|

De 7 mooiste Drone locaties in Nederland + gouden tips 2023

De drone is een populaire hobby geworden. Het is zo populair geworden dat er zelfs een wet voor is geregeld omdat er ongelukken en gevaarlijke situaties zijn ontstaan. Maar ook als jij je aan de regels houdt zijn er nog veel mogelijkheden om met de drone te vliegen. Het mooiste is vliegen met een camera voor foto’s te maken maar ook om te filmen.

Dit kun je gebruiken voor zakelijke doeleinden of voor opdrachten maar ook uiteraard voor je plezier recreatief. Het is sowieso leuk om je eigen huis en omgeving te bekijken van bovenaf. Je ziet nu dingen die je anders niet ziet of van een perspectief. Als je alles bij jouw in de omgeving heb gezien wil je ook graag andere prachtige zaken bekijken.

Om je te helpen heb ik de 7 mooiste locaties voor de drone voor je op een rij gezet. De plekken in de top 7 mag je bekijken met je drone. Uiteraard is het wel de bedoeling dat jij je aan de regels houdt.

Naast de de top 7 heb ik ook de 3 beste betaalbare drones voor je op een rij gezet.

De top 7 van mooiste en leukste Drone locaties in Nederland.

Voordat je gaat vliegen met de drone is het verstandig om de website van Godrone.nl te bekijken. deze website heeft een veiligheidskaart met plekken waar je niet mag vliegen, het gevaarlijk is, waar je op moet letten etc. Veiligheid voor alles.

Hieronder worden de 7 mooiste locatie toegelicht.

De Scheveningse pier.

Scheveningen is in veel lijstjes te vinden, maar in het lijstje met mooiste plekken voor de drone mag het zeker niet ontbreken. De Scheveningse pier is beroemd en een echte publiekstrekker in Scheveningen. Toch is jarenlang de pier verwaarloosd dat het zelfs in 2013 zo vervallen was dat het zelfs even gesloten is geweest.

In 2015 werd de gerenoveerde pier weer geopend en is het weer zoals van ouds een echte publiekstrekker. De pier heeft naast verschillende bedrijfjes en hotelkamers waar je heerlijk kunt overnachten ook een bungee jump en een 50 meter hoge reuzenrad. De vorm en de ligging aan het strand en in het water geeft je een prachtig plaatje en de filmpjes. Scheveningen wordt niet voor niets veel bezocht door fotografen.

Let wel op dat je niet overal mag vliegen in Scheveningen.


Pyramide van Austerlitz

Midden in de bossen van Het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug vind je een bijzonder bouwwerk. Namelijk een grote pyramide. Deze pyramide van Austerlitz is tevens het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug.

Deze bijzondere pyramide is in 1804 gebouwd als eer betoon voor Napoleon Bonaparte. De stenen obelisk boven op de piramide is in 1894 gebouwd, de pyramide heeft een hoogte van 17 meter. Tegenwoordig is het de piramide van Austerlitz, een (attractie)park met restaurant speeltoestellen en een klein luna-park.

Als je met je drone gaat opstijgen vlieg dan zeker een stukje achter uit voor een mooi vergezicht over de pyramide en de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Als je de pyramide van Austerlitz wil filmen zorg er dan wel voor dat er geen mensen op het park lopen.


Oosterschelderkering

De Oosterscheldekering is bij de meeste mensen bekend als Neeltje Jans. Neeltje Jans is het grootste en de beroemdste Deltawerk en werd gebouwd na de watersnoodramp in 1953. Het bestaat uit 65 enorme pijlers met schuiven ertussen die ons land beschermen tegen het hoge water en de sterke zee.

Met de drone kun je prachtige beelden en foto’s maken. Door dat het water tegen de pijlers aan beukt. Het leuke aan de oosterscheldekering is dat het water aan de ene kant heel kalm is en de andere kan zie je schuimkoppen doordat het water gebroken wordt.

Het beeld boven de Oosterscheldekering is heel bijzonder maar let wel op dat het hier hard kan waaien. Kies een moment dat het minder hard waait want je wil wel controle houden over je drone en niet dat deze in het water beland.


Vinkeveense Plassen

De Vinkeveense Plassen bestaat eigenlijk uit 3 plassen. De kleine plas, de Zuidplas en de Noordplas. Het is een natuur en watersport gebied in de provincie Utrecht.

