Zweefmolen-plopsaland- Coevorden
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/19/2024
4 min

De top 7 van de leukste attracties van Plopsa Indoor Coevorden 2024

01/19/2024
4 min

Plopsa Indoor Coevorden ligt in gemeente Coevorden in het dorpje Dalen wat bekend is door Center Parcs Huttenheugte dat tegenover Plopsaland Coevorden is gelegen. Het attractiepark is ongeveer 15.000 m² groot waarvan ruim 10.000 m² overdekt. Plopsaland Coevorden behoort tot de Plopsa-groep die meerdere parken heeft in onder andere België en Duitsland.

Verschillende zone en attracties zijn in het thema van Studio 100. Denk hierbij aan de figuren / personages Mega Mindy, Kabouter Plop, Wicky de Viking, Samon en Gert, K3 en Piet Piraat. Het attractiepark is vooral geschikt voor kinderen van een jaar of 3 tot ongeveer 9 jaar. Voor tieners zijn er weinig attracties. Naast attracties zijn er ook shows in Plopsaland Coevorden. De theatervoorstellingen wisselen regelmatig ook zijn er diverse gastoptredens van K3 of Nijntje bijvoorbeeld.

In 2010 is het attractiepark open gegaan als een indoor attractiepark. Het buitengebied met verschillende attracties is in 2013 geopend door K3 op Koningsdag. Het plein waar de attracties aan liggen heeft de naam Koning Willem-Alexander plein. In 2016 is een kinderboerderij met het thema Heidi toegevoegd aan het buiten gedeelte.

In totaal zijn er 24 attracties waarvan de meeste binnen zijn te vinden. Op deze pagina heb ik de 7 leukste attracties uitgelicht en uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven wat je kunt verwachten van de attracties in Plopsaland Coevorden.

Anubis

Deze attractie is gebasseerd op de populaire televisieserie Het Huis Anubis. Het is een grote ronde schommel die niet alleen draait maar ook nog eens heen en weer vliegt. Het is niet zo maar een attracties een attracties voor echt durfals.

Deze attracties is niet alleen uitdagend en spannend maar is ook nog eens prachtig aangekleed.


De Bumbaspeeltuin

De prachtige binnenspeeltuin vind je bij de Bumbamolen. Het is geschikt voor de jongste gasten die kunnen hier heerlijk klimmen, glijden, kruipen, draaien en nog veel meer. Ze zijn hier niet alleen aan het spelen wat ook Bumba, Bumbalu, Kiwi, Tumbi en alle andere vriendjes van Bumba zijn aanwezig kun jij je vinden in de speeltuin?

Voor de oudere grote kinderen en avonturiers is er buiten een gave speeltuin genaamd Maya Speeltuin. Hier kun je klimmen, glijden en klauteren deze speeltuin heeft wel een nadeel de tijd vliegt om als je hier aan het spelen bent.

bestel hier je toegangskaarten voor Plopsa Indoor Coevorden


De Wickiebaan

De Wickiebaan is een heuse achtbaan die met een topsnelheid van 39 kilometer per uur door de hal heen vliegt in de wereld va Wickie de Viking. Het is wel opletten als Wickie, haar stoere vader Halvar wilt spotten tijdens de rit die 1 minuut en 33 seconden duurt.

Deze achtbaan is 222 meter lang en dit parcours leg je 2x af. Er kunnen 20 personen tegelijk mee, houdt je wel goed vast tijd de rit want je wil uiteraard niet achter blijven in de donkere grot.

De Woeste Zee

Alle trossen worden losgegooid op de Woeste Zee. Het vlot drijft als een speelbal op de golven.  Het schip gaat niet alleen recht op de grote golven af hij draai en zwiert alle kanten op. Een leuke attractie voor het hele gezin als je tenminste durft.

Het schip begint rustig heen en weer maar dit duurt maar even en dan draait het schip alle kantenZie hier onder in het filmpje

De Klimberg

Buiten in de buurt van het Willem-Alexander plein vind je de mega grote en hoge berg. Deze berg kun je beklimmen als je geen last het van hoogte vrees. Als jij bovenaan de berg bent gekomen kun je met de hoge en snelle glijbaan weer naar beneden toe.

Hele leuke van deze berg is dat jij via verschillende paden om hoog kan klimmen dus het is elke keer weer nieuw en uitdagend om boven te komen. De minimaal lengte voor deze berg is 1 meter. Zonder begeleiding moet je minimaal 1.20 zijn. Anders mag je alleen de berg beklimmen onder begeleiding.

bestel hier je toegangskaarten voor Plopsa Indoor Coevorden


De Vliegende Fietsen

De Vliegende fietsen is een leuke uitvinding van Opa Fonkel, De opa van Mega Mindy die altijd weer nieuwe en leuke uitvindingen bedenkt. Het is niet zo maar een attractie met deze attractie kun jij de boeven spotten dit kan alleen als jij instapt en hard gaat fietsen.

Want als jij hard fietst vliegt je hoger en kun je misschien wel de boeven van bovenaf bekijken is dat niet cool?


De K3-Zweefmolen

Uiteraard mag er ook geen K3 attractie ontbreken in de top 7 met de leukste attractie van Plopsaland Coevorden. Dit is ook niet zomaar een zweefmolen maar een echte K3 Zweefmolen. Boven in de molen vind je prachtige foto's van de K3 sterren. De Zweefmolen doet je aan kleuren ook aan K3 denken. Kortom een echte K3-fan mag een ritje in deze zweefmolen niet overslaan.

Deze prachtige authentieke zweefmolen geeft je tevens een mooi zicht over het dorpsplein en de andere attracties.

Reacties
Categorieën