Disney Mountain
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/24/2024
6 min

De top 7 van de leukste attracties in Disneyland Parijs 2024

01/24/2024
6 min

Disneyland Parijs wordt al jaren gezien als één van de leukste en meeste bezochte attractieparken van Europa. Disneyland is ook meer dan alleen een attractiepark, het kan gezien worden als een magisch dorp.

Naast het attractiepark Disneyland Parijs bekend door onder andere het roze kasteel heb je ook Walt Disney Studios Park. Dit is het tweede attractiepark op het resort. En staat in teken van films en series. Maar vergeet ook Disneyland Village niet.

Disneyland village is het horeca en winkel gedeelte buiten het beide attractieparken. Als de attractieparken sluit kun jij je hier nog vermaken tot in de late uurtjes. Naast de horeca is hier ook veel vermaak.

Hoewel de village een leuke toevoeging is, komen de meeste bezoekers voor de disneyfiguren, de belevenis, shows en de attracties. Vaak is de vraag welke attracties zijn het leuke in Disneyland Parijs. Op deze pagina vind je de 7 leukste attracties van Disneyland Parijs. De attracties zijn heel divers in de top 7 van uitdagende attracties tot de leukste kinderattracties.

De attracties worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven of de attracties de moeite waard zijn om Disneyland Parijs te bezoeken.

Bekijk hier de aantrekkelijke aanbiedingen van Disneyland Parijs

Pirates Of The Caribbean


De Pirates of The caribbean is geopend op 12 april 1992. Deze familie attractie is een darkride waar je met een bootje door een Caribisch gebied vaart en onderweg maak je hele avonturen mee. de tocht duurt ongeveer 10 minuten en je komt oren en ogen te kort. Deze attractie kun je ook meerdere keren bezoeken en elke keer zie je weer nieuwe dingen.

Zoals je verwacht is het niet alleen een prachtig waar je door heen vaart maar je komt ook vele piraten tegen en een piraten vestiging. Het is niet alleen maar actie onderweg kom je ook zeer grappig taferelen tegen die je op de lachspier gaat werken.

Tijdens de vaart is er veel spektakel met zowel bewegingen, licht en geluid. Sinds 2017 zie je ook diverse personages van de Disney film Pirate of the Caribbean. Dit maakt de attractie extra leuk voor jong en oud.

Bij de attractie is ook een restaurant. Vanuit het restaurant kijk je op de varende boten en een stukje van de prachtige attractie. Als je honger krijgt is de Pirates Of The Caribbean een goede keuze want na de vaartocht kun je dan een hapje eten en nog even genieten van al het moois.

Big Thunder Mountain

Ook de Big Thunder werd geopend op 12 april 1992 tegelijk met de rest van het park en is dus een attractie van het eerst uur. De Big Thunder Mountain is een achtbaan die je mee neemt door de bergen. Deze achtbaan is gelegen in het themagebied Frontierland, en door de omvang kun je er niet om heen.

De achtbaan is 1500 meter lang en behaalt een top snelheid van 64 kilometer per uur. De rit duurt ongeveer 3:30 minuten. Een leuk feitje is dat de baan is gemaakt voor het Nederlandse bedrijf Vekoma en er kunnen 5 treinen tegelijk rijden. Er is plek voor 30 bezoekers per trein en sinds 2018 is er ook een single riders rij.

De achtbaan bevindt zich op een eiland en is prachtig gedecoreerd en neemt je mee naar vroeger. De bergen en rotsen zijn geïnspireerd op de rotsformatie in Bryce Canyon National Park.

De Big Thunder ligt relatief dichtbij de ingang van het park als je ´s morgens vroeg bent is dit één van de attractie die je dan goed kunt bezoeken. Omdat overdag de wachtrijen lang kunnen zijn en ´s morgens vroeg bij opening vaak zo door kunt lopen of heel even moet wachten.

Bekijk hier de aantrekkelijke aanbiedingen van Disneyland Parijs

It’s a Small World


"it's a small world" is een dark water ride attractie en is er al sinds de opening 12 april 1992. Deze tocht duurt ongeveer 10 minuten. onderweg hoor je het bekende liedje It’s a Small World, het nadeel van dit liedje is dat de kans groot is dat deze de hele dag in je hoofd hoort en wil zingen. Naast het heerlijk meezing liedje zie je ruim 280 (audio-) animatroncis (bewegen popen).

Wist je trouwens dat het liedje in negen verschillende talen wordt gezongen? Kun jij alle talen herkennen?

