| | |

Kanoën / Kajakken? De 7 reden waarom + de beste modellen!

Wat is het verschil tussen een kajak en een kano. Voor veel mensen is er geen of weinig verschil. Maar dit is niet het geval. Een kajak is (meestal) voor 1 persoon, terwijl je in een kano ook met meerdere personen kan varen.

Een kano is makkelijker instappen, je stap in de boot zelf, terwijl je in een kajak in een kuip moet plaats nemen. De Kano is ook stabieler als een kajak maar rechtuit varen gaat weer lastiger. Dit gaat in een kajak makkelijker.

Een kano is ook stabieler, maar het rechtuit varen gaat eenvoudiger met een kajak. Bij een kajak heb je een peddel met aan 2 kanten een peddelblad en een peddel van een kano bestaat uit 1 peddelblad.\

Nederland is een echt waterland en er zijn vele plekken door heel Nederland waar je zeer goed kan kajakken en kanoën. Maar wist je dat kajakken en kanoën ook vele voordelen heeft? De 7 grootste voordelen heb ik je voor op een rij gezet en als extraatje heb ik ook de 3 beste kajakken en kano´s voor je toegelicht op deze pagina.

De 7 redenen om te kiezen om te gaan Kajakken of een kanoën!

Zowel kajakken als kanoën hebben vele voordelen, de 7 belangrijkste en grootste voordelen heb ik hieronder voor je op een rij gezet. De voordelen en redenen om vaker de kano of en kajak te pakken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven.

Minder stress

Voor sporten en bewegen geldt dat het goed is tegen de stress, het maakt je hoofd leeg en brengt je ook nog eens op andere gedachten, of je kunt juist alles goed op een rij zetten. Tijdens het sporten ook bij het kajakken en kanoën komt er een gelukshormoon vrij. Deze hormoon zorgt voor een goed gevoel waardoor je stressniveau daalt.

Daarnaast kan de natuur, de frisse lucht en het weer je ook nog ontspannender en relaxter maken. De vogeltjes op de achtergrond, een prachtig uitzicht, de zon op je huid wat wil je nog meer?


Ontdekken van een nieuwe omgeving

Met een kano en kajak kom je op plekken waar je anders niet of niets zelf komt. Veel plekjes zijn niet van de waterkant te zien en te bereiken. Tijdens de ontspanning kom je dus ook op plekken waar je het bestaan niet van wist of juist graag van een andere kant wil zien.

Als je veel op dezelfde plekken vaart of een bepaalde route, neem dan de routes eens anders om, dit klinkt misschien raar maar je ziet dan opeens veel nieuwe dingen en ook gebouwen, bossen, bomen en andere zaken van de andere kant dit maakt de route toch net weer iets anders.


Leuke activiteit

Kanoën is leuke activiteit voor met het hele gezin of met vrienden. Ook met kinderen is het een hele leuke activiteiten. Als de kinderen ouder zijn kunnen ze in een eigen kajak of kano nemen. Voor kinderen is een drijfvest echt aan te raden sowieso voor kinderen zonder zwemdiploma maar ook als ze alleen in een kano of kajak gaan.

Je kunt een middagje of een uurtje gaan varen maar ook een langere tijd neem dan bijvoorbeeld een picknick mee om op een heerlijk plek te eten en te genieten.


Goede training

Zowel kajakken als kanoën vallen onder de low impact trainingen die houdt in dat je met minimale inspanning een maximaal effect bereikt. kanoën en kajakken wordt ook vaak niet gezien als sport omdat het leuke activiteit. De gewichten zijn licht en de bewegingen lijken simpel maar door de vele bewegingen train je vele spiergroepen.

Tijdens het varen worden de armen, rug, schouders en buik getraind, je versterkt de spieren zonder dat je het echt door hebt en aan het trainen ben. Naast het kweken van spiermassa werk je ook aan je conditie. Ook werk jij ongemerkt aan je conditie.


Een met de natuur

Met wandelen kom je ook dichtbij de natuur maar met kajakken en kano is het next level. Je bent niet alleen dichtbij de bossen en de prachtige natuur maar ook met de dieren zoals, vissen, bevers en vogels. Je komt in de natuurlijk habitat van deze en nog veel meer dieren. Daarnaast glijd je geruisloos door het water. Dichtbij de natuur kun je niet komen.


Alleen op de wereld

Nederland is een zeer dichtbevolkt land en het lijkt wel dat je op maar weinig plekken alleen kunt zijn en de rust kan vinden. Met kanoën en kajakken kun je deze plekjes goed vinden. Uiteraard zijn er veel gebieden waar veel bootjes varen maar ook vele afgelegen en rustige plekjes die in de natuur en voel de rust en ruimte om je heen zonder mensen, het gevoel eventjes alleen op de wereld te zijn.


