Hoog Catharijne
Nederland
Ramon Kuiters
Nederland
01/25/2024
5 min

De top 6 van de mooiste / grootste winkelcentra van Nederland 2024

01/25/2024
5 min

Nederland is een uitstekend winkelland. De Duitsers bijvoorbeeld komen graag shoppen in ons land, je ziet ook altijd veel Duitsers bij de grote plaatsen net over de grens zoals Venlo, Enschede, Emmen etc.

Niet alleen het centrum van vele steden is interessant maar ook de vele winkelcentrum die Nederland rijk is, hebben je veel te bieden. Nederland heeft diverse winkelcentra waarvan veel helemaal overdekt zijn.

Maar welke winkelcentra zijn nu de moeite waard en kun jij je minimaal een middag goed vermaken als het om het shoppen gaat. Om je hier een beetje bij te helpen heb ik de 6 leukste / mooiste winkelcentra van Nederland op een rij gezet.

De winkelcentra worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Ook ontbreekt het zoals gewoonlijk niet aan tips.

Westfield Mall of The Netherlands - Leidschendam

Westfield Mall of The Netherlands is een vernieuwd winkelcentrum dat in 2021 werd heropend. De basis van het winkelcentrum is gebouwd in 1971. Tot de verbouwing van 2017 heette het winkelcentrum Leidsenhage.

Het winkelcentrum is gelegen in Leidschendam en met een oppervlakte van 117.000 vierkante meter is de Westfield Mall het grootste winkelcentrum van het Nederland. Naast ruim 200 winkels heeft het winkelcentrum ook een eigen versmarkt.

De versmarkt heeft een oppervlakte van 2500 m² met diverse kiosken en winkels met een groot aanbod van lokale producten.

De bereikbaarheid van het grootste winkelcentrum van Nederland is uitstekend zowel met de auto, fiets als met het openbaar vervoer. In totaal zijn er 3000 parkeerplaatsen dus een parkeerplek vinden voor je auto moet nu niet zo moeilijk zijn.

Het aanbod van winkels is groot ook als het om de diversiteit gaat van supermarkten tot exclusieve winkels maar ook de budgetwinkels zijn aanwezig kortom voor iedereen zijn er winkels in het grote winkelcentrum. Uiteraard ontbreekt het ook zeker niet aan horeca.

Hoog Catharijne – Utrecht

Hoog Catharijne in het centrum van Utrecht is één van de bekendste winkelcentrums van Nederland. Het winkelcentrum is begonnen in de jaren 70 maar is inmiddels helemaal gemoderniseerd. In het winkelcentrum vind je ruim 100 verschillende winkels van bekende modeketens tot kleinere boetiekjes en speciaalzaken.

Parkeren in het centrum van een grote stad zoals Utrecht kan normaal lastig zijn maar gelukkig heeft Catharijne een eigen parkeerplaats en kun je recht onder het winkelcentrum parkeren in Hoog Catharijne P1. Dit is een fijne parkeergarage met veel licht.

De ligging van het winkelcentrum is super het is gelegen pal naast het station dus ook ideaal als je met de trein komt shoppen in Utrecht, Het winkelcentrum is ook de toegang naar het centrum en ligt bij het jaarbeursterrein dus ook goed te combineren met één van de andere mogelijkheden in Utrecht.

Door de vernieuwingen van het winkelcentrum zit het winkelcentrum er niet alleen meer mooi uit het maakt het winkelen ook prettiger.

Designer Outlet - Roermond

In het zuiden van het land kun je ook goed winkelen. Venlo, Maastricht zijn hier goede voorbeelden van. Maar als het gaat om een winkelcentra dan is er maar 1 plek in Limburg namelijk Designer Outlet Roermond.

Het winkelcentrum is niet overdekt maar dit doet niet af aan de winkels en de schoonheid van het winkelcentrum. Het winkelcentrum is geopend sinds 2001 en trekt miljoenen bezoekers per jaar. Uit Nederland, België en Duitsland komen de meeste bezoekers maar ook de andere Europeanen hebben Designer Outlet Roermond gevonden.

