Pieterpad
Nederland
Ramon Kuiters
Nederland
01/20/2024
16 min

De top 7 van de leukste wandelvakanties in Nederland 2024

01/20/2024
16 min

Wandelen is nog nooit zo populair geweest als de laatste paar jaar. Dit zie je ook terug in het aanbod van wandelvakantie. Het aanbod qua vakanties is ook heel divers van lange wandeltochten met bagage vervoer tot rondwandeling vanuit 1 locatie / hotel. 

Nederland is zeer geschikt voor prachtige wandelingen en een wandelvakantie. Naast prachtig wandelpaden door heel Nederland zijn er ook veel onverharde wandelpaden en routes. Op onze blog lees je over de mooiste wandelroutes, wandelbossen en alles wat met wandelen te maken heeft. Wat er nog ontbrak zijn de mooiste wandelvakanties in Nederland. 

Op deze pagina heb ik de 7 mooiste wandelvakanties voor je op een rij gezet en uitgebreid beschreven. Deze prachtige wandelvakanties worden aangeboden door Eigen-wijze-reizen. De specialist als het gaat om fietsvakanties en wandelvakanties in Nederland en Europa (fietsvakanties ook buiten Europa). 

Wandelvakantie Twentepad

Twente is een prachtig gebied als het gaat om het wandelen. Het Twentepad laat je vele prachtige plekken zien. De landschappen en de bezienswaardigheden waar je tijdens de route langs komt zijn heel divers. De route is een trektocht dat begint en ook weer eindigt in Almelo. De dag van aankomst kun je een mooie stadswandeling maken. Almelo wordt vaak onderschat, maar heeft veel bijzondere plekken. 

Op 15 november 1944 is de grootste bankroof uit de Nederlandse geschiedenis hier gehouden. Het gebouw is geen bank meer maar bestaat nog steeds.  Dit is maar één van de mooie plek die je kan bekijken tijdens de wandelroute. 

Naast steden en dorpen (zoals het kunstdorp Ootmarsum) kom je ook door prachtige natuurgebieden, zoals Springendal.  Ook een streling voor het oog is het landgoed Singraven en een de eeuwenoude Molen. Hieronder vind je de wandelroute met uitgebreide beschrijving wat je kunt verwachten van de wandelroute

Dag 1: Aankomst in Almelo en stadswandeling 6 of 9 km

Ooit zei Herman Finkers met een dikke knipoog dat er “in Almelo altijd wat te doen is”. Deze zin stamt echter uit een periode waarin Almelo nog sterk te lijden had onder de teloorgang van de textielindustrie. Inmiddels zijn we een aantal decennia verder en maakt de stad nog steeds een gedaanteverwisseling door. Tijdens een wandeling door deze waterrijke stad maak je kennis met historisch erfgoed, wandel je door het textielverleden en zie je hoe de stad in ontwikkeling is. 

Dag 2: Van Almelo naar Tubbergen 19 km

Je verlaat Almelo via de 3 kilometer lange Gravenallee die je van Huize Almelo naar het Kanaal Almelo-Nordhorn voert. Je loopt langs dit kanaal, dat als natuurmonument te boek staat. Het Twentepad gaat noordwaarts richting Tubbergen en volgt daarbij enkele beken. Net voor Tubbergen kun je nog een ommetje maken langs het prachtige Hondenven, een overblijfsel uit de laatste ijstijd.

Dag 3: Van Tubbergen naar Ootmarsum 22 km

Door een veengebied bereik je de Duitse grens bij het natuurreservaat Manderheide en de Cirkels van Jannink. Vanaf hier gaat het Twentepad zuidwaarts en leid je langs een Twents Hunebed en de Mander grafheuvels naar het bijzondere dal van de Mosbeek. Hier loop je over een voormalig smokkelpad via de Galgenberg naar de prachtige, aan de Mosbeek gelegen watermolens van Bels en Frans. Je wandelt verder via de bronnen van het natuurgebied Springendal naar het eeuwenoude stadje Ootmarsum.