De attractie is zeer geliefde bij gezinnen met (jonge) kinderen, de kans is ook groot dat je deze attractie meerdere keren bezoekt, gelukkig is er zoveel te zien dat het niet gaat vervelen. Hoewel de attractie er al een hele tijd staat is het van juli 2015 tot half december 2015 grondig gerenoveerd en is het nog mooier geworden en zeker de moeite waard is.

The Twilight Zone Tower of Terror


The Twilight Zone Tower of Terror staat op het Walt Disney Studio Park en niet op het hoofdpark van Disneyland Parijs maar is uiteraard wel te bezoeken. Waarom ik deze attractie bij de top 7 geplaatst heb is omdat de Tower of Terror de spannendste en één van de meeste geweldige attracties van Disneyland Parijs is.

Je gaat in 1 van de 3 bloedstollende liften, elke met een eigen spannend verhaal welke kies jij? D The Malevolent Machine, The Shaft Creatures of The 5th Dimension?

The Twilight Zone Tower of Terror is een combinatie van een thrillrde en een spookhuis en alleen voor echte waaghalzen en menen met een stalen zenuwen.

Ratatouille: The adventure


Ratatouille is te vinden op het park Walt Disney Studio Park en bevindt zich in het themagebied Worlds of Pixar aan het plein met gebouwen in de Franse style. Op 10 juli 2014 is de attractie geopend.

Ratatouille is één van de populairste attracties van dit moment, De 4D attractie (beeld, geluid, beweging, geur) je bent samen met  Remy en zijn vrienden. Chef Skinner ontdekt jullie en gaat achter jullie aan door de keuken en het restaurant. Een prachtige en spannende attractie voor jong en oud.

Een tochtje in deze bijzondere attractie duurt 4 en halve minuut. Helaas is de wachtrij vaak een heel stuk langer, er is eventueel wel een mogelijkheid om gebruik te maken van de single ride, als je dit met een gezin gebruik van maakt is de kans groot dat je niet naast elkaar kan zitten, maar naast een onbekende komt te zitten. Het scheelt je wel veel wachttijd.

In de buurt van de attractie Ratatouille kan je verschillende kraampjes vinden met lekkere Franse specialiteiten.

Bekijk hier de aantrekkelijke aanbiedingen van Disneyland Parijs

HyperSpace Mountain

De HyperSpace Mountain is geopendop 1 juni 1995 en staat in het themagebied Discoveryland onder de naam Space Mountain. De Space mountain staat ook in andere Disneyland parken maar in Parijs is deze net even iets anders. De koepel en het ruimtevaartthema is de enigste overeenkomsten met de andere Space mountains.

je wordt bij de Space Mountain gelaneerd en je maakt daarna een prachtige vaart door de ruimte. De attractie is zowel van de binnenkant als van buiten prachtig gedecoreerd je wordt in een soort kanon weggeschten. De baan heeft een lengte van 1000 meter en een hoogte van 31 meter. De topsnelheid die je maakt is maximaal 76 kilometer per uur. Een tocht met de Space Mountain duurt ongeveer 2 minuut en 45 seconde.

Niet alleen de rit in de Space Mountain is gaaf dit geldt ook zeker voor de muziek en de geluidseffecten. De muziek is voor deze attractie gecomponeerd door Steve Bramsom.

In 2005 is de achtbaan gerevoneerd en ging verder onder de naam Space Mountain: Mission 2. In 2017 werd de attractie omgebouwd tot een attractie met een Star Wars thema en heeft toen de naam Hyperspace Mountain.

De attractie is zeer geschikt voor waaghalzen en iedereen die op zoek is naar adrenaline.

Crush’s Coaster


Crush's Coaster is een achtbaan een overdekte achtbaan die staat in het attractiepark Walt Disney Studio Park. Dit is één van de populairste achtbanen gebaseerd op het verhaal van de animatiefilm Finding Nemo. Deze bijzondere familie achtbaan is geopend op 9 juni 2007.

De binnenkomst van de attractie is al zeer uitgenodigd en dan moet de rit nog beginnen. Het eerst deel van de rit bestaat uit een duik in de oceaan. Je gaat langs de Great Barrier Reef samen met Nemo en Squirt. Het vervolg is het donkere gedeelte om daar een diepzeehengelvis te ontmoeten. Het volgende gedeelte is bij de gezonken onderzeeër. en ten slotte kom je bij Bruce de Haai uit.

Onderweg kom je vele personages van de Finding Nemo film tegen. Deze attractie heeft gelukkig een single rider rij. Dit kan goed van pas komen omdat er vaak een flinke wachtrij staat bij Crush´s Coaster.

Een leuk en spannend weet je is dat het voertuig waar je in zit ook nog eens rond draait. Dit maakt het extra spannend en leuk.

Reacties
Categorieën