| |

Vakantiepark EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug (De 7 pluspunten) 2023

Vakantiepark EuroParcs de Utrechtse Heuvelrug is een veelzijdig vakantiepark in het midden van het land centraal gelegen. De vakantieparken van Europarcs zijn steeds meer intrek dit komt mede door de uitstekende faciliteiten en de prachtige en vaak zeer luxe accommodaties. EuroParcs de Utrechtse Heuvelrug in Maarn in hier een voorbeeld van.

Voor deze pagina heb ik de 7 redenen voor je beschreven waarom jij het beste kunt kiezen voor EuroParcs de Utrechtse Heuvelrug. De 7 pluspunten / hoogtepunten van het vakantiepark worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van dit vakantiepark.

Midden in de natuur

Het vakantiepark is gelegen midden in het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Het was te verwachten gezien de naam van het vakantiepark. De Utrechtse Heuvelrug is één van de mooiste natuurgebieden van ons land en leent zich perfect voor wandelingen, fietstochten en voor alle andere natuurliefhebbers.

De Utrechtse Heuvelrug bied je veel diversiteit aan naast bossen en grasland vind je hier ook een schitterende heide die eind augustus tot midden september pracht in bloei staat. De paarse kleur is niet te missen in deze periode. Maar ook zandverstuivingen en de nodig hoogte verschillen zijn ook zeker de moeite waard.

In de Utrechtse Heuvelrug zijn diverse wandel en fietsroutes uitgezet je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je eigen pad te gaan, kortom genoeg mogelijkheden in deze prachtig natuur.

Park in ontwikkeling

Een park in ontwikkeling kun je natuurlijk op 2 manieren bekijken. Het park is in opbouw dit kan overlast geven Europarcs probeert dit wel in het minimum te beperken, je kunt nog niet van alle toekomstige faciliteiten en gemakken gebruik maken.

Daartegen over staat dat het park aan het ontwikkelen en vernieuwen is, misschien kun je nog niet van alles genieten maar veel op het park is al vernieuwd zoals de prachtige accommodaties, het zwembad ook zijn de animatie en speeltoestellen verfrist. Ook ziet het park eruit om door een ringetje te halen (uiteraard de onderdelen die al gereed zijn).

Zwembad

Het zwembad is een goed voorbeeld van vernieuwing en de ontwikkeling. Het binnen zwembad is gloednieuw en heeft en heerlijke temperatuur van rond de 30 graden ook zeer prettig als de temperatuur buiten koud of fris is.

Naast het zwemmen zijn er ook diverse speel en spetter mogelijkheden. Denk hierbij aan klim, klauter en val water attributen / attracties ook zijn leent het bad zich perfect voor balspelen.

Voor de kleinere kinderen is een peuter / kleuterbad aanwezig. Zodat zei zich ook heerlijk kunnen vermaken in een veilige omgeving.

Animatie team

Naast het Animatie team is er ook de Beau en Bloem Kids Club die diverse kinderactiviteiten voor de allerkleinsten vanaf 4 jaar organiseert. Beau en Bloem en het animatie team is tijdens de schoolvakantie aanwezig.

Er worden diverse leuke en verrassende activiteiten georganiseerd voor verschillende leeftijdsgroepen. Naast het spelen en de activiteiten is dit ook een perfecte plek nieuwe (vakantie)vrienden te maken.

Als Beau en Bloem aanwezig zijn is er uiteraard ook een mogelijkheid voor een Meet & Greet kun je samen met hun spelen en feesten.

Restaurant

Het (à la carte) Restaurant is sfeervol ingericht en helemaal in de stijl van het park. De gerechten die gereserveerd worden zien er niet alleen smakelijk uit ze zijn ook nog eens heerlijk. De keuken is een combinatie van de Hollandse en Franse keuken.

Voor de kinderen is er een speciaal kindermenu met heerlijk gerechten die de kinderen zonder problemen op eten.

Naast het restaurant is er ook een snackbar aanwezig voor een patatje en snacks. Uiteraard is het ook mogelijk om dit in je accommodatie te nuttigen.

De accommodaties

Op EuroParcs de Utrechtse Heuvelrug zijn er 11 verschillende accommodaties van simpele trekkershutjes van 4 personen (zeer geschikt voor 1 of 2 nachten) tot super de luxe bungalows / chalets. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een Glampingtent voor 6 personen.

De Glampingtent is zeer ruim en voorzien van alle gemakken zoals een badkamer met douche en toilet, een ingerichte open keuken een woonkamer en 6 uitstekende bedden.

Meer luxe is ook mogelijk op dit park zoals de Hackfort accommodaties zowel voor 4 als 6 personen. Deze vakantiehuisjes zijn voorzien van een luxe ingerichte keuken met vaatwasser en een combimagnetron. De badkamer is voorzien van een heerlijke douche, uitstekende bedden en niet onbelangrijk sfeervol ingericht.

Alle vakantieverblijven zijn voorzien van een eigen terras met meubilair zodat je met mooi weer heerlijk van de buitenlucht en de natuur kan genieten.

Door de verschillende type accommodaties is er voor iedereen een geschikt verblijf te vinden.

De Ligging

Het vakantiepark de Utrechtse Heuvelrug is gelegen in Maarn, zoals al eerder geschreven het gebied van de Utrechtse Heuvelrug. Dit is een veelzijdig gebied en heeft je veel meer te bieden dan een prachtige natuur. Je hebt ook vele fraaie kastelen en schattige pittoreske dorpen. Maarn waar het vakantiepark gelegen is, is één van deze mooie dorpen.

Maarn staat zelfs op de nominatielijst van het Werelderfgoedlijst van UNESCO i.v.m. het als laatste nog intacte tuindorp van Nederland. Niet ver van Maarn ligt het plaatste Austerlitz, hier staat een prachtige piramide met daarom diverse attracties en horeca. Een zeer leuke plek om eens te bezoeken als je toch in de buurt bent.

De steden Utrecht en Amersfoort liggen om ongeveer 20 à 30 minuten afstand van het vakantiepark. Utrecht is een prachtige levendige stad waar je uitstekend kunt winkelen en leuke restaurantjes bij de grachten heeft. Ook is het voorzien van het Spoorwegmuseum en het Nijntjemuseum.

Amersfoort is ook zeer geschikt om te shoppen en heeft naast een mooie historisch (middeleeuws) centrum een grote publiekstrekkers met het Dierenpark Amersfoort.

Naast deze opties zijn er nog veel meer mogelijkheden die heeft te maken met de centrale ligging, want ook de Veluwe, Barneveld en Arnhem ligging op een geringe afstand.


Vergelijkbare berichten