camping koken
Overige vakantie + Tips
Ramon Kuiters
Overige vakantie + Tips
02/01/2024
5 min

De 7 beste camping kookboeken voor 2024

02/01/2024
5 min

Koken op de camping kan erg lastig zijn als je een Indische rijsttafel wilt maken op een 2 pits gasstel of fornuis. Gelukkig zijn er ook veel makkelijke recepten en gerechten en wordt het ook tegenwoordig ook steeds makkelijker met alle hulpmiddelen die te verkrijgen zijn. In de nieuwere campers zit bijvoorbeeld al een oven. Maar ook de airfryer kan uitkomst bieden.

Wil jij gezond, verrassend en lekker koken maar moet jij het wel doen met alleen een 1 of 2 pits kookstel dan heb ik de oplossing voor je. Speciale kookboeken geschikt voor het campingleven. De recepten zijn geschikt kampeerders. Of je nu in een camper, caravan of outdoor bent de gerechten zorgen er voordat jij 's avonds lekker kunt eten.

De kookboeken heb ik uitgebreid beschreven met een foto en een link van Bol.com. De link geeft extra informatie over het boek, zodat jij een goed beeld krijgt van het boek of deze geschikt is voor jullie. Als je op de link klikt krijg je nog meer informatie, zoals de recensie van de lezers en gebruikers van het boek. Uiteraard kun je de kookboeken eenvoudig bestellen via deze link.

Caravanity camping kookboek - simpel, snel en lekker

Wat & Hoe Stad & Streek Caravanity camping kookboek, een complete reisgids, met Top 10 hoogtepunten, gedetailleerde kaarten, verrassende wandelingen en veel tips voor leuke cafés of restaurants.

Na het succes van Caravanity heeft Femke Creemers het Caravanity Camping Kookboek geschreven. De echte culi's en foodies komen er wel uit, maar de meesten van ons vinden het nog altijd lastig om een smakelijke, maar niet al te ingewikkelde maaltijd te bereiden op een of twee pitjes bij de tent, camper of caravan.

Femke Creemers verzamelde de beste recepten, geeft tips voor de handigste keukenattributen en ontneemt je ieder excuus om 's avonds iets te halen bij de plaatselijke snackbar. Het Caravanity Camping Kookboek biedt volop inspiratie om van iedere campingmaaltijd een feestje te maken!

Outdoor Cooking

Outdoor Cooking is het kookboek met recepten waar je buiten minstens zo lekker eet als binnen van een (normaal) fornuis. Het boek is zeer geschikt voor kampeerders, surivalaars en outdoor liefhebbers.

Alle recepten in het boek zijn super eenvoudig te maken in een korte tijd en ook nog eens in elke veldkeuken of  met behulp van een gaspitje.

Nooit meer concessies aan een campingmaaltijd met ingrediënten die overal ter wereld verkrijgbaar zijn.

In het boek staan veel verrassingen, hoe je taartjes in een koekenpan maakt, broodjes boven een kampvuur bakt en met maar 3 ingrediënten en 1 pitje de lekkerste pasta ter wereld maakt.

Met prachtige sfeerfoto's een echt inspiratieboek. De lekkerste manier om in vakantiestemming te komen.

Het campingkookboek

85 gerechten die geschikt zijn voor de hele familie. Alle gerechten zijn te bereiden op een gasbrander, een barbecue en op een open vuur.

Het koken is nog nooit zo makkelijk geweest met de Super eenvoudige aanwijzingen, boodschappenlijstjes en tips om optimaal te genieten van het buitenshuis koken.

Dit kookboek is een echte aanrader voor elke avonturier die buiten wil koken en lekker wil eten.

Koken op de camping - meer dan 200 heerlijke gerechten om buiten klaar te maken

Als je van kamperen én lekker eten houdt, Dan is koken op de camping het boek voor jou. 200 heerlijke gerechten waar je de buurman van laat watertanden.


De 200 heerlijke gevarieerde gerechten enkele gerecht die je in het boek vind zijn bijvoorbeeld: Pannenkoeken, pasta en geroosterd vlees tot curry's en stoofschotels.

Je vindt er alle informatie die je nodig hebt om lekker, snel en eenvoudig eten boven het kampvuur of de barbecue te maken. Uiteraard kun je de meeste gerechten ook maken op een gaspitje.

500 campinggerechten - 500 heerlijke recepten voor eten en koken in de buitenlucht

Ook op de camping zijn maaltijden en lekker eten belangrijk. Wist je dat het eten beter smaakt na een dag in de frisse lucht. Met minimale voorzieningen en eenvoudige ingrediënten moet je creatief te werk gaan om  iets lekkers of een stevige maaltijd op tafel te zetten.

Dat betekent niet dat jij je hoeft te bepreken tot soepen, salades en stoofpotten. Met de vernieuwende en heerlijke recepten in dit boek haalt jij het beste uit jouw campingkeuken.

Hét boek is geschikt voor het koken op een camping gasstel, in een grillpan of op een barbecue. Het bevat talloze heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en toetjes. Een handleiding voor het roosteren en grillen op houtskool, gas of open vuur.

Ali Ray is een culinair reisverslaggeefster, die ook heeft gewerkt als producente van reality-tv. Ze reist rond in haar oude gele camper en geeft kookdemonstraties op festivals, braderieën en kampeerbeurzen.

Campingbroekzakkookboekje - Kamperen met (wegwerp)BBQ

Dit kleine handige boekje past in je broekzak en staat vol met verschillende recepten voor vlees, vis en groente. De toetjes in het boek die afkomstig zijn van de BQQ. Alle gerechten zijn te maken op de Barbecue, zelfs op een wegwerp barbecue kun je deze lekkere gerechten maken.

Het boekje is voor een klein prijsje de gerechten zijn in orde de uitvoering van het boekje had in mijn ogen iets beter gekund desnoods voor een iets hogere prijs. Door de huidige staat is het minder geschikt als cadeau te geven. Op de foto ziet het er mooi uit.

Lekker & simpel - 200 hoofdgerechten

Dit is misschien geen kookboek voor op de camping. Maar de gerichten in dit boek zijn uitermate geschikt voor een 1 of 2 pits kookstel.

Dit kookboek heeft 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan zoals een zelfgemaakt broodje hete kip, een eenpansgerecht met zoete aardappel, een pasta-ovenschotel met Boursin, taco lasagne. En ook de lekkerste gerechten met wraps zoals een kip-pesto wraptaart.

Dit omvangrijke kookboek bevat veel nieuwe recepten en de succesnummers van hun culinaire blog www.lekkerensimpel.com. Een blog waar maandelijks meer dan 400.000 unieke bezoekers hun weg vinden naar een lekker recept. Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofia Chanou zijn de oprichters van de populaire blog lekkerensimpel.com (2012).

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Reacties
Categorieën