Tsjechië Praag
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/06/2024
7 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Tsjechië / Praag 2024

02/06/2024
7 min

Zowel Praag als Tsjechië zelf zijn populair bij de Nederlandse vakantieganger. Tsjechië is een beeldschoon land met nog ongerepte natuur. Ook zijn er vele bezienswaardigheden uiteraard in Praag maar ook in de rest van het land. Als je op vakantie gaat naar een nieuwe stad of land is een goede voorbereiding wel aanbevolen. 

Je wilt graag in de tijd dat je op vakantie bent graag zoveel mogelijk zien en ondernemen en vooral deze zaken waar jou interesse liggen. Dit kan uitsteken doormiddel van reisgidsen. Voor deze pagina heb ik gekozen om de reisgidsen van Praag en Tsjechië te combineren in één top 7. Veel vakantiegangers hun vakantie Tsjechië combineren de reis met minimaal 1 dag Praag. Dit is ook zeer goed te doen als je een rondreis maakt, op de heen of terug reis, het is ook mogelijk als je in de buurt van Praag bent dan is het helemaal goed te combineren. 

De 7 beste reisgidsen voor Tsjechië en Praag worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven, heb ik er een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geeft naast veel extra informatie ook de waarderingen en de recensie van de lezers weer. Via de link kun je ook eenvoudig de reisgids bestellen. 

Tsjechie

In de nieuwe serie Dominicus txt ziet een dwarsdoorsnede van de vertrouwde Dominicus-gidsen het daglicht in een compacte vorm. Hierbij is gekozen voor uitsluitend tekst, dus zonder fotomateriaal. 

Deze reisgids geeft je veel achtergrondinformatie over alle aspecten van het land. Historie, natuur, bezienswaardigheden, samenleving en nog veel meer. Ideaal voor het voorbereiden van je vakantie en ook te gebruiken tijdens je vakantie. 

Capitool Reisgidsen Top 10 - Praag

Capitool Top 10 Praag

 • Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
 • Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
 • De schitterende foto’s brengen Praag tot leven
 • Compact formaat, ideaal om mee te nemen
 • Diverse wandelroutes leiden je door de historische wijken van de stad

Top 10 Praag

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Praag te zien en te doen is, behandelen. De hoofdstad van Tsjechië heeft dankzij de middeleeuwse architectuur een sprookjesachtige uitstraling, waardoor het lijkt alsof je een film binnenstapt.

Top 10 Praag bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes, zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de stad te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is en waar je kunt winkelen of uit kunt gaan.

Deze Top 10-gids verdeelt de stad in zes wijken:

 • Oude Stad
 • Malá Strana
 • Praagse Burcht en Hradcany
 • Josefov
 • Nieuwe Stad
 • Groot-Praag

Van heinde en verre is het pronkstuk van Praag al te zien: de Praagse Burcht, waarvan de St. Vituskathedraal boven de hele stad uittorent. Op het Oude-Stadsplein bruist het van de straatverkopers en terrasjes, waar je een mooi uitzicht hebt op een aantal prachtige gevels, de Týnkerk en de St. Nicolaaskerk. De rivier de Donau wordt overbrugd door de Karelsbrug, die vol religieuze beelden staat.

Odyssee Reisgidsen - Bohemen

De groene heuvels van Bohemen Praag wordt omringd door de regio Bohemen. Het groene, glooiende hart van Bohemen wordt doorsneden wordt door o.a. de Vltava (Moldau). Het Bohemer Woud en het Reuzengebergte lenen zich in zomer en winter uitstekend voor actieve vakanties. 

Karlovy Vary is een lommerrijk kuuroord. Kutná Hora (het ‘kleine Praag’) heeft een prachtig centrum én een sinister knekelhuis. Český Krumlov is geliefd met zijn roze gekleurde kerken, fresco’s en paleizen. In de groene heuvels liggen talrijke stadjes verborgen met prachtige pleinen zoals Domažlice, Cheb en Litoměřice. 

