|

De 7 allerleukste pretparken voor kleuters en peuters 2023

Ons kleine landje heeft meer dan 40 pretparken. Helaas zijn niet alle pretparken even geschikt voor kleuters en peuters. Er zijn diverse pretparken die gericht zijn op tieners en volwassen, de kleine kinderen mogen in dit geval in veel attracties niet in. Een goed voorbeeld hiervan in Walibi Holland.

Dat de kinderen ergens niet in mogen i.v.m. hun lengte kan erg vervelend zijn, vooral als het waaghalzen zijn en nergens bang voor zijn. Dan kun je beter kiezen voor een attractiepark die veel attracties en mogelijkheden heeft voor kleinste onder ons. Om je te helpen met de geschikte parken voor de kleuters en peuters heb ik de 7 leukste, mooiste, geschikte en beste pretparken voor je op een rij gezet.

De parken worden uitgebreid beschreven en natuurlijk is er extra aandacht voor de mogelijkheden en attracties voor de peuters en de kleuters. Zodat je een goed beeld krijgt of het park geschikt is voor jullie.

Julianatoren Apeldoorn

Het Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn is zeer geschikt pretpark voor peuters en kleuters. In totaal vind je hier 60 attracties. De attracties zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar tot ongeveer 10 jaar oud.

Een groot voordeel van het pretpark is dat de loopafstanden niet te ver zijn de attracties liggen relatief dichtbij elkaar. De attracties zijn gericht op (kleine) kinderen. Als ouder heb je veelal niet veel ruimte is het soms wel heel krap. Als jou peuter of kleuter alleen durft is dit uiteraard ook mogelijk.

Het aanbod van attracties is heel diverse van draaimolens tot een achtbaan van waterbootjes tot een spookhuis. Voor een gezin met diverse leeftijden tot 10 jaar is het park ook erg geschikt.

Naast de attracties en speel mogelijkheden zijn er ook shows van de mascottes van het park Jul en Julia. Misschien heb je ze wel eens op de televisie gezien. Voor de kleintjes zijn de shows een echte aanrader, er wordt veel gedanst en gezongen. Na de show is er een greet en meet met jouw favorieten muizen. Je kunt niet alleen met ze op de foto maar ze ook een knuffel geven.

De shows zijn een goede en een leuke toevoeging bij het keurig onderhouden park. Het park is erg geschikt voor een dagje weg met deze (kleine) kinderen. Wil je meer informatie kijk dan eens op de website van Julianatoren Apeldoorn.


Attractiepark Toverland

Drakenslangen: spannend, snel en spetterend naar beneden

Toverland gelegen is Sevenum (Limburg) mag zeker niet ontbreken in de lijstjes met leukste pretparken. Dit attractiepark is groot en geschikt voor kinderen van alle leeftijden, maar ook voor volwassenen.

Het park is verdeeld in 6 verschillende werelden. Niet alle werelenden zijn even geschikt voor de peuters en de kleuters, toch is er zeer veel te beleven voor deze doelgroep. In het land van toos dat groot en deels overdekt is, is een walhalla voor de kleintjes.

In het hele park vind je diverse attracties voor de aller kleintjes en niet onbelangrijk er zijn ook diverse speeltoestellen. Een groot voordeel is dat je met regenachtige dagen en in de winter ook terecht kunt bij Toverland Sevenum. Een andere leuke toevoeging zijn de show die een aantal keer per dag gehouden wordt. De show is zeer geschikt voor peuters maar ook de oudere kinderen en ouders kunnen hier van genieten.

Toverland heeft zich in een korte tijd ontwikkeld tot een serieus attractiepark en gaat deze de komende jaren zeker verder ontwikkelen. Dit alleen de attracties zijn leuk er is ook veel decoratie wat een gezellige en leuk sfeer brengt. Ben jij benieuwd geworden bekijk dan zeker de website van Toverland eens.


De Efteling

De Efteling in Kaatsheuvel is een Nederland bekendste pretpark en ook een paradijsje voor de kleuters en de peuters. Het is niet alleen een attractiepark maar een sprookje op zich, en dan heb ik het natuurlijk niet alleen over het Sprookjesbos waar erg veel te zien en te beleven is. Alleen het Sprookjesbos is al de moeite waard voor de aller kleintjes.

Veel attracties in de Efteling heb je een minimale lengte nodig van 110 centimeter. Je mag dan onder begeleiding van een volwassener naar binnen. Is je kindje kleiner geen probleem ook hun is er nog te beleven en zijn er ook attracties waar ze wel welkom zijn.

Een Kinderwagen is echt wel een must voor de peuters en de kleuters het park is zeer groot en de attracties liggen soms ver uit elkaar. Onderweg is wel veel te beleven dat scheelt uiteraard weer maar dat maakt de afstand niet minder groot, wel gezelliger en makkelijker.

De Efteling is zeer geschikt voor een dagje uitje voor het hele gezin ook voor de oudere kinderen en de volwassenen is erg genoeg te beleven, de sfeer en de magie is al uitnodigend. Naast een dagje weg kun je ook bij de Efteling logeren helemaal in sfeer is dat niet gaaf?

