| |

De 7 beste Camper- / Campinggidsen voor kampeerplaatsen 2023

De juiste campings, kampeerplaatsen of camperplaatsen zoeken kan lastig zijn vooral als je niet weet waar je moet zoeken. Tegenwoordig zijn er diverse apps maar eigenlijk is er niet makkelijk dan een goede campinggids of campergids met de beste, leukste en meeste bijzondere kamperplaatsen.

Er zijn de laatste jaren veel campinggidsen uitgebracht o.a. ANWB en ASCI brengen elk jaar een nieuwe campinggids uit. Ook zijn er vele speciale campinggidsen voor bepaalde regio´s of bijzondere campings kampeer- of campingplaatsen.

Voor deze pagina heb ik de 7 beste en handigste campinggidsen geselecteerd. Om je een goed beeld te geven heb ik een boekbeschrijving en een link van Bol.com toegevoegd. De link geeft extra informatie zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen / kopen.

Kleine campings 2023

In de Kleine camping 2023 staan de mooiste kleine- boeren- mini- en natuurcampings van Nederland en Europa. Doormiddel van de MinicampingCard, geniet u van kortingen in het laag- en/of hoogseizoen.


ACSI Campinggids – CampingCard & Camperplaatsen 2022

Het ideale reisboek voor camperaars! Handige informatie over ruim 9.000 camperplaatsen in Europa. Én een overzicht van meer dan 3.000 campings die de CampingCard ACSI-kortingskaart accepteren.

ACSI CampingCard & Camperplaatsen 2022 – Het ideale reisboek voor camperaars! – Meer dan 12.000 geïnspecteerde campings en camperplaatsen – Handige informatie over ondergrond, tarieven en betaalmogelijkheden – Tot wel 60% korting in het laagseizoen op meer dan 3.000 campings Het ideale reisboek voor camperaars. Meer dan 9.000 jaarlijks door ACSI geïnspecteerde campings en door Facile Media geselecteerde camperplaatsen in één gids.

Overzichtelijk weergegeven per land en met handige informatie over de ondergrond, tarieven, betaalmogelijkheden en aanwezige voorzieningen. En inclusief GPS-coördinaten voor een perfecte navigatie. Zo vindt u altijd een mooi plekje in de buurt!

Nog voordeliger kamperen met de CampingCard ACSI-kortingskaart Bij de gids ontvangt u de CampingCard ACSI-kortingskaart. Zo betaalt u nooit meer te veel voor uw campingovernachtingen in het laagseizoen. Op meer dan 3.000 campings in Europa overnacht u dan voor een vast, laag tarief van € 12, € 14, € 16, € 18, € 20 of € 22 per nacht*. Zo bespaart u tot wel 60% op de normale overnachtingsprijs! 

De campinggids zijn is los verkrijgbaar.


150 mooiste camperplaatsen in Nederland


Charmecampings Nederland

Rust en ruimte, genieten van de natuur, weg van het massatoerisme: voor een grote groep kampeerders zijn dat dé trefwoorden voor een geslaagde vakantie. Voor deze kampeerders selecteerde de ANWB in Nederland zesennegentig charmecampings: kampeerterreinen die uitblinken in ligging, uitstraling en gastvrijheid. Met ruime, groene standplaatsen op idyllische plekken, zoals in de bossen, in de buurt van het strand of aan een mooi meertje.

Stuk voor stuk droomplekken. Vaak heeft een charmecamping iets weg van natuurkamperen. Meestal zijn voorzieningen als een zwembad, een restaurant of een campingwinkel niet of beperkt aanwezig op de camping zelf en ook animatie wordt op de meeste campings niet of beperkt aangeboden.