Dankzij de turfwinning vanaf de gouden eeuw heeft de Vinkeveense Plassen hun karakteristieke waaiervormige indeling van vele sloten en legakkers gekregen, die overloopt in de plassen.

De Vinkeveense plassen leent zich perfect voor de drone. Van bovenaf heb je een prachtig vergezicht en kun je de bijzondere lijnenspel erg goed vastleggen. Een mooie locatie en zeer goed te combineren met de drone.


Kinderdijk

De Kinderdijk is drop en een populair bestemming in Zuid-Holland, en staat bekend om zijn Kinderdijkse molens. Naast de vele molen is het landschap ook door een ringetje halen.

De molens van Kinderdijk staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In totaal vind je hier 19 windmolens. 8 molens vind je in een rij aan de Nederweerd. Dit zijn ronde stenen molens. De rietgedekte achtkant molens vind je aan de Overwaard, hier kun je ook de wipmolen vinden. In de polder van Nieuw-Lekkerland vind je ook nog rietgedekte achtkantige molens.

Op het moment van het schrijven van deze blog is het nog toegestaan om met de drone langs en de molens, wel zijn ze met een verbod bezig omdat de drones veel overlast geven aan de bewoners en de molenaars.

Het mooiste moment om te vliegen is wanneer de zon net opkomt en er nog mist in de lucht is. Dit geeft een prachtige effect op het de molens en het landschap.


Bourtange

Bourtange staat in diverse lijsten van vakantietop7.nl. Ook bij de top 7 van de mooiste plekken voor de drone staat Bourtange. Het vestingsdorp is een heeft een sterachtige vorm en is echt de moeite waard om te bezoeken helemaal als er evenementen gehouden worden. Maar wist je dat Bourtange van bovenaf misschien nog wel veel mooier is.

Ook van bovenaf zie je de rijke geschiedenis terug vanaf de 16de eeuw. Het doet je denken aan de middeleeuwen door de middeleeuwse architectuur zoals de grachten, bruggen, brugwachtershuizen, de dijken, de oude mooie huizen en meer.

We hebben al vaker over het vestingdorp Bourtange gesproken en dat is dan ook niet zo gek, want dit is een prachtig dorp. Van boven is het dorp echter nog veel spectaculaire, want je kunt dan goed zien dat het dorp een sterachtige vorm heeft.


Het verlaten kasteel Almere

In 1999 waren er plannen om een prachtig kasteel te bouwen in de buurt van Almere. Op 15 september 2000 is de eerste paal in de grond geslagen. De bouwkosten waren geschat op ongeveer 60 miljoen gulden.

In 2002 werd de bouwproject stilgelegd, omdat er te weinig geld zou zijn voor de bouw van het kasteel. in 2005 werd het kasteel en het terrein gekocht om er een hotel en trouwlocatie en van te maken. Ook zouden er huizen gebouwd worden op het terrein. De gemeente raad keurde het plan af.

Sinds dien is er niet meer verder gebouwd aan het gebouw. In 2013 kwam het idee nog wel om er een attractiepark van te maken maar ook dit plan is nooit werkelijkheid geworden.

Het is een prachtig locatie om te filmen met de drone. Op de locatie mag gefilmd en gevlogen worden met de drone is het wel uitkijken en aan te raden om niet te lang te filmen, omdat het kasteel bewoond wordt door antikrakers en deze niet erg blij zijn met ongenode gasten en drones.

Het verlaten kasteel waar je prachtig kunt filmen ligt aan de Oude Waterlandseweg in Almere en is zichtbaar van de snelweg de A6.


De 6 tips voor vliegen met een Drone met camera.

Hieronder 6 tips voor het vliegen met een drome met camera.

 • Check eerst de locaties of je mag vliegen met een drone waar je wil gaan vliegen en vlieg niet boven mensen massa’s (dit is verboden qua veiligheid)
 • Als je een onervaren piloot bent maak dan eerst flink wat vlieguren op een afgelegen plek of een weiland om de drone goed onder de controle te krijgen voordat je bij bebouwingen en andere obstakels gaat vliegen.
 • De mooiste opnames maak je met langzaam manoeuvreren in een vloeiende beweging. Begin dichtbij het object en vliegt vervolgens rustig omhoog om ook de omgeving vast te leggen.
 • Experimenteer eerst met de instellingen voor dat jij op een speciale locatie wil gaan filmen dat je naast de drone ook de camera goed onder controle hebt. De meeste camera’s hebben veel instelling mogelijkheden voor een nog mooier resultaat.
 • Bereid je shot goed voor je batterijduur is bij veel drone beperkt maak daarom eerste de shots die je wil maken en hierna kun je altijd nog vliegen naar waar je wil.
 • Hou de weersomstandigheden altijd goed in de gaten. Je wil niet voor verrassingen komen te staan als je in de lucht bent met de drone. Harde wind heeft ook veel effect op de kwaliteit van de film en maakt de drone kwetsbaar.

