Nordic Walking
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/07/2024
6 min

De top 7 van de beste boeken over Nordic Walking 2024

02/07/2024
6 min

Nordic Walking is in Finland ontstaan als zomertraining voor langlaufers, bij deze wandelvorm maak je ook gebruik van je schouders en armen. Hoewel de populariteit van Nordic Walking de laatste jaren aan het afnemen is, heb je nog steeds een grote groep beoefenaars.  

Naast dat je ook je arm en schouders traint tijdens het wandelen, kun je ook in een hoger tempo wandelen en verbrand je ook meer calorieën. Redenen genoeg om de Nordic Walking stokken erbij te pakken. 

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 leukste en beste boeken over Nordic Walking. De boeken vertellen je meer over de techniek, waar je op moet letten bij de aanschaf van de stokken, maar ook waar je het beste het wandelen en nog veel meer. 

De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com aan de beschrijving. De link geeft veel extra informatie over het boek en via deze link kun je het boek ook eenvoudig bestellen. 

Nordic Walking

Superfit door het leven

Nordic Walking is de ideale methode om op een prettige manier superfit te worden, conditie, kracht en beweeglijkheid effectief op te bouwen en zo gelukkiger door het leven te gaan.
Het is oorspronkelijk ontwikkeld als zomertraining voor toplanglaufers, maar is inmiddels de nieuwe lifestyle-sport, zowel in de zomer als in de winter

Deze vorm van lopen spaart de gewrichten, is voor iedereen gemakkelijk te leren en is tegelijkertijd - in tegenstelling tot joggen - ook heilzaam voor alle rompspieren. Dit boek laat zien waarop u bij deze effectieve training moet letten, geeft tips voor de juiste uitrusting en maakt korte metten met onjuiste fitnesswijsheden.

Nordic Walking In De Praktijk

Dit boek is geschreven door Marco Maas, International Coach van de INWA (International Nordic Walking Association) en adviseur van de Stichting Nordic Walking Nederland.

Nordic Walking is ontstaan in Finland, een vooruitstrevend land waar sport, bewegen en gezondheid hand in hand gaan. Nordic Walking is een zeer effectieve wandelvorm om uw conditie en gezondheid te verbeteren en kan op hoger niveau tevens een zeer verrassende manier van sporten zijn.

Bewegen in de buitenlucht blijkt voor jong en oud, ongeacht het fitheidsniveau, de sleutel te zijn voor het succes van Nordic Walking. Nordic Walking nodigt uit om zelfstandig, of in groepsverband te blijven bewegen en te zorgen voor een betere conditie of gezondheid.

Marco Maas, initiatiefnemer in Nederland voor INWA’s, beschrijft in dit boek de ontstaanswijze en de sporttechnische en medische achtergronden.
Uitgebreid aan bod komt ook de ontwikkeling van Nordic Walking in Nederland.

Door middel van foto’s en uitleg, kunt u direct zelfstandig starten met oefeningen om uw beweeglijkheid, coördinatie en lenigheid te verbeteren. De trainingsprogramma’s zorgen voor een verantwoorde opbouw van uw conditie. Verder vindt u in dit boek allerlei praktische informatie over poles, schoenen, kleding en nuttige adressen.

Routegids Nordic Walking

In deze gids staan 50 wandelroutes en uitleg over de techniek, materiaal, sportieve niveaus, opleidingen en trainingen. De routes zijn ingedeeld in drie niveaus: licht, gemiddeld en zwaar, aangeduid met wandelstokjes. Bij elke route staat aangegeven waar wat gedronken en/of gegeten kan worden. 

Ook het informatiepunt en de kenmerken van de ondergrond, padbreedte, het aantal te stijgen meters, het landschap, de duur en of de hond mee kan staat duidelijk aangegeven. Een duidelijke routekaart laat zien hoe de route loopt en waar de bezienswaardigheden liggen. 

Elke wandelroute wordt voorzien van een omschrijving over het boerenland, bossen en fraaie landgoederen.

  • 50 speciaal voor Nordic walking geselecteerde routes verspreid door heel Nederland
  • Met speciale aandacht voor techniek
  • Alle routes zijn bewegwijzerd of gemarkeerd met routepaaltjes
  • Actuele route-informatie op Nordicwalkingnet.nl

Nordic walking

alles over de snelst groeiende buitensport in België

  • Voor geoefende sportlui én voor al wie aan zijn conditie en zijn gezondheid wil werken
  • Met aandacht voor sporttechnische aspecten en medische achtergronden
  • Geschreven door dé Nordic Walking expert in België


Is Nordic Walking alleen maar een gekke manier van wandelen, of is het meer? Welke voordelen levert Nordic Walking u op? Waarom wandelen met stokken, de zogenaamde ‘poles’? Hoe kun je het meest efficiënt trainen? Wat is de juiste uitrusting ? Zijn er ook bijhorende voedingstips? Wanneer werd deze sport ook in België populair? Kan iedereen aan Nordic Walking beginnen?