Een charmecamping is niet te groot en niet te klein: het aantal standplaatsen ligt tussen de twintig en tweehonderd. Zo heb je nergens het gevoel een nummer te zijn. Je kunt rekenen op wat meer persoonlijke aandacht van de campingbeheerder, want gastvrijheid staat bij deze campings hoog in het vaandel. Een ander kenmerk van charmecampings is dat ze qua locatie uitblinken: een fraai uitzicht, mooie natuurlijke begroeiing of historische gebouwen in de directe omgeving. Soms is een deel van de camping natuurkampeerterrein. Dat is vaak een van de redenen om deze camping als charmecamping te kwalificeren.

Zoals ook voor andere campings geldt, is het gedurende het hoogseizoen of tijdens speciale evenementen op charmecampings iets drukker. We hopen met deze uitgave te helpen in de zoektocht naar dat éne uitgelezen plekje. Hopelijk kom je dan net zo enthousiast terug van vakantie als de onze campinginspecteurs.


Campings waar je blij van wordt

25 kindvriendelijke en sfeervolle campings in Nederland, getipt door gezinnen die er zelf geweest zijn.

In Campings waar je blij van wordt delen we 25 kindvriendelijke en sfeervolle campings in Nederland. Geen massale vijfsterrenparken, maar pareltjes in het bos, aan de kust of tussen de weilanden. Plekken waar de sfeer gemoedelijk is en waar je kinderen het fantastisch vinden. Waar ze kunnen spelen in de modderspeeltuin of zwemvijver en waar je niet kop-aan-kont staat met je buren. Bij de één haal je een fijne koffie-to-go met zelfgebakken appeltaart, bij de ander rooster je marshmallows op je eigen vuurtje. Kortom: campings waar je blij van wordt.

In dit boek lees je waarom deze campings zo leuk zijn en wat er te doen is voor kinderen. Getipt door gezinnen die er zelf zijn geweest. Bovendien ontdek je de leukste speelbossen, kindvriendelijke wandelingen en andere uitjes in de omgeving. Van de makers van Kleine Globetrotter Magazine Campings waar je blij van wordt is een uitgave van de makers van Kleine Globetrotter Magazine. Een tijdschrift over reizen met kinderen.

Je leest er persoonlijke verhalen van ouders die met hun gezin de wereld ontdekken. Van pareltjes dicht bij huis tot verre reizen buiten Europa. We hebben het over de mooie kanten van reizen, maar ook over de minder fijne situaties die voor elke ouder herkenbaar zijn. Zoals een peuter met een driftbui midden in de Franse supermarkt of een baby die door een jetlag de hele vakantie uit zijn doen is.


ANWB campinggids – Erkende Campings 2022

Een zeer uitgebreid campinggids met ruim 4500 campings in 19 landen in Europa. Alle campings in deze gids zijn Erkende ANWB campings. Dit is een uitgave van 2022


50 camperplaatsen & fietsroutes in Nederland

Voor camperaars die er van houden om er met camper én fiets op uit te trekken! In dit boek komen 50 mooie camperplaatsen in heel Nederland aan bod met een nabijgelegen fraaie fietsroute. Per camperplaats vind je een beschrijving en mooie foto’s, zodat je een goed beeld krijgt van de sfeer, de plekken en het uitzicht. Verder tref je per camperplaats de benodigde informatie aan over de voorzieningen, openingstijden en de prijs. De uitgebreid beschreven fietsroute ligt altijd dicht bij de camperplaats, zodat je de route makkelijk vanaf je camperplek op kunt pakken.

Hiervoor zijn de 50 mooiste knooppuntenroutes van Nederland bij elkaar gezocht, van Noord-Groningen tot Zuid-Limburg. De routes variëren in afstand, maar de meeste routes zijn tussen de 30 en 40 kilometer. Op elke route worden drie leuke punten behandeld waar het de moeite loont om af te stappen. Dat kan bijvoorbeeld een klein museum zijn, een gezellig terras of een historisch dorpje dat je niet mag missen. Dit boek biedt gegarandeerd heel veel camper- en fietsplezier!


Vergelijkbare berichten