Dag 4: Van Ootmarsum naar Oldenzaal 23 km

Je loopt door het natuurgebied Agelerbroek naar de Huneborg waar je het Kanaal Almelo-Nordhorn oversteekt. Je bereikt landgoed Singraven en vindt hier het statige Huis Singraven en een eeuwenoude watermolen. Vanaf hier volg je geruime tijd de oevers van de meanderende Dinkel. Door de prachtige bossen van de Paasberg en de Tankenberg loop je naar jouw hotel.

Dag 5: Van Oldenzaal naar Hertme 22 km

In Oldenzaal kom je langs de indrukwekkende St. Plechelmusbasiliek. Even buiten het stadje wandel je door het natuur- en recreatiegebied Het Hulsbeek. Over paden en zandwegen met uitzicht op glooiende essen en Twentse boerenerven bereik je het Molenven, het eerste beschermde natuurgebied van Twente. Jouw hotel ligt net buiten Hertme.

Dag 6: Van Hertme naar Almelo 10 km en vertrek

ln Hertme loop je via het openluchttheater naar de Oude Bornsche beek. Over mooie graspaden wandel je kilometers lang langs de Oude Bornsche beek en vervolgens langs de Lolee door het Wateregge gebied. Via de Gravenallee kom je terug in Almelo.

Bekijk hier de prachtige wandelvakantie Twentepad voor meer informatie

Wandelvakantie Vlieland en Terschelling

Een wandelvakantie op de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling is iets bijzonders Dichtbij huis maar het voelt dat je ver weg bent. De vakantie en het bijzondere gevoel begint al als je met de boot over het wad naar het eiland gaat. 

Hoewel Vlieland en Terschelling smalle eilanden zijn is het een genot om er te wandelen. De diversiteit zou je doen verbazen. Je loopt door bossen, duinvalleien, over het strand en komt ook kwelders tegen. De wandeling is ook zeer geschikt voor de vogelaar, onderweg mag je eigenlijk je verrekijker niet vergeten je komt vele vogels tegen. De kans dat je een zeldzame vogel treft is ook zeker aanwezig. 

Wil je iets bijzonders en toch niet zo ver van huis kies dan voor de wandelvakantie Vlieland Terschelling. Hieronder vind je een het uitgebreide wandelprogramma zodat je een goed beeld krijgt wat je kan verwachten.

Dag 1: Aankomst Harlingen en stadswandeling

Vanuit jouw aangename hotel Anna Casparii kun je een wandeling maken door de zeehavenstad Harlingen, één van de oudste en mooiste steden van Friesland.

Dag 2: Boottocht naar Vlieland en rondwandeling 11 km

Na 1.5 uur varen over het wad arriveer je op Vlieland.  Vanuit Oost-Vlieland, het enige dorp, verken je vandaag de oostkant van het autoluwe eiland. Je beklimt hoge duinen en komt langs de rode vuurtoren Vuurduin. Vanuit de jachthaven heb je een mooi uitzicht op de Waddenzee en de talloze scheepjes. Over het uitgestrekt Noordzeestrand en door het bos wandel je terug naar het gezellige dorp. Het heeft een beschermd dorpsgezicht met tal van herinneringen aan het ruige zeemansleven. 

Dag 3: Rondwandeling Vlieland 17 of 22 km

Door bos, heide en langs het wad wandel je naar het bekende Posthuys. Dit oorspronkelijke houten gebouwtje uit de zeventiende eeuw vormde tussen 1677 en 1927 de schakel in de postroute Amsterdam-Vlieland-Terschelling. Tegenwoordig is het een gezellige uitspanning met terras. Achter het Poshuys liggen de Kroon's polders. Het brakke water van de Kroon's polders zorgt voor een unieke vegetatie en meer dan 60 vogelsoorten vinden er een plek om te broeden. Over het brede Noordzeestrand of door de rijk begroeide duinen loop je terug naar Oost-Vlieland.

