Thais leren
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/02/2024
6 min

De top 7 van de beste taalgidsen voor Thailand (Thais leren) 2024

02/02/2024
6 min

Als je op vakantie gaat naar Thailand is het handig om iedergeval een taalgids bij je te hebben. Gelukkig kun je op steeds meer plekken in Thailand je met Engels redden zeker in de toeristische gebieden. Maar toch kan het handig zijn om ook een taalgidsen bij je te hebben of nog beter een woordje Thais te spreken.

De 7 taalgidsen en boeken om Thais te leren kunnen je hier bij zeker helpen op vakantie in Thailand. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft je extra informatie over de taalgids waaronder de waardering en de recensies van de lezers en gebruikers van de taalgids. Via de link kun je de taalgids eenvoudig en snel bestellen.

Wat & Hoe taalgids - Thai

Wat & Hoe Taalgids Thai is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen, een overzichtelijke woordenlijst en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie.

Wat & Hoe Taalgids Thai is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen en duidelijke aanwijzingen voor uitspraak kom je altijd uit je woorden. Vlot de rekening vragen? Een gesprekje aanknopen? Met Wat & Hoe Taalgids Thai lukt het allemaal.

De gids bevat overzichtelijke woordenlijsten, praktische tekeningen en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie. De Wat & Hoe Taalgidsen zijn al meer dan 75 jaar verkrijgbaar en staan bekend om hun kwaliteit en volledigheid. De Taalgidsen zijn samengesteld in samenwerking met Van Dale.

Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. De Wat & Hoe Taalgids is een onmisbare hulp voor wie een taal probeert te begrijpen en te gebruiken.

Ik leer Thais

140 essentiële woorden en uitdrukkingen, 300 gemeenschappelijke uitdrukkingen, de 100 meest voorkomende werkwoorden, de 1000 essentiële woorden. Thai of Ayutthaya of Siamese, is de enige officiële en nationale taal van Thailand, en de eerste taal van de Centraal-Thaise mensen en de overgrote meerderheid van de Thai van Chinese afkomst. Native speakers: 70 miljoen. Totale sprekers: ongeveer 110 miljoen. Onze leermethode: we hebben honderden sleutelzinnen en -woorden geselecteerd. Al tientallen jaren is herhaling op gebleken een effectieve leermethode te zijn. Het uiteindelijke doel is om een voldoende niveau in een taal te bereiken om eenvoudige gesprekken te hebben, eenvoudige uitwisselingen te begrijpen, te overleven in situaties van het dagelijks leven.

Nederlands-Thaise Taalgids

Meer dan 1.500 voornaamste woorden & belangrijke uitdrukkingen:

  • Thaise gerechten & Uit eten gaan
  • Dokter, Tandarts, Ziekenhuis & Noodsituaties
  • Bezienswaardigheden bezichtigen , Winkelen & Reizen
  • Geld, Postkantoor & Politiebureau
  • Getallen, Dagen & Data
  • Het Weer, Vrijetijdsbesteding & Sporten
  • Korte Conversaties & Vrienden maken

Reizen in het Thais

300 gemeenschappelijke uitdrukkingen, de 100 meest voorkomende werkwoorden. Thai of Ayutthaya of Siamese, is de enige officiële en nationale taal van Thailand, en de eerste taal van de Centraal-Thaise mensen en de overgrote meerderheid van de Thai van Chinese afkomst. Native speakers: 70 miljoen. Totale sprekers: ongeveer 110 miljoen. Onze leermethode: we hebben honderden sleutelzinnen en -woorden geselecteerd. Al tientallen jaren is herhaling op gebleken een effectieve leermethode te zijn. Het uiteindelijke doel is om een voldoende niveau in een taal te bereiken om eenvoudige gesprekken te hebben, eenvoudige uitwisselingen te begrijpen, te overleven in situaties van het dagelijks leven.

Leer Thais - Snel / Gemakkelijk / Efficiënt

Dit boek bevat een reeks woordenlijsten met 2000 van de meest voorkomende woorden en zinnen, gerangschikt op basis van hun voorkomen in dagelijks taalgebruik. Dit vocabulaireboek volgt de 80/20-regel: het zorgt ervoor dat u eerst de belangrijkste woorden en zinsstructuren leert om u te helpen snel vooruitgang te boeken en gemotiveerd te blijven.