Oneindig veel keus

Nederland heeft vele opties als het kanoën gaat ik heb het hierboven voornamelijk over de prachtige natuur in Nederland gehad. Maar ook door de stad of een dorpje kun je heerlijk kajakken en kanoën. Een paar voorbeelden zijn Giethoorn, Utrecht en Amsterdam.

Maar niet alleen Nederland is leuk om te varen, maar ook het buitenland bied je vele mogelijkheden zoals de uitdagende Ardennen, de oceaan branding, maar ook winter kanoën langs het sneeuw is mogelijk. Dit zijn maar een paar leuke voorbeelden van alle mogelijkheden.


De 6 beste kajak modellen

De opblaasbare varianten hebben vele voordelen, bij het aankoop van een eigen kajak of kano hoeft je niet meer te huren. Je kunt overal waar en wanneer jij maar wil gaan kajakken of kanoën. Het pakket neemt weinig ruimte in zowel in de auto als voor de opslag en makkelijk mee te nemen zonder je de kano op het dak van de auto hebt of op een aanhanger. Ook het opblazen en het opruimen is zeer eenvoudig en ondanks dat het een opblaasbaas object is het stevig en stabiel.

Dit zijn maar een paar van de vele voordelen van een opblaasbare kano en kajak, hieronder vind je de 3 beste kajak en kano modellen van dit moment. De modellen worden uitgebreid beschreven en naast een product omschrijving heb ik ook een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geef extra informatie over de kajak en kano. Via de link kun je de kano en kajak ook eenvoudig en snel bestellen / kopen.

Intex Kayak Challenger – 1 Persoons – Blauw

De Intex Challenger K1 Kayak is zeer geschikt om met 1 persoon op een meertje of rustig water te peddelen. De Intex Challenger K1 Kayak is voorzien van 3 aparte luchtkamers; één in de vloer en twee in de romp.

Als één van de luchtkamers lek raakt, kan de kayak met twee volle luchtkamers veilig de kust bereiken.

De kayak heeft verder een opblaasbare I-balk onderkant voor extra comfort, een grijpkoor en een opbergnet op de boeg. Ook bevat de kayak een afneembare directionele scheg en opblaasbare zitjes met leuning. De kayak is in korte tijd opgeblazen, zo kunt u lekker snel het water op. Ook het weer leeg laten lopen van de kayak gaat snel. De Challenger K1 Kayak heeft een capaciteit van 100 kilogram. Peddel en pomp worden in deze set meegeleverd.

 • 274 x 76 x 33 cm (LxBxH)
 • Boot bevat 3 luchtkamers voor meer stabiliteit en veiligheid
 • Eenpersoons kayak – 1 zitplaats
 • Opblaasbare bodem
 • Gecertificeerd
 • In deze set worden peddel, opblaasbare zitjes met leuning en pomp meegeleverd
 • Inclusief draagtas voor eenvoudig transport
 • Het maximaal draaggewicht is 100 kilogram

Hydro Force Cove Champion Kajak Opblaasbaar – 1 Persoons

De Hydro Force Cove Champion kajak is de ideale kajak om alleen mee op avontuur uit te gaan. Met de Hydro Force Cove Champion kajak kunt u de golven en wilde rivieren gaan trotseren.

Plus- en minpunten

 • Geschikt voor 1 persoon en tot 100kg draagvermogen
 • Geschikt om golven en rivieren mee te trotseren
 • Bagagekoord om uw spullen op te bergen
 • Vin voor extra stabiliteit en wendbaarheid
 • Opblazen duurt circa. 10 minuten

Intex Excursion Pro Kayak – 2 Personen – Rood

De Intex Excursion Pro Kayak is zeer geschikt om met 2 personen op een meertje of mild tot wilder water te peddelen. De Intex Excursion Pro Kayak is voorzien van 3 aparte luchtkamers; één in de vloer en twee in de romp. Als één van de luchtkamers lek raakt, kan de kayak met twee volle luchtkamers veilig de kust bereiken.

De kayak is gemaakt van super sterk 3-laags PVC voor hoge sterkte, weerstand en duurzaamheid. Verder heeft hij erg veel kenmerken zoals handgrepen, een grijpkoor, twee geïntegreerde vishengelhouders en een afneembare en verstelbare montagebeugel voor accessoires op de boeg.

Ook bevat de kayak twee soorten directionele schegs (voor diep en ondiep water), verwijderbare of verstelbare opblaasbare zitjes met leuning, opbergruimtes voor en achterin én twee op de vloer gemonteerde voetsteunen. De Excursion Pro Kayak heeft een capaciteit van 180 kilogram. Peddels en pomp worden in deze set meegeleverd.