Dag 4: Boottocht naar Terschelling en rondwandeling 11 of 5 km

Na een korte boottocht kom je aan op Terschelling dat voor tachtig procent bestaat uit natuurlijk duinlandschap en kwelders. Vanuit uw hotel in West-Terschelling wandel je naar de robuuste Brandaris, de oudste vuurtoren van Nederland.  Over een prachtig voetpad bereik je de duinvallei het Groene Strand. Omdat de zee hier nog vrij in- en uitstroomt, groeien er bijzondere planten. Vanaf de noordpunt wandel je terug door de Noordsvader, een uitgestrekte strandvlakte met begroeide duinen en stuifdijken. Tot voor kort was dit een zandplaat, die nu aan het eiland is vastgegroeid. Een kortere en meer beschutte variant loopt door duinvalleien waar cranberry’s en elzenhagen groeien en via het duinmeertje Doodemanskisten terug naar jouw hotel in West-Terschelling.

Dag 5: Rondwandeling Terschelling 22 km

Deze gevarieerde wandeling leidt je door bos en duin en langs meerdere uitzichtpunten naar de nederzetting West aan Zee. Vlakbij ligt het hoogste punt van het eiland: de bijna 32 meter hoge Kaapsduin. Over het strand bereik je Midsland aan Zee. Door natuurgebieden met vochtige duinvalleien, waar de bruine kiekendief en de roerdomp zich prima thuis voelen, loop je verder naar het midden op het eiland gelegen Midsland. Het is een gezellig dorp met een roemruchte geschiedenis. Langs weilanden en de Waddendijk keer je terug in West-Terschelling.

Dag 6: Vertrek

Je vaart terug naar Harlingen en reist door naar huis. Je kunt natuurlijk ook een extra nacht in Harlingen bijboeken.

Bekijk hier de prachtige wandelvakantie Vlieland / Terschelling voor meer informatie

Wandelvakantie Het Romeinse Limespad

Het Romeisne Limespad is in 2019 verkozen tot wandelroute van het jaar. De route neemt je mee langs de historische grens van het oude Romeinse Rijk. Langs de Romeinse grens (¨Limes¨ in het Latijns) kom je vele bijzondere bouwwerken die je aan de Romeinse tijd doet denken. (Gereconstrueerde) Wachttorens, castella, en musea

De route is bij de Nederrijn en de Waal in de provincie Gelderland en laat je veel meer zien dan alleen de herinneringen aan de Romeinse Tijd. Denk hierbij aan Bosrijke gebieden met stuwwalllen, het imposante kasteel Doorwerth, landhuizen, de historische stad Nijmegen en nog veel meer. 

In de routebeschrijving lees je wat je allemaal kunt verwachten als je de route gaat lopen. 

Dag 1 Aankomst in Rhenen

Je komt aan in Rhenen voor jouw eerste overnachting.

Dag 2 Van Rhenen naar Heelsum 18 km

Over de prachtige stuwwal de Grebbeberg en langs natuurgebied de Blauwe Kamer wandel je naar Wageningen. Op de Wageningse Berg kom je door het Belmonte Arboretum. De noordoever van de Nederrijn volgend, loop je via Renkum naar jouw hotel in Heelsum.

Dag 3 Van Heelsum naar Arnhem 19 km

Je vervolgt het Limespad langs de Nederrijn naar het imposante kasteel Doorwerth. Over de bosrijke stuwwal loop je naar Noordbeek en vervolgens door de Rosandepolder. Dan wandel je door het prachtige landgoed Mariëndaal met  beukenhagen, landhuizen en sprengenbeken. Jouw hotel staat in het centrum van Arnhem.

Dag 4 Van Arnhem naar Elst 16 km

Na het oversteken van de Mandelabrug wandel je door de uiterwaarden van Meinerswijk. Via nieuwbouwwijk Schuytgraaf en door het jonge landschapspark Lingezegen bereik je Elst. Onder de Grote Kerk in Elst liggen de resten van een grote Gallo-Romeinse tempel die de Romeinen hier rond het jaar 50 na Christus bouwden. Elst was een belangrijk religieus centrum en telt de fundamenten van nog twee tempels en een Romeins badhuis.

