen en
  technische kennis zijn overzichtelijk samengebracht. Hoe beter voorbereid op pad, hoe minder kans op schade en narigheid door verkeerde adviezen van malafide handelaars.

  Arie en Tineke de Ruijter zijn ervaren camperaars. Ze trekken er graag samen op uit en genieten van de vrijheid die een camper biedt. Tineke is rijinstructeur. Als initiatiefneemster van Vrouw Rijdt Camper geeft ze vrouwen rijles die wel een rijbewijs hebben, maar niet in een grote camper durven te rijden. Arie is jurist. Voor zijn pensioen adviseerde hij bedrijven bij reorganisaties. Camperen is zijn passie, het onderhoud zijn hobby.
  Derde herziene druk.

  ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

  Reacties
  Categorieën