| |

De top 7 van de mooiste tempels in de wereld om te bezoeken 2023

Een tempel is een ruimte of een gebouw waar religieuze bijeenkomsten plaats vinden. Als we over Tempels hebben denken we vrij wel altijd aan Azië. Maar ook buiten Azië zijn er vele bijzondere tempels te vinden.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 mooiste Tempels van de wereld. De meeste Tempels vind je in Azië, De Aziatische Tempels zijn ook goed vertegenwoordigd in de Top 7 maar je vind ook enkele tempels buiten Azië in de top zeven.

De Tempels worden uitgebreid beschreven en ook een vakantie tip ontbreekt niet voor als je de tempel wil gaan bezoeken.

Angkor Wat – Cambodja

De Angkor Tempel is niet alleen de grootste toeristische attractie van Cambodja maar ook het grootste tempelcomplex ter wereld met een oppervlakte van 162,6 hectare. Het complex bestaat uit honderden tempels die gebouwd zijn tussen de 9e en de 13e eeuw. Oorspronkelijk is Angkor Tempel een hindoetempel geleidelijk transformeerde de tempel tot een boeddhistische tempel dit gebeurd tegen het einde van de twaalfde eeuw.

Angkor Wat staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco mag zeker niet overgeslagen worden bij een bezoek aan Cambodja.

Geschikte reizen om Angkor Wat Tempel te bezoeken zijn: Djoser reizen en AsiaDirect.


Taktshang Monastery (Tijgernest) – Bhutan

Bhutan is voor velen een onbekend (vakantie)land. Het ligt geklemd tussen China en India in het Himalaya gebied. De Tanktshang Monasstery ook wel Tijgernest genoemd is één van de populairste bezienswaardigheden van het land. Deze Tibetaans klooster is tegen de rots opgebouwd en hangt zo´n 700 meter boven de Parovallei en ligt 3120 meter boven zeeniveau.

Het complex bestaat uit 7 tempels, het klooster met de tempels is alleen te voet of met een ezel te bereiken. Langs het pad na boven zijn er verschillende gebedsplaatsen te zien, waaronder een gebedsmolen. Buiten de ligging zijn de hoogte punten de prachtige muurschilderingen en het onvergetelijk adembenemende uitzicht van uit de tempel.

Wil je reizen naar Bhutan om het Tijgernest te bezoeken dit kan met Djoser rondreizen.


De Borobudur – Indonesië

De Borobudur is één van de grootste boeddhistische Tempels ter wereld. Het is gelegen op het eiland Java nabij de Merapi de meest actieve vulkaan van Indonesië. De Tempel is gebouwd in de periode van 750 – 850.

De grote stoepa van 123 bij 123 meter wordt omringd door 72 kleine stoepa´s. Borobudur is nog steeds een echte gebedsoord, De pelgrims lopen iedere etage 7 maal rond met de klok mee. In de stoepa´s vind je beelden van Boeddha. Volgens het lokale bijgeloof is dat je eeuwig geluk hebt als de boeddha aanraakt door de gaten in de Stoepa.

De plattegrond van de Borobudur lijkt op een mandala. Een ander leuk feitje is dat er meer dan 2 miljoenen stenen zijn gebruikt voor de bouw van deze bijzondere tempel. Deze tempel heeft geen dak of een binnenruimte maar heeft wel een stenen heuvel van terrassen met honderden Boeddha´s

Geschikte reizen om Borodudur te bezoeken zijn Sawadee, Djoser en Asiadirect.


Shwedagon Pagoda – Myanmar

Schwedagon pagode is de grootste tempel in Myanmar. Deze tempel staat in de hoofdstad van Myanmar Yangon, in een buitenwijk op een heuvel. De 98 meter hoge kegelvormige tempel is bedekt met 50.000 kilo bladgoud en duizenden kosten edelstenen.

De Shwedagon Pagoda is voor de Boeddhisten is dit één van de belangrijkste bedevaartsoorden ter wereld. In deze tempel zouden 8 haren van de laatste Boeddha en diverse relikwieën van de drie voorgaande Boeddha’s worden bewaard.

