Keukenhof
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/24/2024
7 min

De top 7 van de leukste dagattracties van Nederland 2024

01/24/2024
7 min

Een dagattracties en een toeristische plek of bestemming waar jij / jullie je de hele dag kan vermaken. Dit kan een attractiepark zijn, een zwembad, dierentuin, museum of iets anders. Niet alle bezienswaardigheden in Nederland zijn geschikt voor een hele dag, veel parken, bezienswaardigheden etc. zijn geschikt voor een middag of een aantal uurtjes.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de 7 leukste dagattracties in Nederland waar jij / jullie je een dag goed kunnen vermaken. Om een goed beeld te geven van de dagattracties worden deze uitgebreid beschreven.

De Efteling

De Efteling mag zeker niet ontbreken in de top 7 van leukste dagattracties van Nederland. Het attractiepark in Kaatsheuvel behoort niet alleen tot de mooie attractieparken van Nederland maar ook van Europa. De Efteling is ook Nederlands beste bezochte attractiepark en dagattractie.

Het park staat bekend om zijn sprookjes en de bijzondere attracties. Op 31 mei 1952 werd het park officieel geopend, terwijl de eerste activiteiten in de jaren 30 zich hier al afgespeeld. Het sprookjesbos waar Anton Pieck voor een groot deel verantwoordelijk voor is geweest als ontwerper. Het sprookjesbos speelde bij de opening een grote rol en nog steeds één van de populairste gebieden van de Efteling.

De pareltjes van attracties zijn:  Droomvlucht, Symbolica en Fata Morgana. Naast attracties voor waaghalzen, familieattracties zijn er ook diverse attracties voor jonge kinderen en diverse speeltuinen. Naast het sprookjesbos, de prachtige aankleding van het park en de attracties zijn er diverse shows in het park die ook zeker de moeite waard zijn.

De winter Efteling is voor vele pretpark liefhebbers het hoogte punt van het jaar. Dan veranderd de magische Efteling in een wintersprookje. Dit is een hele bijzondere belevenis en maakt de Efteling nog niets speciale dan anders.

Overnachting kun je in het Efteling hotel of in één van de 2 vakantieparken van de Efteling. Vooral Bosrijk is een aanrader.

Bestel hier je entree kaartjes voor

Rijksmuseum 

Niet iedereen houdt van musea, en nog steeds heeft het museum vaak een saai imago, maar met de musea van tegenwoordig is dit zeker niet meer het geval en valt er veel te beleven. Het Rijksmuseum is hier een goed voorbeeld van.

Het Rijksmuseum is gelegen in Amsterdam niet ver van het Museumplein waar ook het stedelijk museum en het van Gogh museum is te vinden, maar ook te combineren met het Vondelpark dat ook in de buurt is gelegen.  Maar vergis je niet in het Rijksmuseum als je alles uitgebreid wilt bewonderen heb je wel een dagje nodig.

Je vind hier namelijk kunstwerken van grootheden zoals  Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Frans Hals. Het museum verteld het verhaal van Nederlandse kunstenaars. De hoogtepunten van de collectie zijn o.a. Het straatje van Johannes Vermeer, het Melkmeisje en uiteraard de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.

Als jij van musea houdt en het Rijksmuseum nog niet bezocht het is dit een goed moment om het Rijksmuseum te bezoeken. Het Rijksmuseum is een zeer geliefde dagattractie en niet alleen voor de Nederlanders, ook komen er diverse toeristen speciaal voor het Rijksmuseum naar Amsterdam. Wist je dat in 20014 Barack Obama ook een bezoekje bracht aan het rijksmuseum.

Bestel hier je entree kaartjes voor het Rijksmuseum

Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een dorp in Noord-Holland niet ver van Amsterdam en Zaandam gelegen. Hoewel het een dorp is voelt het meer aan als een openlucht museum, je kunt ook door het dorp heen lopen. Tijdens een tocht door het dorp vind je hier nog houten huisjes, klassieke molens, musea en zelfs de eerste Albert Heijn is te bezoeken.

De Zaandse Schans is gelegen in een waterrijk gebied in combinatie met de oude bouwwerken en de tradities is het een interessante en zeer geliefde dagattractie. Leuk om te bezoeken bij de Zaanse Schans is o.a. de kaasmakerij, de klompenmakerij en de tingieterij. Mede door de oude ambachten krijg je een goed kijkje hoe het leven in Nederland was in de 17e en 18e eeuw.

Een aanrader is een boottocht te maken over de rivier langs de vele molens, je kunt er ook voor kiezen om een lange wandeling te maken of een fietstocht. Zoek je liever mee uitdaging kies dan voor een kano, step of sup. Op welke manier je de Zaanse Schans en de omgeving verken het zou je raken door de rust en schoonheid ondanks dat je bij Amsterdam en de randstad bent.

Dat de Zaanse Schans geliefd is blijkt ook wel uit de ruim 2 miljoen bezoekers per jaar. Dit zijn niet alleen Nederlandse toeristen ook de buitenlandse toeristen komen graag in het dorp de Zaanse Schans. De Zaanse Schans is gratis te bezoeken, voor een aantal musea en andere bezienswaardigheden kan wel entree gevraagd worden.