Dag 5 Van Elst naar Nijmegen 17 km

Via landgoed Doornik, waar oude graanrassen, zoals spelt en Sint-Jansrogge worden verbouwd, bereik je de Waal. Je wandelt over het langgerekt eiland Veur-Lent langs de rivier. Na het oversteken van de Waal ben je in Nijmegen. Hier bevond zich in de Romeinse tijd de grote  legerplaats (castra) Oppia Noviomagus. Je overnacht in de historische binnenstad. Hier vind je ook museum het Valkhof met o.a. een indrukwekkende collectie Romeinse voorwerpen.

Dag 6 Van Nijmegen naar Berg en Dal 12 of 17 km

Door de binnenstad loop je naar het Kops Plateau. Vanaf het hier gevestigde commandocentrum voerden Romeinse officieren de meer dan 10.000 manschappen aan. Door de glooiende bossen van de Heilig Landstichting bereik je landgoed Holthurnschehof, waar de grootste Romeinse fabriek van aardewerk en dakpannen heeft gestaan. Niet veel verder ligt Berg en Dal, hier kun je nog een prachtige rondwandeling maken naar de Duivelsberg en het Filosofendal. Het landschap met steile weiden en diepe dalen doet hier buitenlands aan.

Dag 7 Vertrek

Na het ontbijt eindigt jouw wandeltocht.

Bekijk hier de prachtige wandelvakantie Het Romeisne Limespad voor meer informatie

Wandelvakantie Het Krijtlandpad

Zuid-Limburg is één van de mooiste en uitdagendste wandelgebieden van Nederland. Je wandel door een prachtig heuvellandschap met veel afwisseling in de vorm van bossen, pittoreske dorpen, natuurgebieden, historie en nog veel meer. 

Het mooie aan de Krijtlandpad is dat de mooiste kanten van Zuid-Limburg laat zien zoals Maastricht, het bergendorp Vijlen maar ook Valkenburg. Op de route is bijna te veel te zien. Onderweg kom je wel pittige beklimmingen tegen maar je krijg hier uiteindelijk wel een prachtig uitzicht voor terug. 

Nieuwsgierig geworden naar de routebeschrijving hieronder vind je de uitgebreid beschrijving. 

Dag 1 Aankomst in Maastricht

De wandelvakantie begint en eindigt in Maastricht. Deze oude stad aan de Maas is een van de mooiste steden van Nederland. In het historische stadscentrum vind je prachtige kerken en pleinen. Het bekendste plein is het Vrijthof, met de kerkentweeling Sint-Servaas en Sint-Jan. Maastricht is een gezellige stad, zowel overdag als 's avonds is er veel levendigheid op de pleinen, de terrassen en in de café’s. 

Dag 2 Van Maastricht naar Noorbeek 14 of 25 km

Langs de Maas wandel je naar het Gouvernement (het Provinciehuis van Limburg). Daarna verlaat je Maastricht en wandelt door de uiterwaarden van de Maas zuidwaarts naar Eijsden. Je kunt er ook voor kiezen de trein te nemen van Maastricht naar Eijsden. Je overnacht in Noorbeek met een prachtig dorpsplein dat in de laatste 350 jaar nauwelijks veranderd is.

Dag 3 Van Noorbeek naar Epen 14 km

Klimmend verlaat je Noorbeek en wandelt tussen weides en langs fruitbomen naar Slenaken. Via het Bovenste Bos bereik je in het zuidelijkste puntje van Nederland, het Geuldal. Door de 'tuin van Epen' wandel je naar het hotel.

