Simi Reizen
Overige vakantie + Tips
Ramon Kuiters
Overige vakantie + Tips
02/09/2024
7 min

De 7 beste reisaanbieders op het gebied van actieve vakanties 2024

02/09/2024
7 min

Bij vakantie denken mensen veel aan ontspanning bijvoorbeeld aan zon zee en strand vakanties. Maar ken je de kreet? Ontspanning door inspanning? Dit is van toepassing voor de actieve vakantiegangers. Een actieve vakantie kun je vaak zeer goed combineren met een dagje strand, diverse bezienswaardigheden of juist een dagje helemaal niks.

Wil jij graag ook genieten van een actieve vakantie? Dan kun je kiezen voor een vakantie aanbieders die speciale actieve vakantie organiseert of aanbied. Er zijn verschillende aanbieders van actieve vakanties. De 7 aanbieders die er voor ons bovenuit springt heb ik op een rij gezet en uitgebreid beschreven.

Alpen Reizen

De naam van de reisorganisatie doet het al vermoeden het gaat hier om een specialist voor Alpen Reizen. Bij Alpen reizen vind je een veelzijdig aanbod voor reizen in de zomer naar de Alpen. Er worden wel accommodaties aangeboden die je uiteraard ook in de winter kunt huren. Het gebied is in de winter zeer geschikt voor wintersport vakanties, maar Alpen Reizen richt zich voornamelijk op actieve zomervakanties.

Het aanbod van actieve zomervakanties is heel divers van huttentochten tot familievakanties, er worden zelfs speciale éénoudervakanties aangeboden. Wie aan de alpen denkt, denkt vaak gelijk aan Oostenrijk maar Alpen reizen bied ook vakanties aan in Italie, Slovenië en enkele reizen naar Zwitserland.

Een groot voordeel van de Alpen reizen zijn dat het een duidelijk website heeft en goed aangeeft hoe hoog en tevens pittig de vakantie is. met een groene berg is het relatief makkelijk bij een zwarte berg kunnen de activiteiten zeker als pittig of zwaar gezien worden. Dit is voornamelijk zeer handig bij de huttentochten, wandelvakanties en de trails die worden aangeboden.

Bekijk hier meer informatie over Alpen Reizen en de aantrekkelijke reizen

Eigenwijze Reizen

Eigenwijze is de aanbieders als het gaat om wandel- en fietsvakanties. Al ruim 35 bied de specialist in fiets- en wandelvakanties prachtige individuele vakanties aan over de hele wereld. In totaal worden er meer dan 200 reizen aangeboden. Alle reizen die worden aangeboden zijn met een Nederlandstalige routebeschrijving en met gratis GPS tracks.

Alle tochten die worden aangeboden zijn door de medewerkers van Eigenwijze reizen uitgezet en beschreven zodat je voorzien bent van de juiste informatie.

De wandelvakanties die worden aangeboden zijn alleen in Europa, ook in Nederland worden er diverse leuke wandelvakanties aangeboden waaronder het Pieterpad. Bij de wandelvakanties staan ook diverse verrassingen zoals een wandelvakantie in Slovenië en Griekenland.

De Fietsvakantie zijn niet alleen in Europa maar ook buiten de grenzen van Europa worden fietsvakanties aangeboden zoals in Loas, de Antillen, Marokko en Vietnam. Uiteraard is Europa en Nederland ook goed vertegenwoordig als het om fietsvakanties gaat. Het aanbod van Duitsland viel mij positief op. Duitsland is lekker dichtbij en heeft een geweldig natuur dat zich ook goed leent voor fietsvakanties.

Bij de meeste fietsvakanties zijn ook fietsen te huur zoals e-bikes. Een aantal reizen is inclusief fiets wel handig dat jij je fiets niet mee hoeft te nemen in het vliegtuig bijvoorbeeld.

Bekijk hier meer informatie over de Eigen Wijze Reizen aantrekkelijke reizen

Simi-Reizen

Simi-Reizen is één van de grootste aanbieders als het gaat om actieve vakantie voor jongen. De reizen zijn gericht op jongeren van 18 jaar tot 32. De reizen worden opgedeeld in de leeftijdsgroepen 18 tot 25 jaar en van 24 tot 32 jaar. Zodat je altijd reis met leeftijdsgenoten.

De reizen die worden aangeboden zijn heel divers en dat geldt ook zeker voor de bestemmingen. Naast diverse bestemmingen in Europa, kan er ook gereisd worden naar de andere werelddelen. Het aanbod in Azie is groot, maar ook Zuid en Noord Amerika zijn goed vertegenwoordig.

Naast groepsreizen worden er ook vele singlereizen aangeboden. Ideaal als je alleen reist en toch graag onder de mensen bent en nieuwe vrienden wil maken. Tijdens de reizen staan de actieve activiteiten centraal. Het aanbod is vaak heel divers en uitdagend die is uiteraard wel afhankelijk van het land en de bestemming. Uiteraard kom je ook bij prachtige bezienswaardigheden en ga je ook vele mooi plekjes bekijken.

Maakt jou de bestemming niet heel veel uit en wil je vooral lol maken en genieten bekijk dan zeker de last-minutes vakantie van Simi-Reizen eens.

