Uitgaan Amsterdam
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
02/02/2024
5 min

De top 7 van de leukste barretjes en cafés in Amsterdam 2024

02/02/2024
5 min

Amsterdam is niet alleen de hoofdstad van Nederland, maar heeft ook één van de leukste uitgaanscentra in de stad. Het aanbod van horecagelegenheden is heel divers van bruine oud Amsterdamse cafés tot trendy clubs. In de lijst van leukste uitgaanssteden ontbreekt Amsterdam zeker niet. Een groot voordeel van Amsterdam is dat het centrum eenvoudig te bereiken is vanaf het centraal station.

Om Amsterdam eens extra in het zonnetje te zetten ben ik voor deze pagina op zoek gegaan naar de 7 leukste barretjes en cafés. De horecagelegenheden worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven wat je kunt verwachten en of het geschikt is voor jou!

Als extra heb ik ook 3 hoteltips toegevoegd mocht je een avond lang willen doorgaan en rustig wakker worden in de wereldstad Amsterdam.

  •  Amsterdam Tropen Hotel is een echte aanrader. Het hotel is gelegen nabij Artis,  het restaurant van het hotel heeft uitzicht op het Oosterpark. Een perfect ligging met vele mogelijkheden voor een leuk prijsje. en dichtbij Bar Bukowski
  • Amsterdam Teleport Hotel is gelegen dichtbij het hartje centrum, een perfecte uitvalbasis voor een stedentrip of een avondje stappen in Amsterdam. Bij het ontvangst in dit 3 sterren hotel krijg je een heerlijk lokaal biertje!
  • Hotel Blyss is gelegen in het hartje centrum dichtbij het Vondelpark. Dit 3 sterren hotel is goed betaalbaar en een uitstekend hotel om Amsterdam te gaan verkennen.

Waterkant

De Waterkant wordt ook wel en Klein-Suriname genoemd en wordt gezien als meest tropische borrelplek van Amsterdam. Je kunt hier dansen, zonnen en genieten van de Surinaamse specaliteiten zoals de biertje maar ook de gerechten (Roti, Parbo Bier, Saoto Soep etc.)

De Waterkant kan ook niet anders, maar ligt direct met een enorm terras aan het water. Het leuke aan de Waterkant is niet dat de hele dag hier de zon schijnt maar er komt een heel breed publiek dat maakt het extra gezellig.

Ook bij koudere dagen is de Waterkant een zeer gezellige plek met tropische sferen. Naast de Surinaamse keuken staat er ook vele andere internationale gerechten op dit ook zeker de moeite waard zijn.

De Waterkant, is gelegen aan de Marnixstraat 246

Café Lowietje

Bij veel moeten meteen aan Baantjer denken bij het horen van Café Lowietje. Dit café is een decor geweest van de bekende Nederlandse politie serie Baantjer. Het leuke aan het café is dat het interieur nog hetzelfde is dan tijdens de opnames van de serie.

Het café is gelegen op de hoek van de Lindengracht en Westerstraat en bestaat als sinds 1954. Het is een echte Amsterdams café met Jordanezen en marktkamers door de serie Baantjer vind je hier ook steeds meer dagjes mensen. De muziek die er gedraaid wordt zijn echte smartlappen zoals Johnny Jordaan, Willy Alberti en Tante leen.

Regelmatig zijn er ook live optredens met rasechte Amsterdamse artiesten. Het café ligt midden Jordaan aan de Derde Goudsbloemdwarsstraat 2.

Bar Bukowski

Bar Bukowski is een hippe tentje dat is gelegen aan het Oosterpark. Deze bar bestaat al ruim 8 jaar en is vernoemd en geïnspireerd op de schrijver Charles Henry Bukowski.

Overdag kun je hier terecht voor heerlijk kopje koffie en is er een uitgebreide lunchkaart, ´s avonds begint het feest pas echt met de lekkere biertjes en cocktails. Het leuke aan Bar Bukowski is dat je tot lang na middernacht nog heerlijk snacks kunt bestellen.

