Slovenie
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/09/2024
7 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Slovenië 2024

02/09/2024
7 min

Slovenië is nog niet zo bekend als vakantieland, maar dit gaat niet meer lang duren. Het land is wordt niet voor niets het Nieuw-Zeeland van Europa genoemd. Dit komt mede door de ruim 50 rivieren. De rivieren in Slovenië zijn in veel gevallen kristalhelder, of  turquoiseblauw.

Daarnaast bestaat Slovenië uit 60 procent uit bossen, en is hier mee in van de meest bosrijke landen Europa.  Uiteraard is er naast een prachtige natuur nog veel meer te beleven in Slovenië denk hierbij aan prachtige steden en pittoresk dorpjes en diverse bezienswaardigheden.

In de 7 reisgidsen die wij voor jouw geselecteerd hebben staat de mooiste plekken en bezienswaardigheden. Maar ook vele tips en informatie over de regio´s en natuurlijk Slovenië zelf.

De reisgidsen worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. De link geeft extra informatie over de reisgidsen waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgidsen eenvoudig bestellen.

Tip: Bekijk de prachtig campings die worden aangeboden door Suncamp.nl eens. Het aanbod is verrassend en zeer aantrekkelijk!

Capitool reisgidsen - Slovenië

Capitool Slovenië: de ideale reisgids voor jouw reis naar Slovenië!

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto's
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Het Sloveense landschap verandert snel, van hoge bergen in de Alpen naar landbouwgebied en van dichte loofbossen naar de mediterrane kust met palmbomen. De bedrijvige hoofdstad Ljubljana kent sierlijke architectuur en heeft een prachtig centrum, waarbij de Drakenbrug een populair herkenningspunt is. Ptuj is een van Slovenië's mooiste steden, met middeleeuwse kastelen en Romeinse opgravingen en schilderachtig gelegen aan de rivier de Drava. Voor de natuur-, cultuur- én sportliefhebber is er in Ljubljana genoeg te beleven en te zien.

Alles in één reisgids

Met de reisgids Capitool Slovenië ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de vier verschillende streken die Slovenië rijk is.

Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het Nationaal Park Triglav met het Meer van Bohinj in de Alpen, de Nationale Galerie, het herkenbare Kasteel van Ljubljana en de Universiteitswijk van Ljubljana en de populaire en indrukwekkende Grotten van Postojna. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusement, buitenactiviteiten en themavakanties.

Daarnaast geeft Capitool Slovenië in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.

Genoeg te ontdekken

De reisgids laat jou alles weten over de echte do's en don'ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Slovenië zijn de volgende streken te vinden:

 • Ljubljana
 • De Alpen
 • De Sloveense kust en de Karst
 • Zuid- en Oost-Slovenië

Met 252 pagina's aan tekst, kaarten, foto's en illustraties is de reisgids Capitool Slovenië een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

Ontdek Slovenië & Istrië

ANWB Ontdek reisgids Slovenië & Istrië Verken Slovenië en Istrië op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Slovenië & Istrië! Natuurlijk mag je bezienswaardigheden zoals UNESCO werelderfgoederen Poreč en Škocjan niet missen. Maar ga ook eens van de gebaande paden en ga wijnproeven in de stad Jeruzalem, verbaas je over de spectaculaire lichtval tussen de grotten van Mahorčič en Marinič of geniet van het prachtige panoramische uitzicht op het Meer van Bled vanaf café paviljoen Vila Bled.

Deze reisgids biedt naast praktische tips over routes, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten. De auteur laat juist die plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je vakantie door Slovenië & Istrië!

Dominicus landengids - Slovenië

Slovenië heeft de reiziger veel meer te bieden dan de meeste mensen denken. Zo kan de natuurliefhebber zijn hart ophalen in de Julische Alpen, de Karnvanken of in de ongerepte wouden van de Kocevski Rog en het Pohorjemassief. Onder de Julische Alpen ligt het klassieke Karstgebied, waar je bijzondere landschappen en mysterieuze grottenstelsels kunt verkennen.

Tussen de bergketens en heuvelruggen liggen pastorale landbouwgebieden en verstilde meren, waaronder het befaamde Meer van Bled, waar de bezoeker zich heerlijk kan ontspannen. De liefhebber van cultuur kan onder meer in de Sloveense kustgebieden terecht. Hier vind je oude handelssteden met historische Venetiaanse kernen.

