Turkse Vlag
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/02/2024
5 min

De top 7 van de beste taalgidsen voor Turkije 2024

02/02/2024
5 min

Veel Nederlandse en Belgische toeristen kiezen voor Turkije. De meeste reizen gaan richting de badplaatsen. Dit zijn plekken waar veel en vrij goed Engels wordt gesproken, maar op de minder toeristische plekken wordt niet of nauwelijks Engels gesproken een taalgids voor Turkije is dan ook niet overbodig.

Naast taalgidsen op deze pagina vind je ook een aantal boeken waarmee je Turks kan leren. Het is natuurlijk helemaal fantastisch als je een beetje Turks kan als je op vakantie gaat naar Turkije. 

De taalgidsen worden uitgebreid beschreven doormiddel van een boekomschrijving en een link van Bol.com. De link geeft veel extra informatie en via de link kun je de taalgids eenvoudig en snel bestellen.

Wat & Hoe taalgids - Turks

Wat & Hoe Taalgids Turks is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen, een overzichtelijke woordenlijst en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie.

Wat & Hoe Taalgids Turks is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen en duidelijke aanwijzingen voor uitspraak kom je altijd uit je woorden. Vlot de rekening vragen? Een gesprekje aanknopen? Met Wat & Hoe Taalgids Turks lukt het allemaal.

De gids bevat overzichtelijke woordenlijsten, praktische tekeningen en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie. De Wat & Hoe Taalgidsen zijn al meer dan 75 jaar verkrijgbaar en staan bekend om hun kwaliteit en volledigheid. De Taalgidsen zijn samengesteld in samenwerking met Van Dale.

Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. De Wat & Hoe Taalgids is een onmisbare hulp voor wie een taal probeert te begrijpen en te gebruiken.

Leer Turks (taalcursus voor beginners)

Leer de belangrijkste uitdrukkingen in het Turks voor je vakantie of zakenreis. Je kunt naar deze audio luisteren in de trein, op werk, of voor het slapengaan, om alle belangrijke zinnen te leren die je nodig zult hebben tijdens je reizen. Oefen 20 minuten per dag, en in korte tijd zul je goed Turks kunnen spreken - in een hotel, restaurant, of tijdens het winkelen. 

Je leert hoe je woorden en zinnen als 'Hallo' in het Turks kunt zeggen, of hoe je getallen (één, twee, drie tot tien) correct kunt uitspreken. En beetje bij beetje word je geïntroduceerd tot veelgebruikte zinnen. Zo zul je in staat zijn om in het Turks te communiceren. 

Met deze taalcursus ben je klaar voor de belangrijkste situaties die je op vakantie, in het dagelijks leven en op het werk zult tegenkomen. Er is geen voorkennis of extra lesboek nodig.

Van Dale Beeldwoordenboek op reis - Turks

Speciaal voor op reis!

Dit Van Dale Beeldwoordenboek op reis Turks bevat 1.500 veelvoorkomende woorden die je op reis heel goed kunt gebruiken. Bij alle afbeeldingen vind je het woord in het Nederlands en in het Turks.

Dankzij de beelden én de handige index in twee talen vind je snel het juiste woord. Beelden helpen je bovendien ook om zonder taal duidelijk te maken wat je bedoelt - waar ook ter wereld.

 • Indeling in 9 thema's, zoals Eten en drinken; Geld, getallen en tijd; Weg- en spoorverkeer.
 • In alle hoofdstukken vind je ook de meestgebruikte zinnetjes in een bepaalde context.
 • Handige index in beide talen.
 • Klein formaat: ideaal voor op reis!

Leer Turks - Snel / Gemakkelijk / Efficiënt

Dit boek bevat een reeks woordenlijsten met 2000 van de meest voorkomende woorden en zinnen, gerangschikt op basis van hun voorkomen in dagelijks taalgebruik. Dit vocabulaireboek volgt de 80/20-regel: het zorgt ervoor dat u eerst de belangrijkste woorden en zinsstructuren leert om u te helpen snel vooruitgang te boeken en gemotiveerd te blijven.

