Jeruzalem
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/18/2024
4 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor Jeruzalem 2024

01/18/2024
4 min

Jeruzalem is een stad met vele bezienswaardigheden en een prachtige mix van geschiedenis, cultuur en godsdienst. Het is dan ook niet raar dat er gekozen wordt voor een stedentrip naar deze bijzondere en vooral ook oude stad. 

In de reisgidsen op deze pagina vind je meer informatie over Jeruzalem, waar je op moet letten, de mooiste plekjes en bezienswaardigheden, ook zijn er vele tips toegevoegd. Om je een goed beeld te geven van de gidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Via de link kun je de reisgids eenvoudig en snel bestellen. 

Tip: Prijsvrij.nl is een goede partner als het gaat om accommodaties en vakanties in Jerzulam!

Odyssee Reisgidsen - Jeruzalem

Reisgids over de fascinerende stad Jeruzalem, gelegen op het snijpunt van religies.

Jeruzalem, snijpunt van religies] Israël en de Palestijnse gebieden vormen het snijpunt waar jodendom, christendom en de islam samenkomen en… met elkaar botsen. Duizenden jaren gemeenschappelijke geschiedenis leren ons dat. Voor velen is en blijft de stad het middelpunt van de wereld.

 In de 21ste eeuw voeden media, godsdienst en politiek elkaars belangstelling voor Jeruzalem 24 uur per dag. Niet eerder werd de stad zo sterk onder de loep genomen als tegenwoordig. Joodse, christelijke en islamitische heiligdommen liggen er vrijwel overal bij elkaar, naast elkaar en boven op elkaar. Het intens kloppende hart van de stad vormt de historische kern: de Oude Stad. 

Een opeenhoping van markten, tempels, kerken, ruïnes, graftombes, moskeeën en synagogen waar je dagen doorheen kunt dwalen. In deze gids neemt Odyssee je mee naar het bruisende hart van de Oude Stad en naar een aantal plekken buiten het centrum en zelfs buiten de stad Jeruzalem, die zeker ook het bezoeken waard zijn.

Trotter - Israël/Palestina

 • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
 • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
 • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
 • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
 • 32 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

Tel Aviv en Jeruzalem

Toerisme in Tel Aviv en Jeruzalem is opkomend en het zijn steden om je in onder te dompelen. Tel Aviv voert vele lijsten aan vanwege het uiterst levendige karakter en het bruisende nachtleven. De “stad die nooit slaapt” heeft een prachtige, compleet vernieuwde, strandboulevard en 4.000 beschermde gebouwen in de bekende Bauhaus-stijl. 

Het is een waar culinair walhalla geworden. Een kleurrijke, swingende stad waar je uren rond kunnen dwalen en in iedere straat wel een verrassing tegen komt. Het oude Jeruzalem is een groot museum waarin de geschiedenis tot leven komt. Dit boeiende boek brengt de lezer naar historische plekken en straatjes, te voet of per fiets, begeleid door verhalen hoe deze stad zich in slechts een eeuw heeft kunnen ontwikkelen. De stad is een smeltkroes van religies en culturen waar oneindig veel over te vertellen valt. 

In Onvoorstelbaar anders worden de highlights helder beschreven en richt auteur Menno de Vries zich vooral op de minder bekende plekken. Locaties waar je als bezoeker niet snel zou komen. In 1987 kwam Menno de Vries voor het eerst in Israël als backpacker en is daarna vele malen teruggegaan. Vanaf 2008 is deze Nederlandse ondernemer in Tel Aviv gaan wonen. Hij heeft een zware tweejarige opleiding gedaan om erkend tourgids te worden en organiseert wekelijks dagtours en fietstochten voor Nederlanders en Belgen van Tel Aviv naar Jeruzalem

Jeruzalem en het Heilige Land

De reisgids Jeruzalem en het Heilige Land is ideaal in gebruik voor, tijdens en na de reis. Inmiddels is Capitool, met meer dan 100 titels, al jaren marktleider onder de reisgidsen. Door de combinatie van visuele uitbundigheid in de vorm van driedimensionale tekeningen van bezienswaardigheden en heel veel kleurenfoto's en praktische bruikbaarheid door middel van verhelderende kaarten en compacte teksten onderscheiden de Capitool Reisgidsen zich van alle andere. 

De Capitool Reisgidsen bevatten heel veel foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden en driedimensionale beelden van historische wijken. Met ook restaurants, accommodatie en vervoer. Capitool laat je de wereld zien! Het land ontdekken Jeruzalem:

 • De Islamitische wijk 
 • De Joodse wijk 
 • De Christelijke en Armeense wijk 
 • De Olijfberg en de Berg Sion Modern 
 • Jeruzalem Buiten het centrum 
 • Streken in het Heilige Land De kust en Galilea 
 • De Dode Zee en de Negev West-Jordanie 
 • De Rode Zee en de Sinai

Gezichten van Jeruzalem

De Klaagmuur en de Tempelberg. De Via Dolorosa en de markt van Mahane Yehuda: Stuk voor stuk iconen van Jeruzalem. De overbekende beelden zijn vaak de gouden koepel, de enorme stenen van de Klaagmuur of de intimiderend imposante kerken.

Bouwwerken en plekken die we zo vaak in reisgidsen en tv programma's zien, waarbij de mens als onbelangrijk decorstuk dient. De inwoners en bezoekers van Jeruzalem vormen echter de wáre ziel van de stad. Fotografen duo Kroon en Van Maanen stellen in dit fotoboek de mens centraal. Van de diepe geloofservaringen van pelgrims tot en met de dagelijkse beslommeringen van bewoners, tegen het decor van de iconische locaties.

Fotografen Anat Kroon en Erwin van Maanen vertellen met "Gezichten van Jeruzalem" hun persoonlijke fotoverhaal. Hun foto's en verhalen tonen hun liefde voor de Heilige Stad. Ze delen met dit boek hun fascinatie voor de culturele diversiteit van haar bevolking en de talloze bezoekers. Voor hen geldt dat voor iedere stad, maar voor Jeruzalem in het bijzonder.

Anat Kroon en Erwin van Maanen tonen met hun verhalende fotografie en lezingen een ander beeld van diverse steden.

Reacties
Categorieën