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp wordt gezien als mooiste dierentuinen van Nederland en is ook Nederlands drukte bezochte dieren. Dierentuin Blijdorp en is gelegen in centrum van Rotterdam. De dierentuin heeft een groot en een zeer divers aanbod van dieren. Door de grote van de dierentuin kun jij je hier makkelijk een middag of een dagje vermaken zeker als je ook nog even van de dieren wilt genieten.

De dierentuin heeft verschillende continenten, zoals, Azië, Noord Amerika. Afrika, en de Savanne. Het hoogtepunt voor velen is het Oceanium. Dit is een overdekt waterwerelddeel, naast haaien kom je hier zeeschildpadden, pinguïns en nog veel meer dieren tegen. Naast de Oceanium is de vlindertuin ook een echte publiekstrekker. Populaire dieren in Diergaarde Blijdorp zijn Aziatische Olifanten en Bokito een zilver rug gorilla die op 18 mei 2007 ontsnapte en daarbij een bezoekster van de dierentuin zwaar verwondde. Sinds 2007 willen veel bezoekers een glimp van Bokito zien.

Op verschillende plekken zijn er speeltuinen voor de kinderen en maakt het ook een zeer geschikt uitje voor gezinnen met kinderen, maar ook leuk voor stelletjes en iedereen die van dierentuin houdt.

Bestel hier je entree kaartjes voor Diergaarde Blijdorp

De Keukenhof

De Keukenhof is een bloemenpark / tuin gelegen ten noordwesten van Lisse. Het park is in 1949 opgericht en heeft een oppervlakte van 32 hectare en trekt jaarlijks miljoenen mensen vanuit de hele wereld. In de Keukenhof wordt vanaf eind maart tot ongeveer midden mei miljoenen bolgewassen van tuintouwbedrijven uit de bollenstreek tentoon gesteld.

In 2024 is de Keukenhof geopend vanaf 21 maart tot en met 12 mei.  Het park ligt er dan weer keurig en kleurrijk bij waar vele mensen komen om te genieten van de vele bloemen en graag foto´s maken van de tuin. De Keukenhof is ook niet zomaar de Mooiste Lente tuin ter wereld genoemd.

De Tuin is sierlijk en sfeervol opgebouwd en de verschillende gedeelte in het park hebben hun eigen charme. Ook is er veel water aanwezig dat zorgt voor een extra dimensie.

Ieder jaar worden er meer dan 7 miljoen bloembollen geplant in de Keukenhof. Het is een geweldige verzameling tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies en andere mooie bloemen. De kleuren en geuren van de bloemen zullen je sprakeloos maken en zijn echt de moeite waard om in het voorjaar te bezoeken.

Bestel hier je entree kaartjes voor de Keukenhof

Madurodam

Madurodam is een hele speciale dagattractie het is namelijk Nederlandse miniatuurstad. Vele attracties, dorpen, steden en bijzondere gebouwen zijn in het geheel of gedeelte na gebouwd op een schaal van 1 op 25. Je kunt in 1 dag de Euromast, het binnenhof, Schiphol en de kaasmarkt in Alkmaar bezoeken zonder hier voor te reizen is dat niet tof?

Madurodam is gelegen in Den Haag en heeft een totale oppervlakte van 62.630 m². Waarvan 17.630 m² gebouwd is met miniatuur gebouwen. Je vind hier meer dan 700 maquettes van gebouwen uit alle delen van Nederland. Madurodam lijkt wel één groot dorp met vele bezienswaardigheden maar ook een begraafplaats, een haven en een ziekenhuis.

In Madurodam vind je niet alleen stil leven er is ook veel interactie tussen de bouwwerken waar de bezoekers zelf ook een rol in hebben. Denk hierbij aan sluiten van de Oosterscheldekering of het laden van containers in de Rotterdamse haven.

Wil je alles zien van Madurodam dan kun jij je hier zeker een middag of een dag vermaken. Het park is leuk voor jong en oud. Veel bouwwerken en creaties zijn ook gericht op kinderen. Ook zijn er 2 speeltuinen waar de kinderen heerlijk kunnen ravotten.

Bestel hier je entree kaartjes voor Madurodam

De Uithof

De Uithof in Den Haag is zeker niet bij iedereen bekend als een dagattractie. Het is een sportcentrum met vele mogelijkheden zoals 400 meter kunstijsbaan maar het ook een 2 kleinere ijsbanen, een indoor skihal, een indoor kartcircuit, een klimhal en een fitnesscentrum.

De sportieveling en sportieve gezinnen kunnen hier zich perfect een dag vermaken met de vele mogelijkheden. De verschillende mogelijkheden zorgt er niet alleen voor dat jij iets nieuws kan proberen maar zo is er ook altijd een activiteit te vinden die jij leuk vindt. Of het nu skiën, snowboarden, schaatsen, fitnessen, of karten is het kan allemaal in de Uithof.

In de Uithof vind je ook een sportwinkel voor benodigdheden en een uitstekende horecagelegenheid om even bij te tanken of juist uit te rusten.

Een leuke weetje is dat de 400 meter ijsbaan de nummer vijf van de snelste ijsbaan van Nederland is, dus een nieuw persoonlijk record moet hier haalbaar zijn.

De uithof in Den Haag wordt zeer goed bezocht

Reacties
Categorieën