Dag 4 Van Epen naar Vijlen 17 of 25 km

Langs de Geul wandel je naar het Vijlener Bos. Je doorkruist dit langgerekte hellingbos en maakt bij Wolfhaag de doorsteek naar het meest zuidoostelijke en tevens hoogste punt van Nederland, het Drielandenpunt. Vanaf de Boudewijn- of de Euregiotoren kun je de hele omgeving zien. Daarna daal je af naar het prachtige centrum van Vaals. Dan wandel je naar Vijlen, het hoogst gelegen dorp van Nederland. Je kunt er ook voor kiezen om in Vaals de bus te nemen naar Vijlen. 

Dag 5 Van Vijlen naar Valkenburg 21 km

Via de Kluis- en de Gulpenerberg loop je naar het levendige stadje Gulpen. Onderweg loop je over de plateau’s en zie je mooie uitzichten. Na Gulpen bereik je via de Beversberg het (in mei en juni) bloemrijke Gerendal. Dan volgt nog een klim waarna de afdaling naar Valkenburg begint. Hier maak je dan nog een kleine omweg naar de Wilheminatoren vanwaar je een prachtig uitzicht over dit toeristische stadje en het Zuid-Limburgse heuvelland heeft.

Dag 6 Van Valkenburg naar Maastricht  15 km en vertrek

Via een mooi pad langs de meanderende Geul wandel je naar Geulhem. Je beklimt de Geulhemmerberg en loopt langs de rand van de Curfsgroeve, ruim 70 jaar werd hier mergel gewonnen.  Met mooi zicht op Maastricht wandel je naar Amby en terug naar Maastricht.

Bekijk hier de prachtige wandelvakantie Krijtlandpad voor meer informatie

Wandelvakantie Lhee

Lhee is een klein plaatsje (buurtschap) in Zuid-West Drenthe en ligt tegen het Nationaal Park Dwingelderveld aan. Een perfecte plek om het Nationaal park te verkennen. Je blijft slapen in een comfortabel hotel zodat je elke ochtend fris en uitgerust kunt gaan wandelen en genieten. 

Onderweg kom je veel diversiteit tegen van glooiende landschappen met vennetjes, plassen, heidevelden, bossen stuifzand en vele dieren zoals reeën vogels en nog veel meer. De kans is ook groot dat je een kudde Drenthe Heideschapen tegen komt die hier rondloopt met een herder en zijn honden. 

Om je een goede indruk te geven lees je hieronder wat je kunt verwachten tijdens je wandelvakantie in Lhee.

Dag: 1 Kennismakingsrondje 8 km

Tijdens deze korte wandeling maak je kennis met de met riet bedekte boerderijen van Lhee en met het Dwingelderveld. Na Lhee loop je over een glooiend bospad naar de Dwingeloosche Heide. Langs deze uitgestrekte heide wandel je via de imposante Radiotelescoop van Dwingeloo naar de schaapskooi van Lhee, waar je kunt pauzeren. De terugweg voert deels over het “Natuurpad Lheederzand”.

Dag 2: Dwingelderveld en Groote Veen 19 km 

Door uitgestrekte bossen loop je naar een verstild heideven. Een uniek vlonderpad door het Witteveen brengt je naar het Lheebr  oekerzand, dat je over een mooie wandelpad doorkruist. Halverwege bereik je het informatiecentrum 'Natuurpoort Spier' aan de oostelijke rand van het Dwingelderveld. Vanaf hier wandel je door het Groote Veen en het  Lheederzand terug naar Lhee.

Dag 3: Dwingeloosche Heide en Dwingeloo 19 km

Kronkelende en glooiende paden door de bossen brengen je bij de vogelkijkhut aan de Davidsplassen. Vervolgens steek je de heide in zuidwestelijke richting over naar de Anserdennen en het Anserveld. Twee lange schaduwrijke lanen brengen je in het buurtschap Westeinde met karakteristieke Saksische boerderijen en de Havezate Oldengaerde. Op de gezellige terrassen aan De Brink van Dwingeloo kun je de dag afronden.