Voor wie is dit boek bedoeld?
Dit boek is bedoeld voor beginners of personen met een halfgevorderde kennis van het Thais die gemotiveerd zijn en bereid zijn om dagelijks 15 tot 20 minuten te besteden aan het leren van woordenschat. De eenvoudige structuur van dit vocabulaireboek kwam tot stand door alle onnodige zaken te elimineren, waardoor de leerinspanning zich uitsluitend toespitst op de onderdelen waarmee u de grootste vooruitgang in de kortst mogelijke tijd kunt boeken. Als u bereid bent om elke dag 20 minuten te studeren, dan is dit boek waarschijnlijk de beste investering die u kunt doen als beginner of als iemand met een halfgevorderde kennis van het Thais. U zult verrast zijn over hoe snel u vooruit gaat na amper een paar weken dagelijks oefenen.

Voor wie is dit boek niet bedoeld?
Dit boek is niet bedoeld voor personen met een gevorderde kennis van het Thais. Ga in dat geval naar onze website of zoek naar ons Thais vocabulaireboek met meer woordenlijsten gesorteerd op onderwerp, ideaal voor gevorderden die hun taalvaardigheden op bepaalde vakgebieden willen verbeteren.
Mocht u op zoek zijn naar een allesomvattend Thais taalleerboek dat u bij de verschillende stappen om Thais te leren begeleidt, dan is dit boek waarschijnlijk ook niet wat u zoekt. Dit boek bevat alleen woordenschat en we verwachten dat de kopers ervan zaken als grammatica en uitspraak met behulp van andere bronnen of via taalcursussen leren. De kracht van dit boek ligt in zijn focus op het snel verwerven van de belangrijkste woordenschat, ten koste van informatie die veel mensen waarschijnlijk in een traditioneel taalleerboek verwachten. Houd hier rekening mee als u het boek koopt.

Hoe dit boek te gebruiken?
U gebruikt dit boek idealiter elke dag, waarbij u een vast aantal pagina's in elke sessie herhaalt. Het boek is opgesplitst in lijsten van 50 woorden die u helpen om stap voor stap vooruitgang te boeken via het boek. Neem bijvoorbeeld aan dat u op dit moment woorden 101 tot 200 herhaalt. Zodra u de woorden 101 tot 150 goed kent, kunt u beginnen aan de woorden 201 tot 250. De volgende dag kunt u 101-150 overslaan en verdergaan met het herhalen van de woorden 151 tot 250. Op die manier werkt u stap voor stap door het boek en nemen met elke pagina die u beheerst uw taalvaardigheden toe.

Hugo's taalgids 16 - Thai spreken en begrijpen

Aan de hand van diverse thema's wordt de gebruiker wegwijs gemaakt in de Thaise taal voor vakantie en het doen van zaken. De in het boek opgenomen standaardzinnen maken het de leek mogelijk zich enigszins verstaanbaar te maken. Ook wordt een aantal mogelijke antwoorden op veel gestelde vragen aangegeven. De uitspraak is fonetisch weergegeven. Met Nederlands-Thaise woordenlijst, uitgebreide menugids, achtergrondinformatie over verkeer, reizen, medische verzorging, noodgevallen, telefoon, post en bank, sport, winkelen, restaurants, campings, hotels en appartementen.

Pasklare zinnen en uitdrukkingen voor elke situatie - met een eenvoudig systeem om zelf nieuwe zinnen te maken - met aanduiding van de juiste uitspraak - uitgebreid woordenboek achterin - een onmisbare gids, zowel voor toeristen als zakenmensen.

De Thaise taal

De Thaise taal, grammatica, spelling en uitspraak is het eerste Nederlandstalige boek om Thais te leren sinds 2014 (eerste druk). De vierde herziene druk verscheen in maart 2021 met veel extra toegevoegde voorbeelden.

Het is een ’up-to-date’, jargonvrij, overzichtelijk en toegankelijk leerboek waarbij de focus ligt op het hedendaagse Thaise taalgebruik dat aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd.

De unieke Nederlandse fonetische weergave van alle Thaise woorden maakt het leren van de uitspraak aanmerkelijk gemakkelijker, met inbegrip van de zo noodzakelijke toonhoogtes en klinkerlengtes.

Van de lezer/leerling wordt geen bestaande kennis van het Thais verwacht, maar ook is het boek een uitgebreid naslagwerk voor mensen die de Thaise taal al goed machtig zijn.

Overzicht van belangrijke elementen zoals tussenwerpsels, de uitingen van emoties die in de Thaise taal zo’n belangrijke functie hebben, zeer veel zinsvoorbeelden, vragen, ontkenningen en kwantificeringen.

Het boek is sinds 2018 in gebruik als standaard leerboek in het curriculum van de Thaise tempel school in Waalwijk.

(zie ook: www.slapsystems.nl waar tevens les en oefenmateriaal te downloaden is in PDF formaat, zoals een oefenschrift om de Thaise karakters te leren schrijven) De ebook uitgave is aan te vragen op deze pagina.

Reacties
Categorieën