Saas Fee
Wintersport
Ramon Kuiters
Wintersport
01/23/2024
7 min

Skiën in de zomer? de 7 beste wintersport bestemmingen 2024

01/23/2024
7 min

Echte fanatieke wintersportliefhebbers, skiën of snowboarden liever het hele jaar door. Niet alleen in de wintermaanden of in April nog snel een keer maar ook als de rest op zomervakantie is, staan ze het liefst op de 2 latten of een snowboard. Je kunt natuurlijk kiezen voor een indoor skihal maar dit geeft niet het wintersport gevoel.

Gelukkig zijn er een aantal skigebieden die ook in de zomer uit geopend en waar tijdens de zomer terwijl de andere vakantiegangers op het strand ligt te bakken, je kunt uitleven op één van de pistes. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de 7 skigebieden in de zomer die geopend zijn. 

Voordat ik begin met de 7 mooie skigebieden waar je zomers kan wintersporten nog en aantal tips voor het snowboarden en skiën in de zomer. 

  • De meeste skigebieden in de zomer zijn tot ongeveer het middag uur open, wil jij toch even genieten zet dan de wekker vroeg zodat jij je een paar uurtjes in de sneeuw kunt vermaken. 
  • Vergeet niet je ski uitrusting, het mag misschien wel zomer zijn maar op de plekken waar jij bent kan het goed koud zijn.
  • Goed insmeren, de zon is sterk zeker op grote hoogte en door de weerkaatsing het sneeuw gaat het nog sneller. Bescherm ook je ogen tegen de zon met een goede zonnebril of skibril.
  • Drink voldoende, bij deze temperaturen en de inspanning verlies veel vocht, het is belangrijk deze goed aan te vullen. 

<a href="https://tc.tradetracker.net/?c=22934&amp;m=2062411&amp;a=378842&amp;r=&amp;u=" target="_blank" rel="sponsored nofollow noopener"><img src="https://ti.tradetracker.net/?c=22934&amp;m=2062411&amp;a=378842&amp;r=&amp;t=html" width="728" height="90" border="0" alt=""></a>

Saas Fee - Zwitserland

In Zwitserland vind je veel hoge bergtoppen waar het hele jaar sneeuw ligt, dit is belangrijk als jij ook buiten de wintersport periode wil skiën of snowboarden. De Allalin gletsjer bij Saas-Fee is geopend vanaf 15 juli tot eind oktober en dus zeer geschikt voor het zomerskiseizoen. Tot ongeveer half september kun je hier tot 12 uur gebruik maken van de liften vanaf half september tot eind oktober blijven de liften steeds langer open. 

De liften gaan om 7.00 uur al open, het is wel een flink tocht om op 3500 meter te komen je doet hier ongeveer een uur over houdt hier rekening mee. Het gebied telt ongeveer 20 kilometer aan rode pistes en er is ook een snow- / funpark aanwezig. Je kunt een dagpas aanschaffen om in de zomer te gaan skiën. 

Bekijk hier de mogelijkheden voor een zomer wintersport vakantie in Saas Fee

Tignes - Frankrijk

Tignes en Val d'Isère vormen in het winterseizoen een skigebied van ruim 300 kilometer aan pistes. In de zomer zijn de mogelijkheden wel beperkter je kunt gelukkig wel skiën of snowboarden op de Grand Motte gletsjer bij Tignes. Je vind hier ongeveer 20 kilometer aan pistes, het aanbod in diversiteit is wel groot je hebt, blauwe, rode en zwarte pistes. 

Het zomerski seizoen is van 24 juni tot 6 augustus, de tijden zijn van 7.15 tot 13.00 uur.  Naast de pistes is er ook een zomer skischool en een funpark. Bij het aanschaf van een dagpas kun je ook gratis gebruik maken van het Le Lagon zwembad dat gelegen is in het dorp. (de datum en tijden kunnen wijzigen check dit goed)

Bekijk hier de mogelijkheden voor een zomer wintersport vakantie in Tignes (Frankrijk)

Fonna Glacier Ski Resort - Noorwegen

De Noorse bergen zijn niet zo hoog als in de Alpen, toch kun je hier in de zomer goed skiën. De hoogte van de bergen liggen tussen de 1250 en 1530 meter. Het is ook een klein skigebied met 4 pistes en één sleeplift. Je hebt rode en blauw pistes. De pistes zijn misschien beperkt maar je vind hier ook andere leuke faciliteiten en mogelijkheden zoals 3 leuke funparks en voor langlaufers  vind je hier ongeveer 5 kilometer aan loipes. 

