Uitgaan Amsterdam
Nederland
Ramon Kuiters
Nederland
01/22/2024
6 min

De 7 leukste steden voor een vrijgezellenfeest in Nederland 2024

01/22/2024
6 min

Bij een vrijgezellenfeest wil je graag dat de bruid en of bruidegom een onvergetelijke dag bezorgen. Tijdens het vrijgezellenfeest worden er allerlei opdrachten, workshops, spellen en nog veel meer georganiseerd. Vaak is het de vraag waar wil je het vrijgezellenfeest houden? Dit kan in de stad waar de bruid of bruidegom geboren is of woont, maar ook een stad die zich perfect leent voor een vrijgezellenfeest.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de leukste steden voor het vrijgezellenfeest. De steden in de top 7 worden uitgebreid beschreven zoals de mogelijke activiteiten en de geschikte feestlocaties. De keuze van de stad is afhankelijk van de activiteiten die jij graag wil houden, maar met alle informatie over de beste vrijgezellen steden in Nederland kun jij een goede keuze maken. 

Amsterdam

Amsterdam waar vele toeristen komen voor onder andere voor het uitgaansleven. De keuze is reuze van oude bruine kroegen met oud Amsterdammers tot de luxe en dikste clubs. Uiteraard mag ik de coffee shop en de Red Light District niet vergeten. Ook dit zijn plekken die erg geliefd zijn. 

Niet alleen voor de feestbeest is Amsterdam zeer geschikt met kroegen die niet dichtgaan. Maar ook voor vrijgezellen feesten is onze hoofdstad een perfect decor. Naast de vele horeca gelegenheden zijn er ook heel veel activiteiten en workshops mogelijk. Uiteraard heb je de mogelijkheid voor een rondvaart, de wallen te bezoeken of een striptease. Maar er is nog veel meer. 

Ook erg leuk is bijvoorbeeld de Icebar Xtracold, in deze ijskoude kroeg krijg je warme kleren aan en kun je genieten van ijs. Want (bijna) alles is van gemaakt de muren maar ook je glas waar een lekker borreltje in komt. 

In Amsterdam is het aanbod van entertainment onbeperkt dit geeft je veel mogelijkheden en maakt het organiseren van een vrijgezellen feest misschien wel heel moeilijk om dat veel keuze is. Er zijn tal van games en speurtochten in Amsterdam ook escapesrooms, ook leuk is bijvoorbeeld het Moorddiner of juist een diner in een sloep en gezamenlijk eten tijdens een rondvaart.  Tripper en Iamamsterdam zijn goede website voor ideeën en goedkope activiteiten. 

Een groot voordeel van Amsterdam dat er vele gezellige pleinen en straten zijn waar je lang kan feesten. Een van de mooiste locaties is het Leidseplein. Op dit beroemde plein in het hart van Amsterdam zijn vele oude en nieuwe uitgaansgelegenheden, keuze stress kan zomaar om de hoek komen. Een andere leuke plek is Club Air. Club Air staat bekend om zijn grote feesten.

Overnachten in Amsterdam? Bekijk hier de aantrekkelijke aanbiedingen

Utrecht

Utrecht is een levende stad met een nog levende uitgaansleven. Utrecht staat bekend om de gezelligheid en is hierdoor ook goed bezocht ook door vele feestgangers uit de omgeving. Omdat Utrecht levendige, divers en gezellig is, is Utrecht ook zeer geschikt om er een vrijgezellenfeest te houden. 

In Utrecht zijn diverse gezellige horecagelegenheden zoals aan het water maar ook de Neude is een gezellig plek. De Neude is het bekendste horeca plein waar naast vele kroegjes ook leuke restaurants gevestigd zijn. .Naast de barretjes en cafés heeft Utrecht ook een diverse clubs.

Utrecht heeft ook vele leuke, bijzonder en gekke activiteiten, uiteraard zijn er vele workshops mogelijk maar ook escapesroom en VR games. Een leuk activiteiten met het eten? Kies dan voor een moorddiner of sushi / pizza eten tijdens een grachtentocht.

Tripper heeft ook diverse aantrekkelijk uitjes en activiteiten in Utrecht. 

Overnachten in Urecht? Bekijk hier de aantrekkelijke aanbiedingen

Groningen

Groningen staat bekend als studentenstad en als zeer levendige stad. De stad Groningen heeft vele grote cafés en diverse clubs waar en tot in de vroege ochtend erg gezellig is. Elke plek heeft zijn eigen muziek dus voor bij elke genre is er wel een geschikte plek van Hardrock tot house muziek. 

Ook overdag is Groningen erg gezellig zo is er op zaterdag een leuke markt in het centrum en zijn er vele terrassen, een goede dag voor een vrijgezellenfeest. De studenten stad heeft vele mogelijkheden als het gaat om activiteiten, er zijn vooral veel soorten tochten en spellen, uiteraard ook escapes rooms. Een leuke tocht is bijvoorbeeld Beppen, steppen & opscheppen. Een actieve en gezellige activiteit in één. 