De 3 beste Drones met een camera.

Sinds eind 2020 zijn de regels veranderd en er is een europese richtlijn voor het vliegen met een drone gekomen. één van de regels zijn dat iedere piloot met een drone boven de 250 gram zich vanaf 2021 moet inschrijven bij het RDW. Ook heb je een Europees Drone bewijs nodig bij drones vanaf 250 gram.

Hieronder vind je de 3 beste drones met camera van dit moment 2021. De drones worden uitgebreid beschreven, om je een goed beeld te geven.

Logivision F89 Drone met 1080P HD Camera – Drone met Camera voor Buiten/Binnen – Mini Drone – Drone voor Kinderen/Volwassenen – 30 Minuten Vliegtijd

Ben jij opzoek naar een drone om prachtige beelden mee te schieten en uren lang plezier mee te beleven? De Logivision F89 drone is uitgevoerd met een 1080P HD camera en is aan te sturen door middel van de meegeleverde afstandsbediening en of je smartphone via de app. Daarnaast schikt de Logivision F89 drone over een zweef modus functie die er voor zorgt dat je extreem scherpe beelden kan nemen terwijl de drone op één hoogte blijft zweven.

 • Automatisch opstijgen
 • Automatisch landen
 • Kan hoogtes aanhouden (zweef modus)
 • Terug keer modus
 • Foto’s & video’s nemen tijdens het vliegen
 • Bevat een onder en voor camera
 • Bestuurbaar via app & afstandsbediening
 • Live beelden volgen
 • 30 minuten vliegtijd
 • Geen certificaten nodig voor wetgeving 2021

Vliegmodus
De Logivision F89 heeft een aantal handige vliegmousi waardoor het vliegen met deze drone nog leuker wordt. Met een simpele druk op de knop voert de drone vette tricks uit zoals een 360 graden rol. Ook beschikt het apparaat over een return-to-home functie en hoef je geen rekening te houden met de oriëntatie van de drone dankzij de Headless modus.

Scherpe video’s en foto’s nemen
Deze drone beschikt over een uitstekende Dual-Camera. Zo kun je filmen in 1080P en tot 50 keer zoomen. De camera blijft stabiel zodat je geen wazige beelden krijgt.

Live beelden volgen
De Logivision F89 kun je gemakkelijk verbinden met je telefoon en op je afstandsbediening houder plaatsten om zo makkelijk mee te kunnen volgen wat je aan het filmen bent. Zo weet je zeker dat je de perfecte en de juiste beelden hebt.

Geen certificaten nodig voor wetgeving 2021
De drone weegt slechts 230 gram, je hebt dus geen certificaten of vliegbewijs nodig om hem te mogen besturen, hierdoor is hij toegankelijk voor iedereen.


Killerbee X2 Drone met camera – Fly more combo – inclusief 2 batterijen en opbergtas – 40 minuten vliegtijd – met optical flow sensor – dubbele camera – inclusief Killerbee video tutorials

De Killerbee X2 is de nieuwste drone met camera binnen de Killerbee reeks. De drone heeft een nieuw type batterij waardoor de tijdsduur is verhoogd naar 20 minuten per batterij. Bij de fly more combo worden twee batterijen geleverd waardoor de totale vliegtijd ongeveer 40 minuten is. Naast een extra batterij wordt de drone geleverd met een handige opberg- transporttas.

Vliegen met de X2 zonder vliegbewijs
De Killerbee X2 is een lichtgewicht alleskunner. Door zijn lichte gewicht is een vliegbewijs niet nodig!

Voor jong en voor oud
De Killerbee X2 is zeer eenvoudig te bedienen. Na 15 minuten oefenen is de drone volledig onder controle. De drone is daarom geschikt voor jong en oud.