Hoelang het skigebied op is, ligt ook aan de weersomstandigheden in het gebied valt doorgaans erg veel sneeuw. De weg er naar toe is ook mogelijk te bereiken. In de zomer periode rijden er wel diverse bussen. Het voordeel dat het gebied moeilijk te bereiken is, is wel dat er over het algemeen lekker rustig is. Normaal gesproken kun je hier skiën en snowboarden van ongeveer half mei tot ongeveer eind september / begin oktober.  (check dit goed voor vertrek) 

Een pluspunt van Fonna is wel dat je in een adembenemende omgeving bent en vanaf de bergen een fantastisch uitzicht hebt over de Fjorden. 

Bekijk hier de mogelijkheden voor een zomer wintersport vakantie in Fonna Glacier Ski Resort

Hintertuxer gletsjer - Oostenrijk

De Hintertuxer gletsjer is de commerciële voor de tweetal gletsjer Tuxer Ferner en de Riepenkees en is een van de weinige plekken waar je 365 dagen per jaar kan skiën en snowboarden. In het hoogseizoen vind je hier ongeveer 60 kilometer aan pistes. In de zomer is het een beetje afhankelijk van de sneeuwcondities maar is het meestal zo´n 20 kilometer aan pistes. 

De pistes kunnen reiken tot 3250 kilometer. Een groot voordeel van dit wintersport gebied is dat je het hele jaar kosteloos met de Tuxer bus vanuit Vorderlanersbach, Lanersbach, Juns en Madseit naar het dalstation van de Gletsjerbahn kunt gaan. Vanaf hier kun je de lift nemen naar de top van de bergen. 

Bekijk hier de mogelijkheden voor een zomer wintersport vakantie in Hintertuxer Gletsjer

Stilfser Joch - Italië

Het gletsjer skigebied Silfser Joch wordt ook wel de Stelviopas of in het Italiaans genoemd. Het gebied is gelegen  op de grens van Zuid-Tirol en Lombardije in Italië. Stelviopas is een uniek skigebied omdat hier alleen zomers van de wintersport genoten kan worden, er valt hier grote hoeveelheden sneeuw dat het in de winter maanden gesloten en onbereikbaar is. Na het winterseizoen worden de Alpenweg sneeuwvrij gemaakt. 

De Stelviopas heeft een hoogte van 2758 meter hoogte, en is een onderdeel van het Nationaal Park Stilfser Joch. Het aanbod van pistes is wel beperkt maar dat mag de pret niet drukken je vind hier ongeveer 10 kilometer aan voornamelijk blauwe pistes. 7 van de 8 pistes zijn blauw. 

Hoewel de Stelviopas wel druk kan zijn in de zomer komen de meeste mensen hier niet om te wintersporten maar voor de 48 haarspeldbochten een bekende en populaire uitdaging voor fietsers en motorrijders. Op de hellingen van de Ortles kunnen langlaufers zich in het zweet jagen met de drie verschillende trajecten.

Bekijk hier de mogelijkheden voor een zomer wintersport vakantie in Stilfser

Zermatt - Zwitserland

Het zomerskigebied van Matterhorn Glacier Paradise van Zermatt is het hele jaar geopend. In de winter zijn er vele pistes in de zomer moet je het doen met 21 kilometer aan pistes. De afdalingen zijn breed en lang dus veel ski en snowboard plezier. 

Je kunt met de gondels komen op een hoogte van 3820 meter. Vanaf hier heb je tevens een prachtig uitzicht op de o.a. de iconische Matterhorn. Naast 21 kilometer pistes in de zomer kun je ook genieten van het funpark . 

Bekijk hier de mogelijkheden voor een zomer wintersport vakantie in Zermatt  url=

Les Deux Alpes - Frankrijk

Les Deux Alpes in Frankrijk is ook een goede plek als het om zomerskiën of snowboarden gaat. Je kunt hier vanaf half mei / begin juni tot half augustus uitstekend skieën. Het zomerskigebied heeft een oppervlakte van ongeveer 90 hectare en de bergtoppen zitten tussen de 3200 en 3600 meter. 

De pistes die je hier vind zijn voornamelijk prettige blauwe pistes is er ook een groot funpark met vele mogelijkheden. Als jij skilessen nodig hebt kan dat ook, er zijn diverse skileraren aanwezig. Les Deux Alpes staat niet alleen bekend het zomerskiën maar ook om de aprés-ski dat gaat hier in de zomer gewoon gezellig door. 

De combinatie aprés ski en het zomerskiën en snowboarden trekt doorgaans 140.000 bezoekers, daarom kan het ook af en toe best gezellig druk zijn. Maar met 17 liften en 11 pistes hoeft je niet te lang te wachten. 

Bekijk hier de mogelijkheden voor een zomer wintersport vakantie in Les Deux Alpes

<a href="https://tc.tradetracker.net/?c=22934&amp;m=2062411&amp;a=378842&amp;r=&amp;u=" target="_blank" rel="sponsored nofollow noopener"><img src="https://ti.tradetracker.net/?c=22934&amp;m=2062411&amp;a=378842&amp;r=&amp;t=html" width="728" height="90" border="0" alt=""></a>

Reacties
Categorieën