De bouw van de pagode is begonnen in de 5e eeuw voor christus. Door aardbevingen is het gebouw regelmatig zwaar beschadigd. Naast de grote pagode is er ook een paviljoen met tientallen kleinere pagodes, tempels en beelden. In de tempel is een zware klok van 15 ton te bewonderen.

Geschikte reizen om de Shwedagon Pagoda te bewonderen zijn o.a.: Asiadirect en Djoser


Wat Rong Khun – Thailand

De Wat Rong Khun staat bij de toeristen beter bekend als de Witte Tempel. Dit is één van de vele tempels in Thailand, maar door de witte kleur is dit wel een van de mooiste en meest bijzondere tempels van het land. De witte tempel is gelegen in Chiang Rai dit ligt in het Noorden van Thailand.

Deze tempel is ontworpen door Chalermchai Kositpipat, de bouw is in 1997 begonnen en ze zijn nog steeds druk aan het bouwen van de tempel. Het hele tempelcomplex is pas rond 2070 afgerond. De tempel is nu al de moeite waard om te bezoeken ondanks dat het nog niet helemaal af is.

De tempel wordt niet zomaar de Witte Tempel genoemd. De witte kleur van de tempel geeft de reinheid van Boeddha weer, met de witte mozaïek wordt de wijsheid van de Boeddha weerspiegeld.

Wat Rong Khun is gebouwd in een witte kleur om de reinheid van Boeddha weer te geven. Met witte mozaïek wordt de wijsheid van Boeddha weerspiegeld.

Thailand is een populair vakantieland en er zijn vele reisorganisaties die reizen aanbieden met een bezoekje aan de Witte Tempel. Aanraders van reisorganisaties zijn Asiadirect en TUI reizen.


Maya stad Chitzen Itza – Mexico

Mexico staat bekend om de Maya Tempels de grootste en meeste bekende Maya Tempel is de Chitzen Itza. De bekende Piramide van Kukulcán naast deze Tempel vind je kleiner ruïnes die samen de tempels van de Maya Stad Chitzen Itza vormen.

De Piramide is het meeste bijzondere bouwwerk van Chitzen Itza en wordt ook wel El Castillo genoemd en heeft een hele bijzonder akoestiek. Chitzen Itza is gelegen ten westen van Vallodolid op het schiereiland Yucatán. Het bijzondere bouwwerk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Chitzen Itza is een zeer drukke bezienswaardigheid vooral vanaf een uur of twaalf. Wil jij rustig kunnen genieten van de tempel en alles er om heen kom dan vroeg naar Chitzen Itza.

Je kunt kiezen voor een rondreis door Mexico maar vanuit Cancun (ideaal voor een zonvakantie) is Chitzen Itza ook goed te bereiken met een excursie of een huurauto. TUI is een zeer geschikte reispartner maar ook Djoser als je een rondreis wil maken door Mexico.


Luxortempel – Egypte

De Luxortempel in Egypte is niet alleen de bekendste maar ook de belangrijkste en de grootste tempel van Egypte. De tempel is ongeveer 242 meter lang. De Luxortempel was dé plek waar de goden Amon, Mut en Khonsu werden aanbeden.

Amonhotep III regeerde van 1390 – 1350 voor Christus en liet deze bijzondere tempel bouwen. De tempel heeft een tal van zuilen, grote beelden en een obelisk. Ondanks dat er vele grote tempels zijn in de wereld verdiend deze Tempel zeker een plekje in de Top 7 van mooiste tempels.

Voor een vakantie in Egypte kun je kiezen voor een zon, zee en strand vakantie met een excursie na de Luxortempel, maar ook een rondreis is mogelijk. Een rondreis met een paar dagen aan het strand is een aanrader zo kun je niet alleen genieten van de mooiste stranden maar ook van de vele bezienswaardigheden in Egypte. Tui en Vakantiediscounter zijn zeer geschikt voor zonvakanties voor rondreizen zou ik kiezen voor Djoser.

Vergelijkbare berichten