De gerechten die geserveerd worden zijn niet alleen hip maar ook nog eens erg lekker. Van geitenkaaskroketjes tot Ossenworst. Niet onbelangrijk is dat het personeel uiterst vriendelijk is en er heerlijke muziek wordt gedraaid

Bar Bukowski vind je aan de  Oosterpark 10

Tolhuistuin

De Tolhuistuin is de nieuwe culturele hotspot van Amsterdam Noord. Terwijl hier in de jaren zeventig nog ruim 1000 Shell-werknemers hun lunch hier nuttigden. Dit unieke pand met een mooie historie is gelegen aan ´t IJ. In het panoramische restaurant en café heb je een prachtig uitzicht op het water en het Centraal Station.

Op de kaart vind je heerlijk kleine gerechten (hapjes) uit alle windstreken en dit allemaal in een retro interieur. Het zonneterras is een geliefde plek in de zomer met het schitterende uitzicht maar ook in de winter kun je hier heerlijk vertoeven.

Op het terrein vind je vele culturele activiteiten dit kan ook niet anders met drie theater- en concertzalen, een expositieruimtes, een hiphopschool en een kinderkunsthal. Kortom een plek die je eigenlijk niet mag overslaan.

Tolhuistuin vind je aan IJpromenade 2

Bar Grill Marathonweg

Bar Grill Marathonweg is gelegen in de Stadionbuurt in Zuid. De plek voor de lekkerste pizza´s en cocktails. Wat meteen opvalt is het prachtige interieur met verschillende zitgedeelte en een goudkleurige bar. Het eten is geweldig en de sfeer is heel prettig. Dit merk je ook wel aan de drukte in de tent. Reserveren is dan ook wel aanbevolen.

De menukaart is interessant te noemen je het keuze uit heerlijke hoofdgerechten die worden geserveerd met 3 bijgerechten. Maar ook borrelen is hier goed mogelijk met de vele borrelhapjes. Ben je vegetarisch? Geen probleem er is ook veel keuze zonder vlees en vis.

Wist je trouwens dat het ook een zeer goede plek is voor een gezellig kopje koffie en een lunch, bij mooi weer kun je dat heerlijk zitten op het mooie terras dat op het zuiden is gelegen dus bij de eerste zonnestralen zit je hier al goed.

Bar Grill Marathonweg is gelegen aan de Marathonweg 1

Brouwerij Troost

Sinds 2013 wordt er bier gebrouwen in het voormalig klooster op het Cornels Troostplein in de Amsterdamse Pijp. Dit is niet de enige locatie van Brouwerij Troost er zijn in totaal 3 locaties waar je kunt genieten van een prijswinnend biologisch biertje. Bij 2 van de 3 locaties wordt ook bier gebrouwen.

Het Bier wat over blijft wordt niet bij het stoken wordt niet weg gegooid maar dat wordt op nog Gin en Jenever van gemaakt ook die zijn te proeven. Naast dat je een biertje of iets anders kan drinken in de Brouwerij Troost kun je ook een hapje eten, een rondleiding krijg, biertjes kopen voor thuis of genieten van een bierproeverij.

Hieronder vind je de 3 locaties van de Bouwerij Troost

  • Brouwerij Troost De Pijp - Cornelis Troostplein 21
  • Brouwerij Troost Westergas - Pazzanistraat 27
  • Brouwerij Troost Oud-West - Bilderdijkstraat 205

De Foodhallen

De Foodhallen is misschien niet de plek waar je tot midden in de nacht aan het feesten bent. Maar wel een uitstekende keuze voordat je gaat stappen, je hebt een giga keuze als het om het eten gaat, je vind hier gerechten uit alle windstreken van de wereld. Er hangt een heerlijk sfeer en ook de drankjes smaken goed. Naast verschillende biertjes en cocktails heb je hier ook uitstekende wijnen om je avond goed mee te beginnen.

De Foodhallen zijn gelegen in Amsterdam-West in de oude  tram-remise hallen. Helaas niet in het centrum maar wel goed te bereiken met het openbaar vervoer en zeker de moeite waard om te bezoeken. De Foodhallen hebben wel een nadeel het wordt zeer goed bezocht en kan dus druk zijn als je op tijd bent is er vaak nog wel een leuk tafeltje beschikbaar.

De Foodhallen vind je aan de Bellamyplein 5

Reacties
Categorieën