Denemarken-Vlag
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/20/2024
6 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Denemarken

01/20/2024
6 min

Denemarken is een land met oneindig veel mogelijkheden enkele voorbeelden zijn de ruim 1400 eilanden die bij Denemarken horen, ze bieden je veel diversiteit, maar ook de rust en ruimte. De vele bijzondere attracties, pretparken en dierentuinen.

8000 kilometer aan kustlijn die zorgt uiteraard ook veel vele stranden waarvan vele mooie gezinsstranden zijn. Meer dan 3700 aan toeristische routes waar veel te zien en te beleven is. En dit allemaal is relatief dichtbij huis vanaf Utrecht is het minder van 600 kilometer naar Denemarken.

Met zoveel mogelijkheden en onze beperkte vakanties is het belangrijk dat je goed voorbereid op vakantie gaat. Want wat je zeker niet wil is de mooiste en leukste bezienswaardigheden missen tijdens je vakanties. Via reisgidsen en vakantiegidsen kom je veel te weten over het land, de gewoontes, de mogelijkheden en niet onbelangrijk ook de bezienswaardigheden.

Om je een beetje te helpen heb ik de 7 beste reisgidsen voor Denemarken voor je in een top 7 geplaatst. De boeken over Denemarken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie weer zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link is de reisgids ook eenvoudig te bestellen.

Vakantietip: Bekijk het aanbod van Tui Reizen eens voor Denemarken een groot en aantrekkelijk aanbod! 

Capitool Reisgids Denemarken

Deze reisgids verdeelt Denemarken in acht gebieden: Kopenhagen, Noordwest-Seeland, Zuid-Seeland en de eilanden, Funen,   Zuid- en Midden-Jutland, Noord-Jutland, Bornholm, en Groenland en de Faeröer.

Fiets door de pittoreske straten van Kopenhagen, verken de ruige kustlijn van Bornholm, drink een speciaal biertje in Aarhus of treed in de voetsporen van de Vikingen in Viborg en Fyrkat; deze gids toont je de parels van Denemarken.

 • Dankzij de prachtige fotografie waan je jezelf al op je bestemming
 • In het jaaroverzicht van Denemarken vind je een selectie van festivals en evenementen door het jaar heen
 • Gedetailleerde plattegronden helpen je bij het vinden van de weg
 • Opengewerkte illustraties tonen het interieur van must sees, zoals Rosenborg Slot, Roskilde Domkirke en Østerlars Rundkirke
 • Ontdek de beste restaurants, mooiste accommodaties en leukste winkels
 • Achter in de gids vind je onmisbare praktische informatie voor een ontspannen reis

Met Capitool Reisgidsen ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, met duidelijke plattegronden, prachtige foto’s en illustraties en handige tips. Met de Capitooltips geniet je van de mooiste uitzichten, maak je de beste vakantiefoto’s en ontdek je de bijzonderste plekjes. Jouw mooiste reis begint hier!

Ontdek Denemarken

ANWB Ontdek reisgids Denemarken Verken Denemarken op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Denemarken!

Natuurlijk mag je bezienswaardigheden zoals het Deense deel van de Waddenzee en Legoland in Billund niet missen. Maar ga ook eens van de gebaande paden en ga op zoek naar de grote runensteen van Jelling, ga terug in de tijd bij Vikingburcht Trellenborg, of bezoek het kunstmuseum ARoS in Aarhus.

Deze reisgids biedt naast praktische tips over routes, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door het land.

De auteur laat juist die plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart.

Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je vakantie door Denemarken.

Lannoo's Autoboek Denemarken, Zweden, Noorwegen en IJsland

In Scandinavië viert de natuur hoogtij: vredige duinlandschappen in Denemarken, uitgestrekte scherenkusten, maar ook dichte bossen in Zweden, machtige fjorden en watervallen in Noorwegen, smeulende lavavelden en gletsjers in IJsland. Bovendien lokken Kopenhagen, Stockholm, Oslo en Reykjavík in de zomermaanden ontelbare toeristen met hun ruime culturele aanbod.

Het eerste deel van het boek beschrijft per land de interessantste bezienswaardigheden. Die worden gequoteerd volgens een sterrensysteem (***= reis op zich waard, **= een uitstap waard, *= bezienswaardig). Daarnaast is er een hoofdstuk gewijd aan de indrukwekkendste nationale parken van Scandinavië. Vijf uitgestippelde autoroutes doen de mooiste regio's en de beroemdste plekken van het mysterieuze Noorden aan.

Dankzij de ruim 900 foto's, themakaders, plattegronden van de belangrijkste steden en een atlas op schaal 1:900.000, is Lannoo's Autoboek een combinatie van een fotoboek, reisgids en atlas waaruit je eeuwig inspiratie put.

Capitool Reisgids Top 10 Kopenhagen

Capitool Top 10 Kopenhagen

- Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
- Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
- De schitterende foto’s brengen de stad tot leven
- Compact formaat, ideaal om mee te nemen
- Diverse wandelroutes leiden je door de historische wijken van Kopenhagen

Top 10 Kopenhagen

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Kopenhagen te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de veelzijdige, compacte stad waar weelderige paleizen zij aan zij staan met moderne architectonische meesterwerken.

Top 10 Kopenhagen bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de stad te bieden heeft. Zo zie je in een oogopslag welk museum de moeite waard is, waar je kunt winkelen en wat de leukste plekken zijn voor kinderen.

Deze Top 10-gids verdeelt de stad in vijf wijken:

- Van Noord-Tivoli tot Gothersgade
- Nørrebro, Østerbro en ten noorden van Gothersgade
- Vesterbro en Frederiksberg
- Christianshavn en Holmen
- Buiten Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken heeft een koninklijke geschiedenis met tal van schitterende paleizen, kastelen en kerken aan de skyline. Maar ook is Kopenhagen een dynamische, moderne stad die de niet-museumliefhebber veel te bieden heeft, van toprestaurants, hippe clubs en stijlvolle boetieks tot weelderige parken, stadsstranden en gezellige cafés.

Trotter Denemarken

Een prachtige reisgids met vele informatie hieronder lees je wat je kunt verwachten in deze vakantiegids over Denemarken.

 • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
 • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
 • Verrassende anekdotes en top ervaringen van Trotter
 • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
 • 17 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

Rondreis door Denemarken - Een tour door een geweldig mooi en rustig land.

Denemarken vakantieland? Ja natuurlijk.

Bij uitstek geschikt voor rondreizen en genieten van strand en zee. Heb je kinderen, dan is er helemaal veel te doen, denk ook aan Legoland en Tivoli. Maar zoek je de rust van alleen zijn op het strand of in de natuur, dan ga je misschien naar Møn of Fanø.

Zeker in april/mei of later in augustus zul je verrast zijn van de rust die je overal tegenkomt. Maar zoek je een drukke stad, dan kun je naar København of Odense.

Het samensmelten van de Oostzee in de Noordzee bij Grenen is ook een bijzondere belevenis. Of wat denk je van de lopende duinen bij Rubjerg Knude. Ik wil verder niets meer verklappen.

Veel plezier met het voorbereiden van je vakantie.

Rother Wandelgidsen - Denemarken – Jutland

De Rother Wandelgids Denemarken – Jutland bevat 52 wandelingen.

De wandelingen brengt je langs de kusten van de Noordzee en de Oostzee, langs de oevers van de Limfjord en door de duin-, heide- en boslandschappen van Jutland.

De gids bevat wandelingen voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar.

Alle wandelingen zijn voorzien van betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

Reacties
Categorieën