Wil je nog meer informatie over de Efteling of alle attracties bekijken klik dan op de link hieronder. Hier kun je ook meteen je kaarten reserveren en bestellen.


Familiepark Drievliet  

Familiepark Drievliet gelegen in Den-Haag in de provincie Zuid-Holland. Het Familiepark is zeer geschikt voor de jeugdige bezoekers. Met 35 attracties is het park overzichtelijk en sfeervol.

Old McDonalds Tractorrit

Naast de vele attracties waar de kleuters en de peuters zeker van gaan genieten zijn er ook speeltoestellen (kleutertuin) en familieshows. Voor de aller kleinste onder ons is het een speciaal gethematiseerd gebied, dit gebied heeft de naam “Lol Atol”. Hier vind je prachtige attracties zoals de slaapbootjes, Old McDonald Tractorrit, Koraaleiland, Poco Loco en meer.

Ook voor de oudere kinderen zijn er een aantal spannende en uitdagende attracties al zijn deze wel in de minderheid. Dus een dagje weg met het hele gezin is zeker mogelijk in het familiepretpark Drievliet.

Ben je benieuwd na alle kinderattracties of juist naar de uitdagingen? Bekijk de website eens en laat je verrassen.


Plopsa Indoor Coevorden 

De naam Plopsa Indoor Coevorden verteld je al dat het een overdekt pretpark in Coevorden is. Coevorden is gelegen in de provincie Drenthe. Plopsa Indoor is zonder twijfel het mooiste indoorpretpark van Nederland. Het is namelijk niet zomaar een pretpark maar helemaal in het thema van Studio 100. De helden van Studio 100 spelen ook een grote rol in het pretpark.

Het pretpark heeft 25 coole attracties en zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar t/m 10 jaar. Naast het indoor gedeelte is er ook nog een buitengedeelte met onder andere een K3-Brandweermolen, K3-Verkeerspark en een Klimberg.

Niet alleen de attracties zijn met de helden maar de helden zelf lopen ook rond en er is zelfs een meet and greet met bijvoorbeeld Kabouter Plop, Mega Minda, Bumba en Maya de Bij. Niet alleen er is een Meet en Greet met de Studio 100 figuren maar er worden ook shows gehouden. Een super leuke toevoeging voor het pretpark.

Lijkt jouw het park ook zeer geschikt voor jou kinderen, en zijn ze ook helemaal fan van de Studio 100 Helden?


Drouwenerzand in Drouwen

Drouwenerzand in Drouwen is het favoriete pretpark van onze dochter 6 jaar. Het park is zeer geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar tot een jaar of 12. Naast diverse attracties voor de Peuters en de Kleuters zijn er ook enkele attracties voor de waaghalzen en de oudere kinderen.

Het park is zeer goed onderhouden en overzicht en kleinschalig. De kinderen kunnen zelf ook eenvoudig rondlopen naar hun favoriete attracties. In 2021 zijn er nog 2 leuke attracties bij gekomen een kop en schotel en een mini reuzenrad. Beide attracties zijn overdekt wel zo prettig met het weer in Nederland.

Drouwenerzand is niet alleen één van de goedkoopste pretparken in Nederland maar ook nog eens all-inclusief. Dit houdt in dat je onbeperkt gebruiken kan maken van (belegde)broodjes, soep, vers fruit, frietjes, snacks, softijs, koffie, thee, water en limonade. Dit zit allemaal bij de entreeprijs in. Dus je weet al van te voren wat je kwijt bent inclusief eten en drinken.

Een aanrader is Drouwenerzand te bezoeken in de Oktober maand tijdens de halloweendagen. Het park is dan versierd in een halloweenpark met 3 spookhuizen, extra activiteiten en overdag vriendelijke monster en ’s avonds echt monsters.


Slagharen

Randy & Rosie show

Het attractiepark Slagharen is gelegen in de gelijknamige plaats Slagharen in de provincie Overijssel. Het park is ruim opgezet en heeft meer dan 30 verschillende attracties. Zowel geschikt voor de peuters en de kleuters als voor kinderen t/m 12 jaar.

Naast de achtbanen en andere actie attracties is er ook zeker genoeg vermaak voor de peuters en de kleuters. Zo heb je bijvoorbeeld het Phileas Fun House, dit is een groot overdekt speelland. Naast speelmogelijkheden en speeltuinen heb je ook attracties voor de kleintjes zoals de draaimolen met paarden, de oldtimers, jumping horses, Jumbo en nog veel meer.

Slagharen heeft ook entertainment en Shows. Een prachtige shows met de mascottes Randy & Rosie. Uiteraard mag er ook geen Meet & Greet ontbreken. Ook is er veel straat entertainment met Cowboy Joe en de Red Bandit. In de zomermaanden is er zelfs een heuse parade.

Als dit nog niet voldoende is kun je ook nog eens met de kids gaan zwemmen in het Waterpark Aqua Mexicana. Dit grote zwemparadijs van 5200 vierkante meter is een groot spektakel. Met vele waterattracties.


Vergelijkbare berichten