Dag 4: Koelevaartsveen, Holtveen en Schaapskooi Ruinen 20 km

Een pad door het Lheederzand brengt je naar de Dwingeloosche Heide. Daar wachten je eindeloze vergezichten en een fraai pad langs een plas. Vervolgens wandel je door het Koelevaartsveen naar het schilderachtige Holtveen waar je vanaf een groot platform vogels kunt spotten. Langs de rand van het Dwingelderveld loop je naar de Schaapskooi Ruinen. Hier begint de vier kilometer lange oversteek van de Dwingeloosche Heide, waarna je door het Lheederzand naar Lhee terug wandelt.

Dag 5: Dag van vertrek

De vijfde dag staat in teken van het vertrek. Uiteraard kun je deze dag nog wel benutten om in het prachtige Drenthe te blijven.

Bekijk hier de prachtige wandelvakantie Lhee voor meer informatie

Wandelvakantie Veluwe en Trekvogelpad

De Wandelvakantie Veluwe en Trekvogelpad begint in het plaatsje Oosterbeek. De wandelroutes die je gaat lopen tijdens deze vakantie zijn prachtig en heel afwisselend. Je loopt over het trekvogelpad waar je vele bijzondere vogels kunt spotten. De kans is ook zeer groot dat je andere prachtige dieren tegen komt zoals wilde zwijnen en edelherten. 

Je loopt niet alleen over het trekvogelpad, maar je doorkruist ook de Nationale Park De Hoge Veluwe en Veluwe Zoom. Tijdens de route kun je ook een bezoekje brengen an het Kröller-Müllermuseum en de vele leuke dorpjes beter bekijken en onderzoeken. 

Om je een goed beeld te geven van de route vind je hieronder de routebeschrijving van de wandelvakantie Hoge Veluwe / Trekvogelpad. 

Dag 1 Aankomst in Oosterbeek en rondwandeling 12 km 

Vanuit jouw fraai gelegen hotel in de Bilderbergbossen kun je op deze aankomst dag een rondwandeling maken over de bosrijke stuwwal naar kasteel Doorwerth.  Deze waterburcht ligt op een heuvel, met aan de ene kant uitgestrekte bossen en aan de andere kant de uiterwaarden van de Nederrijn.

Dag 2 Van Oosterbeek naar Otterlo 24 km

Door de Bilderbergbossen wandel je naar de Wolfhezerheide en komt langs de 500 jaar oude Wodanseiken. Vervolgens leiden slingerpaadjes je langs de Heelsumse Beek. Verschillende landschappen komen hier bijeen, zoals moerassige oeverlanden, oude bossen en heide met jeneverbessen. Vanaf de uitgestrekte Ginkelse Heide volg je het Trekvogelpad. Door Planken Wambuis, een afwisselend natuurgebied met heide, stuifzand, grasland en bossen loop je naar overnachtingsplaats Otterlo. 

Dag 3 Van Otterlo naar Hoenderloo 15 km

Deze prachtige etappe van het Trekvogelpad leid je dwars door het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Hier wisselen de Veluwse landschappen elkaar continu af. Je komt door loof-, naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden, grasvlakten en stuifzandlandschappen, langs vennen en plassen. Midden op de Hoge Veluwe komt u bij het Kröller-Müllermuseum met een beeldentuin en een grote collectie Van Gogh- schilderijen. Via het door architect Berlage ontworpen Jachthuis Sint-Hubertus, één van de markantste monumenten van Nederland, wandel je naar Hoenderloo.

Dag 4 Rondwandeling Hoenderloo 18 km of bezoek aan De Hoge Veluwe

Vandaag kun je een rondwandeling maken door de heuvelachtige bossen ten noorden van Hoenderloo of je brengt nog een dag door op De Hoge Veluwe. In het nationale park heb je dan alle tijd om een bezoek te brengen aan het Kröller-Müllermuseum, het Jachthuis Sint-Hubertus of het natuurmuseum Museonder. De rondwandeling leid je over brede zandwegen en smalle kronkelpaadjes en komt door het Spelderholt - een ruig stukje Veluwe met stuifzand en steil opgestoven heuvels - en over de Leesterheide. Aan het begin en einde van de wandeling kom je langs de fraaie, witte Heldringkerk. 