Designer Outlet Roermond is gelegen op de voormalige Ernst Casimkazerne. Het winkelcentrum telt ruim 180 winkel en meer dan 20 restaurants keuze genoeg.

Het aanbod is voornamelijk internationale designermerken die voordelig geprijsd zijn. De mensen komen dan ook massaal voor de koopjes. Het hele jaar door zijn er leuke en aantrekkelijk acties bij de vele winkels.

Alexandrium Shopping Center – Rotterdam

Alexandrium in Rotterdam is één van de vele leuke winkelcentra in de havenstad. Het shopping Center Alexandrium bestaat eigenlijk uit 3 gedeeltes.

  • Alexandrium Shopping Center
  • Alexandrium Megastores
  • Alexandrium Woonmall

In totaal over de 3 gedeelte vind je hier meer van 200 ondernemingen, de keuze is reuze in het winkelcentrum vind je ook vele bijzondere winkels. Primark had hier bijvoorbeeld de eerste vestiging van Nederland en de grootste Bruna van Nederland vind je hier ook.

Naast de gewone winkels die je in elke winkelstraat tegen kunt komen vind je dus ook meubelwinkels die je normaal treft bij een woonboulevard. Dit maakt het shoppen makkelijk en leuk omdat je nog maar na 1 plek hoeft te gaan die alles aanbied.

In het winkelcentrum vind je ook diverse horecagelegenheden voor een heerlijk drankje en een hapje. Parkeren kan eenvoudig in één van de 2 parkeergarages. In de straten rond om het winkelcentrum is het parkeren beperkt.

Batavia Stad - Lelystad

Batavia Stad is net zoals Designer Outlet Roermond een outlet winkelcentrum met luxe en grote merken die hun producten aanbieden tegen scherpe prijzen of met hoge kortingen. Dit kan zeer aantrekkelijk zijn voor de consument.

Batavia Stad heeft dus niet alleen aantrekkelijk aanbiedingen en winkels maar het is ook een plaatje om na te kijken. De 150 verschillende winkels zitten veelal gevestigd in mooie panden (pittoreske huisjes). Dit doet je denken als je door een oude vestigingsstad loopt.

Het winkelcentrum zelf is autovrij dus je kunt rustig tussen de winkel slenteren, de auto´s kun je parkeren buiten het winkelcentrum. Naast beauty en mode het aanbod van de meeste winkels kun je hier ook uitstekend eten of even uitrusten bij een kopje koffie.

Batavia Stad is gelegen in Lelystad vrij centraal in Nederland. Dit zie je ook wel aan de bezoekers die uit heel Nederland afkomstig zijn en op zoek zijn naar de mooist koopjes.

Passage - Den Haag

In 1885 is het winkelcentrum geopend deze prachtige overdekte winkelstraat is met glas bedekt en heeft een fantastische oude bouwstijl met mooie koepels. Naast de oude passage is er een nieuwe passage bijgekomen die er minstens zo prachtige uitziet. Bij de nieuwe passage is ook een hotel gebouwd met 118 verschillende kamers.

De oude passage om het maar zo te noemen heeft een hoge glazen kap en als je hier goed naar kijkt doet het je denken aan Delfs Blauw. De passage is al een bezienswaardigheid op zich en is ook prachtige gelegen in het centrum van Den Haag in de buurt van het Binnenhof.

Het oudste winkelcentrum van Nederland behoort zeker tot de allermooiste winkelcentra van ons land ondanks dat het aanbod met 50 winkels niet heel groot is zeker niet vergeleken met de andere winkelcentra in deze lijst. De winkels die je hier vind zijn ook niet de standaard winkels en dit maakt de Passage daarom extra aantrekkelijk voor de bezoeker.

Reacties
Categorieën