Finland
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/27/2024
4 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor Finland 2024

01/27/2024
4 min

Finland is, hoe gek ook, niet zo heel populair bij de Nederlanders en Belgen als het gaat om vakantie. Als er gekozen worden voor Scandinavië wordt er niet vaak gekozen voor Finland. Dit is eigenlijk best gek omdat Finland je juist veel te bieden heeft. Kijk alleen eens naar de prachtige natuur die het land heeft. Daarnaast kun je ook in Finland het Noorderlicht aanschouwen en een bezoekje brengen aan de kerstmarkt. 

Wat je nog meer moet zien en kun beleven in Finland vind je in de 5 reisgidsen die ik voor jou heb geselecteerd en op een rij heb gezet. Naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgids ook eenvoudig en snel bestellen. 

Vakantietip: Voigt Travel is een uitstekende partner als het gaat om winter en zomer vakanties naar Finland. Een uitgebreid en zeer aantrekkelijk aanbod voor reizen, excursies en nog veel meer. 

Reishandboek Finland

Het Reishandboek Finland geeft veel informatie voor een actieve natuurvakantie. Met uitgebreide informatie over Helsinki, Turku en Tampere. Naast praktische informatie beschrijft de reisgids Finland 20 wandel-, fiets- en kanotips die de lezer wegwijs maken in de Finse natuur.

Behalve alle bekende wintersporten als skiën en snowboarden zijn er allerlei extra activiteiten die in traditionele wintersportlanden niet voorkomen. Enkele voorbeelden zijn: een huskysafari, een rendiersledetocht of een wandeling op sneeuwschoenen. Kortom, een uitgebreide reisgids met veel informatie om mee te nemen naar het bijzondere Finland.

Een actieve vakantie en rust
Finland, het land van de duizend meren, wordt steeds populairder onder reizigers. Het moderne Scandinavische land is met vijf miljoen bewoners een van de dunst bevolkte landen van Europa. En het is precies die rust die het land zo aantrekkelijk maakt. In Finland word je omringd door natuur, schone lucht, ruimte en rust. Je moet er wel tegen kunnen, maar voor de meeste mensen is een vakantie naar Finland een weldadige ervaring waar je helemaal uitgerust en vol nieuwe energie van terugkeert.

Ondanks de rust valt er in Finland meer dan genoeg te beleven. Het is een cultureel land met veel festivals, musea, architectuur en design. Naast de kosmopolitische hoofdstad Helsinki, zijn steden als Turku en Tampere absoluut een bezoek waard. Finland nodigt uit tot een actieve vakantie.

Finland

Ontdek Finland op vakantie met deze Dominicus-reisgids en verken Helsinki, Rovaniemi, Turku, prachtige meren en meer. Bezoek hoofdstad Helsinki en verwonder je in de Domkerk, maak kennis met de architectuur van Alvar Aalto, het design van Marimekko en de muziek van Jean Sibelius. Trek de ongerepte natuur in en geniet in zowel de zomer als winter van sprookjesachtige landschappen, betoverende meren en de prachtige kustlijn. In de koude maanden laat je je betoveren door de witte wonderwereld en de pracht van het noorderlicht. Deze reisgids staat boordevol praktische informatie, historische achtergronden, handige overzichtskaarten, sfeervolle foto's en uitgebreide culturele achtergrondinformatie, is altijd up-to-date en geschreven door een Nederlandstalige expert.

Ger Meesters schrijft over vogels, natuur en reizen. Zijn hart gaat vooral uit naar de
Noordse landen. Voor het schrijven van deze gids doorkruiste hij Finland meerdere
malen.

Reishandboek Noord-Scandinavië

Het Reishandboek Noord-Scandinavië geeft je veel informatie over de bezienswaardigheden en de geschiedenis van het uiterste noorden van Scandinavië. Ook tips voor accommodaties, informatie over de cultuur en flora en fauna komen ruimschoots aan bod. Door de handige kaarten en duidelijke plattegronden kun je makkelijk je weg vinden. Uitgestrekte vlakten met mos en korstmos, toendra's zo ver de horizon reikt, een jagende laplanduil in de schemer, tienduizenden alken en zeekoeten op een vogelrots, indringend licht, rode en blauwe kuststadjes, een eland die in de verte de weg oversteekt, kuddes rendieren die in rap tempo voorbij snellen. 

Noord-Scandinavië is dramatisch en uitgestrekt. Bezoekers komen ogen te kort, alle zintuigen staan op scherp. De boeiende Samen bevolken het noorden met hun rendieren. De Lofoten kenmerken zich door hardwerkende vissers en kunstenaars die maar geen genoeg kunnen krijgen van het prachtige licht en het indrukwekkende landschap. De Noordkaap is voor velen een pelgrimsdoel op zich. Het Reishandboek Noord-Scandinavië staat vol met wandeltips en verdeelt zijn aandacht over het noordelijk deel van drie landen: Finland, Zweden en Noorwegen.

Rough Guide Finland

  • ONTDEK elk deel van Finland en maak daarbij gebruik van de heldere plattegronden en kaartjes.
  • BEPAAL wat je wilt zien en laat je daarbij inspireren door de mooie foto's. 
  • LEES de deskundige achtergrondinformatie, van Fins design tot saunaetiquette.
  • VERTROUW op onze selectie van de beste plekken om te overnachten en te eten

Finland

Natuurlijk is Finland bekend om de duizenden meren, bossen, middernachtzon, lange, lichte dagen in de zomer en het noorderlicht in de winter, sneeuwrijke skioorden en alternatieve elfstedentochten, de saunacultuur en de combinatie van moderne architectuur en oude historische gebouwen.

Finland met Voigt Travel

Reacties
Categorieën