Dag 5 Van Hoenderloo naar Loenen 19 km

Niet ver buiten Hoenderloo passeer je Schenkenshul, een schitterende grassige heuvel en tevens het hoogste punt van het Trekvogelpad. Op tachtig meter hoogte steek je hier de grote stuwwal van de oostelijke Veluwe over. Tijdens de tweede helft van de wandeling wijkt het dichte bos voor een glooiend heideveld. Vlak voor Loenen loop je langs de Vrijenberger Spreng en passeer je de Grote en de Kleine Waterval, met een voor Nederland spectaculaire val van vijftien meter.  

Dag 6 Van Loenen naar Arnhem 16 of 23 km

Vandaag verlaat je het Trekvogelpad en loop je al snel over slingerpaadjes door het prachtige en stille Loenense Bos. Plotseling opent het landschap zich en ben je op de Loenermarkt, met weidse heidevelden, jeneverbessen, oude stuifduinen en een kudde Veluwse heideschapen. Het staat terecht bekend als één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Je wandelt langs de heide naar Nationaal Park Veluwezoom. Nergens anders op de Veluwe zijn er zoveel heuvels en mooie uitzichten als hier. Na vele glooiende kilometers door bos en heideveld bereik je het middeleeuwse kasteel Rosendael. Hier verlaat je de Veluwezoom en loop je door de fraaie Arnhemse stadsparken Klarenbeek en Sonsbeek naar jouw hotel in het centrum van Arnhem.    

Dag 7 Van Arnhem naar Oosterbeek 12 km en vertrek

Je verlaat Arnhem over het prachtige landgoed Mariëndaal met beukenhagen, landhuizen en sprengenbeken. Vervolgens loop je door het coulisselandschap van de landgoederen Lichtenbeek en Boschveld - met mooie doorkijkjes, bosranden en boomrijke lanen - naar Oosterbeek. Door de Bilderbergbossen keer je terug bij het beginhotel. Je kunt hier natuurlijk nog een extra overnachting bijboeken.

Bekijk hier de prachtige wandelvakantie Veluwe en Trekvogelpad voor meer informatie

Wandelvakantie Pieterpad

Het Pieterpad is de bekendste wandelroute van Nederland, ruim  één miljoen wandelaars hebben deze prachtige route al gelopen. De route is vanaf het noord Pieterburen naar het zuiden Sint Pietersberg. Het Pieterpad heeft een lengte van ongeveer 500 kilometer. 

Tijdens de wandeling kom je langs en door oude cultuurlandschappen, uitgestrekte bossen, beekdalen en heidevelden met vogelrijke vennen en interessante steden en dorpjes.

Als je het Pieterpad wil belopen met Eigen-Wijze heb je verschillende mogelijkheden. Het Pieterpad is verdeeld in 6 routes van 6 à 7 dagen. Je kunt het Pieterpad dus in etappes lopen of in één keer. 

De hotels liggen niet allemaal direct aan de route maar worden soms moet je een paar zijpaden nemen om bij de hotels te komen. Eigen Wijze Reizen zorgt dat je bagage in het hotel komt dus je hoeft alleen maar mee te nemen tijdens de route wat je nodig hebt. 

Hieronder vind  je de 6 routes. 

  • Pieterpad 1 Van Pieterburen naar Anderen
  • Pieterpad 2 Van Anderen naar Ommen
  • Pieterpad 3 Van Ommen naar Vorden
  • Pieterpad 4 Van Vorden naar Afferden
  • Pieterpad 5 Van Afferden naar Roermond
  • Pieterpad 6 Van Roermond naar Maastricht

Bekijk hier de prachtige wandelvakantie Pieterpard voor meer informatie

Reacties
Categorieën