Noord-Macedonië
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/20/2024
4 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor Noord-Macedonië 2024

01/20/2024
4 min

Officieel is het Republiek Noord-Macedonië al wordt er nog steeds veel gesproken over Macedonië. Noord-Macedonië is een vakantieland in opkomst. Het land is nog steeds goedkoop zeker voor de westerse toeristen, dit maar Noord-Macedonië ook zeer aantrekkelijk. Maar het land zelf heeft je ook veel te bieden, naast diverse bezienswaardigheden, leuke steden en dorpen kun je hier ook genieten van een zon, zee en strand vakantie. 

Vakantiediscounter.nl heeft bijvoorbeeld een mooie aanbod van vakantie waaronder zonvakantie in Noord-Macedonië. Als je op vakantie wilt of gaat naar Macedonië raad ik je wel een reisgids aan om meer van het land te weten te komen en ook om de mooiste plekjes niet te missen.

Voor deze pagina heb ik de top 5 van beste reisgidsen voor Noord-Macedonië voor je op een rij gezet. Naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com met veel extra informatie over de reisgids. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. 

Tip: Vakanties.nl is een uitstekende reispartner als het gaat om vakanties naar (Noord) Macedonië. Met een prachtig en vooral zeer aantrekkelijk aanbod! 

Noord-Macedonië

Noord-Macedonië is een klein land maar hier geldt zeker het gezegde ‘small is beautiful’. Samen met Slovenië, Kroatië en Bosnië-Herzegovina is ook dit land in het begin van de jaren ’90 onafhankelijk geworden. De geschiedenis heeft gezorgd voor een interessante en boeiende mix van culturen, religies en tradities. 

Het turbulente verleden van het land heeft mooie steden opgebracht zoals Skopje, Ohrid, Bitola, Kruševo en Strumica. Noord-Macedonië heeft een rijk cultuurhistorisch erfgoed met tientallen uitzonderlijke archeologische sites zoals Stobi en Heraklea Lyncestis. De vele kloosters en kerken laten ons genieten van hun kunstschatten en prachtige interieurs. De eeuwenlange Ottomaanse overheersing heeft gezorgd voor de talrijke hamams, karavanserais, bazaars en moskeeën. Het land heeft kunstenaars met een internationale reputatie voortgebracht en brengt hulde aan helden uit het verleden.

 De vele kleine stadjes liggen gezaaid in een ongerepte en vaak adembenemende natuur. Zowel de cultuur- als de natuurliefhebber komt rijkelijk aan zijn trekken. En wie het wat rustiger wil, kan genieten van het Ohridmeer met zijn vele mooie kleine strandjes. Laat je ook verwennen door de gastvrijheid van de mensen en de rijkelijk gedekte tafels met fijne spijzen en dranken.

Macedonië

ANWB Extra reisgids Macedonië Beleef Macedonië met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Macedonië! Macedonië wordt door zijn vele prachtige bergen en groene weides ook wel het Zwitserland van de Balkan genoemd. Hierdoor is Macedonië de perfecte bestemming voor een leuke vakantie. 

De compacte ANWB Extra reisgids Macedonië biedt naast diverse routes door het land en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Bezoek de warmwaterbron en waterval ten oosten van Strumica, ga eindeloos wandelen in Nationaal Park Pelister, of dobber een middagje op het water rond de Matkakloof. 

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Wat & Hoe onderweg - Macedonie

Wat & Hoe Onderweg Macedonië is de reisgids voor een actieve en culturele vakantie. Deze gids bevat uitgebreide plattegronden, kaarten en verrassende wandeltochten. De gids is erg praktisch in gebruik door de duidelijke indeling op kleur. In de Republiek Macedonië word je als toerist met open armen verwelkomd. 

Het is een gastvrij land, met een schitterde natuur: prachtige bergen worden afgewisseld met wijn- en boomgaarden en velden vol zonnebloemen. Op elke vierkante centimeter zijn wel sporen uit het verleden te vinden. Macedoniërs houden tradities met verve in ere en zijn dol op folklore. Je kunt dan ook genieten van vele festivals vol muziek, dans en lekker eten. Macedonië wordt met recht de 'Parel van de Balkan' genoemd. 

Lees het inspirerende Magazine om in de stemming te komen en raadpleeg de vele adresjes waar je volgens kenners het beste kunt slapen, eten, drinken, winkelen en uitgaan. Verder staat er genoeg informatie over bezienswaardigheden en allerlei tips om de massa voor te blijven.

Stadswandeling Ohrid

Stadswandeling Ohrid is de enige stadswandeling die van Ohrid beschikbaar is. De brochure nodigt je uit om de oude stad van Ohrid te ontdekken. Je komt langs de belangrijkste en mooiste plekken van de stad, inclusief schitterende uitzichten en historische bezienswaardigheden. De wandeling duurt ongeveer 3 uur, exclusief kerkbezoekjes en terrasjes. De wandeling is gemarkeerd op een plattegrond en de tekst beschrijft ook welke kant je uit moet. Daarbij is er veel informatie over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt.

Stadswandeling Skopje

Stadswandeling Skopje is de enige stadswandeling die van Skopje beschikbaar is. De brochure biedt twee routebeschrijvingen inclusief veel interessante informatie. Een van de wandelingen leidt u door de oude stad en de andere wandeling navigeert door het moderne gedeelte van het centrum. 

Met de fontein als startpunt, breng je een bezoek aan het heden en verleden, gezellige cafés, vele standbeelden, interessante musea en de rivier de Vardar. Stadswandeling Skopje is de eerste stadswandelroute van het hele land. 


Reacties
Categorieën