Wat doet de optical flow sensor?
De optical flow sensor zorgt dat de drone stabieler op zijn plek blijft hangen. Mocht er sprake zijn van wind herkent de optical flow sensor dat de drone afdwaalt en corrigeert de drone zo veel mogelijk automatisch. Uiteraard is dit maar tot een bepaalde windsterkte. Ook zorgt de optical flow sensor ervoor dat de drone op hoogte blijft hangen zodat corrigeren van de in mindere mate nodig is.

Twee camera’s
De drone beschikt over een dubbele camera. Hierdoor heb je live beeld op je telefoon en kan je via jouw telefoon foto’s en video’s maken. De X2 kan foto’s maken met een resolutie van 4096x3072P en video’s met een resolutie van 2048*1080P.


Trendtrading Drone met 4K Camera – 500m Bereik – 75 Minuten Vliegtijd – HD Live-View App

De Trendtrading TD20RC Drone is de perfecte drone voor op reis. Bij de compacte drone worden 3 accu’s en een opbergtas meegeleverd, waarmee per accu 25 minuten gevlogen kan worden. Dit zorgt voor een totale vliegtijd van 75 minuten. 

Bestuur de quadcopter tot 500 meter via de remote controller of de gratis mobiele app. Maak prachtige foto’s en video’s in hoge resolutie met de Ultra HD 4K camera. Verbind je smartphone via de 5,8 GHz Wifi connectie en bekijk de HD Live-View.

Maak het vliegen makkelijker en leuker door de verschillende functies zoals de altitude modus, volgmodus en terugkeer modus.

Eigenschappen:

 • Geschikt voor beginners
 • Geen extra certificaten of vliegbewijs nodig
 • Eenvoudige besturing via controller of app
 • 3 Accu’s (elk 25 minuten vliegtijd)
 • 4 Extra rotorbladen en opbergtas meegeleverd
 • Propeller beschermers
 • Compact opvouwbaar formaat
 • Follow Shot, Altitude Hold en Flip Mode
 • Beelden livestreamen via de gratis app

4K UHD camera

De ingebouwde 4K UHD camera van de drone zorgt voor hoge resolutie foto’s en filmpjes. De lens kan tot 50 keer inzoomen. Met de ingebouwde Gyro Technologie chip in de drone zijn de vluchten stabiel en worden trillingen in de beelden voorkomen.

500 meter bereik

De Drone beschikt over een eigen 5,8 GHz WiFi zender. Door de eigen WiFi zender kan de drone verbonden en bestuurd worden met een smartphone. Bij een verbinding kunnen de beelden tijdens het vliegen live doorgestuurd worden naar je smartphone. De drone heeft een bereik van wel 500 meter. Wanneer de drone buiten bereik vliegt, gaat hij zelfstandig weer terug naar een plek binnen het zendbereik.

Fly More Combo

Bij de drone worden 3 accu’s, een opbergtas en extra reserve rotorbladen meegeleverd. De drone heeft een vliegtijd van 25 minuten per accu. In totaal is dit dus 75 minuten vliegtijd. Als de batterij van de drone leeg raakt, keert de drone automatisch terug. Dit voorkomt het kwijtraken van een lege drone.

Functies

Op de drone zitten veel functies, waardoor de besturing eenvoudiger wordt gemaakt. Maak bijvoorbeeld gebruik van de altitude hold om de drone automatisch op een vooraf bepaalde vlieghoogte te houden. De drone kan automatisch opstijgen en landen. Dit maakt het makkelijker voor de drone piloot om voorzichtig met de drone om te gaan. De drone herkent gebaren, waardoor je op afstanden van 1 tot 5 meter in staat bent om foto’s te maken met handgebaren. Daarnaast heeft de drone een terugkeer, volg en surrounding modus. De drone is dankzij de verschillende functies te besturen door iedere drone piloot.

Geen vliegbewijs of certificaten

In januari 2021 is de regelgeving voor drones zwaarder dan 250 gram aangescherpt. Hierdoor zijn er voor het vliegen met drones boven de 250 gram meer beperkingen doorgevoerd. Deze drone van Trendtrading weegt maar 240 gram. Hiermee valt deze drone dus niet onder de verscherpte regelgeving. Voor het vliegen is er dus geen vliegbewijs of extra certificaat nodig.


Vergelijkbare berichten