Tiergarten schonbrunn
Europa
Ramon Kuiters
Europa
01/18/2024
6 min

De top 7 van de mooiste dierentuinen in Europa 2024

01/18/2024
6 min

In Nederland zijn er 65 dierentuin vergunningen uitgegeven waarvan er ongeveer 30 echte dierentuinen zijn. 13 dierentuinen in Nederland zijn aangesloten bij de EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). De EAZA  is een internationaal samenwerkingsverband van ruim 300 dierentuinen en aquaria uit Europa en het Midden-oosten.

Niet alle dierentuinen zijn aangesloten bij de EAZA (voornamelijk alleen maar grotere dierentuinen), naast deze organisatie zijn er nog meer organisatie voor Dierentuinen. Niet elke dierentuin is de moeite waard om voor te gaan reizen. Maar welke dierentuinen zeker de moeite waard zijn om een vakantie voor te boeken zijn de 7 dierentuinen op deze pagina.

We hebben namelijk een top 7 gemaakt met de 7 mooiste dierentuinen in Europa. De dierenparken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Naast deze beschrijving ook enkele tips voor de dierentuinen en reistips.

Bekijk hier tripper voor kortingen op bezoekjes aan de dierentuinen en attractieparken

Zoo Berin / Zoologischer Garten (Duitsland)

In de lijst met de mooiste dierentuinen van Europa staan ook veel oude dierentuinen, Berlijn is er hier één van. Berlin zoo wordt ook wel De Zoologischer Garten Berlin genoemd en ligt in het centrum van Berlijn. .

De Berlijne Dierentuin is zeer populair er trekt vele bezoekers, het kan ook niet anders met meer dan 20.000 dieren. Een van de hoogtepunten in deze dierentuin is het gigantische aquarium waar niet alleen vissen te bekijken zijn maar ook reptielen en amfibieën.

Dierenpark Berlijn staat bekend als de dierentuin in Europa met de meeste diersoorten er zijn meer dan 1400 verschillende diersoorten naast veel bekende soorten zoals de leeuwen, nijlpaarden, oerang-oetans en giraffes. Maar ook onbekendere diersoorten zijn te bewonderen in deze prachtige dierentuin. De dierentuin Berlijn draagt bij aan verschillende fokprogramma's voor bedreigde diersoorten over de hele wereld.

Berlijn Zoo is te groot om in 1 dag helemaal te bewonderen, een overnachting is dan ook wel aanbevolen. Hotelspecials heeft vele hotel in de buurt van de dierentuin en ook nog eens aantrekkelijk geprijsd zodat jij ook alle 1400 soorten kunt gaan bekijken.

Paira Daiza (België)

Paira Daiza is gelegen in Cambron-Casteau / Brugelette (Wallonië) in België . Deze dierentuin heeft een bijzondere ligging het is gevestigd op het terrein van de voormalige Abdij van Cambron dit maakt de dierentuin extra speciaal. Paira Daiza wordt ook niet voor niets al jaren gezien als één van de allermooiste dierentuinen van Europa.

In de dierentuin zijn meer dan 5000 dieren te spotten zoals de witte tijgers, reuzen panda's, halfapen, pinguïns, reuzenotters, panter, nijlpaarden en giraffen. Dit zijn maar een paar voorbeeld van de ruim 700 soorten. Niet alleen de dieren maken deze dierentuin tot een succes die geldt ook zeker voor de natuur en tuinen. Ook de decoraties is prachtig.

Naast de reuzenpanda's is het reuzenaquaria van de Nautilus is een blikvanger, maar ook de grootste Chinese tuin van Europa en de 8 hectare savanne waar je de Big Five kunt spotten en de roofvogel demonstraties zijn echte de moeite waard om naar de dierentuin te gaan.

Paira Daiza zet zich in voor de dieren dit blijkt wel aan het fokprogramma ze doen aan 89 fokprogramma's mee voor het behoud van beschermde diersoorten.

In de buurt van de dierentuin zijn er diverse appartementen en hotels waar je kunt verblijven om extra lang te genieten van deze prachtige dierentuin. Bekijk hier het aanbod!

ZooParc de Beauval (Frankrijk)

De Franse dierentuin is gelegen in Saint-Aignan. De dierentuin is in1980 werd opgericht door Françoise Delord en is nog steeds in bezit van de Familie Delord. ZooParc de Beauval heeft vele speciale diersoorten zoals de witte tijger, de reuzenpanda, sneeuwluipaard en de Koala's en zet zich in voor de bedreigde diersoorten doormiddel van speciale fokprogramma's.

In de dierentuin vind je gemiddeld 4500 dieren verdeeld over de verschillende gebieden (zoals de Chinese, Afrikaanse en Australische gebieden). Het park is ruim opgezet en je het vele kijkmogelijkheden bij de dieren. Naast het gewoon bekijken van de dieren zijn er ook (voeder) shows waar je ook veel informatie wordt gegeven over de dieren.

