Marrakech
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/26/2024
5 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Marrakech 2024

01/26/2024
5 min

kech (Marrakesh) is de 4de grootste stad van Marokko maar wel één van de populairste steden als het gaat om een citytrip / steden trip. De stad Marrakech heeft je veel te bieden en is ook niet voor niets een geliefde stad voor een weekendje weg. 

Als je de stad Marrakech wil bezoeken is het wel aan te raden om je van te voren goed voor te bereiden wat je wil uiteraard niets minder van al het moois wat de stad je te bieden heeft. De reisgidsen op deze pagina kunnen je hierbij zeker helpen. 

Om je een goed beeld te geven van de top 7 van beste reisgidsen van Marrakech heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over de reisgids. Via de link kun je de reisgids ook eenvoudig en snel bestellen. 

Tip: Op zoek naar een betaalbare en onvergetelijk vakantie naar Marokko? Bekijk dan eens het aanbod van Vakanties.nl! 

Capitool Reisgidsen Top 10 - Marrakech en omgeving

Capitool Top 10 Marrakech en omgeving

 • Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
 • Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
 • De schitterende foto’s brengen de stad tot leven
 • Compact formaat, ideaal om mee te nemen
 • Diverse wandelroutes leiden door de historische plekken van Marrakech, van de Jemaa el Fna tot de Saädidische graven

Top 10 Marrakech en omgeving

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in deze Marokkaanse stad te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de eeuwenoude handelspost. De stad is ideaal voor het opsnuiven van sfeer en cultuur. In de doolhof aan kleine straatjes hangt een kruidige geur en een aura van magie en mysterie.

Top 10 Marrakech en omgeving bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat deze levendige stad in Marokko te bieden heeft.

Deze Top 10-gids verdeelt de stad en de regio’s eromheen in zes gebieden

 • Jemaa el-Fna en de kasbah
 • De soeks
 • Ville Nouvelle
 • Essaouira
 • Tizi-n-Testpas
 • Tizi-n-Tichkapas

Marrakech is na Rabat en Casablanca de derde stad van Marokko, en de prachtige paleizen en palmentuinen trekken veel toeristen. De stad was ooit een markstadje aan de rand van niemandsland en is nog steeds een exotische parel.

ANWB Extra - Marrakech

ANWB Extra reisgids Marrakech – Marokko Beleef Marrakech met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Marrakech! Marrakech grossiert in de contrasten, niet alleen wat betreft klimaat en landschap. Een stads sprookje tussen traditie en de moderne tijd, handelscentrum, en een unieke smeltkroes van Arabische, Berberse en zwart-Afrikaanse tradities. 

De ANWB Extra reisgids Marrakech biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je citytrip niet mag missen. Struin door de Moorse paleizen Dar Si Said en het Palais de la Bahia, bezoek de soeks in de medina en wandel door de tuin van Majorelle. Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Time to momo - Marrakech

Met time to momo Marrakech (voorheen 100% Marrakech) haal je alles uit je stedentrip! Stap je hotel uit en loop regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje. 

Bij time to momo delen lokale auteurs uit liefde voor hún stad alleen de echte highlights met je. Zo sla je de drukke dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen. 

Met 3 verrassende routes door de verschillende wijken van Marrakech kun je de stad in je eigen tempo ontdekken én de local lifestyle beleven. 

Inclusief: 

 • Alle belangrijke bezienswaardigheden 
 • Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen 
 • Handige uitneembare stadsplattegrond én gratis kaart-app 
 • Leuke top 10-lijstjes

De Groene Reisgids Weekend - Marrakech

 • Met extra aandacht voor de must sees en must do's in Marrakech
 • Marrakech in 3 dagen: met een uitgewerkt reisplan
 • Meer dan 90 adressen om gezellig te tafelen, een glaasje te drinken, uit te gaan of te shoppen
 • De hoogtepunten van Marrakech, met de handige Michelin sterrenbeoordeling
 • Overzichtelijke stadsplattegronden op basis van de beproefde Michelincartografie

Marrakech

Marrakech ofwel ‘de parel van Marokko’ is een smeltkroes van Arabische, Afrikaanse en Berbertradities en heeft alles om de westerse toerist in vervoering te brengen: de prachtige paleizen en palmentuinen, de wirwar van smalle straatjes in de oude medina, de kleurrijke markten, de handelaars, muzikanten, slangenbezweerders en acrobaten op het imposante Djemaa el Fna-plein. 

In deze stad aan de voet van het Atlasgebergte adem je het verhaal van duizend-en-één-nacht. Het is een stad die écht ontdekt moet worden, een uitvalsbasis voor ieder type reiziger. Auteur Sophie Matthys is freelance schrijver én helemaal gek van Marrakech. In deze reisgids deelt ze haar favoriete spots en trendy places to visit.

Stemmen Van Marrakech

Samen met een paar Engelse vrienden, die er een film gingen draaien, reisde Canetti in 1954 naar Marrakech. Al gauw wordt hij betoverd door de magie van de stad. Hij zwerft door de straten, langs de winkeltjes in de soeks en over de kamelenmarkt. Hij luistert naar de zeldzame kreten van een blinde bedelaar en staat als aan de grond genageld voor een tralieraam waar een ongesluierde vrouw achter zit, een geesteszieke vrouw die eindeloze monologen houdt. Met fijnzinnige penseelstreken schildert Canetti stemmen, geuren, taferelen en beelden uit de besloten wereld van deze Marokkaanse stad.

Dominicus stad-in-kaart - Marrakech in kaart

Van de Koutoubia naar Jemaa-el-Fena, door de soeks en Gueliz en de Jardin Majorelle in Menara: met deze gids kom je overal!

 • 10 uitklapbare stadskaarten
 • 60 bezienswaardigheden in beeld
 • 150 adressen voor restaurants, cafeetjes, hamams en winkels
 • Een selectie van hotels en riads voor een leuke prijs
 • Alle informatie over openbaar vervoer

Dominicus Stad-in-kaart zijn meer dan alleen stedengidsjes. Naast de beschrijvingen van de stad en alles wat er te doen en te zien is bevat Stad-in-kaart namelijk al het kaartmateriaal dat je nodig hebt voor een leuke stedentrip! Het aanschaffen van een extra stadskaart is niet meer nodig.

Reacties
Categorieën