Alpen
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/01/2024
5 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor de Alpen 2024

02/01/2024
5 min

De Pyreneeën en de Alpen zijn de bekendste bergen in Europa. Het Alpen gebied is ook een populair gebied tijdens de vakanties, zowel voor de wintersport als voor de zomervakanties. De alpen trekt vanaf de Franse Middellandse Zeekust in het zuidwesten tot de Pannonische vlakte in het oosten van Europa. 

De Alpen ligt in 8 staten / landen: Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Slovenië Liechtenstein en Monaco. Hongarije wordt ook wel eens meegeteld dan als 9 de staat / land. Omdat op de grens gelegen Ödenburgergebergte in Hongarije ook tot de Alpen wordt gerekend. De Hoogste top is de Mont Blanc met 4810 meter, in totaal zijn er 128 toppen hoger dan 4000 meter. 

Als jij meer wil weten of op vakantie wil naar de Alpen is een reisgids / boek over de Alpen wel aan te raden. De boeken die wij hebben geselecteerd voor de top 7 zijn heel divers. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het goed ook eenvoudig en snel bestellen / kopen. 

Vakantietip: Bekijk de prachtige reizen en het aanbod van Alpenreizen eens. De specialist in reizen naar de Alpen en vooral voor actieve vakanties een zeer goede partner! 

De Alpen

Bergpassen verbinden, ontsluiten en maken bruikbaar wat anders niet bereikbaar of bruikbaar zou zijn. Wat we tegenwoordig schitterend natuurschoon vinden, was tot het einde van de achttiende eeuw vooral bedreigend en lastig. Wegen die de naam weg verdienden, waren er nog niet, hooguit slecht begaanbare bergpaden en duizelingwekkende bruggen.

 Overal dreigden de risico’s van overstromende beken, aardverschuivingen, lawines en vallend gesteente. Dat is tegenwoordig gelukkig wel anders. De Alpen zijn een zeer populaire vakantiebestemming geworden met een prima infrastructuur van autowegen en wandelpaden.

De mooiste wegen door het hooggebergte van de Alpen worden in deze uitgave getoond aan de hand van vijftig voorgestelde routes met verwijzingen naar geologische, historische en kunsthistorische schatten. Ruim tweehonderd kleurenfoto’s getuigen van de enorme schoonheid die hier te ontdekken valt. Bij elke route is veel informatie opgenomen over wat er aan, langs en boven de weg de moeite waard is. 

Bergen willen weloverwogen veroverd worden, en daarom moedigen tal van wandelingen de automobilist aan vooral ook de mogelijkheden van bergschoenen te verkennen. Al met al stelt dit boek iedereen in staat op een plezierige en tegelijk intensieve manier kennis te maken met het alpenlandschap tussen Wenen en Nice.

ANWB Camperboek de Alpen

Eropuit trekken met de camper is de afgelopen jaren bij veel mensen steeds populairder geworden. Vakantiegangers zien het voordeel van een eigen huisje op wielen, dat de mogelijkheid biedt de mooiste plekjes in Europa te ontdekken. 

Deze reisgids geeft voor deze avonturier 21 droomroutes door de Alpen. Langs de ruige bergen van de Karwendel, door het schilderachtige Zuid-Tirol of de spec-taculaire Silvrettaregio tot aan het blauwe water van de Mediterranée. Schitterende landschappen, gezellige dorpjes en mooie steden maken de reis compleet. 

Bij elke route worden aantrekkelijke camperplaatsen aanbevolen en de routekaarten geven een duidelijk overzicht van de avontuurlijke routes door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Slovenië.

ANWB Extra - Franse Alpen

Beleef de Franse Alpen met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Franse Alpen! Er komen jaarlijks heel wat toeristen af op de Franse Alpen. En dat is niet voor niets! Er is elk seizoen wel wat te doen. In de zomer wordt er veel gewandeld, in de winter zijn de Alpen het domein van de wintersporters. 

De ANWB Extra reisgids biedt naast veel praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Fiets langs het meer van Annecy, bezoek het middeleeuwse vissersdorpje Yvoire, of zoef omhoog in de kabelbaan naar Aiguille du Midi. 

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan. 

Wanderlust - Alpen

Wanderlust - Alpen is het mooiste boek over de Alpen voor liefhebbers van de bergen. Met schitterende fotografie en de meest legendarische hikingroutes. Bevat vele tips en interessante feiten.

Wanderlust - Alpen van Gestalten geeft een schitterend overzicht van de beste routes en verborgen paden in de Alpen. Dit gebergte strekt zich uit van Frankrijk tot Slovenië, en vormen de hoogste en meest indrukwekkende bergketen van Europa. De aanbevolen wandelingen bieden een rijke mix van eendaagse uitstapjes en langeafstandstochten voor wandelaars van alle niveaus, vol prachtige natuurbeschrijvingen en overnachtingsmogelijkheden voor onderweg. Afgewisseld met kleurrijke foto’s. Een mooi cadeau voor iedereen die de natuur in wil.

De Groene Reisgids - Franse Alpen Zuid

De top 10 'niet te missen' en de 20 hoogtepunten van Michelin geven je direct een beeld van wat de streek te bieden heeft.

De gidsen zijn ingedeeld in uitgebreide regiohoofdstukken boordevol rondritten, wandelingen en excursies, zowel in de grote steden als in de groene, landelijke gebieden.

De auteurs zijn altijd kenners van de plekken: zij zorgen voor een uitgekiende selectie van hotels, restaurants en bezienswaardigheden, geordend volgens prijsklasse: van de 'doorsneeprijzen', via 'wat meer luxe' tot 'pure verwennerij'.

Rustiek kamperen de Alpen

De serie Rustiek kamperen staat al jarenlang garant voor een goede selectie van de meest bijzondere campings. Dankzij de persoonlijke en kritische beoordeling en kritische selectie bieden de gidsen juist die rustieke terreinen die niet in andere gidsen te vinden zijn. De nieuwe vormgeving maakt de gidsen nog toegankelijker en overzichtelijker.

De gids over de Alpen is volledig herzien en helemaal up-to-date!

De Groene Reisgids - Franse Alpen Noord

Met een selectie door onze auteurs ter plaatse:

  • De top 10 van de Franse Alpen Noord in beeld
  • De 20 hoogtepunten van Michelin
  • Reisplanner voor 4 tot 6 dagen
  • 85 rondritten, wandelingen en excursies
  • Duidelijke sterrenbeoordeling bij alle plaatsen
  • 530 adressen voor elk budget
  • 44 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie

Reacties
Categorieën