Via Trivago kun je leuke hotels vinden maar ook op de blog van de leukste vakantieparken in Frankrijk zijn parken in de buurt of goed te combineren met deze dierentuin.

Bekijk hier tripper voor kortingen op bezoekjes aan de dierentuinen en attractieparken

Tiergarten Schönbrunn – Wenen (Oostenrijk)

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen vind je de oudste dierentuin van Europa. De Tiergarten Schönbrunn werd in 1752 gebouwd, naast het gelijknamige Schloss Schönbrunn. Ondanks dat het een oude dierentuin is zitten de dieren in moderne verblijven die aan alle nieuwe eisen voldoen.

Deze prachtige oude dierentuin heeft vele hoogtepunten waaronder de reuzenpanda's, het reptielenhuis en de roofdierenverblijven van de tijgers, leeuwen en panters. Naast deze hoogtepunten zijn er nog veel meer mooie plekken en dieren te zien in de dierentuin. In totaal vind je 700 verschillende diersoorten, waaronder de bedreigde diersoorten als de orang oetans, en de Afrikaanse olifanten.

De natuurlijke omgeving bestaande uit rotswanden en het loofbos maakt de dierentuin nog mooier en sfeervolle dan het al is. De dierentuin is goed te combineren met een citytrip naar Wenen.

Via Tui.nl kun je goedkoop en eenvoudig een citytrip naar wenen reserveren inclusief vervoer en overnachting. Een echte aanrader voor een onbezorgd vakantie met een bezoekje aan één van de mooiste dierentuinen van Europa.

Zoo Praha (Tsjechië)

Misschien niet de eerste dierentuin waar je aan denkt, maar de dierentuin in Praag verdiend deze een nominatie in deze lijst met mooiste dierentuinen. Het is een grote dierentuin van maar liefst 60 hectare op een heuvelachtige locatie in de hoofdstad van Tsjechië. De dierentuin heeft ruim 600 verschillende diersoorten verdeeld over het park in vaak bijzondere verblijven.

De hoogtepunten in de Indonesische Jungle, de Afrikaanse savanne, het apeneiland en het paviljoen van de gavialen een soort krokodil waar er maar één soort van bestaat. Het dierenpark heeft ook aan de kinderen gedacht zo is er een speciale kinderboerderij, waar ze kunnen spelen met de boerderijdieren. Er staan automaten zodat de kinderen de dieren ook kunnen voeren.

Een prachtige dierentuin leuk tijdens je vakantie in Tsjechië of te combineren met een citytrip in Praag. Stedentrips.nl is een goede partner voor een reis naar Praag

London Zoo


Londen Zoo is één van de oudste dierentuin, deze dierentuin werd opgezet als een wetenschappelijke inrichting voor dierenonderzoeken en is uitgegroeid tot een prachtige dierentuin. De dierentuin is nog steeds in ontwikkeling en dat zou de komende jaren ook nog wel blijven.

Deze dierentuin met bijzondere verhalen heeft ongeveer 800 verschillende soorten dieren waaronder gorilla’s chimpansees, tropische vogels, leeuwen, giraffen, haaien en pinguïns. De meeste speciale plek in de dierentuin is het Reptile house, hier werden scènes van de film "Harry Potter en de Steen der Wijzen"

De dierentuin mag je eigenlijk niet overslaan bij een citytrip Londen. Via Tui.nl kun je eenvoudig een reis boeken inclusief vervoer en hotel.

Parc Zoològic de Barcelona

Parc Zoològic de Barcelona, ook wel  Barcelona Zoo genoemd is ook een zeer oude dierentuin dat in 1892 haar deuren opende. De locatie is bijzonder het ligt in het groene hart van Barcelona. Ondanks de ligging midden in de stad heeft de dierentuin toch nog een oppervlakte van 13 hectare waar ongeveer 7500 dieren leven.

Het aanbod van dieren is heel divers. In deze dierentuin heeft ooit de enige bekende albino Gorilla Snowflake geleefd, Snowflake was jarenlang de mascotte van de dierentuin en trok duizenden bezoekers uit heel Europa. Helaas is Snowflake overleden in 2003 aan huidkanker. De dieren die je nog wel kunt bewonderen zijn onder andere koala’s, olifanten, leeuwen, beren en vele reptielen.

De dierentuin is uitstekend te combineren met een citytrip. Trivago is goedkoop met hotels en voor hotel + vervoer zou ik kiezen voor TUI, een groot aanbod met vaak aantrekkelijke

Bekijk hier tripper voor kortingen op bezoekjes aan de dierentuinen en attractieparken

Reacties
Categorieën