Deze Odyssee Reisgids biedt: 

 • Uitgebreide beschrijvingen van kastelen, musea en stadscentra 
 • Veel aandacht voor natuur en ‘buiten’-activiteiten (zoals wandelen en skiën) 
 • Foto’s, kaarten en kaderteksten over geschiedenis en cultuur 
 • Praktische informatie over horeca, overnachtingen en openbaar vervoer

Time to momo - Praag

Met time to momo Praag (voorheen 100% Praag) haal je alles uit je stedentrip! Stap je hotel uit en loop regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje. Bij time to momo delen lokale auteurs uit liefde voor hún stad alleen de echte highlights met je. 

Zo sla je de drukke dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen. 

Met 6 verrassende routes door de verschillende wijken van Praag kun je de stad in je eigen tempo ontdekken én de local lifestyle beleven. 

Inclusief: 

 • Alle belangrijke bezienswaardigheden  
 • Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen 
 • Handige uitneembare stadsplattegrond én gratis kaart-app 
 • Leuke top 10-lijstjes 

Waar is mijn thuis?

Wat is Tsjechië, dat niet ver van Nederland af ligt, eigenlijk voor een land? De schrijver neemt je op geheel eigen wijze mee op een vermakelijke en opmerkelijke ontdekkingsreis door het Centraal-Europees gelegen land. Dit boek geeft een uitgebreid beeld van het leven van de gewone Tsjech door de ogen van een buitenstaander. 

De culinaire specialiteit van zijn schoonmoeder, elk excuus dat aangepakt wordt om te proosten, de Tsjechische taal die zelfs voor Tsjechen zelf erg lastig kan zijn, de elk jaar terugkerende duivels en engelen in december en de gevaren van het Tsjechische verkeer worden uitgebreid beschreven. 

Gebaseerd op persoonlijke opvattingen en belevenissen biedt het een persoonlijk perspectief over de Tsjechen en het land als geheel en de meningen van Tsjechen zelf. De schrijver geeft zelf ook tips hoe je in het land kan overleven als toerist of als je er net woont. Het boek is geschikt voor iedereen met een voorliefde voor Centraal-Europa.

100% Praag

100% Praag

Met 100% Praag op zak ontdek je de stad in no time. De wandelroutes leiden je langs HIGHLIGHTS ÉN DE LEUKSTE ADRESSEN volgens de LOCALS. De bezienswaardigheden, musea, parken, restaurants, cafés en winkels zijn bovendien overzichtelijk gerangschikt per stadsdeel. Voor 's avonds zijn er uitgaanstips voor iedereen en comfortabele hotels voor elk budget. En met de HANDIGE PLATTEGRONDEN vind je altijd je weg.

 • Zes wandelingen langs highlights én de leukste adressen
 • Uitneembare plattegrond
 • Duidelijke routekaarten van de leukste wijken
 • Gratis 100% app voor je smartphone

Capitool reisgidsen - Praag

Capitool Praag: de ideale reisgids voor jouw reis naar Praag!

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto's
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Praag is een stad vol prachtige architectuur. De hoofdstad van Tsjechië heeft vele historische gebouwen, die onder andere in de beroemde Praagse Burcht te vinden zijn, waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. De bekende schrijver Franz Kafka heeft het grootste gedeelte van zijn leven in de Oude Stad doorgebracht en studeerde in het Kinskýpaleis. Wandel door de Joodse wijk en bekijk de vele synagogen, zoals de Spaanse synagoge, de Klausensynagoge en de Oud-nieuwsynagoge en laat je verwonderen om alles wat Praag te bieden heeft.

Alles in één reisgids

Met de reisgids Capitool Praag ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de vijf verschillende streken die Praag rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Denk bijvoorbeeld aan de eyecatcher van de stad: de Karelsbrug, geroemd om de vele beelden die op de brug staan, het Kinskýpalais, de Týnkerk en de St.-Nicolaaskerk op het Plein Oude Stad óf het Nationale Theater waar regelmatig operagroepen optreden; gebouwen die dankzij hun klassieke uitstraling echt een bezoek waard zijn. 

De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels en amusement. Daarnaast geeft Capitool Praag in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.

Genoeg te ontdekken

De reisgids laat jou alles weten over de echte do's en don'ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Praag zijn de volgende streken te vinden:

 • Oude Stad
 • Joodse Wijk
 • Praagse Burcht en Hradcany
 • Kleine Zijde
 • Nieuwe Stad

Met 272 pagina's aan tekst, kaarten, foto's en illustraties is de reisgids Capitool Praag een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!


Reacties
Categorieën