Bekijk hier meer informatie over de Simi Reizen en aantrekkelijke reizen

Tui Reizen

Tui Reizen is niet meer weg te denken als het gaat om vakanties. Als jij een weekend weg wil of een reis van je dromen wil maken Tui Reizen heeft altijd een mooi en aantrekkelijk aanbod. Dit geldt ook zeker als je op zoek bent naar een actieve vakantie. Tui Reizen heeft naast sportvakanties zoals wieltochten, marathons, fiets en wandelvakanties ook een zeer groot aanbod in excursies.

Als jij bijvoorbeeld zon, zee, strand en actieve vakanties wil combineren zit je ook goed bij Tui reizen. Tui Reizen die op heel veel bestemmingen diverse excursies aan. Veel van deze excursies zijn actieve of sportieve activiteiten. De activiteiten zijn heel divers, dit heeft ook zeker met het land en de bestemming zelf te maken van Duiken tot jungletochten en nog veel meer.

Een groot voordeel van Tui Reizen is dat het eigen vliegtuigen heeft en op veel plekken zijn reisbegeleiders ter plaatse. Dit is ideaal voor het boeken van excursies maar ook bij problemen en vragen.

Bekijk hier meer informatie over Tui en de aantrekkelijke reizen

BBI Travel

BBI Travel is de reisspecialist voor Ierland, IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland & Canada. Het familiebedrijf heeft jarenlange ervaring en staat bekend om de bijzondere bestemmingen en vooral om de kwalitatieve reizen.

Daarnaast is BBI ook de officiële vertegenwoordiger van Hurtigruten, de bekende en gerenommeerde Noorse rederij. Het aanbod van BBI is heel divers en uitgebreid je vind hier prachtige camperreizen, noorderlicht reizen en vele actieve reizen en vakanties.

Als het om actieve vakanties gaat bij BBI is het aanbod ook zeer divers, er worden namelijk diverse fiets, wandel maar ook golf en visvakanties aanboden. Ook is het mogelijk om activiteiten toe te voegen aan je reis.

In Noorwegen, Finland, Zweden en IJsland wordt er naast de vele actieve activiteiten ook speciale actieve vakantie aangeboden waaronder de belevenisrondreis in Noorwegen ook een echte aanrader met kinderen.

Bekijk hier meer informatie over BBI Travel en de aantrekkelijke reizen

Bekijk hier het prachtige en uitdagende aanbod van BBI Travel! Het aanbod gaat je zeker verrassen! 

Natuurlijkreizen

Bij Natuurlijkreizen wordt er gereisd in een rustig tempo, ondanks het rustige tempo worden er wel vele actieve vakanties aangeboden. Denk hierbij vooral aan prachtige wandelvakanties en fietsvakanties. Ook zijn er diverse reizen waar veel gewandeld wordt.

De groepsreizen zijn in kleine groepen met minimaal 6 personen en maximaal 16 personen, onder begeleiding van een ervaren reisbegeleider. , worden er wel vele actieve vakanties aangeboden. Ook is het mogelijk om individuele reizen te reserveren hier kun jij zelf het tempo bepalen.

Bij de fiets en wandelvakanties wordt er door Natuurlijk reizen gezorgd dat jouw bagage wordt verplaatst naar de plek waar jij eind van de middag of dag aan gaat komen. Zo kun je alleen de spullen meenemen die jij ook echt nodig hebt onderweg en wordt voor de overige bagage gezorgd.

Het grootste aanbod van reizen speelt zich af in Europa, maar ook buiten de grenzen van Europa worden diverse reizen aangeboden. Een goed voorbeeld hiervan is de Rondreis rondom New-York in combinatie met een fietsvakantie.

De reizen van Natuurlijk reizen zijn ook zeer geschikt voor singles. Uiteraard kun je ook met je partner of gezien meereizen op één van de prachtige groepsreizen of kiezen voor een individuele reis.

Bekijk hier meer informatie over Natuurlijkreizen en de aantrekkelijke reizen

Bergsportreizen

Bergsportreizen is de Specialist als het gaat om bergsport vakanties zowel in de zomer als in de winter. Voor elk seizoen is er een eigen en uniek aanbod van vakanties, activiteiten, workshops, trainingen en nog veel meer.

In de winter zijn de reizen gebaseerd op de wintersport naast het toerskiën wordt er nog veel meer aangeboden zoals training voor de off-piste, sneeuwwandelingen van hut naar hut, ijsklimmen maar ook workshops zoals lawinekunde.

In de zomer is het aanbod zeer divers van Alpiene tochten tot sportklimmen. Welke reizen ook zeer interessant zijn, zijn de bergwandelingen, de basiskampen en trails. In de zomer worden er ook diverse workshops gegeven zoals: bergwandelen, klettersteig, GPS, en weerkunde.

Een groot voordeel van Bergsportreizen dat er een aanbod is voor iedereen, of je voor het eerst iets doet, of al jaren ervaring hebt. Voor elk niveau zijn er reizen, voor de beginners zijn er ook trainingen en workshops zodat jij de vaardigheden snel onder knie krijgt.

De meeste reizen en activiteiten zijn in groepsverband met het samenstellen van de groep wordt indien mogelijk rekeningen gehouden met de leeftijd en uiteraard de ervaring. Zodat de actieve vakanties met Bergsportreizen voor iedereen leuk zijn .

Bekijk hier meer informatie over Bergsportreizen en de aantrekkelijke reizen

Reacties
Categorieën