Parijs wijken
Frankrijk
Ramon Kuiters
Frankrijk
03/19/2024
9 min

De top 7 van de leukste wijken in Parijs om te overnachten 2024

03/19/2024
9 min

Parijs de stad van de liefde is een heerlijke stad voor een weekendje of een paar dagen. De stad heeft namelijk zoveel leuke plekjes, activiteiten en bezienswaardigheden dat je deze niet in één of 2 dagen kan bezoeken. Een overnachting in Parijs is dan ook echt aanbevolen.

Maar dat komt vast de vraag waar kun je het beste overnachten in Parijs? Om hier antwoordt op te geven heb ik de 7 leukste wijken van Parijs voor je op een rij gezet die uitermate geschikt zijn voor een hotelletje / overnachting.

Om je een goed beeld te geven van de wijken heb ik de wijken uitgebreid beschreven en ook een hotel tip toegevoegd. Voordat ik met de top 7 van de leukste wijken begin heb ik eerst nog een paar reisaanbieders voor je op een rij gezet die zeer geschikt zijn als reispartner voor een stedentrip naar Parijs.

Wijk Montmarte

De wijk Montmartre is een historisch belangrijke en charmante wijk in Parijs die zowel toeristen als de lokale bevolking trekt. Op de heuvel van Montmartre, gelegen in het 18e arrondissement, stond ooit een tempel gewijd aan Mars. De wijk heeft een grote invloed gehad op de geschiedenis van Parijs, meer dan enige andere plek in de stad. Montmartre heeft een uniek karakter waardoor het zich onderscheidt van andere wijken in Parijs. De historische betekenis, het prachtige uitzicht vanaf de heuvel en de levendige kunstscène maken het een favoriet onder toeristen en de lokale bevolking.

De architectuur en bezienswaardigheden van Montmartre zijn ook uniek en opmerkelijk. De basiliek Sacré-Coeur, gelegen op de top van de heuvel, is een van de beroemdste bezienswaardigheden van de Wijk Montmartre en is zichtbaar vanuit vele delen van de stad. De Moulin Rouge, een wereldberoemd cabaret, bevindt zich ook in Montmartre. Het Montmartre Museum en het huis en de tuinen van Renoir zijn populaire attracties voor bezoekers van de wijk. De charmante, oude sfeer van de wijk heeft kunstenaars van over de hele wereld aangetrokken, waaronder Picasso, Salvador Dali en Vincent van Gogh.

De wijk staat staat bekend om zijn bruisende nachtleven en biedt een verscheidenheid aan uitgaansgelegenheden voor bezoekers. Er zijn verschillende bars, clubs en wijnbars waar bezoekers kunnen genieten van een avondje uit. Wat is er nu makkelijk en prettige dat je na een avondje stappen niet meer lang en ver of te reizen om bij je hotel te zijn. In de Wijk Montmartre vind je diverse goede hotels voor een stedentrip of een overnachting.

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden in deze leuke wijk

Wijk Le Marais

Le Marais, een wijk in Parijs, heeft een rijke geschiedenis en culturele betekenis. De naam "Le Marais" betekent "moeras" in het Frans en het district was ooit een moerasgebied bezet door religieuze ordes. Vanaf de 14e eeuw werd de wijk een koninklijke wijk en werd daar het koninklijk paleis gevestigd. Tegenwoordig is Le Marais een bloeiend historisch en cultureel centrum dat zowel toeristen als de lokale bevolking aantrekt. Het is een van de meest historisch rijke buurten van Parijs en is geliefd bij de Parijse "bobo's", de homogemeenschap, de joodse gemeenschap en toeristen.

Le Marais staat bekend om zijn architectonische kenmerken en bezienswaardigheden. De Place des Vosges is het oudste plein van Parijs en wordt beschouwd als een van de mooiste pleinen ter wereld vanwege de verbluffende architectuur.

De wijk herbergt ook veel historische gebouwen, zoals Hôtel de Sully en Hôtel de Ville, die de rijke geschiedenis van de wijk laten zien. Naast deze bezienswaardigheden is Le Marais een zeer levendig gebied met veel uitgaansgelegenheden en kunstgalerijen, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

De huidige culturele scene in Le Marais is levendig en divers. De wijk herbergt vele culinaire plekjes, variërend van traditionele Franse bistro's tot trendy cafés. Le Marais staat ook bekend om zijn uitgaansleven, dat populair is binnen de homoscene. Al met al is Le Marais een wijk die een unieke mix van geschiedenis, cultuur en entertainment biedt, waardoor het een zeer goede keuze kan zijn als het gaat om een overnachting of een hotel.