Andere leuke activiteiten in de stad met eten zijn een tapasworkshop, bierproeverij en de dinercruise. 

Overnachten in Groningen? Bekijk hier de aantrekkelijke aanbiedingen

Rotterdam

Rotterdam is de stad met de vele clubs. De bekendste clubs is Rotterdam zijn Club Bed, Blender, Beurs, Sorbonne en Skihut. Maar ook buiten de clubs is het een feestje in Rotterdam je hebt hier ook vele cafés en bruine kroegen. 

Een aanrader is de Maassilo dit uitgaanscentrum is gevestigd in een oude graansilo uit 1910. Naast grote feesten zijn hier ook regelmatig concerten en wordt dit gebruikt voor zakelijke events. Ook dit kan een goede plek zijn voor een vrijgezellenfeest in Rotterdam. 

Rotterdam heeft veel mogelijkheden als jij hier een vrijgezellenfeest wil houden. De stad heeft vele spellen in combinatie met eten in het aanbod. Denk hierbij aan het The Hunted Tablet Diner of het La Casa de Papel VR lunch game. Ook leuk en vooral lekker kan het de Gin-tonic proeverij zijn. 

Ook zijn er vele workshop van make-up tot licht pikante workshop zoals striptease en lapdance. Kortom in de mooiste Maasstad valt genoeg te beleven zijn een vrijgezellenfeest.

Overnachten in Rotterdam? Bekijk hier de aantrekkelijke aanbiedingen

Breda

Breda een unieke sfeer, dit komt mede door het indrukwekkend historische centrum met veel oude gebouwen en schitterende grachten. Dit is maakt Breda ook zeer geschikt voor een vrijgezellenfeest. Breda is niet alleen gezellig en veel uitstraling het ademt feest. Uit de weide omtrek komen ze naar Breda om een feestje te vieren. Het aanbod van horeca is ook groot in Breda. 

De terrassen zijn een echte aanrader om even bij te tanken of juist bij te koen van het vrijgezellenfeest. Leuk aan Breda is dat je ook een mogelijkheid hebt om op het water op te gaan. Dit geeft je nog extra activiteit mogelijkheden. Ook buiten het water is er genoeg te beleven zoals diverse workshop en vele games die het altijd goed doen bij een vrijgezellenfeest. 

Een paar leuke voorbeeld van vrijgezellen uitjes in Breda zijn: Suppen, Salsa Workshop, shotjes workshop en een kroegentocht.

Overnachten in Breda? Bekijk hier de aantrekkelijke aanbiedingen

Den Haag

Den Haag is een stad met vele mogelijkheden. De binnenstad van de hofstad is gezellig en heeft vele leuke uitgaansgelegenheden. Het centrum leent zich ook perfect voor leuke en gekke opdrachten. Een groot voordeel van Den Haag is dat je ook het vrijgezellen feest eenvoudig aan het strand kan vieren met Scheveningen en Kijkduin om de hoek. Scheveningen is voor een vrijgezellenfeest wel iets geschikte, meer mogelijkheden en een stuk levendiger. 

Ook qua activiteiten springt Den Haag er bovenuit, dit heeft ook met het strand te maken dit bied meer mogelijkheden. Een aantal leuke suggesties voor vrijgezellen activiteiten zijn: Een sloeprally,  een Salsa workshop, Het escapes room diner spel, met de tuk tuk door de hofstad etc. Dit zijn maar een paar van de vele activiteiten en workshop in Den Haag. 

De combinatie Den Haag en Scheveningen maar het extra leuk voor een vrijgezellenfeest. Het word nog lastig kiezen waar het laatste drankje gedronken wordt. 

Overnachten in Den Haag? Bekijk hier de aantrekkelijke aanbiedingen

Eindhoven

¨Eindhoven de Gekste” een super plek voor je vrijgezellen feest. Overdag leuke activiteiten en opdrachten in het centrum van Eindhoven en ´s avonds feesten en los gaan in Stratumeind. Dit is de uitgaansstraat van Eindhoven en heeft ruim 50 kroegen, club en feesttenten. Stratumeind is tevens de grootste kroegenstraat van Nederland. 

Kortom de plek om je laatste avond als vrijgezel te vieren. Naast de drankjes en gezelligheid kunnen er ook veel activiteiten uitgevoerd worden in de langste kroegenstraat van Nederland. Je hebt hier een mogelijkheid voor diverse workshop zoals een cocktailworkshop, bierproeverijen, spellen maar ook diverse tochten zoals een kroegentocht en een puzzeltocht. 

Eindhoven heeft ook diverse ondeugende workshops, zoals erotische bonbons maken en piemels pimpen zelfs is een erotische bingo mogelijk. Voor heren is Beer, Guns en Burgers weer een aanrader.  Eindhoven is niet voor niets de Gekste. 

Overnachten in Eindhoven? Bekijk hier de aantrekkelijke aanbiedingen

Reacties
Categorieën