Voor wie is dit boek bedoeld?
Dit boek is bedoeld voor beginners of personen met een halfgevorderde kennis van het Turks die gemotiveerd zijn en bereid zijn om dagelijks 15 tot 20 minuten te besteden aan het leren van woordenschat. De eenvoudige structuur van dit vocabulaireboek kwam tot stand door alle onnodige zaken te elimineren, waardoor de leerinspanning zich uitsluitend toespitst op de onderdelen waarmee u de grootste vooruitgang in de kortst mogelijke tijd kunt boeken. Als u bereid bent om elke dag 20 minuten te studeren, dan is dit boek waarschijnlijk de beste investering die u kunt doen als beginner of als iemand met een halfgevorderde kennis van het Turks. U zult verrast zijn over hoe snel u vooruit gaat na amper een paar weken dagelijks oefenen.

Voor wie is dit boek niet bedoeld?
Dit boek is niet bedoeld voor personen met een gevorderde kennis van het Turks. Ga in dat geval naar onze website of zoek naar ons Turks vocabulaireboek met meer woordenlijsten gesorteerd op onderwerp, ideaal voor gevorderden die hun taalvaardigheden op bepaalde vakgebieden willen verbeteren.
Mocht u op zoek zijn naar een allesomvattend Turks taalleerboek dat u bij de verschillende stappen om Turks te leren begeleidt, dan is dit boek waarschijnlijk ook niet wat u zoekt. Dit boek bevat alleen woordenschat en we verwachten dat de kopers ervan zaken als grammatica en uitspraak met behulp van andere bronnen of via taalcursussen leren. De kracht van dit boek ligt in zijn focus op het snel verwerven van de belangrijkste woordenschat, ten koste van informatie die veel mensen waarschijnlijk in een traditioneel taalleerboek verwachten. Houd hier rekening mee als u het boek koopt.

Hoe dit boek te gebruiken?
U gebruikt dit boek idealiter elke dag, waarbij u een vast aantal pagina's in elke sessie herhaalt. Het boek is opgesplitst in lijsten van 50 woorden die u helpen om stap voor stap vooruitgang te boeken via het boek. Neem bijvoorbeeld aan dat u op dit moment woorden 101 tot 200 herhaalt. Zodra u de woorden 101 tot 150 goed kent, kunt u beginnen aan de woorden 201 tot 250. De volgende dag kunt u 101-150 overslaan en verdergaan met het herhalen van de woorden 151 tot 250. Op die manier werkt u stap voor stap door het boek en nemen met elke pagina die u beheerst uw taalvaardigheden toe.

Hugo's taalgids - Turks spreken en begrijpen

Uw praktische reisgezel.

 • Pasklare zinnen en uitdrukkingen voor elke situatie 
 • Met een eenvoudig systeem om zelf nieuw zinnen te maken - met aanduiding van de juiste uitspraak 
 • Uitgebreid woordenboek achteraan 
 • Een onmisbare gids, zowel voor toeristen als zakenlui

Ik leer Turks

140 essentiële woorden en uitdrukkingen, 300 gemeenschappelijke uitdrukkingen, de 100 meest voorkomende werkwoorden, de 1000 essentiële woorden. Turks wordt het meest gesproken over de Turkse talen, met ongeveer 65 miljoen moedertaalsprekers in Turkije en 15 miljoen moedertaalsprekers in Zuidoost-Europa. 

Onze leermethode: we hebben honderden sleutelzinnen en -woorden geselecteerd. Al tientallen jaren is herhaling op gebleken een effectieve leermethode te zijn. Het uiteindelijke doel is om een voldoende niveau in een taal te bereiken om eenvoudige gesprekken te hebben, eenvoudige uitwisselingen te begrijpen, te overleven in situaties van het dagelijks leven.

Van Dale Miniwoordenboek Turks-Nederlands / Nederlands-Turks

Met Van Dale kom je verder!

In dit Van Dale Miniwoordenboek Turks vind je alle woorden die je nodig hebt op zakenreis of op vakantie. In twee taalrichtingen, dus je vindt steeds snel het antwoord op je vraag.

Handig:

 • Klein formaat met flexibele kaft: ideaal voor op reis!
 • Twee taalrichtingen samen in één boekje
 • Bevat 20.000 trefwoorden

Leuke extra's:

 • Nuttige zinnen voor onderweg
 • Culinaire woordenlijst
 • Telwoorden
 • -Klokkijken

Reacties
Categorieën