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden in deze leuke wijk

Wijk Quartier Latin

Het Quartier Latin is een historisch en cultureel centrum in het 5e en 6e arrondissement van Parijs. Het is al eeuwenlang een studentenwijk, met studenten van over de hele wereld die massaal naar het gebied komen om de prestigieuze Sorbonne Universiteit bij te wonen. De oorsprong van de wijk gaat bijna tweeduizend jaar terug, waardoor het een van de meest karakteristieke buurten van Parijs is. Tegenwoordig staat het Quartier Latin bekend als het intellectuele hart van de stad, dat een groot deel van het 5e arrondissement beslaat.

Het Quartier Latin is de thuisbasis van tal van culturele bezienswaardigheden en andere leuke bezienswaardigheden. Het magnifieke Pantheon, de Sorbonne-universiteit en het Palais du Luxembourg zijn slechts enkele van de vele opmerkelijke bezienswaardigheden in de wijk. De wijk  beschikt ook over bruisende cafés, levendige restaurants en een bruisend nachtleven.

Het moderne leven in het Quartier Latin is een levendige mix van traditie en innovatie. De smalle straatjes van de wijk en talrijke culturele gebouwen vormen de historische kern van de stad, terwijl de winkels en restaurants een eigentijdse draai geven aan het rijke erfgoed van het gebied. De combinatie maakt de wijk zeker interessant voor overnachtingen.

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden in deze leuke wijk

Wijk Saint Germain des Prés

De wijk Saint-Germain in Parijs staat alom bekend om zijn charme en unieke sfeer. Het gebied ligt ten zuiden van de Seine in het 6e arrondissement en staat bekend om zijn kunstzinnige en intellectuele uitstraling. De wijk heeft een rijke geschiedenis en architectuur, met de kerk Saint-Germain-des-Prés als een van de eerste gebouwen in gotische stijl.

Het architecturale erfgoed van het gebied, in combinatie met de hippe boetieks, coole cafés en gastronomische eetgelegenheden, maken de wijk Saint-Germain tot zeer interessant voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

Ondanks dat het geen prominente rol speelt in de geschiedenis van Parijs, is het district een knooppunt geworden voor artistiek en literair erfgoed, en trekt het schilders als Delacroix en Manet aan.De wijk Saint-Germain herbergt meer dan vijftig kunstgalerijen, waardoor het een cultureel en artistiek centrum van Parijs is.

Boulevard Saint-Germain, een levendige boulevard in het gebied, biedt een mix van modewinkels, boetieks, kunstgalerijen en boekhandels, waardoor het een goede plek is als je van winkelen houdt en toch iets anders wil dan de standaard bekende winkelketens. Wist je dat je ook goed uit kan gaan in Saint-Germain je vind hier namelijk een zeer levendige cafécultuur.

Ben jij een kunstliefhebber of wordt je aangetrokken tot de wijk Saint Germain des Prés dat kan de wijk een goede keuze zijn voor je overnachtingen of om te bezoeken.

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden in deze leuke wijk

Wijk Montparnasse

De wijk Montparnasse in Parijs heeft een rijke geschiedenis als centrum voor artistieke en literaire figuren. Al voor de Tweede Wereldoorlog was Montparnasse het epicentrum van intellectuelen en kunstenaars. Montparnasse was de thuisbasis van een aantal beroemde kunstenaars en schrijvers, waaronder Pablo Picasso, Ernest Hemingway en Jean-Paul Sartre.

Tegenwoordig kunnen bezoekers nog steeds de erfenis van Montparnasse ervaren via de vele culturele instellingen, waaronder het observatiedek van de Montparnasse-toren, dat een panoramisch uitzicht over Parijs biedt, en de Fondation Cartier, waar tentoonstellingen van hedendaagse kunst worden gehouden.

De artistieke nalatenschap van Montparnasse is ook te zien in de vele meeslepende kunstinstallaties en designhotels in de wijk. Bovendien herbergt de wijk de prachtige neoklassieke kerk Saint-Jean-Baptiste de Grenelle.