 • 384 x 94 x 46 cm (LxBxH)
 • Super sterk 3-laags PVC voor een langere levensduur
 • Boot bevat 3 luchtkamers voor meer stabiliteit en veiligheid
 • Tweepersoons kayak – 2 zitplaatsen
 • Twee soorten directionele schegs voor diep en ondiep water
 • Gecertificeerd
 • In deze set worden peddels, opblaasbare zitjes met leuning, voetsteunen, verstelbare montagebeugel voor accessoires, vishengelhouders en pomp meegeleverd
 • Inclusief draagtas voor eenvoudig transport

ZRAY – Opblaasbare kajak – st. Croix 360 – 2-persoons – Opblaasbare kano

Sportief op het water en ook nog eens genieten tijdens je recreatieve vaartocht! Dat kan met de ZRAY st. Croix 360 opblaasbare kajak voor 2 personen!

De kajak is opblaasbaar, geschikt voor 2-personen en wordt geleverd met diverse accessoires zodat je direct het water op kunt gaan. Door de breedte van de kajak heb je voldoende stabiliteit. De vloer is stevig en de opblaasbare stoelen bieden comfort voor een uitje vol plezier.


Intex Explorer K2 Kayak – 2 Persoons – Geel

Deze Intex opblaasbare kajak Intex Explorer K2 68307NP is ideaal om een recreatieve trip te maken in het zwembad of op een rustig meer.

De opblaasbare kano is gemaakt van sterk vinyl, waardoor hij zeer stevig en duurzaam is. Deze kajak is uitgerust met twee verstelbare opblaasbare stoelen met rugleuningen waardoor hij optimaal comfort biedt. De opblaasbare vloer maakt de kajak comfortabeler. De verwijderbare scheg aan de onderkant draagt bij aan de richtingsstabiliteit van de kajak. Het grijpkoord aan beide uiteinden maakt het eenvoudig om de kajak te vervoeren.

 • Kleur: geel
 • Materiaal: vinyl
 • Afmetingen (opgeblazen): 312 x 91 x 51 cm (L x B x H)
 • Draagvermogen: 180 kg
 • Sportieve afbeeldingen voor hoge zichtbaarheid
 • Geschikt voor meren en medium rivieren
 • Gestroomlijnd ontwerp voor eenvoudig roeien
 • Cockpit ontworpen voor comfort en ruimte
 • Grijpkoord en handvatten aan beide uiteinden
 • Verstelbare/verwijderbare opblaasbare zitting met rugleuningen
 • Opblaasbare bodem met langwerpige banen voor comfort en stevigheid
 • Verwijderbare scheg voor richtingsstabiliteit
 • Intex artikelnummer: 68307NP

Sevylor Adventure Kayak – Opblaasbaar – 2-Persoons – Blauw

Kajakken voor de sport of je plezier? Hoe je het water ook verkent: de Sevylor Adventure Kayak – Opblaasbaar – 2-Persoons – Blauw biedt maximaal comfort en een optimale wendbaarheid. Dankzij de stevige polyester romp kan deze opblaasbare kajak tegen een stootje, ook in ruige en ondiepe wateren.

Producteigenschappen:

 • 2-persoons kajak voor maximaal waterplezier.
 • Opblaasbare kajak met extra hoge wanden voor een veilig gevoel.
 • Verstelbare, met stof beklede stoelen voor maximaal comfort.
 • Stevige polyester romp met extra taping.
 • Eenvoudig te repareren dankzij verwijderbare zij- en vloerkamers van PVC.
 • Verwijderbare vin voor extra wendbaarheid.
 • Boston, mini Boston en dubbele vergrendelingkleppen voor makkelijk opblazen en leeglopen van de kajak.
 • Eenvoudig vervoer dankzij praktische draaggrepen.
 • Incl. draagtas.

Stabiele opblaasbare kajak
Veilig het water verkennen? Deze opblaasbare kajak is extra stabiel dankzij het brede design. De hoge zijwanden bieden bovendien een extra gevoel van veiligheid. De zittingen in de kajak zijn voorzien van een hoge rugleuning en zijn met stof bekleed voor comfortabel zitcomfort.

Extreem wendbaar
Ga je kajakken voor de sport? Dat vraagt om een wendbare kajak! De verwijderbare vin en gelaste gangen in deze Sevylor kajak zorgen ervoor dat deze kajak extreem wendbaar is. Ideaal in de ruigere wateren.

Beschermt tegen lekkage
De Adventure kajak is voorzien van een duurzame polyester romp met extra taping. Hierdoor ben je verzekerd van een stevige kajak die – zelfs in ruige, ondiepe wateren – prima tegen een stootje kan.

Over Sevylor
Sevylor staat bekend om zijn hoge kwaliteit opblaas kajakken en opblaasboten. De producten van Sevylor kenmerken zich door hun zeer hoge kwaliteit, stabiliteit, manoeuvreerbaarheid en veiligheid. In een kajak of opblaasboot van Sevylor houd je het wel even uit, want deze zijn van alle gemakken voorzien. Ook met deze Sevylor opblaasbare kajak ben je verzekerd van een sportieve en optimale ervaring op het water.


Vergelijkbare berichten