Marokko
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/05/2024
5 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Marokko 2024

02/05/2024
5 min

Marokko wordt vaak onderschat als vakantieland. Het heeft iets magisch en sprookjesachtig. Dit komt ook mede door de prachtige steden Casablanca en Marrakesh. Maar ook de stranden, de vele bezienswaardigheden en niet te vergeten de uitgestrektheid van de Sahara woestijn zijn publiekstrekkers. En dit allemaal lig op zo´n 3,5 uur vliegen vanaf Amsterdam

Als jij je goed voor wil bereiden op je vakantie naar Marokko is een reisgids wel een must. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 leukste, handigste, beste reisgidsen / vakantieboeken voor Marokko. 

De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft naast veel extra informatie over het boek ook de waardering en de recensie van de lezers weer. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen. 

Capitool Reisgids Marokko

Deze Capitool Reisgids Marokko helpt je bij het samenstellen van de perfecte reis.

Deze reisgids verdeelt Marokko in dertien regio's: Rabat, Noordelijke Atlantische kust, Casablanca, Zuidelijke Atlantische kust, Tanger, Middellandse Zeekust en de Rif, Fès, Meknès en Volubilis, Midden-Atlas, Marrakesh, Hoge Atlas, Ouarzazate en de Zuidelijke Oases en Zuid-Marokko en de Westelijke Sahara. Prachtige architectuur, spectaculaire landschappen, middeleeuwse medina's; deze gids toont je de parels van Marokko.

 • Dankzij de prachtige fotografie waan je jezelf al op je bestemming
 • In het jaaroverzicht van Marokko vind je een selectie van festivals en evenementen door het jaar heen
 • Gedetailleerde plattegronden helpen je bij het vinden van de weg
 • Opengewerkte illustraties tonen het interieur van must sees, zoals het mausoleum van Mohammed V, de Koutoubiamoskee en de Jemaa El-Fna
 • Ontdek de beste restaurants, mooiste accommodaties en leukste winkels
 • Achter in de gids vind je onmisbare praktische informatie voor een ontspannen reis

Met Capitool Reisgidsen ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, met duidelijke plattegronden, prachtige foto's en illustraties en handige tips. Met de Capitooltips geniet je van de mooiste uitzichten, maak je de beste vakantiefoto's en ontdek je de bijzonderste plekjes. Jouw mooiste reis begint hier!

National Geographic reisgids Marokko

National Geographic Reisgids Marokko is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land.

Bezoek met deze National Geographic Reisgids Marokko een van de koningssteden Rabat, Meknes, Fes en Marrakesh. Breng een bezoek aan de havens en pleinen van Casablanca. Ga naar een Hammam, onderhandel in de soek van Marrakesh en ga windsurfen in Essaouira. Of maak een tocht naar de top van de Djebel Tassemit en spot wilde dieren in het Atlasgebergte.

De uitgebreide kennismaking met Marokko, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

Dominicus landengids - Marokko

Leer het rijke Marokkaanse culturele erfgoed kennen: de vier koningssteden, de betekenis van stamverbanden in de moderne tijd, emancipatie en de politiek onder koning Mohammed VI.
Aan de kust en in de westvlakte liggen steden als Fes, Marrakech en Tanger die al eeuwenlang tot de verbeelding van Europese reizigers spreken. 

In het Marokkaanse binnenland liggen lemen kasba's en bergdorpen verspreid waar de bewoners goed hun streekgebonden karakter hebben behouden. Aan de Atlantische kust in het zuiden rijgen vestingsteden met een Iberisch verleden zich aaneen en in het noorden vind je goed bewaarde Romeinse ruïnes.

Remco Ensel woonde lange tijd in Marokko en doorkruiste het land vele malen met behulp van vliegtuig, auto, trein, fiets, kameel en ezel. Voor Dominicus schreef hij ook samen met Sandra Langereis 'Zuid-Engeland' en 'Centraal-Engeland

Wereldwijzer - Marokko

Marokko is in vele opzichten een veelzijdig land. De natuur varieert van begroeide bergen tot barre, kale woestijnen en van diepblauwe zee tot turkooiskleurige stuwmeren. Behalve de bekende koningssteden met hun fraaie medina's, moskeeën en paleizen is er het zuiden met de Amazigh (Berber) architectuur in de vorm van ksars en kasba's. 

De Imazighen (Berbers) en Arabieren verrassen je met hun heerlijke keuken en gastvrijheid. Je kunt wandelen in het prachtige berglandschap van de Hoge en Anti-Atlas, maar ook zwemmen in en windsurfen op de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan.

Logeren bij Belgen in Italië, Spanje, Portugal en Marokko

Erwin De Decker en Peter Jacobs selecteren een honderdtal bed & breakfasts en charmehotelletjes in Italië, Spanje, Portugal en Marokko, gerund door Belgen die het roer durfden om te gooien. Bij elk logeeradres vind je bovendien tips voor een onvergetelijke vakantie.

Van een grotwoning in Andalusië tot een luxekamer in een Toscaans palazzo, van een villa met zeezicht in de Algarve tot een romantische riad in Marrakech. Voor gezinnen met kinderen, levensgenieters of sportievelingen: stuk voor stuk opvallende vakantieverblijven in de zon, van best betaalbaar tot exclusief.

Te gast in pocket - Te gast in Marokko

Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van auteurs die er gewoond of gereisd hebben. Met veel insiders informatie over land en bevolking. Om je bezoek nog beter voor te bereiden en je in te leven in de cultuur van de lokale bevolking, is de pocketreeks 'Te gast in' ideaal. Een handzaam en compact boekje met vlot leesbare artikelen die de nodige tips bevatten voor je reis naar Marokko. 

Onderwerpen die in deze editie aan bod komen zijn opvoeding en rolpatronen, de rituelen rond het jaarlijkse offerfeest, populaire gerechten en eetgewoonten, de kracht van water en het gebruik van groene energie. In de reisreportages gaan we op zoek naar het authentieke Marrakech, zijn we te gast bij een Berberfamilie in de Dades vallei, maken we een wandeltocht in de Hoge Atlas en sjokken op een kameel door de zandduinen van Erg Chebbi. 

De rubriek 'reisinformatie' bevat de nodige praktische tips. En voor wie zich verder wil oriënteren is er een lijstje met boekentips. Deze pocket is er niet alleen voor reizigers die Marokko willen bezoeken. Voor iedereen die interesse heeft in dit land en in korte tijd een goede indruk wil krijgen.

Trotter - Marokko

 • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters 
 • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen 
 • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter 
 • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen 
 • 59 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

Reacties
Categorieën