Tegenwoordig is Montparnasse nog steeds een bruisend centrum van cultuur en entertainment in Parijs. De wijk herbergt een aantal theaters, bioscopen en kunstgalerijen, evenals een verscheidenheid aan winkels en restaurants. Een aanrader is een bezoek brengen aan de iconische Tour Montparnasse, die een prachtig panoramisch uitzicht over de stad biedt.

Wijk Montparnasse is een andere wijk dan de vele wijken in Parijs en dat maakt de wijk juist heel leuk en ook zeer geschikt voor een overnachting als je niets iets anders wil of juist wil genieten van alle kunstobjecten en mogelijkheden.

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden in deze leuke wijk

Wijk La Bastille

La Bastille is een levendige en historisch belangrijke wijk in Parijs. De Place de la Bastille, een centraal plein in de buurt, markeert de plek waar in 1789 de bestorming van de Bastille-gevangenis plaatsvond. Deze gebeurtenis wordt beschouwd als een van de belangrijkste daden van de Franse Revolutie en als gevolg daarvan is de Place de la Bastille een belangrijk symbool geworden van politieke onrust en verandering.

Tegenwoordig staat de buurt bekend om zijn culturele diversiteit en inclusiviteit, evenals om zijn lokale bedrijven en gemeenschapsevenementen. La Bastille is een wijk die culturele diversiteit en inclusiviteit viert. De buurt herbergt een mix van bewoners met verschillende etnische en sociaaleconomische achtergronden, waardoor het een gastvrije en levendige gemeenschap is.

Het gebied staat ook bekend om zijn lokale bedrijven, variërend van markten voor fijnproevers tot hypermoderne drinkgelegenheden. De gemeenschap organiseert het hele jaar door verschillende evenementen, waaronder de Bastille Day-vieringen op 14 juli, ter herdenking van de bestorming van de Bastille.

La Bastille is een wijk die een mix biedt van oud en nieuw Parijs. Het is een betaalbare buurt die zowel de lokale bevolking als toeristen aantrekt. Een betaalbaar hotel is wat de meeste toeristen willen en dat is mogelijk in de WIjk La Bastille

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden in deze leuke wijk

Wijk Saint Martin

De wijk Saint-Martin is een levendige en diverse wijk in het 10e arrondissement van Parijs. Het gebied staat bekend om zijn prachtige Canal Saint-Martin, dat in de 19e eeuw werd aangelegd als vaargeul tussen de Seine en de noordoostelijke buitenwijken van Parijs. Het kanaal is 4,6 kilometer lang en verbindt het Canal de l'Ourcq met de rivier de Seine.

In de loop der jaren heeft de wijk Saint-Martin een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt, met veel nieuwe winkels, restaurants en cafés in de buurt. Tegenwoordig is de buurt een populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als toeristen en biedt het een unieke mix van geschiedenis, cultuur en gemeenschapsleven.

Een van de meest opvallende kenmerken van de wijk Saint-Martin is de unieke architectuur en bezienswaardigheden. Het gebied herbergt vele prachtige gebouwen, waaronder de kerk Saint-Vincent-de-Paul en het Hôtel du Nord, een historisch hotel dat werd vereeuwigd in een gelijknamige film uit 1938. De wijk staat ook bekend om de pittoreske bruggen, sluizen en terrassen, die een prachtig uitzicht bieden op de gracht en de omgeving. Als bezoekers kun je  genieten van een ontspannen wandeling langs het kanaal, stoppen bij lokale winkels en cafés, of een boottocht maken om de omgeving vanuit een ander perspectief te verkennen.

De wijk Saint-Martin staat ook bekend om zijn culturele diversiteit en gemeenschapsleven. De buurt herbergt veel verschillende gemeenschappen, waaronder immigranten uit Noord-Afrika en Azië, maar ook kunstenaars en jonge professionals. Deze diversiteit wordt weerspiegeld in de vele winkels, cafés en restaurants in het gebied, die een breed scala aan keukens en culturele ervaringen bieden.

Het district staat ook bekend om zijn levendige gemeenschapsevenementen, waaronder vlooienmarkten, braderieën en muziekfestivals. Van deze gezelligheid kun je optimaal genieten als je gaat overnachten in Saint-Martin.

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden in deze leuke wijk


Reacties
Categorieën