Nordic Walking is dé ideale buitensport voor iedereen die alleen of in groep op een prettige manier aan zijn conditie en gezondheid wil werken. Wie aan Nordic Walking doet, traint alle spieren op een intensieve, maar veilige manier, zonder de gewrichten van rug en benen extra te belasten. Zelfs topsporters halen hun voordeel uit het beoefenen van deze sport. Het is een nieuw en revolutionair bewegingsconcept, dat in Finland werd bedacht.

In dit praktische boek leest u alles wat u moet weten over Nordic Walking, voor u eraan begint.

Wandel jezelf slank en fit met Nordic Walking

Wandel jezelf slank en fit.

Nordic walking is een nieuwe, vlotte manier van bewegen met behulp van specifieke wandelstokken, die uitstekend geschikt is voor mensen van alle leeftijden, ongeacht de gezondheidstoestand of het fitnessniveau. 

De stokken zorgen ervoor dat armen, schouders en heupen actief gebruikt worden en dat de belasting voor onze gewrichten veel minder is. Nordic walking kan even ontspannend zijn als een wandeling, maar kan ook behoorlijk inspannend zijn, voor wie zijn conditie wil verbeteren of wat overtollige kilo’s kwijt wil. 

In dit boek leest u alles over de juiste techniek, de benodigde uitrusting en de meest efficiënte trainingsmethoden. Daarnaast krijgt u overzichtelijke trainingsschema’s die u helpen uw conditie en uithoudingsvermogen op te bouwen. Tot slot geven de auteurs u voedingsadvies en tips om gezond en duurzaam af te slanken.

Combilopen

COMBILOPEN Je hebt wandelaars en je hebt hardlopers. Hoewel mensen van nature prima kunnen hardlopen en wandelen, maken de meesten de keus voor het een of het ander. Dit boek laat zien hoe je ze kunt combineren. Die combinatie geeft plezier, maar is ook belangrijk voor de gezondheid. Recente adviezen voor gezond bewegen geven aan dat je niet alleen iedere dag actief moet zijn, maar ook met regelmaat een intensieve inspanning moet leveren. Hardloop- wandelcombinaties komen op uitdagende wijze hieraan tegemoet. 

Het boek behandelt onder andere hardloop-wandelcombinaties voor: de beginnende loper, de hardloper die ook wil gaan wandelen, de wandelaar die ook wil gaan hardlopen, de marathonloper voor wie een marathon net wat te lang is, mensen die willen afvallen, de zwangere loopster, lopers die terugkomen van een blessure. Nordic walking maakt wandelen spannender en zwaarder.

Nordic Running is een avontuurlijke hardloopvariant die het hele lichaam oefent. Het boek bevat adviezen en oefeningen voor een goede en blessurevrije techniek voor het wandelen, hardlopen en hun nordic versies.

Gezond wandelen

Praktisch handboek over de wandelsport

Nederland telt miljoenen wandelaars. Velen gaan wekelijks uren op pad. Met tal van goede redenen. Naast plezier is gezondheid een heel belangrijke. Gezond wandelen geeft wandelaars inzicht in de gezondheidsaspecten van de wandelsport in de breedst mogelijke zin. Denk aan advies op het gebied van uitrusting, training en voeding, wat te doen bij hitte of kou en het voorkomen van blessures.

Gezond wandelen is een compleet handboek voor alle wandelaars die op een gezonde manier hun sport willen beoefenen. Niet in de laatste plaats dankzij een overzichtelijke indeling, vele praktische tips, tientallen heldere illustraties en foto's en een uitgebreide woordenlijst en index. 

Of je nu af en toe een korte wandeling maakt of regelmatig langere afstanden aflegt of je nu gezond bent of kampt met ongemakken; of je nu jong bent of oud... iedereen die op een gezonde manier wil genieten van de wandelsport kan met dit boek zijn voordeel doen. Daarnaast is het boek een waardevolle bron voor iedereen die zich bezighoudt met de begeleiding van wandelaars, zoals wandelsportinstructeurs en paramedici.

Reacties
Categorieën