| |

De top 7 van gratis bezienswaardigheden in Barcelona 2023

Hoewel Barcelona niet de duurste stad is voor een stedentrip kunnen de kosten wel behoorlijk op lopen. Gelukkig kun je kiezen voor een goedkope reis bijvoorbeeld door zelf een ticket te boeken bij KAYAK.nl en bij Trivago een goedkoop hotel reserveren. Vakantiediscounter bied stedentrips aan inclusief vlucht en hotel voor zeer aantrekkelijke prijzen.

Ook in Barcelona kun je veel besparen op bijvoorbeeld de vervoerskosten door bijvoorbeeld een fiets te huren i.p.v. met een Hop on en Hop off bussen. Ook kan de metro een goed alternatief zijn. Als het om het eten en drinken gaat valt er ook veel te besparen in Barcelona. Buiten de toeristische plekken is het leven een stuk goedkoper. Ook kun je kiezen voor producten uit de supermarkt in plaats van een lunch in een restaurant bijvoorbeeld.

Een andere manier om geld te besparen zijn gebruik te maken van de gratis bezienswaardigheden en activiteiten in Barcelona. Ik kan me voorstellen dat je een paar bezienswaardigheden wil gaan bezoeken ondanks de kosten, want je komt natuurlijk niet voor niets naar Barcelona.

Maar de gratis bezienswaardigheden zijn een mooie aanvulling op de andere bezienswaardigheden en een goede manier om meer budget over te houden voor de bezienswaardigheden waar voor je moet betalen, en het eten en drinken

Voor deze pagina heb ik de 7 leukste gratis bezienswaardigheden voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van deze bezienswaardigheden heb ik een uitgebreid beschrijving toegevoegd.

Tip: Stedentrips.nl is een uitstekende partner als het gaat om goedkope stedentrips. Bekijk het aanbod en laat je verrassen!


Parc Guëll

Parc Guëll is één van de grootste werken van Gaudi. Het stadspark is zeer uitgestrekt de muren en kunstwerken zijn voorzien mozaïeken waar Gaudi veel meer werkte. Het leuke van dit grote stadspark is dat grote delen gratis toegankelijk is. Als je het buiten pad kiest kun je alles bekijken van het park ook de mooie kunstwerken en deze route is ook nog een gratis.

Het park is ook zeer geschikt om te picknicken in het park zijn verschillende zitjes plekjes. Er is ook een terras op het park, zelf hebben wij onderaan het pad naar het Gaudi Park een heerlijk broodje gekocht en deze in het park genuttigd.

Vanuit het park heb je op verschillende plekken ook een fantastisch uitzicht over de stad, dit komt omdat het Parc Guëll hoog gelegen is.


Las Ramblas

De Las Ramblas ook wel La Ramble genoemd is de beroemdste straat van Spanje. De straat is uiteraard gratis te bezoeken, op de La Rambla is het zeer levendig en hier gebeurt ook van alles. Het is ook een zeer geliefde plek voor de toeristen en het is hier vaak erg druk.

De Ramblas is niet alleen zeer levendig met leuke straattheater acts en straatartiesten je vind hier ook prachtige gebouwen met zeer veel details. Het is wel een straat waar jij je spullen goed in de gaten moet houden, het kan hier erg druk zijn en er gebeurt veel om je heen waardoor jij ook het slachtoffers kan worden van zakkenrollers.

Buiten dit is het een prachtige straat en zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kan het ook haast niet missen het is ook zo beetje de hoofdstraat van Barcelona en ook de straat richting het strand en de boulevard.

Aan deze straat zitten vele winkels, restaurants, cafés en hotels. De terrassen zijn vaak druk hoewel het eten hier niet altijd het beste is, voor goede en betaalbare restaurant kun je beter een paar straatjes verder zijn. Wel heel leuk is een bankje te pakken en te genieten wat er allemaal om je heen gebeurd.


Font Màgica

Font Màgica is ook bekend als ¨De Fonteinen van Montjuïc” en als ¨De Fonteinen van Plaça d’Espanya”. Dit is een prachtige dansende fontein met vele kleuren en o.a. pop-, film-, klassieke- en operamuziek. Waaronder het bekende nummer ¨Barcelona¨. Deze prachtige show is ´s avonds te bekijken wordt normaal gesproken gehouden op donderdag t/m zondag avond van 21.30 uur tot 24.00 uur. De shows duren een half uur en worden doorlopend herhaald.

De Fontein van Montjuïc is gelegen aan de voet van de , aan de voet van de heuvel Montjuïc en is uiteraard ook overdag te bewonderen en te bekijken. Een groot pluspunt van de fontein is dat je vanaf hier een prachtig uitzicht hebt over de stad Barcelona.


Montjuïc

Aan de voet van de heuvel Montjuïc vind je de prachtige fontein van Montjuïc. Op de heuvel zelf heb je nog meer prachtige bezienswaardigheden. Tegen de flanken van de heuvel heb je bijvoorbeeld de grootste begraafplaats van Barcelona.

De begraafplaats Cementeri de Montjuïc wordt gezien als één van de mooiste begraafplaatsen van Europa. Vanaf de begraafplaats heb je een fantastisch uitziet op de haven en de zee. De begraafplaats / grafheuvel is geopend in 1883 en telt ruim 150.000 graftombes, variërend van eenvoudige grafzuilen tot versierde pantheons.

