Europarcs Hoge Kempen
Vakantieparken
Ramon Kuiters
Vakantieparken
01/25/2024
3 min

De 2 vakantieparken van Europarcs in België 2024

01/25/2024
3 min

Europarcs is een snel groeiende vakantiepark keten met vele parken in Nederland, maar ook buiten de Nederlandse grens kun je op vakantie naar één van de vakantieparken van Europarcs. Europarcs staat bekend om luxe accommodaties op vakantieparken met een prachtige ligging bij het strand, in de natuur of op een andere bijzondere plek. De faciliteiten zijn ruim voldoende tot zeer goed te noemen. 

Dit zie je ook terug bij de 2 prachtige vakantieparken van Europarcs in België. Om je een goed beeld te geven van de vakantieparken heb ik naast een uitgebreid omschrijving van de omgeving en de ligging ook veel aandacht besteed aan de accommodaties, voorzieningen en faciliteiten op het vakantiepark. 

EuroParcs Hoge Kempen

Europarcs Hoge Kempen mag dan wel in België liggen maar het is niet ver bij Maastricht vandaan . Het ligt net over de grens is het dorpje Zutendaal. Zutendaal is een heerlijk vakantiedorp met een fijne centrale ligging. Niet alleen Nederland is een optie ook plaatsen als Genk. Hasselt en Tongeren liggen om de hoek. Hasselt bijvoorbeeld heeft een Plopsaland attractiepark. 

Niet alleen voor uitstapjes zit je goed bij Europarcs Hoge Kempen ook de natuurliefhebber en de rustzoeker kiest voor de juiste plek als het om Hoge Kempen gaat. Het park is omringd met bossen. In deze bossen zijn vele fiets- en wandelroutes. 

Het park zelf heeft (nog) niet giga veel faciliteiten wel ideaal als je voor je rust en de natuur komt, maar als je van faciliteiten gebruik wil maken kan dit in de direct omgeving. Zoals gebruik maken van het openbare zwembad aan de overkant van het vakantiepark. Naast een zwembad van 60 meter, is er ook een speeltuin, spraypark en een verwarmd peuterbad. Je vind hier ook een mooie ligweide dat goed van pas komt bij mooi weer. 

Naast het terras van het restaurant vind je een leuke speeltuin voor de kinderen. Tijdens de zomervakantie is er ook een animatieteam met een leuk programma. Als je de omgeving wilt verkennen kun je bijvoorbeeld een E-chopper huren en erop uit trekken. 

Als het om de accommodaties gaat is er veel keuze naast het huren van een accommodatie kun je ook met je eigen kampeerspullen komen. De voorzieningen zijn goed voor de kampeerder. De accommodaties die je kunt huren zijn heel divers van mooie ingerichte tenten tot zeer luxe chalets voor maximaal 6 personen. Zo is er voor iedereen wel een geschikt accommodatie te huur. 

Bekijk hier het prachtige vakantiepark Hoge Kempen en laat je verrassen

EuroParcs Zilverstrand


Europarcs Zilverstrand is gelegen in het Belgische Mol. Mol is een Belgische plaats niet ver van de Nederlandse grens bij Hapert, Reusel in de buurt van Eindhoven. Door de heerlijke ligging zijn vele activiteiten en bezienswaardigheden te bezoeken in Nederland en België. Je hebt in België Hasselt en Antwerpen in de buurt. Plaatsen met vele bezienswaardigheden en zelfs Plopsaland pretparken. Maar ook Bobbejaanland ligt binnen handbereik. 

De omgeving is al de moeite waard om een vakantie te boeken bij Zilverstrand. Zilverstrand zelf is ook zeker de moeite waard om te reserveren. Midden op het vakantiepark vind je een natuurbad met een wit zandstrand. De naam van het park heeft zeker met het natuurbad te maken. Het binnenzwembad komt goed van pas bij minder goed weer en is ook zeer geschikt voor de jongste gasten met een eigen peuterbad. Bij het zwembad vind je een Turkse stoombad, sauna en whirlpool. 

Buiten het waterplezier is er ook zeker genoeg te doen zoals diverse speeltoestellen die overal op het park te vinden zijn. Je kunt een bootje huren voor op de natuurvijver. De kabelbaan is een favoriet bij vele kinderen, maar ook de pannakooi en midgetgolf is leuk! Bij slecht weer kan druk zijn in de indoorspeeltuin maar dit maakt de pret zeker niet minder leuk. In de vakanties is er een animatie team voor leuke activiteiten voor de kinderen.

Het restaurant is een goede plek als je een dag niet wil koken of je lekker wil laten verwennen met een heerlijk maaltijd. De parkwinkel is ideaal voor je dagelijkse boodschappen of als je iets vergeten bent. 

Zilverstrand geeft je de mogelijkheid om ook met je eigen kamperspullen te komen en een comfortplaats te huren voor een onvergetelijke vakantie. Geen eigen kampeerspullen of wil je een keer iets anders? Huur dan een tent of een luxe chalet op Zilverstrand. De standaard accommodaties zijn vanaf 2 personen tot 6 personen ook is er een accommodatie voor 24 personen. De accommodaties zijn van alle gemakken voorzien en bieden je veel comfort en luxe. zelfs de tenten bieden je een warm welkom. 

Bekijk hier het prachtige vakantiepark Zilverstrand en laat je verrassen

Reacties
Categorieën