De bekendste stad is natuurlijk de hoofdstad Ljubjana in het binnenland, een elegante cultuurstad met fraaie musea, goede restaurants en een trotse kasteelburcht.

ANWB Extra - Slovenië

ANWB Extra reisgids Slovenië Ontdek Slovenië met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Slovenië! Met zijn enorme bossen en zuivere water is dit een van de groenste gebieden van Europa. De afwisseling tussen bergketens en plateaus, labyrintische grotten en glinsterende meren, wijnroutes en een kuststrook maakt Slovenië tot de perfecte bestemming voor een leuke vakantie.

De compacte ANWB Extra reisgids Slovenië biedt naast diverse routes door het land en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Ga dwars door de woeste kloof van het Sočadal, ga griezelen in het kasteel van Ptuj of wandel langs cafés en kunstenaars in de cultuurstad Maribor.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan

Slovenië Marco Polo

Marco Polo reisgids voor Slovenië! Handig pocket formaat, boordevol informatie, met plattegronden in de gids én uitneembare kaart. Met ‘insider tips’ om het échte Slovenië te ontdekken, de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag.

Up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken:

 • Sightseeing
 • Eten & drinken
 • Winkelen
 • Uitgaan
 • Verblijf
 • Routes & tochten
 • Voor kinderen
 • Feesten, festivals & evenementen
 • Internet tips
 • Praktische info van a tot z
 • Een taalgidsje
 • Plattegronden en straatnamenregister.

Slovenië

Slovenië heeft ons hart gestolen. We hadden vooraf hoge verwachtingen en die zijn helemaal uitgekomen. Soms leek het zelfs wel of wij in het Italiaanse Toscane reden. Ruige groene bossen, spiegelgladde groen-turquoise meren en zuiver water dat vanuit de vele watervallen een weg naar beneden vindt. Verstilde pittoreske dorpjes, geweldige vergezichten, uitdagende passen, en bergen die nooit ver weg zijn.

Vriendelijke dorpjes liggen ongerept in de groene heuvels, prachtige kastelen spiegelen zich in de meren en bruisende rivieren stromen door ruige kloven. Wijnvelden zo ver als het oog rijkt en oneindig verrassende haarspeldbochten. Het asfaltspaghetti ligt hier overal voor het oprapen. Qua ongerepte natuur en veelzijdigheid is Slovenië absoluut een van de allermooiste landen van Europa met een rijke historie en bevat een aaneenschakeling van adembenemende en een waanzinnige natuur.

 Je staat aan het begin van een fantastische roadtrip en nieuwe ontdekkingstocht. De variatie van het onverwachte is toch een vereiste. In het voorjaar kunnen de temperaturen en het weerbeeld wispelturig zijn; droog maar koel. De zon schijnt dan glashelder maar er kan dan toch een vinnige kou in de lucht hangen en het kan spatwaterkoud zijn. De zomermaanden zijn warm en bereiken regelmatig de grens van dertig graden. In de bergstreken is de temperatuur vanzelfsprekend een stukje lager dan in de gebieden die maximaal enkele honderden meters boven zeeniveau liggen.

September kan lokaal een mooie nazomer geven, maar dit is vaak de maand die het najaar inluid waardoor het aantal warme zomerse dagen in rap tempo afneemt. De Sloveense keuken is heel gevarieerd omdat het aan veel verschillende landen grenst en daardoor een soort kruispunt is waar diverse keukens samen komen. Veel gerechten lokaal zijn gebonden maar er is altijd wel een goed Italiaans restaurant te vinden voor een lekkere pizza of pasta!

Kortom het perfecte land voor een roadtrip in het voor- of najaar met ideaal rijweer en weinig drukte op de wegen. De variatie tussen inspannende en uitdagende wegen, steden, dorpjes en natuur verveelt nooit. Wellicht hebt u zelfs even tijd om te genieten van de rust die in Slovenië heerst en wist u dat bleekgroen ook een veronderstelde kalmerende werking heeft?

Je bent toch, net zoals ik, nog steeds op zoek naar de ultieme genotzucht? Dober izlet Alexander Snijdewind Uitgever en rallyrijder

FB Slovenië (wegenkaart)

Gedetailleerde 2-zijdige wegenkaart van Slovenië; informatie over:

 • Bezienswaardigheden
 • Plaatsnamenregister
 • Stadsplattegronden
 • Veerdiensten
 • Toeristische informatie
 • Afstanden in km
 • Vliegvelden
 • Legenda in verschillende talen

Kamperen in de zomervakantie

Reacties
Categorieën