Dit is niet alles wat je kunt bewonderen op en bij de heuvel van Montjuïc. Op de heuvel zelf vind je nog een kasteel, een museum en een prachtige botanische tuin met o.a. cactussen. Deze botanische tuin is regelmatig gratis te bezoeken iedergeval iedere zondag vanaf 15.00 uur. (check voor de zekerheid wel de actuele informatie betreft het gratis entree).

Een wandeling langs het kasteel is ook echt een aanrader en bij de wandeling op de heuvel mag je een bezoekje aan de Olympische Ring en de fakkel uit 1992 niet overslaan.

Het museum D’Art de Catalunya die je op de heuvel vind kun je iedere eerste zondag van de maand gratis bezoeken, dit geldt ook voor elke zaterdag na 15.00 uur (check voor de zekerheid wel de actuele informatie betreft het gratis entree).


De stranden

Barcelona wordt gezien als één van de mooiste steden met een strand. In Barcelona vind je meerdere stranden. Vlak bij het centrum en de La Ramblas vind je een 5 kilometer lang goudgeel strand. Toen wij in Barcelona waren werden hier zandsculpturen gemaakt. Ik hoorde dat hier regelmatig activiteiten gehouden wordt. Naast dit prachtige strand dat je eenvoudig kunt bereiken zijn er nog een aantal stranden die iets verder van het centrum gelegen zijn.

Dit heeft wel als voordeel dat de stranden over het algemeen een stuk rustiger zijn. Het Nova Icaria is een echt sportstrand, naast Beachvolleybal worden hier ook veel meer sporten beoefend. Het strand van Bogatell is een strand dat weer veel door locals wordt bezocht en vaak ook lekker rustig is. De andere stranden in Barcelona zijn Marbella, Nova Marbella en Llevant.

Alle stranden in Barcelona zijn gratis te bezoeken.


Museu Picasso

Het Picasso museum in Barcelona beschikt over diverse mooie werken van Picasso. Veel van deze schilderijen zijn in Barcelona geschilderd. Zo vind je hier schilderijen van de haven maar ook landschapsschilderijen van Barcelona.

Naast schilderijen van Piccaso hangen er ook werken van andere schilders, misschien zijn de schilders en de werken niet zo bekend maar niet minder indrukwekkend. Het museum is niet zonder reden zeer populair bij kunst- en cultuurliefhebbers uit de hele wereld. Het museum bestaat uit 3 verdiepingen met in totaal 35 zalen.

Jaarlijks komen hier meer dan 1 miljoen bezoekers en dit levert regelmatig lange rijden op. Ondanks de populariteit en de vele bezoekers kun je het museum ook gratis bezoeken. Op donderdagen van 16.00 tot 19.00 uur en de eerste zondag van de maand. Ook op open dagen is het museum vrij toegankelijk. Bekijk de website van Museu Piscasso voor de exacte datums.


Street art

Street Art wordt steeds populairder ook steeds meer zie je toeristen die speciaal een stad bezoeken voor de Street Art. De hoofdstad van Spanje als het gaat om Street Art is Valencia maar dit betekent niet dat er geen mooie streetart in Barcelona te vinden is. In tegendeel zelfs de kunst werken die je hier vind zijn prachtig.

De Wijk Raval in Barcelona staat zelfs bekend als openluchtmuseum dankzij de vele muurschilderingen en graffitistukken. Een rondwandelen door deze wijk is dan ook echt een aanrader. Maar er zijn meer goede plekken in Barcelona als je Street Art wil bekijken zoals in het oude centrum en de wijk Poblenou.

In Barcelona zijn veel bekende artiesten aan het werk gegaan om prachtige kunstwerken te maken op muren en gebouwen. Een van de bekendste artiesten die diverse kunstwerken in Barcelona heeft gemaakt is Zosen. de prachtige creaties van deze artiest zijn kleurrijk (alle kleuren van de regenboog) en vaak gekke popptjes. Ook maakt hij kleurrijke symbolen en iconen.


Extra Tips:

De stad Barcelona heeft nog veel meer gratis plekken en bezienswaardigheden en daarom heb ik hieronder nog een paar extra tips!

  • Port Vell: De prachtig haven in de buurt van het strand en het winkelcentrum. Deze prachtige haven heeft veel indrukwekkende boten, toen wij in Barcelona waren lag hier een enorm cruiseschip prachtig om te zien van dichtbij.
  • De markten: Barcelona heeft prachtige overdekte markten die je uiteraard ook gratis kunt bezoeken. Je vind hier naast veel food ook vaak leuke souvenirs die goed betaalbaar zijn.
  • De sport stadions: Naast het Nou Camp stadion van de voetbalclub Barcelona heb je hier ook nog het Olympisch Stadion. Nou Camp kun je gratis alleen bewonderen van de buitenkant. De shop is ook leuk om een kijkje in te nemen. Bij het Olympische stadion is veel meer te bekijken en ook echt een aanrader.
  • Sagrada Familia: De belangrijkste bezienswaardigheid is misschien niet gratis te bezoeken maar alleen de buiten kant van de basiliek die nog steeds in aanbouw is, is al de moeite waard. De ontwerper van deze prachtige kerk is Antoni Gaudi
  • Romeinse opgravingen: In het historische centrum heb je op verschillende plekken opgravingen uit de Romeinse tijd. Sommige kun je gratis bezichtigen.
  • De Bunkers del Carmel de bunkers zijn niet alleen interessant maar ook het uitzicht vanaf hier is prachtig.

Vergelijkbare berichten